Nista ja ne negiram. Isto tako mozes postaviti o americkoj pomoci Zapadnoj obali. Da li to znaci da su iskreni s tom pomoci, da stvarno zele dobro Palestini i Palestincima? Da uopce zele da Palestina postoji? Da Kuds i dzamija al-Aksa budu slobodni za Palestince i muslimane? Sta je sa Gazom? Neka nestanu i budu pobijeni u tisini...Lopez1981 wrote: ↑21/07/2020 17:32 Salik
Ne znam sto ti ne otvara, mozes na netu naci sve projekte Turske u Palestini i mozda ces shvatiti neke stvari. Nove moderne bolnice u Gazi i Zapadnoj obali, desetine skola, kompletna naselja za beskucnike, fabrike, gradjevinski materijal, medicinska oprema, more drugih projekata koje ces viditi sa par klikova na netu. Bukvalno Tika i IHH neprestano salju pomoc u hrani, skolskoj opremi, medicini.
E sada glavno pitanje je da upitas Palestince je li bolje da dobiju sve to a da Turci arlaucu na Izrael i salju selame u Palestinu ili je bolje neki odnos sa Izraelom da bi sve to moglo uci u Palestinu.![]()
Tvoje negiranje Turske pomoci Palestincima je isto ako ne i gore nego negiranje Iranske pomoci Arbih. Zato me iskreno iznenadio tvoj stav. Imao sam malo drugacije misljenje i nisam ocekivao to od tebe.
Kao sto rekoh, pitaj u ambasadi Palestine u Sarajevu, ili, ako ti je lakse, Avdu Hebiba ko najvise i najiskrenije pomaze Palestince i Palestinu.