Pelješki most! Zahuktala se izgradnja! BiH i HR!

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
SaraFina

#176 Re: Pelješacki most! Zahuktala se izgradnja! BiH i HR!

Post by SaraFina »

Tempo wrote: 21/07/2020 00:22
SaraFina wrote: 21/07/2020 00:14
Bobi wrote: 21/07/2020 00:12 Ne da na Fadila i Bakira pa Bog :lol:
Cuj Fadila? Kakvog Bakira? Ne pravi me SDA botom. Ja sam patriotkinja k tome lijevo orjentirana Čoviću Dragane!
botulizam nije patriotizam

Evo i infektolozi / epidemiolozi se javljaju. 🤭 na pogresnoj temi. Hajd‘ u pamet!

Unosom ovih bakterija može doći do ”mlohave paralize”- vrste paralize u kojoj su mišići u opuštenom stanju, zbog načina djelovanja samog toksina.
Ovo nešto ko beskičmenjaštvo opisano 😂 autogol!
high_volume

#177 Re: Pelješacki most! Zahuktala se izgradnja! BiH i HR!

Post by high_volume »

SaraFina wrote: 21/07/2020 00:10
Bobi wrote: 21/07/2020 00:03
high_volume wrote: 20/07/2020 23:51 Ovo je problem... Stalno neko podmeće Bošnjacima, ugrožava im prava, ne da...
Zbog nesposobne vlasti u Sarajevu i njihovih istomišljenika ovdje na forumu..pa cijela Evropa se smije na blefove tipa gradit cemo most :-) izvinjvaam se..luku :lol:
Ma šta će nam i Neum. Treba to dati u okviru HB Hrvatskoj. Zarad dobrosusjetskih odnosa dodati i pola Mostara i Zapadnu Hercegovinu 🤓
A što bi nešto svoje davala drugom Ne razumijem, je li ti neko nešto tražio, ili bi ti tek onako dala svoje, kao svoje vlastito. Ne shvatam poentu. Jesam li ja igdje pisao da bismo trebali dati Hrvatskoj nešto svoje? Pišemo o mostu i lukama, Neum i Ploče. Čak sam u nekoliko postova pisao o toj predaji lučkih kapaciteta u Pločama, luke koju je izgradila privreda BiH, svojim novcima i od čijeg je interesa desetinama godina živjelo stanovništvo ušća Neretve. Nova vlast BiH je napustila svoje resurse, SDA je bila najviše vremena dominantna u upravljanju državom i svim njenim instrumentima koji su mogli zadržati luku Ploče pod ingerencijom BiH. Neko je sagnuo kičmu i spustio glavu Pantovčaku. Pitaj ko, ptice će ti odcvrkutati... I sad treba okretati temu na Most, nek luka Ploče padne u najdublji zaborav. Mudro, svaka Bošnjačka čast :-)
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#178 Re: Pelješacki most! Zahuktala se izgradnja! BiH i HR!

Post by Bobi »

SaraFina wrote: 21/07/2020 00:25

Cuj Fadila? Kakvog Bakira? Ne pravi me SDA botom. Ja sam patriotkinja k tome lijevo orjentirana Čoviću Dragane!

Evo i infektolozi / epidemiolozi se javljaju. 🤭 na pogresnoj temi. Hajd‘ u pamet!
Pa i ti si...podforum priroda ekologija...ti sve prešaltala na drugu stranu :mrgreen:
SaraFina

#179 Re: Pelješacki most! Zahuktala se izgradnja! BiH i HR!

Post by SaraFina »

high_volume wrote: 21/07/2020 00:28
SaraFina wrote: 21/07/2020 00:10
Bobi wrote: 21/07/2020 00:03

Zbog nesposobne vlasti u Sarajevu i njihovih istomišljenika ovdje na forumu..pa cijela Evropa se smije na blefove tipa gradit cemo most :-) izvinjvaam se..luku :lol:
Ma šta će nam i Neum. Treba to dati u okviru HB Hrvatskoj. Zarad dobrosusjetskih odnosa dodati i pola Mostara i Zapadnu Hercegovinu 🤓
A što bi nešto svoje davala drugom Ne razumijem, je li ti neko nešto tražio, ili bi ti tek onako dala svoje, kao svoje vlastito. Ne shvatam poentu. Jesam li ja igdje pisao da bismo trebali dati Hrvatskoj nešto svoje? Pišemo o mostu i lukama, Neum i Ploče. Čak sam u nekoliko postova pisao o toj predaji lučkih kapaciteta u Pločama, luke koju je izgradila privreda BiH, svojim novcima i od čijeg je interesa desetinama godina živjelo stanovništvo ušća Neretve. Nova vlast BiH je napustila svoje resurse, SDA je bila najviše vremena dominantna u upravljanju državom i svim njenim instrumentima koji su mogli zadržati luku Ploče pod ingerencijom BiH. Neko je sagnuo kičmu i spustio glavu Pantovčaku. Pitaj ko, ptice će ti odcvrkutati... I sad treba okretati temu na Most, nek luka Ploče padne u najdublji zaborav. Mudro, svaka Bošnjačka čast :-)
Pa nisam tebi replicirala. Nego Bobiju. Ne znam zasto odgovaraš ti?
high_volume

#180 Re: Pelješacki most! Zahuktala se izgradnja! BiH i HR!

Post by high_volume »

SaraFina wrote: 21/07/2020 00:30 Pa nisam tebi replicirala. Nego Bobiju. Ne znam zasto odgovaraš ti?
Oprosti, moja greška
SaraFina

#181 Re: Pelješacki most! Zahuktala se izgradnja! BiH i HR!

Post by SaraFina »

Bobi wrote: 21/07/2020 00:29

Pa i ti si...podforum priroda ekologija...ti sve prešaltala na drugu stranu :mrgreen:

Meni samo zanimljiv opis. Zvuci ko da opisuje beskičmenjaka 🙃
Unosom ovih bakterija može doći do”mlohave paralize”- vrste paralize u kojoj su mišići u opuštenom stanju, zbog načina djelovanja samog toksina.
Pa u prolazu citirah! Ugodna noc.
Tempo
ZeModerator

#182 Re: Pelješacki most! Zahuktala se izgradnja! BiH i HR!

Post by Tempo »

Unosom ovih bakterija može doći do ”mlohave paralize”- vrste paralize u kojoj su mišići u opuštenom stanju, zbog načina djelovanja samog toksina.
Ovo nešto ko beskičmenjaštvo opisano 😂 autogol!
onda smo se razumjeli. botovi su govna. right?
Maraschino

#183 Re: Pelješacki most! Zahuktala se izgradnja! BiH i HR!

Post by Maraschino »

Opet se tema okrenu na SDA botove a ako ne upali to onda se dijaspora digla.

Neum je Bh gradic na nekom moru a ne SDA begovat i svi treba da se ukljucimo u tu problematiku.
Niko ne kaze da apriori treba osporavati a treba se su8prostaviti murcenju i bahatosti susjeda koji glume silu a u stvari su jad malo bolji od nas.

Ako se suprostavis odlagalistu otpada, 'pa sta ti smeta kada odlazu na svojoj teritoriji'' a u stvari tipujes na susjeda koji je los i branis njegov a ne nas interes.
Tempo
ZeModerator

#184 Re: Pelješacki most! Zahuktala se izgradnja! BiH i HR!

Post by Tempo »

Maraschino wrote: 21/07/2020 01:10 svi treba da se ukljucimo u tu problematiku
koju problematiku?
Maraschino

#185 Re: Pelješacki most! Zahuktala se izgradnja! BiH i HR!

Post by Maraschino »

Tempo wrote: 21/07/2020 01:15
koju problematiku?
Trgovske gore posto su Peljeski dobili na prevaru i ''dobre susjedske odnose''.
Maraschino

#186 Re: Pelješacki most! Zahuktala se izgradnja! BiH i HR!

Post by Maraschino »

koju problematiku?
Zacepit roru Buskog jezera.
Tempo
ZeModerator

#187 Re: Pelješacki most! Zahuktala se izgradnja! BiH i HR!

Post by Tempo »

Maraschino wrote: 21/07/2020 01:18
koju problematiku?
a jes, treba, i jezero i tu deponiju. samo ne znam kako da se svi ukljucimo? sta predlazes?
Tempo
ZeModerator

#188 Re: Pelješacki most! Zahuktala se izgradnja! BiH i HR!

Post by Tempo »

koju problematiku?
Trgovske gore posto su Peljeski dobili na prevaru i ''dobre susjedske odnose''.
nje hrvatska nista dobila, a jos manje na prevaru. prave ljudi most.
Seawolf

#189 Re: Pelješacki most! Zahuktala se gradnja! BiH i HR!

Post by Seawolf »

Tempo wrote: 20/07/2020 19:01 to more spada u unutrašnje morske vode teritorijalnog mora RH.
Ne postoje unutrašnje morske vode teritorijalnog mora.

Postoji teritorijalno more i postoje unutrašnje morske vode.

Bitna razlika za ovaj slučaj o kojem se ovdje piše je u tome što se pojam prava neškodljivog prolaska stranog broda (dakle onoga broda koji ne plovi pod zastavom Republike Hrvatske), primijenjuje samo na vode teritorijalnog mora, ali ne i na unutrašnje morske vode.
Maraschino

#190 Re: Pelješacki most! Zahuktala se izgradnja! BiH i HR!

Post by Maraschino »

Tempo wrote: 21/07/2020 01:43

koju problematiku?
a jes, treba, i jezero i tu deponiju. samo ne znam kako da se svi ukljucimo? sta predlazes?
od pete kolone ne ocekujem nista!
ona ce nekada doci na red ili ce ih priroda dovesti na mjeru.
Tempo
ZeModerator

#191 Re: Pelješacki most! Zahuktala se izgradnja! BiH i HR!

Post by Tempo »

Maraschino wrote: 21/07/2020 13:40
Tempo wrote: 21/07/2020 01:43

od pete kolone ne ocekujem nista!
ona ce nekada doci na red ili ce ih priroda dovesti na mjeru.
koje? turske pete kolone?
Novi_Nick

#192 Re: Pelješacki most! Zahuktala se izgradnja! BiH i HR!

Post by Novi_Nick »

high_volume wrote: 20/07/2020 23:51
Maraschino wrote: 20/07/2020 23:37 Gdje ti vidis Hrvatske ustupku u oba slucaja?
Ja vidim murcenje i inacenje prije svega Bosnjacima.
Gdje ti vidis srpski interes da se gradi Peljeski most?
Ja tu vidim shuk Bosnjacima.

...imaju li Bosnjaci ikakvog razloga da budu fini sa ovakvim susjedima/komsijama?
Ovo je problem... Stalno neko podmeće Bošnjacima, ugrožava im prava, ne da... :-)

Ne vidim nikakav problem u volji Hrvatske da gradi svoj most, na svojoj teritoriji, svojim ili EU novcem, svejedno. Problem može biti jedino gubitak finansijskog prometa u Neretvancu ili u Konzumu, neko pivo neprodano ili nepečena pizza na magistrali, i to od rijetkih putnika koji tranzitiraju Neumom. I ništa više. Problem je jedino u ovome što piše @SaraFina, gubitak pregovaračke pozicije kojom je bošnjačka-BiH strana stiskala muda hrvatskoj, ali je značajnije pitanje zbog čega i kojih i čijih interesa.

Konačno, i ja ću radije koristiti taj most i bolju cestu prema Stonu i Dubrovniku nego kroz Neum. A nisam Hrvat :D
Interesantno, ako nisi Hrvat onda sa tvojim pisanjem mozes postati najbolji Hrvat ili jos preciznije Veliki Hrvat. Vidim da tvojim pisanjem o Peljesackom mostu, BH teritorijalnom moru, zasticenim ekoloskim zonama, privatnim vlasnistima zemljista Hrvata, ne dovoljnoj dubini mora u Neumskom zaljevu, skupa, nepotrebna i nemoguca izgradnja BH Luke i drugog, tebi odgovara da ova prica ostane status Quo sto je i interes Hrvatske. Oni njihov Peljesacki most, prilazne ceste, autoputeve i Luke grade pa grade, ne vodeci u tome nikakve interese i diskusiju sa BH drzavom i njenim interesima na obostranu korist.
Novi_Nick

#193 Re: Pelješacki most! Zahuktala se izgradnja! BiH i HR!

Post by Novi_Nick »

Zaboravljamo zasto je Dodik dao zeleno svjetlo i podrzao Hrvatsku u izgradnji Peljesackog mosta a protiv interesa sopstvene drzave BiH. Vec dugo godina kao sto je poznato, Dodik namjerava i hoce da gradi autoput sa sjevera entiteta RS do juga odnosno grada Splita, preko Hercegovine i entiteta FBiH, To iz razloga sto hoce da obezvrijedi, konkurise i preusmjeri cijeli danasnji i buduci saobracaj sa postojeceg autoputa koji je u izgradnji kroz entitet FBiH. Druga namjera mu je, sto je vec u dobrom dijelu i uradio, da obezvrijedi, konkurise i preusmjeri cijeli danasnji i buduci saobracaj sa postojeceg autoputa Zagreb- Beograd, tako da zapadni dio entiteta RS poveze sa Beogradom direktnim pravoliniskim autoputem kroz RS. Sa ta 2 autoputa bi direktno izbacio iz ekonomskih i drugih interesa Autoput koji se gradi kroz FBiH, i na sjeveru Hrvatski danasnji hrvatski autoput Zagreb - Beograd. Iz aviona se vidi sta Dodik radi i planira, ali mi nije jasna Bosnjackobosanska i Hrvatska politicka strana koje mu to sve dopustaju bez ikakvih pregovora i dogovora.
high_volume

#194 Re: Pelješacki most! Zahuktala se izgradnja! BiH i HR!

Post by high_volume »

Novi_Nick wrote: 21/07/2020 15:56 .... Vidim da tvojim pisanjem o Peljesackom mostu, BH teritorijalnom moru, zasticenim ekoloskim zonama, privatnim vlasnistima zemljista Hrvata, ne dovoljnoj dubini mora u Neumskom zaljevu, skupa, nepotrebna i nemoguca izgradnja BH Luke i drugog, tebi odgovara da ova prica ostane status Quo sto je i interes Hrvatske. Oni njihov Peljesacki most, prilazne ceste, autoputeve i Luke grade pa grade, ne vodeci u tome nikakve interese i diskusiju sa BH drzavom i njenim interesima na obostranu korist.
Pa đe ne'š vidjeti, kol'ke oči imaš :D

Image
united bosnae

#195 Re: Pelješacki most! Zahuktala se izgradnja! BiH i HR!

Post by united bosnae »

Novi_Nick wrote: 21/07/2020 16:17 Zaboravljamo zasto je Dodik dao zeleno svjetlo i podrzao Hrvatsku u izgradnji Peljesackog mosta a protiv interesa sopstvene drzave BiH. Vec dugo godina kao sto je poznato, Dodik namjerava i hoce da gradi autoput sa sjevera entiteta RS do juga odnosno grada Splita, preko Hercegovine i entiteta FBiH, To iz razloga sto hoce da obezvrijedi, konkurise i preusmjeri cijeli danasnji i buduci saobracaj sa postojeceg autoputa koji je u izgradnji kroz entitet FBiH. Druga namjera mu je, sto je vec u dobrom dijelu i uradio, da obezvrijedi, konkurise i preusmjeri cijeli danasnji i buduci saobracaj sa postojeceg autoputa Zagreb- Beograd, tako da zapadni dio entiteta RS poveze sa Beogradom direktnim pravoliniskim autoputem kroz RS. Sa ta 2 autoputa bi direktno izbacio iz ekonomskih i drugih interesa Autoput koji se gradi kroz FBiH, i na sjeveru Hrvatski danasnji hrvatski autoput Zagreb - Beograd. Iz aviona se vidi sta Dodik radi i planira, ali mi nije jasna Bosnjackobosanska i Hrvatska politicka strana koje mu to sve dopustaju bez ikakvih pregovora i dogovora.
Drago bi mi bilo kada bi dodik "obezvrijedio" puteve kroz FBiH izgradnjom nekog novog puta, isto kao sto bi mi jos draze bilo kada bi FBiH obezvrijedila dodikov autoput izgradnjom autoputa od Zenice, pa kroz srednju Bosnu pa sve do Bihaca. Ali ko ce graditi, lakse je pljuvati i omalovazavati tudje.
Na zalost, entitet Okupirana Teritorija nam u FBiH moze po mnogo cemu sluziti kao primjer.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#196 Re: Pelješacki most! Zahuktala se izgradnja! BiH i HR!

Post by un1ted »

haha uvijek je problem u drugima, nikada u nama. Nevjerovatno.
Novi_Nick

#197 Re: Pelješacki most! Zahuktala se izgradnja! BiH i HR!

Post by Novi_Nick »

high_volume wrote: 21/07/2020 16:20
Novi_Nick wrote: 21/07/2020 15:56 .... Vidim da tvojim pisanjem o Peljesackom mostu, BH teritorijalnom moru, zasticenim ekoloskim zonama, privatnim vlasnistima zemljista Hrvata, ne dovoljnoj dubini mora u Neumskom zaljevu, skupa, nepotrebna i nemoguca izgradnja BH Luke i drugog, tebi odgovara da ova prica ostane status Quo sto je i interes Hrvatske. Oni njihov Peljesacki most, prilazne ceste, autoputeve i Luke grade pa grade, ne vodeci u tome nikakve interese i diskusiju sa BH drzavom i njenim interesima na obostranu korist.
Pa đe ne'š vidjeti, kol'ke oči imaš :D

Image
Naravno imam velike oci da bolje vidim. Ti izgleda gledas ali jos nisi progled'o, sto je veliki hendikep za tebe ili one koji te slusaju/citaju i podrzavaju, ili jesi ali radis za hrvatske interese.
Novi_Nick

#198 Re: Pelješacki most! Zahuktala se izgradnja! BiH i HR!

Post by Novi_Nick »

un1ted wrote: 21/07/2020 16:38 haha uvijek je problem u drugima, nikada u nama. Nevjerovatno.
Naravno, da i Bosnjackobosanska politicka strana grijesi, jedan dio onih sto rade posao u koji se ne razumiju i ne preuzimaju za to nikakvu odgovornost, a ima i medju nama vjerovatno onih ubacenih kao peta kolaona, koji rade za tudje interese zbog njihove sopstvene koristi. Ali moramo razdvojiti i osvjetliti, koja je politicka strana precizno za sta kriva i na osnovi toga poduzimati dalje korake i traziti odgovornost odredjenih politicara i stranaka, a ne svacije greske trpati u jedan kos i prebacivati greske i odgovornost na druge.
karanana

#199 Re: Pelješacki most! Zahuktala se izgradnja! BiH i HR!

Post by karanana »

dodik hoce da gradi banjaluka-split kako bi obezvrijedio put u fbih. i tome dodik kriv? zato sto se u federaciji gradi kilometar godisnje. ako gospodin mile napravi autoput banjaluka split i banjaluka beograd, a hoce prije nego federacija uradi ista, ja mu skidam kapu.

uvijek je neko drugi kriv...mile, kolinda, ovaj, onaj. pa ko ti brani da izgradis puteve kroz federaciju i tako obezvrijedis miletov rad na autoputevima?
kostatacije su smijesne i proizvoljne. na osnovu cega bi on izbacio iz konkurenciuje danasnji put zagreb beograd? kakva pravolinija? za koga pravolinija? za 500 hiljada srba iz zapadne republike srpske. kao ostatak evropskog saobracaja bi iz hrvatske sisao na srpski put, vozao se bosnom i onda opet izasao na srbiju i dalje za bugarsku i tursku? gdje je tu logika? dvije ne-EU granice vise stajat i zajebavat se sa papirima?

je li se kaze peljesacki ili peljeski? ili je svejedno?
Maraschino

#200 Re: Pelješacki most! Zahuktala se izgradnja! BiH i HR!

Post by Maraschino »

https://www.klix.ba/biznis/banja-luka-d ... /200721052

Dodik ce sve graditi od kredita i nece zaliti pare. Kedite ce vracati neko drugi a pare ce uzimati on i kum mu Stankovic. Ko to do sada nije shvatio ima veliki problem.
Prije par godina sam pisao da ce tamo kod njih kruzne tokove graditi i gdje treba i gdje ne treba samo da kum ima posla a time i Dodik proviziju.

Cemu je sluzio auto put B.Luka - B.Gradiska osim utjerivanja para kumu na ravnom terenu.
Post Reply