SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- O'zone
- Globalni moderator
#38802 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I'll je vozio prebrzo ili radovi nisu bili označeni na propisani način.
Mada sumnjam da je ondje sad postigao neki brzinu....
I ja da sam vozio onuda sjebao bi se jer fali pola mosta koliko vidim, po mraku je još zajebanije
-
high_volume
#38803 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I da je vozio prebrzo, da je mjesto izvođenja radova na cesti bilo propisno obilježeno, ne vjerujem da bi prošao prepreke i upao u rupu

-
breuer
#38804 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
al i ovo ne vidjeti 
- drndalo
#38805 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sam neki dan, doduse ujutro prosao tuda i oznaceno je obimno sve. Ne znam radi li semafor za naizmjenicno propustanje nocu, ali mi nije jasno kako je neko mogao toliko fuliti. I to je morao pokositi/izbjegavati nekoliko ovih znakova. S druge strane, vec se nekad desavalo da ljudi produze dje ne treba.
Mislim da je pri gradjenju mosta u Orasju neko zaginuo probivsi sve znakove. Nakon toga su osim znakova Istresli par kamiona pijeska na gomile za zabit se u njih...
Mislim da je pri gradjenju mosta u Orasju neko zaginuo probivsi sve znakove. Nakon toga su osim znakova Istresli par kamiona pijeska na gomile za zabit se u njih...
- drug_profi
#38806 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kad se god kakav most rekonstruiše vazda neko upadne. Pa i na onom kod FISa u Halilovicima bmw je upao
- Logovan
#38807 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tada su vozači pomaknuli plastične barijere u stranu. Šta oni nama imaju zabranjivati da prolazimo, bla, bla.drug_profi wrote: ↑19/07/2020 20:07 kad se god kakav most rekonstruiše vazda neko upadne. Pa i na onom kod FISa u Halilovicima bmw je upao
- O'zone
- Globalni moderator
#38808 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://crna-hronika.info/video-svjedoc ... ece/145429
Evo kažu da nije bilo barijere.
Još gore je što je po svjedocima čovjek bio živ ali službenim licima se nije silazilo u rijeku....
Još gore je što je po svjedocima čovjek bio živ ali službenim licima se nije silazilo u rijeku....
- vjeshalica
#38809 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da su bile betonske barijere onda bi udario u njih i krenula bi rasprava sto su tu stavljene itd
Text na CH je konfuzan ko da ga je pjandura pisala...
Text na CH je konfuzan ko da ga je pjandura pisala...
- manijak1
#38810 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nama je po nekom nahođenju prvi krivac vozač , ovaj put je izgleda zakazao izvođač radova.A službena lica hoće što prije da zaključe slučaj.“Dok 2 zdravstvena radnika i 2 policajca gledaju da se ne bi ne daj Bože pokvasili, moj otac i ostali stanovnici naselja Semizovac silaze u rijeku da bi pokušali spasiti i izvući čovjeka iz vode koji je jos uvijek imao puls, sad ga vise nema!! Gledaju zdravstveni radnici i policija sa visine, jer ako nam zatrebate ne daj Bože mogli bi se pokvasiti, budite suhi dok mi umiremo bez pokušaja reanimacije! Pravite puteve, ne postavljajte zaštitu, perite pare, a mi ćemo da umiremo.” izjavila je svjedokinja nesreće
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#38811 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pokusao sam da nađem u pravilnicima i nisam uspio, dovoljni su mu znakovi i osvjetljenje i ograda standardna oko gradilista, ako neko nađe volio bih da vidimO'zone wrote: ↑20/07/2020 18:11 https://crna-hronika.info/video-svjedoc ... ece/145429
Nisam jos nijednom vidio betonsku barijeru na rekonstrukciji mosta...
- drug_profi
#38812 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Po slikama, ono je bila smrtonsona zamka. Slike treba iskoristiti kao podlogu za tuzbu, parnicu i krivicni proces.
- mk ultra
#38813 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Semafori znakovi po 300m od mjesta traka rasvjeta i sta jos treba?
-
shheff
#38814 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Evo ja sam tuda prosao prije 4 dana, a nije moj kraj i ne poznajem dobro okolinu, iz pravca Tz i moj utisak je da su dosli radovi iznenada, iza krivine. Moguće da sam promašio neko upozorenje na 200-300m...
- drug_profi
- mk ultra
#38816 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ozbiljno pitam gdje piše za fizičku prepreku, pošto se moj posao dijelom dotiče i toga a stvarno nisam upoznat...
a znakovi imaju malo prije kule, semafor, javna rasvjeta, traka, znakovi obilaženja, ograničenje 20kmh itd itd
a znakovi imaju malo prije kule, semafor, javna rasvjeta, traka, znakovi obilaženja, ograničenje 20kmh itd itd
- drug_profi
#38817 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma pusti mene ja samo lupam ono što bi zdrav razum trazio za cistu savjest.
Nemam pojma da li pise negdje, ali u kisnoj noci da te cesta vodi u ponor ne smije biti moguce se desi.
- mk ultra
#38818 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To jeste tako nazalost, pravilnici iz SFRJ, fali ih milion...drug_profi wrote: ↑21/07/2020 08:45Ma pusti mene ja samo lupam ono što bi zdrav razum trazio za cistu savjest.
Nemam pojma da li pise negdje, ali u kisnoj noci da te cesta vodi u ponor ne smije biti moguce se desi.
Trazio sam 2 dana, ali nisam uspio naci nista vise od onoga sto je imao, jedino onaj ko je radio elaborat uređenja gradilista je mogao napisati dodatno nesto ali i on se morao pozvati na clan vazeceg pravilnika i broj...
- vjeshalica
#38819 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... fyGyuGTIth
Ima.ovo ali je msm pisano u sustini kad su okoncani radovi kako to treba da bude sa zastitinim ogradama,dakle nije to kao privremeno kad se izvode radovi...ima sigurno to negdje samo treba pod pravim imenom traziti....prilikom izvodjenja gradjevinskih radova...
Signalizacija postoji,vjerovatno mozda ima i propusta u istoj
Ali neko ce od strucnjaka da objasni da nije mogao staviti betonsku ogradu koju bi stalno vucarao radi radova itd...
Ima.ovo ali je msm pisano u sustini kad su okoncani radovi kako to treba da bude sa zastitinim ogradama,dakle nije to kao privremeno kad se izvode radovi...ima sigurno to negdje samo treba pod pravim imenom traziti....prilikom izvodjenja gradjevinskih radova...
Ali neko ce od strucnjaka da objasni da nije mogao staviti betonsku ogradu koju bi stalno vucarao radi radova itd...
- vjeshalica
#38820 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Istina ali neko polazi od toga da je sve stavio kao upozorenje inpodraxumijeva se da postujes privremenu signalizaciju i da ti je ista poznata kad je vidis...ako je neko stavio znak radovi na putu i ogranicenje na 20kmh onda se podrazumijeva oprez i da postujes i gledas....bilo bi glupo da vozim 50,mogu upasti u rupu,ili sletiti negdjedrug_profi wrote: ↑21/07/2020 08:33Fizicka prepreka mora da bude. Kad se radi o smrtonosnoj zamci, ne moze se samo na znakovima zasnivat bezbjednost. Losa vidljivost, umoran vozac, zbunjujuci suvozaci...
- Logovan
#38821 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U sarajevskom naselju Dolac Malta jučer je pronađeno tijelo ženske osobe, potvrđeno je iz Operativnog centra MUP-a KS.
Policija je dojavu dobila oko 16:30 sati, a tijelo je pronađeno u ulici Marka Marulića.
Kako su nam kazali iz MUP-a KS, pretpostavlja se da je riječ o samoubistvu izvršenom skokom sa 17. sprata.
Policija je izvršila uviđaj, a više informacija o slučaju bit će poznato naknadno.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#38822 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Na onom dijelu ceste je i bez radova ograničenje 40.vjeshalica wrote: ↑21/07/2020 10:29 https://www.google.com/url?sa=t&source= ... fyGyuGTIth
Ne mijenja činjenicu da su kod nas radovi aljkavi.
- mk ultra
#38823 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ima pravilnik zastite na radu na gradilistu, pa i pri izgradnji mosta, rekonstrukcija nema, hrvati imaju 2018te doneseno
Da ima taj uslov vjerovatno bi vidjeli negdje do sad na rekonstrukciji mosta... dok ljudi ginu i jebu se oko raznoraznih fazona, nasi zakonodavci drkaju
Taj pravilnik o znr na gradilistu iz 60i neke, gromobrani 1968, struja 1988, kotlovnice 1990, koji đavo?? Racunaju za kotlovnice i dalje neke stvari i zahtjevaju pri izgradnji sto vise blage veze nemaju, jer su to novi kotlovi prevazisli prije 20 godina...
Isto da te sad neko natjera pravilnikom da na nov auto stavljas gume od stojadina jer su tad bile po propisu... ne ide to tako nazalost nikuda
Da ima taj uslov vjerovatno bi vidjeli negdje do sad na rekonstrukciji mosta... dok ljudi ginu i jebu se oko raznoraznih fazona, nasi zakonodavci drkaju
Taj pravilnik o znr na gradilistu iz 60i neke, gromobrani 1968, struja 1988, kotlovnice 1990, koji đavo?? Racunaju za kotlovnice i dalje neke stvari i zahtjevaju pri izgradnji sto vise blage veze nemaju, jer su to novi kotlovi prevazisli prije 20 godina...
Isto da te sad neko natjera pravilnikom da na nov auto stavljas gume od stojadina jer su tad bile po propisu... ne ide to tako nazalost nikuda
- vjeshalica
#38824 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/58 ... mrtio-zenu
Potvrđena optužnica: Audijem, vozeći bez vozačke dovole, usmrtio ženu
Prema navodima iz optužnice, nakon preticanja, Almir Duraković nije zaustavio vozilo na obilježenom pješačkom prelazu iako je za pješake bilo uključeno zeleno svjetlo
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Almira Durakovića (27) zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa.
Duraković se tereti da je 22. juna u jutarnjim satima na raskrsnici ulica Bolnička i Stjepana Tomića u sarajevskoj općini Centar vozeći Audi A3 brzinom od 76,7 kilometara na sat i bez položenog vozačkog ispita usmrtio 77-godišnju pješakinju.
Nesreća se dogodila u junu
Prema navodima iz optužnice, nakon preticanja, Duraković nije zaustavio vozilo na obilježenom pješačkom prelazu iako je za pješake bilo uključeno zeleno svjetlo, usljed čega je automobilom udario žensku osobu koja je preminula na licu mjesta
Prema navodima iz optužnice, nakon preticanja, Almir Duraković nije zaustavio vozilo na obilježenom pješačkom prelazu iako je za pješake bilo uključeno zeleno svjetlo
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Almira Durakovića (27) zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa.
Duraković se tereti da je 22. juna u jutarnjim satima na raskrsnici ulica Bolnička i Stjepana Tomića u sarajevskoj općini Centar vozeći Audi A3 brzinom od 76,7 kilometara na sat i bez položenog vozačkog ispita usmrtio 77-godišnju pješakinju.
Nesreća se dogodila u junu
Prema navodima iz optužnice, nakon preticanja, Duraković nije zaustavio vozilo na obilježenom pješačkom prelazu iako je za pješake bilo uključeno zeleno svjetlo, usljed čega je automobilom udario žensku osobu koja je preminula na licu mjesta
- drag_gost
#38825 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Prolazim maloprije pored naselja Miljacka. Kod ulaza u MS Wood (dakle prije zelenih zgrada - ulica Dzemal Bijedic) policija parkirana, policajac ogradio trakom, tijelo pokriveno carsafom. Nisam jos vidio da je iko izbacio o cemu se radi...