Valjda, dokle god me budu ubjedjivali sa vana da nam ide nabolje. moj dobri bruda.Maraschino wrote: ↑19/07/2020 00:40Dokle ces se patiti dobri covjece?General War wrote: ↑18/07/2020 05:00Tamam posla, sace ti se javit patriote iz scvecke i USA da kazu da smo mi bolji, da im je ekonomija u rangu Albanije...i da je Vucic cetnik.IkaIJ wrote: ↑18/07/2020 03:37 Što se tiče Vučićeve objave na Instagramu o rastu BDP-a, ok, svaka čast. Evo ja se ne sjećam kad sam od nekog bh. političara čuo nešto u vezi BDP-a, ekonomije, nekog rasta, nečega hahah, ma kakvi ba, znaju se teme - blokiranje u državnim institucijama, stranačka prepiranja, raspodjela ministarstva, pa eo sad i izbori dođoše, eto ako mi neko može poslati link članka o zadnjoj izjavi nekog bh. političara o ekonomiji i BDP-u? Postoji li ti kod nas?![]()
Dalje, što se tiče ekonomskog poređenja FBIH i Srbije. Jedna stvar - u Srbiji je dosta jači privatni sektor, o čemu pričamo kad je kod nas 50% zaposlenih na državnoj sisi? Bolji smo od Srbije po broju zaposlenih u javnom sektoru na 100 stanovnika, đe će koŠto se tiče stranih investicija i ulaganja, jel potrebno dalje govorit od tog da nas i jbeni Lidl zaobilazi ko da smo šugavi? Ne da se ni njima zajebavat vjerovatno sa bh. zakonima i birokratskim zavrzlamama, a na kraju ima i ono "đe sam tu ja", treba malo i podmazat
Srbija je daleko zdravija zemlja za ulaganje, htjeli mi to priznati ili ne, također imaju dosta podsticaja i poreskih olakšica za investitore, a to je ono što švabu interesuje, i upravo je to ono na čemu BiH treba raditi, zaobilaze nas ba ljudi naširoko, ja imam osjećaj kad nekom švabi samo objasniš oko birokratije u BiH da se on uhvati za glavu i kaže "E, nema veze, predomislio sam se, nećemo ništa gradit"
![]()
![]()
Dešavanja u Srbiji
- General War
#47876 Re: Dešavanja u Srbiji
- Sanjarko
#47877 Re: Dešavanja u Srbiji
Dobro je se Srbija ekonomski oporavila. Nekad davno sam mislio da im je zbog rata i privatizacije sumnjive i pljackaske stradala dobro ekonomija i privreda i da su slabo sta proizvodili u usporedbi s stanjem prije rata i za vrijeme Jugoslavije one predratne i pisao ovdje davno komentar jedan prije 6 godina o tome samo nisam tad naveo ovo u usporedbi s prije rata.
Promjenio to misljenje odavno. Pogresno mi je bilo.
Promjenio to misljenje odavno. Pogresno mi je bilo.
- General War
#47878 Re: Dešavanja u Srbiji
Jasta je i cetnik i supak...ali i koji je izgradio preko tristo kilometara auto puta...sta ja imam od nasih haduma?
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#47879 Re: Dešavanja u Srbiji
četnici na vlasti jači od četnika u opoziciji i ulici
- animals
#47880 Re: Dešavanja u Srbiji
Gluposti reci , da su svi cetnici...
jedina istina je da su se politike docepali najaci..
i da se oko politike krece najveci sljam..
i kad tu jos dodas vjeciti Ruski uticaj, dobijes drzavu, koja je vjeciti izvor nestabilnosti..
jedina istina je da su se politike docepali najaci..
i da se oko politike krece najveci sljam..
i kad tu jos dodas vjeciti Ruski uticaj, dobijes drzavu, koja je vjeciti izvor nestabilnosti..
-
high_volume
#47881 Re: Dešavanja u Srbiji
Odakle više izlaze ovakve budaletine po Srbiji
Dragan Jovanović, poznati srbijanski novinar, kolumnista sedmičnika NIN, ekološki aktivista, nekadašnji savjetnik srbijanskog lidera Slobodana Miloševića, ekspert za teorije zavjere, autor više knjiga iz oblasti ekologije, romana, teoloških rasprava... nedavno je na jednoj televiziji u Srbiji upozorio na opasnosti koje Srbiji prijete od Novaka Đokovića.
Prema Jovanovićevim saznanjima, najbolji teniser svijeta se sprema, da se uz pomoć tajnih centara svjetske moći, nakon sportske karijere počne baviti politikom, kako bi ne samo naslijedio Aleksandra Vučića, nego ujedinio i obnovio prostor nekadašnje Jugoslavije.
"Ja sam gledao jednu televizijsku emisiju gde su gostovali Ivica Dačić i doktor Branimir Nestorović, u kojem je postavljeno pitanje da li je Novak Đoković reinkarnacija Nikole Tesle. Dačić i Nestorović su sa obe noge ušli u tu tezu, a Dačić je imao celi elaborat na tu temu i bio je spreman da je brani i zastupa. Dr. Nestorović mu je uredno basirao. I to nije nimalo slučajno", kazao je Jovanović.
"Naime, ja sam infromisan da je lani osnovana neregularna masonska loža koja se zove 'Nikola Tesla' koju ne priznaje nijedna od postojećih masonskih loža. Ta je loža osnovana da bi se Novak Đoković ponudio kao naslednik "malom Aleku" (Aleksandru Vučiću. op. S.B.). I ne samo to, nego da on bude ujedinitelj, o čemu pišem u NIN-u u kolumni pod naslovom, 'Priprema terena za ujedinitelja'. Đoković treba da bude ujedinitelj tzv. 'skraćene Jugoslavije', bez Slovenije.
I zato on organizuje turnire u Hrvatskoj, u Banja Luci, Crnoj Gori, i, naravno, u Beogradu. On na taj način 'pobija kočiće' te, takozvane 'skraćene Jugoslavije' koja treba da vaskrene.
A mi znamo da je i Kraljevina Jugoslavija bila masonska tvorevina, i to manje-više niko i ne osporava. Tako da ta neka belosvetska masonerija računajući na Srbe koji su zaluđeni Đokovićem, koji nas jeste proslavio, obnavlja Jugoslaviju. Njega su, pre svega njegov otac i njegov stric, koji su preambiciozni ljudi, kojima nije dovoljno što je on najbolji teniser na svetu, a koji imaju uticaj na Novaka, mleli, mleli, da uđe u tu priču.
Đoković se najpre oglasio da je protiv vakcine i to je govorilo odakle vetar duva i za šta oni njega spremaju. Potom se Đoković, zajedno sa Vladom Divcem i Peđom Stojakovićem oglasio protiv Trampove rasističke politike. Meni nije čudno, jer sav taj veliki sport, basket, tenis, to drže američki Jevreji. I Đoković je, na neki način, produkt američkih Jevreja.
Tako se pokazuje da u tom velikom sportu stoji duboka država koja je jako moćna zato što su te njene mega zvede opijum za narod. Ja pokušavam da ih obeshrabrim da odustanu od te ideje. Ako se Đoković zaista pojavi kao Ujedinitelj, ja nisam siguran da ta njegova misija neće proći. Ja strepim da će proći. Jer, Srbi znaju često da budu ovce".
Dragan Jovanović se osvrnuo i na jednog drugog velikog čovjeka sa prostora bviše Jugoslavije, Nikolu Teslu. On je rekao da je zgrožen time da je Đoković svome psu dao ime "Tesla".
"Pazite, on je svog psa nazvao Tesla. To je vrhunac jedne drskosti koja nije bez podloge, jer je njemu javljeno da je on reinkarnacija Tesle, Tako da on u svojoj glavi misli, da ako je psu dao ime Tesla, a on volio svog kućnog ljubimca, znači da je Nikola Tesla njegov kućni ljubimac.
Srbi pred Đokovićem padaju na kolena. Ali, Srbi i pred Nikolom Teslom padaju na kolena. Srbi ne znaju nešto što se zna u visokim krugovima duboke države. Tesla je svoje zrake smrti prodao Staljinu za 25 hiljada dolara. On je čak prisustvovao Hitlerovim ezoterijskim seansama, gde je mogao prisustvovati samo uzak krug Hitlerovih prijatelja.
Kada se doznalo da je Tesla prodao svoje smrtonosne zrake i Hitleru i Staljinu, on je morao da beži za Amaeriku", kazao je novinar Dragan Jovanović u televizijskom intervjuu.
(S. B.)
- japin_mutapi
#47882 Re: Dešavanja u Srbiji
Ja sam momentalno oglupio od ove priče. Čak sam na kraju, na trenutak, pomislio - pa ima logike.
Ako hoćeš da budeš glup i poludiš samo što više ovakvih stvari tj ako želiš da ti podanici budu glupi i psihotični kako bi lakše manipulisao njima.
Ako hoćeš da budeš glup i poludiš samo što više ovakvih stvari tj ako želiš da ti podanici budu glupi i psihotični kako bi lakše manipulisao njima.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#47883 Re: Dešavanja u Srbiji
Pa kada se fokus skreće na frikove, onda se stiče takav, lažni utisak. Raja ovde je sklona priglupom ismijavanju "onih anamo", valjda im tako lakše pada sopstvena glupost, pa od budale ne vide šumu, odnosno širi kadar.japin_mutapi wrote: ↑19/07/2020 13:39 Ja sam momentalno oglupio od ove priče. Čak sam na kraju, na trenutak, pomislio - pa ima logike.
A u širem kadru je - nezadovoljstvo. Usljed manjka povjerenja, a na povjerenju građana se zasniva suštinskii legitimitet nosilaca državne vlasti. Nezadovljstvo zbog improvizacija tokom epidemije, zbog nedosljednosti struke, zbog manjka transparentnosti, zbog neizvjesnosti itd.
Evo, danas su opet demonstracije u Izraelu:
Usljed Korone nezaposlenost prešla 20%, korupcija, nepovjerenje, nezadovoljstvo.
- Challenger_
#47884 Re: Dešavanja u Srbiji
Kriza zahvata svijet a protesti su izraz te dubinske krize povjerenja i manjka autoriteta vlasti. To je globalna priča, a Beograd je, ne prvi put, otvorio svjetsku sezonu.
O tome je, ovdje, riječ.
O tome je, ovdje, riječ.
-
breuer
#47885 Re: Dešavanja u Srbiji
Challenger_ wrote: ↑19/07/2020 15:13 Pa kada se fokus skreće na frikove, onda se stiče takav, lažni utisak. Raja ovde je sklona priglupom ismijavanju "onih anamo", valjda im tako lakše pada sopstvena glupost, pa od budale ne vide šumu, odnosno širi kadar.
- japin_mutapi
#47886 Re: Dešavanja u Srbiji
Sve je dobro dok Sarajevo ne otvori(svjetsku) sezonu. Mada, i tada je Beograd pripremio i realizovao otvaranje.Challenger_ wrote: ↑19/07/2020 15:16 Kriza zahvata svijet a protesti su izraz te dubinske krize povjerenja i autoriteta vlasti. To je globalna priča ove sezone, a Beograd je, ne prvi put, otvorio svjetsku sezonu.
O tome je, ovdje, riječ.
- Challenger_
#47887 Re: Dešavanja u Srbiji
Ne razumijem te Japine. Mislim na događaje kao što je 27. mart 1941. Ovo što se sada dešava širom svijeta jeste svojevrsni "mart" u ljeto, jesen, zimu...
Toliko.
______
Toliko.
______
-
zilog
#47888 Re: Dešavanja u Srbiji
Vidovdan 1914. "analiticar"...
-
radostan dan
#47889 Re: Dešavanja u Srbiji
na žalost svekolikog pučanstva sa foruma, moram vam obznaniti jednu istinu - ovaj nazovi okršaj izmedju snaga unutrašnjeg nereda i nemira i takozvane opozicije ili nezadovoljnih građana je sukob između vučićeve policije i vučićevih govana sa raznoraznih bg tribina fudbalskih stadiona...u režiji, naravno samog vučića, kako za unutrašnje, tako i spoljne političke potrebe.
ko je bio glup, iskren i pošten u svojoj namjeri i izašao na ulicu da iskaže svoj protest protiv njegovog igrokaza koji traje 8 godina, dobio je po njokalici, kao kaznu što je kako je to već navedeno - pošten, iskren, to jest - glup, i nije prepoznao raznorazne kriminalce, uličare, bandu, šljam, dno i dilere sns režima, koji su u samom startu preuzeli protest i time ga u prvoj sekundi - obesmislili. svi tkzv napadi na policiju i institucije, organizovani su i sprovedeni uz pomoć režima, i uz aktivno učešće taloga navedenog.
osim obesmišljavanja protesta, uspjelo se u nakani slanja poruke domaćoj i ino javnosti - pogledajte, evo šta nudi opozicija, evo šta mi je alternativa.
nemam šta da rečem, no - BRAVO.
ko ne umije, njemu dvije iza ušiju...
ko je bio glup, iskren i pošten u svojoj namjeri i izašao na ulicu da iskaže svoj protest protiv njegovog igrokaza koji traje 8 godina, dobio je po njokalici, kao kaznu što je kako je to već navedeno - pošten, iskren, to jest - glup, i nije prepoznao raznorazne kriminalce, uličare, bandu, šljam, dno i dilere sns režima, koji su u samom startu preuzeli protest i time ga u prvoj sekundi - obesmislili. svi tkzv napadi na policiju i institucije, organizovani su i sprovedeni uz pomoć režima, i uz aktivno učešće taloga navedenog.
osim obesmišljavanja protesta, uspjelo se u nakani slanja poruke domaćoj i ino javnosti - pogledajte, evo šta nudi opozicija, evo šta mi je alternativa.
nemam šta da rečem, no - BRAVO.
ko ne umije, njemu dvije iza ušiju...
- Challenger_
#47890 Re: Dešavanja u Srbiji
Zna se to. Nije to nikakva tajna.
-
radostan dan
#47891 Re: Dešavanja u Srbiji
nije tajna, ali se više i ne kriju....na društvenim mrežama se objavljuju slike sns članova (pomenuti šljam starosne dobi 23-30 godina, pripadnici različitih navijačkih skupina, osuđivani kriminalci, dileri, itd), koji napadaju policiju kamenicama, bacaju dimne bombe, suzavce i sl...
takozvani - kontrolisani haos. više se i ne kriju u realizaciji igrokaza naredbodavca...prije su bar fantomke navlačili.
takozvani - kontrolisani haos. više se i ne kriju u realizaciji igrokaza naredbodavca...prije su bar fantomke navlačili.
-
radostan dan
- BHCluster
#47893 Re: Dešavanja u Srbiji
Svesti Crnogorce na 25 odsto: Politika objavila plan nacionalnog inžinjeringa za Crnu Goru
Ostvarenje "srpskog sveta“, formiranje srpskog prostora sa dominacijom svetosavlja u trouglu Banjaluka – Beograd –Podgorica, nemoguće je izvesti bez svrgavanja Mila Đukanovića i potom izvođenja nacionalnog inžinjeringa kojim bi se sveli pripadnici crnogorske nacije u Crnoj Gori na procenat koji neće biti veći od 25 odsto.
To je srž imperijalnog koncepta koji je prije tri dana u beogradskoj Politici, kao glavnu naslovnu priču, predstavio između ostalih i Aleksandar Raković, istoričar i agilni član ekstremnog krila srpske desnice koja se zalaže za stvaranje federalne države u kojoj će Srbija biti pijemont a Republika Srpska i Crna Gora pridružene jedinice srpske države.
"Šuckor Crnogorci“
U programskom tekstu iznosi se teza da je današnja Crna Gora pod Milom Đukanovićem postala suprotnost Crnoj Gori kralja Nikole i, što je važnije – "antidržava Republici Srbiji“.
Crna Gora, u kojoj je većina okrenuta ka Zapadu, još i članica NATO, postala je nepremostiva brana za imperijalnu ideju pravljenja svetosavskog prostora poetski nazvanog "srpski svet“.
Đukanovićeva država je, kako tvrdi Raković, šuckor država u borbi protiv širenja svetosavlja. Naziv šuckor (od njemačkog - Schutzkorp) koristio se za zaštitne vojne odrede, specijalne austrougarske jedinice, koje su bile aktivne na području austrougarske provincije Bosne i Hercegovine i bile neka vrsta granične straže koja je svojevremeno činila brojne ratne zločine nad bosanskim Srbima.
U Rakovićevom narativu prozapadna Crna Gora pod Đukanovićem ima cilj da, poput šuckora, pravi nasip protiv naleta svetosavlja, onemogući političko i državno objedinjavanje Srbije, RS i Crne Gore. Kao jedan od ključnih ciljeva te prozapadne Crne Gore, po mišljenju brojnih srpskih nacionalista, jeste ugrožavanje Srba u Crnoj Gori koji su ,,nosioci pravog srpstva“.
Izvjesno je, dakle, da Crna Gora čiju politiku sprovodi Đukanovićeva vladajuća koalicija predstavlja ne samo smetnju, već ,,glogov kolac“ za ostvarivanje ideje formiranja svesrpske države na prostoru Crne Gore, Republike Srpske i Srbije.
Zato je pobjeda prosrpskih partija predvođenih Srpskom pravoslavnom crkvom na izborima 30. avgusta osnovni uslov za sprovođenje u djelo imperijalne ideje.
"Nova" nacionalna mapa
Što bi se sa Crnom Gorom dešavalo u slučaju tog scenarija?
"Crnogorski domovinski identitet uglavnom bi trebalo da traje koliko i Milo Đukanović, a suštinski je važno da Srbi u Crnoj Gori u ovom broju dočekaju Đukanovićev pad s vlasti",piše Raković u Politici.
Smatra da bi se na taj način otvorio put za sprovođenje svojevrsnog nacionalnog inžinjeringa u državi. Ključna meta uticaja bi bio – popis stanovništva Crne Gore 2021. godine. U kojem bi Republika Srbija i Republika Srpska imale obavezu da se umiješaju, prvenstveno preko srpskih kulturnih i drugih organizacija.
Ako bi se popis 2021. godine održao bez Đukanovićevog prisustva u vlasti, logicira Raković, skok procenta Srba u Crnoj Gori ,,bio bi visok i možda u prvom mahu sa oko 30 odsto dosegao i do – 45 odsto ukupne populacije Crne Gore“!
Raković dolazi do "nove“ nacionalne mape u Crnoj Gori: crnogorska nacija bi spala na oko 25 odsto, dok bi manjine – Bošnjaci, Albanci, Hrvati – "brojale do 25 odsto“, a procjenjuje da se oko pet odsto crnogorskih građana ne bi izjašnjavalo.
Prema ovoj profašističkoj projekciji nacionalnog inžinjeringa – koja liči na ono zloglasno nacističko ,,konačno rješenje“ – srpska populacija u Crnoj Gori naprečac bi postala najbrojnija i stvorile bi se političke pretpostavke za glavni cilj – stvaranje jednog okvira za svesrpsku državu.
"Srpsko pitanje u Crnoj Gori je svesrpsko pitanje i ne mogu ga rešavati samo Srbi u Crnoj Gori koji su izloženi segregaciji. Republika Srbija i Republika Srpska moraju da učine sve kako bi zasvodile i odbranile Srbe u Crnoj Gori", zaključuje Raković.
Izloženi plan "svođenja Srba u Crnoj Gori“ podrazumijeva sveobuhvatnu akciju u dva koraka: po svaku cijenu svrgavanje Đukanovićeve vlasti 2020. i potom brinsko stvaranje srpske nacije kao većinske u Crnoj Gori.
Kako i kojim sredstvima se ova strategijska ideja može oživotvoriti - takođe nije naznačeno, ali se da pretpostaviti koje su sve "demokratske metode“ osmišljene.
Prije toga, svakako, neophodna je još jedna ,,sitnica“: da većinska Crna Gora pogne glavu i mirno posmatra.
"Prečica"
Iako zagledan samo u budućnost i održanje velikosrpskog projekta, radikalni desničar Raković ne isključuje da bi u realizaciji imperijalne ideje mogli biti od koristi – manjinski narodi.
Prečica do srpske državnosti Crne Gore mogla bi biti uz doprinos – inostranog faktora, smatra istoričar, navodeći da bi albansko stanovništvo u rubnim krajevima Crne Gore moglo da otkaže ,,poslušnost“ crnogorskoj državi.
– Posebno zbog albanske pretenzije na prostor Ulcinja, Malesije, Plava, Gusinja i Rožaja gde se govori albanski jezik ili se muslimansko stanovništvo koje govori slovenskim jezikom znatnim delom smatra poreklom albanskim – zaključuje Raković.
- vatrogasac
#47894 Re: Dešavanja u Srbiji
Srbi u Luksemburgu......

- RunnerX
#47895 Re: Dešavanja u Srbiji
Hoti: Dijalog sa Beogradom nije tehnički već o konačnom međusobnom priznanju
http://rs.n1info.com/Vesti/a621460/Hoti ... nanju.html
http://rs.n1info.com/Vesti/a621460/Hoti ... nanju.html
- Maraschino
#47896 Re: Dešavanja u Srbiji
Cim Vucic nenajavljeno dolazi u BiH znaci da ga Albanci dobro natezu pa od muke malo do B.Luke. 
-
DonieBrasco
#47897 Re: Dešavanja u Srbiji
Samo je pitanje vremena kad ce poceti "RS za Kosovo" !
-
breuer
#47898 Re: Dešavanja u Srbiji
da se oni zauvijek zabave Kosovom...
-
RtrnOfSalisbury
#47899 Re: Dešavanja u Srbiji
najmije cudnije sta bugojanec prica tam na tije pregovori
kod marica neke vece diskusije o tome cije je kosovo nema, u celosti, po ustavu, itd. kosovo je dio srbije, jedina dilema je ko je metnio granicne prijelaze onomad. izgleda da bugojanec ceka i slusa ... prilicno pasivisticki reko bi ja.
- Maraschino
#47900 Re: Dešavanja u Srbiji
samo sto nije
za to se ratovalo i opet bi i to djikani dobro znaju