Ma ja ba, kokoš je čista, kvalitet mesaexliberal-ex wrote: ↑19/07/2020 23:32 Meni nije jasno ovo glasanje...
da
ne
nisam bosnjak/iz muslmanske porodice....sta je pisac htjeo da kaze....
po pitanju svinjetine, kad mi kazu mi nejedemo svinjetinu jer jede svasta a onda stave koku da se pece...mislim koja je razlika izmedju kokosi i sta ona jede i svinje...isti k**** i jedno i drugo rovari svuda.
A pogotovo nemogu da shvatim ljude koji zbog vjere nejedu nesto......
Jedete li svinjetinu?
-
Naslovnica
#3701 Re: Jedete li svinjetinu?
- ZyzzSar
#3702 Re: Jedete li svinjetinu?
neki vjerodostojni izvori(naucne studije)
Published in Scientific Papers. Series D. Animal Science, Vol. LV
Among all animal meats pork is the filthiest diet to consume by human beings. Pig is the cradle of harmful germs. Scientific evidences prove that pig meat is least healthy having different harmful agents like Cholesterol and Fatty Acids, Bacteria and Toxins and a number of parasites. The pig meat is high in fat and cholesterol that causes the cardiovascular diseases, obesity, the incidence of large intestine cancer. Bacteria and Toxins associated with pigs spread many diseases like salmonellosis, which leads to the acute gastroenteritis and diarrhea. Many other diseases like, Tuberculosis, Yersiniosis, Listeriosis, Leptospirosis, Brucellosis, Small Pox, Influenza, Anthrax, Balantidial dysentery, Foot rot, Cholera and Erysipeloid are attributed to pork consumption. Parasitic Diseases Ascaris, Ancylostomiasis, Toxoplasmosis, Trichinellosis, Cysticercosis showing signs of mental disorders, pneumonia, bleeding of the lungs (haemoptysis), which may lead to death or madness. The patient may become blind and deaf. Nitrates used in pork and pork products as additives are converted into nitrosamines which cause hepatic cell tumors. Flesh of the pork is hard to digest and may lead to chronic digestive disturbances. Pimples, boils, cysts are common in pork eaters. The pig excretory system secretes 2 percent of its uric acid that is injurious for the human health. Pork consumption seriously affects human health and adversely injurious one’s moral values. A person gets pig like characteristics by eating pork, Indecency, obscenity and vanished honour of women.
WHO
What we eat is literally killing us. A stunning new report from the World Health Organization has concluded that there is clear scientific evidence that eating processed meat causes cancer. In particular, the WHO specifically mentioned processed pork products such as bacon, sausages and hot dogs. Of course for those of us that have been investigating these things for a long time, this doesn’t exactly come as a shock. The alternative health community has been talking about the evidence that pork causes cancer for decades. But for the WHO to come out and say these things publicly is a really big deal.
“I would never recommend eating animal products, and certainly not pork,” says Dana Hunnes, assistant professor at the UCLA Fielding School of Public Health.
It was by no means an isolated study. Studies have highlighted the health risks associated with pork consumption for decades. Sometimes, it’s not always obvious problems — for instance, a 1985 study finding a correlation between pork consumption and cirrhosis. But most of the time, the same health problems pop up. Despite the fact that pork can be a source of nutrients such as protein and iron, it is associated with a number of health problems.
In 2015, the International Agency for Research on Cancer concluded that red meat is probably carcinogenic to humans. Several types of cancer have been linked to pork. For instance, a 2011 analysis found that for each additional 100 grams of red meat (either pork or beef) per day, the risk of colorectal cancer increases by 17%. Correlations were also observed for pancreatic and prostate cancer, although the associations were not as strong.
i onda neko kaže, hej dokazno svinjsko meso je povezano sa barem 5-6 razičitih bolesti, pretilošču i sl., al ima puno proteina, željeza i vitamina B pa je dobro da se jede, zanemare sve ostale negativne stvari, i povremeno se desi da jedna studija od njih 1000 koja je finansirana od strane proizvođača svinjskog mesa objavi baš to, a sve ovo ostalo zanemare
a ne treba puno rasprave, dovoljno je upotrijebiti logiku, ako nekome meso životinje koja jede sve, smeće, izmet može biti zdravo onda nek nastavi da konzumira
Published in Scientific Papers. Series D. Animal Science, Vol. LV
Among all animal meats pork is the filthiest diet to consume by human beings. Pig is the cradle of harmful germs. Scientific evidences prove that pig meat is least healthy having different harmful agents like Cholesterol and Fatty Acids, Bacteria and Toxins and a number of parasites. The pig meat is high in fat and cholesterol that causes the cardiovascular diseases, obesity, the incidence of large intestine cancer. Bacteria and Toxins associated with pigs spread many diseases like salmonellosis, which leads to the acute gastroenteritis and diarrhea. Many other diseases like, Tuberculosis, Yersiniosis, Listeriosis, Leptospirosis, Brucellosis, Small Pox, Influenza, Anthrax, Balantidial dysentery, Foot rot, Cholera and Erysipeloid are attributed to pork consumption. Parasitic Diseases Ascaris, Ancylostomiasis, Toxoplasmosis, Trichinellosis, Cysticercosis showing signs of mental disorders, pneumonia, bleeding of the lungs (haemoptysis), which may lead to death or madness. The patient may become blind and deaf. Nitrates used in pork and pork products as additives are converted into nitrosamines which cause hepatic cell tumors. Flesh of the pork is hard to digest and may lead to chronic digestive disturbances. Pimples, boils, cysts are common in pork eaters. The pig excretory system secretes 2 percent of its uric acid that is injurious for the human health. Pork consumption seriously affects human health and adversely injurious one’s moral values. A person gets pig like characteristics by eating pork, Indecency, obscenity and vanished honour of women.
WHO
What we eat is literally killing us. A stunning new report from the World Health Organization has concluded that there is clear scientific evidence that eating processed meat causes cancer. In particular, the WHO specifically mentioned processed pork products such as bacon, sausages and hot dogs. Of course for those of us that have been investigating these things for a long time, this doesn’t exactly come as a shock. The alternative health community has been talking about the evidence that pork causes cancer for decades. But for the WHO to come out and say these things publicly is a really big deal.
“I would never recommend eating animal products, and certainly not pork,” says Dana Hunnes, assistant professor at the UCLA Fielding School of Public Health.
It was by no means an isolated study. Studies have highlighted the health risks associated with pork consumption for decades. Sometimes, it’s not always obvious problems — for instance, a 1985 study finding a correlation between pork consumption and cirrhosis. But most of the time, the same health problems pop up. Despite the fact that pork can be a source of nutrients such as protein and iron, it is associated with a number of health problems.
In 2015, the International Agency for Research on Cancer concluded that red meat is probably carcinogenic to humans. Several types of cancer have been linked to pork. For instance, a 2011 analysis found that for each additional 100 grams of red meat (either pork or beef) per day, the risk of colorectal cancer increases by 17%. Correlations were also observed for pancreatic and prostate cancer, although the associations were not as strong.
i onda neko kaže, hej dokazno svinjsko meso je povezano sa barem 5-6 razičitih bolesti, pretilošču i sl., al ima puno proteina, željeza i vitamina B pa je dobro da se jede, zanemare sve ostale negativne stvari, i povremeno se desi da jedna studija od njih 1000 koja je finansirana od strane proizvođača svinjskog mesa objavi baš to, a sve ovo ostalo zanemare
a ne treba puno rasprave, dovoljno je upotrijebiti logiku, ako nekome meso životinje koja jede sve, smeće, izmet može biti zdravo onda nek nastavi da konzumira
Last edited by ZyzzSar on 19/07/2020 23:42, edited 1 time in total.
- exliberal-ex
#3704 Re: Jedete li svinjetinu?
pa isto ko i svinjetina...kaze slobodna koka trcala po dovoristu...gdje ih najvise vidis...rovare po govnima..ili ih spakuju ovako pa hrane svim i svacim

- ZyzzSar
#3705 Re: Jedete li svinjetinu?
ko je rekao da je ikome cilj da nekog uvjerava, sve i da priznaju sebi ljudi ce konzumirat sta hoce (kao sto i duhan konzumiraju)
nego ako je vec rasprava, ja kao akademski građanin volim sve tvrdnje i da potkrijepim validnim argumentima
- DEMONIKA
#3706 Re: Jedete li svinjetinu?
kokoš aka muslimansko krme, kljuca isto sve i svašta, svejed
a ove galofak/estrogen koke su ludilo
koji samo "miris" dok ih kuhaš/pečeš, pa uzmeš onaj batak, a svo meso sleti s njega, ostane ti kost crno-siva
zbog silnog konzumiranja piletine
neise odoh šta pojest
a ove galofak/estrogen koke su ludilo
koji samo "miris" dok ih kuhaš/pečeš, pa uzmeš onaj batak, a svo meso sleti s njega, ostane ti kost crno-siva
zbog silnog konzumiranja piletine
, nije ni čudo što nam novije generacije muških sve više liči na curice, a djevojčice ulaze sve ranije u pubertet...Posljednjih godina piletina se najviše servira na bh. trpezama zato što je i najjeftinija.
neise odoh šta pojest
- DEMONIKA
- exliberal-ex
#3708 Re: Jedete li svinjetinu?
Da mi je sad ove spanske malo narezat

-
allem_77
#3709 Re: Jedete li svinjetinu?
Ja sam čuo da je svinjska mast dobra za hemoroide.
- dustaban
- exliberal-ex
#3712 Re: Jedete li svinjetinu?
da...za bronhitis je bas dobra, ja sam kao djete bio cesto bolestan od sarajevske magle...stara ispere mast , namaze novine i izbode rupe na njima ( kao da ce me u rernu
- medvjed23
- DEMONIKA
#3714 Re: Jedete li svinjetinu?
ako bi bila ikakva logika, ja bih prije zaklala ružne odvratne životinje
- exliberal-ex
#3715 Re: Jedete li svinjetinu?
sve su zivotnje lijepe kad su male....

- medvjed23
#3716 Re: Jedete li svinjetinu?
svinjetinu ne jedem zbog praščića bejba, međede zbog letećih medvjedića, većina ostalog more..
- DEMONIKA
#3717 Re: Jedete li svinjetinu?
i ukusnije što su manje 
- exliberal-ex
- dječak sa šibicama
#3719 Re: Jedete li svinjetinu?
Prase odojak na raznju, najjace
-
high_volume
#3720 Re: Jedete li svinjetinu?
Svinjska mast je najbolji narodni lijek za plućne bolesti, i koriste ga svi ljudi, neovisno o vjerskoj pripadnosti.exliberal-ex wrote: ↑20/07/2020 00:55da...za bronhitis je bas dobra, ja sam kao djete bio cesto bolestan od sarajevske magle...stara ispere mast , namaze novine i izbode rupe na njima ( kao da ce me u rernu) pa na oblozi oko prsa i ledja, onda preko toga uska majica da se nemice...zaspes ko beba , ujutro nema vise da tesko dises al sto mozes iskasljat ko stari tuberan....
![]()
- exliberal-ex
#3721 Re: Jedete li svinjetinu?
moja komsinica alma isto tako bila ko i ja..i roditelji po antibioticima udarili al nepomaze..eto ti njene rahmetli nane kod moje pokojne babe...jel imas ciste mast za lijeka, sad cu ti napravit...ode nana stavi joj to kad su joj starci bili na poslu posto to oni nisu dali.....sutra ja i alma napolju kasljemo ko tuberani ali disemo...high_volume wrote: ↑20/07/2020 01:23Svinjska mast je najbolji narodni lijek za plućne bolesti, i koriste ga svi ljudi, neovisno o vjerskoj pripadnosti.exliberal-ex wrote: ↑20/07/2020 00:55da...za bronhitis je bas dobra, ja sam kao djete bio cesto bolestan od sarajevske magle...stara ispere mast , namaze novine i izbode rupe na njima ( kao da ce me u rernu) pa na oblozi oko prsa i ledja, onda preko toga uska majica da se nemice...zaspes ko beba , ujutro nema vise da tesko dises al sto mozes iskasljat ko stari tuberan....
![]()
-
high_volume
#3722 Re: Jedete li svinjetinu?
Pa o tome pišem. Stavljala je i meni mati i sestri isto, dugo godina, i poslije kožu derala pranjem rukuexliberal-ex wrote: ↑20/07/2020 01:28moja komsinica alma isto tako bila ko i ja..i roditelji po antibioticima udarili al nepomaze..eto ti njene rahmetli nane kod moje pokojne babe...jel imas ciste mast za lijeka, sad cu ti napravit...ode nana stavi joj to kad su joj starci bili na poslu posto to oni nisu dali.....sutra ja i alma napolju kasljemo ko tuberani ali disemo...high_volume wrote: ↑20/07/2020 01:23Svinjska mast je najbolji narodni lijek za plućne bolesti, i koriste ga svi ljudi, neovisno o vjerskoj pripadnosti.exliberal-ex wrote: ↑20/07/2020 00:55
da...za bronhitis je bas dobra, ja sam kao djete bio cesto bolestan od sarajevske magle...stara ispere mast , namaze novine i izbode rupe na njima ( kao da ce me u rernu) pa na oblozi oko prsa i ledja, onda preko toga uska majica da se nemice...zaspes ko beba , ujutro nema vise da tesko dises al sto mozes iskasljat ko stari tuberan....
![]()
![]()
- sadie_forever
#3723 Re: Jedete li svinjetinu?
I cemu taj ponos,zasto je to nesto sto se iznosi i dici se time kada mislis da je musliman ponistio svoju religiju? i ako u ovom slucaju NIJE jer lijeci ce se od toga,a svinja je zabranjena samo za jestiexliberal-ex wrote: ↑20/07/2020 01:28moja komsinica alma isto tako bila ko i ja..i roditelji po antibioticima udarili al nepomaze..eto ti njene rahmetli nane kod moje pokojne babe...jel imas ciste mast za lijeka, sad cu ti napravit...ode nana stavi joj to kad su joj starci bili na poslu posto to oni nisu dali.....sutra ja i alma napolju kasljemo ko tuberani ali disemo...high_volume wrote: ↑20/07/2020 01:23Svinjska mast je najbolji narodni lijek za plućne bolesti, i koriste ga svi ljudi, neovisno o vjerskoj pripadnosti.exliberal-ex wrote: ↑20/07/2020 00:55
da...za bronhitis je bas dobra, ja sam kao djete bio cesto bolestan od sarajevske magle...stara ispere mast , namaze novine i izbode rupe na njima ( kao da ce me u rernu) pa na oblozi oko prsa i ledja, onda preko toga uska majica da se nemice...zaspes ko beba , ujutro nema vise da tesko dises al sto mozes iskasljat ko stari tuberan....
![]()
![]()
- DEMONIKA
#3724 Re: Jedete li svinjetinu?
prvo, čemu tvoje pitanje o jedenju svinjetinesadie_forever wrote: ↑20/07/2020 02:40I cemu taj ponos,zasto je to nesto sto se iznosi i dici se time kada mislis da je musliman ponistio svoju religiju? i ako u ovom slucaju NIJE jer lijeci ce se od toga,a svinja je zabranjena samo za jestiexliberal-ex wrote: ↑20/07/2020 01:28moja komsinica alma isto tako bila ko i ja..i roditelji po antibioticima udarili al nepomaze..eto ti njene rahmetli nane kod moje pokojne babe...jel imas ciste mast za lijeka, sad cu ti napravit...ode nana stavi joj to kad su joj starci bili na poslu posto to oni nisu dali.....sutra ja i alma napolju kasljemo ko tuberani ali disemo...high_volume wrote: ↑20/07/2020 01:23
Svinjska mast je najbolji narodni lijek za plućne bolesti, i koriste ga svi ljudi, neovisno o vjerskoj pripadnosti.![]()
i čemu to da je ok ako je lijek, a inače je zabranjena
i čemu tvoj zaključak da se on diči i ponosi ičim, osim da je sretan da je imao jednog razumnog člana u familiji da upotrijebi svinjsku mast pa je prodisao
titami
- sadie_forever
#3725 Re: Jedete li svinjetinu?
da si me pitao prije 3 god znala bih,ovako ne znam..valjda mladja i neozbiljnija,danas ovo pitanje nebi postavilaDEMONIKA wrote: ↑20/07/2020 02:54prvo, čemu tvoje pitanje o jedenju svinjetinesadie_forever wrote: ↑20/07/2020 02:40I cemu taj ponos,zasto je to nesto sto se iznosi i dici se time kada mislis da je musliman ponistio svoju religiju? i ako u ovom slucaju NIJE jer lijeci ce se od toga,a svinja je zabranjena samo za jestiexliberal-ex wrote: ↑20/07/2020 01:28
moja komsinica alma isto tako bila ko i ja..i roditelji po antibioticima udarili al nepomaze..eto ti njene rahmetli nane kod moje pokojne babe...jel imas ciste mast za lijeka, sad cu ti napravit...ode nana stavi joj to kad su joj starci bili na poslu posto to oni nisu dali.....sutra ja i alma napolju kasljemo ko tuberani ali disemo...![]()
i čemu to da je ok ako je lijek, a inače je zabranjena
i čemu tvoj zaključak da se on diči i ponosi ičim, osim da je sretan da je imao jednog razumnog člana u familiji da upotrijebi svinjsku mast pa je prodisao
titami
inace,da izuzetno cesto vidim da se pripadnici nemuslimanskih naroda raduju kada vide da musliman jede svinjetinu,,,zasto to,ne znam? to je kao neka vrsta revansa,podsmjeha...ono "i got you" ta vrsta radovanja