Vasa najgora date iskustva :P
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Boemica
-
radiostar
#7752 Re: Vasa najgora date iskustva :P
vidi, moj prvi post na tu temu je bio zajebancija, onaj neki se primio i poceo pametovati ovo ono
nigdje nisam napisao da se neko nekome mora svidjeti, moj stav je da covjek ne bi trebao biti iskljuciv na prvu, nego biti malo otvorenog uma
i vezano za kilograme, to je samo primjer... ima ljudi koji odbijaju druge radi boje ociju, radi klempavih usiju i sta ja znam sta vec ne
onda nadju nekoga mrsavog, sa odgovarajucom bojom ociju i onda ni to ne valja nakon par godina...
i jos onaj mali veli da sam sigurno nizak i debeo, jer smatram da bi ljudi trebali biti malo dublji? zar to nije dokaz mojim tvrdnjama? decko me procita, zna sve o meni na osnovu moja 2-3 posta na forumu... ehhh
- Boemica
#7753 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Pa vidi nešto, kao debela djevojka myself, nikad nisam doživjela da me neko odbije zbog debljine tako da ne znam otkud ovoliko muškaraca na forumu koji se busaju kako samo manekenke vodajuradiostar wrote: ↑22/07/2020 19:14vidi, moj prvi post na tu temu je bio zajebancija, onaj neki se primio i poceo pametovati ovo ono
nigdje nisam napisao da se neko nekome mora svidjeti, moj stav je da covjek ne bi trebao biti iskljuciv na prvu, nego biti malo otvorenog uma
i vezano za kilograme, to je samo primjer... ima ljudi koji odbijaju druge radi boje ociju, radi klempavih usiju i sta ja znam sta vec ne
onda nadju nekoga mrsavog, sa odgovarajucom bojom ociju i onda ni to ne valja nakon par godina...
i jos onaj mali veli da sam sigurno nizak i debeo, jer smatram da bi ljudi trebali biti malo dublji? zar to nije dokaz mojim tvrdnjama? decko me procita, zna sve o meni na osnovu moja 2-3 posta na forumu... ehhh
Ali, odbiti nekog radi debljine je, prema meni, sasvim legitiman razlog.
I ne, nije isto vidjeti debelu djevojku u kafani i odlučiti da joj ne priđeš, i nakon 20 godina braka se razvest jer ti se žena udebljala.
Tačno je da će neko nać djevojku koja fizičkim osobinama potpuno odgovara - i da mu opet ne bude to - to. Što opet nikakve veze nema sa tim da neko jednostavno ne želi da bude u vezi sa debelom osobom.
Isto tako je bezveze poredit boju očiju, visinu, klempave uši sa debljinom jer ovo troje su stvari nad kojima čovjek jednostavno nema kontrole, dok se debljina može kontrolisat (osim ako je izaziva bolest - što nije tako čest slučaj kao što debele osobe žele da ostali vjeruju, eto igrom slučaja sve debele osobe imaju neku bolest koja baš prouzrokuje toliku debljinu). Osim toga - na osnovu nečije kilaže možeš procjenit ponešto o nečijem načinu života, prehrani, kretanju, brizi o sebi i slično (opet, osim kod ljudi koji su zbog bolesti debeli, ali budimo realni, takvih je, čak i ako optimistično posmatramo, 10 posto u društvu).
Tako da, ne postoji ništa diskriminirajuće ni suštinski loše u odbijanju da izlaziš ili budeš u vezi sa debelom osobom, nego sva ova Social warior furka ubi mozak.
- Boemica
#7754 Re: Vasa najgora date iskustva :P
I na kraju krajeva, ako mu se ne diže na stomačić i debele butine, jednostavno se ne diže i tu nema pomoći.
- Hannibal41
#7755 Re: Vasa najgora date iskustva :P
onda ima erektilnu disfunkciju 
- Boemica
#7756 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Ma hanči, jes to ti 
- Hannibal41
-
radiostar
#7758 Re: Vasa najgora date iskustva :P
ja definitivno trebam prestati pisati na forumu jer ocito da pisem na jeziku nerazumljivom svekolikom forumskom pucanstvu.Boemica wrote: ↑22/07/2020 19:51Pa vidi nešto, kao debela djevojka myself, nikad nisam doživjela da me neko odbije zbog debljine tako da ne znam otkud ovoliko muškaraca na forumu koji se busaju kako samo manekenke vodajuradiostar wrote: ↑22/07/2020 19:14vidi, moj prvi post na tu temu je bio zajebancija, onaj neki se primio i poceo pametovati ovo ono
i jos onaj mali veli da sam sigurno nizak i debeo, jer smatram da bi ljudi trebali biti malo dublji? zar to nije dokaz mojim tvrdnjama? decko me procita, zna sve o meni na osnovu moja 2-3 posta na forumu... ehhh(naravno ne mogu znati koliko ljudi nije ni pokušalo ostvarit komunikaciju sa mnom zbog prvog utiska na osnovu izgleda), više su to bile neke druge stvari koje su ih odbijale, recimo JAKO sam teška
kad se posvađamo, pa makar to bila i sitnica, a najčeše potpuno razilaženje u stavovima i mišljenjima.
Ali, odbiti nekog radi debljine je, prema meni, sasvim legitiman razlog.
I ne, nije isto vidjeti debelu djevojku u kafani i odlučiti da joj ne priđeš, i nakon 20 godina braka se razvest jer ti se žena udebljala.
Tačno je da će neko nać djevojku koja fizičkim osobinama potpuno odgovara - i da mu opet ne bude to - to. Što opet nikakve veze nema sa tim da neko jednostavno ne želi da bude u vezi sa debelom osobom.
Isto tako je bezveze poredit boju očiju, visinu, klempave uši sa debljinom jer ovo troje su stvari nad kojima čovjek jednostavno nema kontrole, dok se debljina može kontrolisat (osim ako je izaziva bolest - što nije tako čest slučaj kao što debele osobe žele da ostali vjeruju, eto igrom slučaja sve debele osobe imaju neku bolest koja baš prouzrokuje toliku debljinu). Osim toga - na osnovu nečije kilaže možeš procjenit ponešto o nečijem načinu života, prehrani, kretanju, brizi o sebi i slično (opet, osim kod ljudi koji su zbog bolesti debeli, ali budimo realni, takvih je, čak i ako optimistično posmatramo, 10 posto u društvu).
Tako da, ne postoji ništa diskriminirajuće ni suštinski loše u odbijanju da izlaziš ili budeš u vezi sa debelom osobom, nego sva ova Social warior furka ubi mozak.
kako god, nikome ne osporavam pravo izbora (sto sam i naglasio u nekom od prvih 'ozbiljnih' postova na ovu temu), i ja sam birao i izabrao po nekim svojim kriterijima
Znaci, prica o osobama sa viskom kilograma (hajmo tako nazvati) je primjer. Naravno da se mozes rijesiti klempavih usiju, naravno da mozes promijeniti i boju ociju, naravno da mozes i smrsati i udebljati se, ali to su opet samo primjeri
Naravno da je legitimno da imas pravo da ti se neko ne svidja, ja to ni ne osporavam
Nije isto ako neko koga si izabrao da postane tvoj dozivotni partner zato jer ti se svidja nakon izvjesnog vremena postane neko ko ti se ne svidja? heeeee
Ja stvarno ne vidim razliku. Mislim, osim tvrdnje da nije isto, volio bih da mi to malo elaborirate, zasto nije isto?
Neces se razvesti zbog toga, ali u tebi ce rasti nezadovoljstvo, ljutnja... pazi, pisem ovo na osnovu nekog iskustva, a ne na osnovu neceg imaginarnog
nemam pojma sta je social warrior... ja sam malo stariji ciko, van ovih novih trendova i tokova
-
moonca
#7759 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Hm.. vi ste u braku vec 9 godina- i promjene su vidljive. Okolina / prijatelji primjete vishe, nego vi sami. Starite zajedno, i jedina velika promjena moze biti- kilaza, Sijeda kosa kod muskarca, kod zena se farbanjem umanji shok,.. kao i licna higijena i stayling....radiostar wrote: ↑22/07/2020 20:23 Nije isto ako neko koga si izabrao da postane tvoj dozivotni partner zato jer ti se svidja nakon izvjesnog vremena postane neko ko ti se ne svidja? heeeee
Ja stvarno ne vidim razliku. Mislim, osim tvrdnje da nije isto, volio bih da mi to malo elaborirate, zasto nije isto?
Neces se razvesti zbog toga, ali u tebi ce rasti nezadovoljstvo, ljutnja... pazi, pisem ovo na osnovu nekog iskustva, a ne na osnovu neceg imaginarnog
-
radiostar
#7760 Re: Vasa najgora date iskustva :P
joj, fakat mi dodje da ti pokazem sliku zene i sebe pa da sjasesmoonca wrote: ↑22/07/2020 20:32Hm.. vi ste u braku vec 9 godina- i promjene su vidljive. Okolina / prijatelji primjete vishe, nego vi sami. Starite zajedno, i jedina velika promjena moze biti- kilaza, Sijeda kosa kod muskarca, kod zena se farbanjem umanji shok,.. kao i licna higijena i stayling....radiostar wrote: ↑22/07/2020 20:23 Nije isto ako neko koga si izabrao da postane tvoj dozivotni partner zato jer ti se svidja nakon izvjesnog vremena postane neko ko ti se ne svidja? heeeee
-
moonca
#7761 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Zasto da sjasem. niko ti ne trazi sliku - no, procitaj ti sta si napisao.....radiostar wrote: ↑22/07/2020 20:44joj, fakat mi dodje da ti pokazem sliku zene i sebe pa da sjasesmoonca wrote: ↑22/07/2020 20:32Hm.. vi ste u braku vec 9 godina- i promjene su vidljive. Okolina / prijatelji primjete vishe, nego vi sami. Starite zajedno, i jedina velika promjena moze biti- kilaza, Sijeda kosa kod muskarca, kod zena se farbanjem umanji shok,.. kao i licna higijena i stayling....radiostar wrote: ↑22/07/2020 20:23 Nije isto ako neko koga si izabrao da postane tvoj dozivotni partner zato jer ti se svidja nakon izvjesnog vremena postane neko ko ti se ne svidja? heeeee
ma.. ok sve..
- Boemica
#7762 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Pa nije isto.radiostar wrote: ↑22/07/2020 20:23
Nije isto ako neko koga si izabrao da postane tvoj dozivotni partner zato jer ti se svidja nakon izvjesnog vremena postane neko ko ti se ne svidja? heeeee
Osoba ti se svidi na prvi dojam, ostvariš kontakt sa njom zato što ti se dopala na prvi dojam, izgledom, stavom, osmjehom itd.
A nakon 20 godina braka je tu više od dojma, izgleda, stava i osmijeha, tu su zajednička iskustva, borbe, poznanstvo, roditeljstvo, jednostavno građenje života. A mjenjaćete se oboje i kroz sve te promjene ćete skupa prolazit.
Nikako se ne može poredit to da ti se žena na prvu ne svidi jer ima 20kg više i to da TVOJA žena sa kojom si 20 godina u tom periodu dobije 20kg. Ne kontam kako možeš to poredit.
I naravno da se može boja očiju promjenit ali kako? Je li to prirodno?
A smršati se može zdravim životom i treningom - što upravo i jeste razlog zašto su većini debeli ljudi neprivlačni - jer je to pokazatelj ne samo izgleda već jednog stila života i potpuno je neuporedivo imati smeđe oći koje se nekim ljudima neće svidjet i imati 30kg više što se većini neće svidjet.
- kokuz_sa
#7763 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Nakon 20g braka moras trpit.. bila sa kilama ili bez kila..
Jer ko ce ti prat gace i sudje
Jer ko ce ti prat gace i sudje
- vesela_sveska
- kokuz_sa
#7765 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Cuj masina.. ko ce masinu upalit..
Tu spravu je izmislilo zensko..zato je komplikovana a
Ko ce peglat..
-
radiostar
#7766 Re: Vasa najgora date iskustva :P
zato jer lajes na pogresno drvomoonca wrote: ↑22/07/2020 20:46Zasto da sjasem. niko ti ne trazi sliku - no, procitaj ti sta si napisao.....radiostar wrote: ↑22/07/2020 20:44joj, fakat mi dodje da ti pokazem sliku zene i sebe pa da sjasesmoonca wrote: ↑22/07/2020 20:32
Hm.. vi ste u braku vec 9 godina- i promjene su vidljive. Okolina / prijatelji primjete vishe, nego vi sami. Starite zajedno, i jedina velika promjena moze biti- kilaza, Sijeda kosa kod muskarca, kod zena se farbanjem umanji shok,.. kao i licna higijena i stayling....
ma.. ok sve..![]()
![]()
znam ja sta sam napisao... i znam zasto sam napisao
meni je otac rahmetli prvu sijedu nasao kad sam imao 17 godina, znaci vec sam dobrano bio sijed kad sam se ozenio
ja sam visok 195 cm, imam 98 kg, znaci nemam problem sa kilazom
zena je visoka 183 cm ima 75 kg, nema ni ona problem sa kilazom
upravo o tome pricam... evo ja sam imao kriterije sto se tice fizike i svi su ispunjeni, ali....
-
radiostar
#7767 Re: Vasa najgora date iskustva :P
haha, hajde deBoemica wrote: ↑22/07/2020 20:52Pa nije isto.radiostar wrote: ↑22/07/2020 20:23
Osoba ti se svidi na prvi dojam, ostvariš kontakt sa njom zato što ti se dopala na prvi dojam, izgledom, stavom, osmjehom itd.
A nakon 20 godina braka je tu više od dojma, izgleda, stava i osmijeha, tu su zajednička iskustva, borbe, poznanstvo, roditeljstvo, jednostavno građenje života. A mjenjaćete se oboje i kroz sve te promjene ćete skupa prolazit.
Nikako se ne može poredit to da ti se žena na prvu ne svidi jer ima 20kg više i to da TVOJA žena sa kojom si 20 godina u tom periodu dobije 20kg. Ne kontam kako možeš to poredit.
A smršati se može zdravim životom i treningom - što upravo i jeste razlog zašto su većini debeli ljudi neprivlačni - jer je to pokazatelj ne samo izgleda već jednog stila života i potpuno je neuporedivo imati smeđe oći koje se nekim ljudima neće svidjet i imati 30kg više što se većini neće svidjet.
znaci ne dize mu se sad na debelu ali ce mu se dizati nakon 20 godina i nakon sto prozive sve to skupa, hajde neka ti bude
-
radostan dan
#7768 Re: Vasa najgora date iskustva :P
između -nema seksa dok kost u kost ne udari- i -bolje da ljulja nego da žulja-, ja biram drugu opciju.
stroga krtina ni na pršuti ne ne valja, a kamoli na ženskoj.
stroga krtina ni na pršuti ne ne valja, a kamoli na ženskoj.
-
radostan dan
#7769 Re: Vasa najgora date iskustva :P
pročito sam vlastiti post....počinjem sam sebi da ličim na sadetu.
- Boemica
#7770 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Ahahahahahaha samobanuj seradostan dan wrote: ↑22/07/2020 21:51 pročito sam vlastiti post....počinjem sam sebi da ličim na sadetu.
- Boemica
#7771 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Hm, ako ti stvarno ne osjećaš razliku u ljubavi, privlačnosti i uzbuđenju koji osjećaš dok gledaš anonimnu djevojku i svoju ženu, onda nam se mišljenja stvarno suštinski razlikuju pa je prirodno da se ne možemo složit oko ovoga.radiostar wrote: ↑22/07/2020 21:17haha, hajde deBoemica wrote: ↑22/07/2020 20:52Pa nije isto.radiostar wrote: ↑22/07/2020 20:23
znaci ne dize mu se sad na debelu ali ce mu se dizati nakon 20 godina i nakon sto prozive sve to skupa, hajde neka ti bude
- Ludzak
#7772 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Imao jedan dejt u zivotu, i taj dan mi je bio među najgorim u zivotu mom.
-
radiostar
#7773 Re: Vasa najgora date iskustva :P
kakvo banaliziranje stvariBoemica wrote: ↑22/07/2020 22:22Hm, ako ti stvarno ne osjećaš razliku u ljubavi, privlačnosti i uzbuđenju koji osjećaš dok gledaš anonimnu djevojku i svoju ženu, onda nam se mišljenja stvarno suštinski razlikuju pa je prirodno da se ne možemo složit oko ovoga.radiostar wrote: ↑22/07/2020 21:17haha, hajde deBoemica wrote: ↑22/07/2020 20:52
Pa nije isto.
ja upravo i tvrdim suprotno
ne volis i svidja ti se debelo tijelo... ozenis ili udas se za nekoga izmedju ostalog jer nema debelo tijelo, poslije nekog vremena dobijes ono sto ti se ne svidja i sto ne volis? sta onda radis? napustis ga? ima i takvih slucajeva sigurno
normalna osoba to ne bi uradila... znaci ipak se moze voljeti i debelo tijelo... zato jer ima jos nesto osim toga
sta ako ta osoba bas bude motivisana tobom pa pocne zivjeti zdravo? je li to moguce?
ne kazem da neko mora nesto, ali nemojte biti iskljucivi
dosta od mene fakat... osjecam se k'o Sizif
- pustopoljina
#7774 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Pa sto se srkletis? Samo vici yes.
Moj kont jeste da godine povezuju (dobre parove).
Ali ima stvarno najstvarnije situacija da zena u 15. Godini braka dobije dijagnozu rak na mozgu i muz se izgubi u nepoznatom pravcu i 8 godina ga nema...a zena prezivjela, zalijecena..
Kako mozes ostaviti nekog kad te najvise treba, nakon toliko godina...to mi nije jasno. Ako ti nije bilo ok, sto si ostajao...a kad si vec ostajao, sto ides kad bas ne trebas ici, kad je necovjecno otici?
Tako da mogu zamisliti i da svoju osobu koja se udebljala, spustili kapci, udvostrucio podbradak, pocela hrkati i dalje volis, jer ste srasli...ali i da je gledas i kontas koja si ti?
Moj kont jeste da godine povezuju (dobre parove).
Ali ima stvarno najstvarnije situacija da zena u 15. Godini braka dobije dijagnozu rak na mozgu i muz se izgubi u nepoznatom pravcu i 8 godina ga nema...a zena prezivjela, zalijecena..
Kako mozes ostaviti nekog kad te najvise treba, nakon toliko godina...to mi nije jasno. Ako ti nije bilo ok, sto si ostajao...a kad si vec ostajao, sto ides kad bas ne trebas ici, kad je necovjecno otici?
Tako da mogu zamisliti i da svoju osobu koja se udebljala, spustili kapci, udvostrucio podbradak, pocela hrkati i dalje volis, jer ste srasli...ali i da je gledas i kontas koja si ti?
- Boemica
#7775 Re: Vasa najgora date iskustva :P
Al ti uporno pričaš o ženi koju tek upoznaš i ženi sa kojom si u braku godinama kao da je to ista stvar.radiostar wrote: ↑22/07/2020 23:25kakvo banaliziranje stvari
ja upravo i tvrdim suprotno
ne volis i svidja ti se debelo tijelo... ozenis ili udas se za nekoga izmedju ostalog jer nema debelo tijelo, poslije nekog vremena dobijes ono sto ti se ne svidja i sto ne volis? sta onda radis? napustis ga? ima i takvih slucajeva sigurno
normalna osoba to ne bi uradila... znaci ipak se moze voljeti i debelo tijelo... zato jer ima jos nesto osim toga
sta ako ta osoba bas bude motivisana tobom pa pocne zivjeti zdravo? je li to moguce?
ne kazem da neko mora nesto, ali nemojte biti iskljucivi
dosta od mene fakat... osjecam se k'o Sizif
Nije ba isto kad ti se partner udeblja nakon godina i kad sretneš debelu curu i ne sviđa ti se.
Nakon 20 godina braka to više nije tijelo žene nego tvoje žene koji voliš jebote
A svakako da ne treba bit isključiv, pa nije mi se jednom desilo da na fakultetu recimo kroz druženje mi se svidi neko ko mi se na prvu ne bi svidio.
Al opet da sutra izađem i vidim nekog po je isti kao taj gore - ne bi mi se svidio.
Neko kad upozna osobu može preć preko nedostatka, nego ne može, neko ne želi ni pokušat, jbg, velik svijet, ima za svakog ponešto.