Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
duh_sa_sjekirom

#29326 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by duh_sa_sjekirom »

Za jačanje imuniteta ja osobno koristim svaki dan po jedan komad bijelog luka i čašu kefira. Uzimam i tablete (doduše one su za zdravlje očiju ali sadrže vitamine C,E, cink, bakar, EPA DPA omega 3). Dodam naveče i po pola tablete običnog C vitamina. Svaki dan prošetam po pola sata najmanje i nastojim da spavam min 8h. Vikendom sa porodicom idem u prirodu. Praćenje vijesti sveo sam na minimum. Nekad sam koristio i ulje ćurekota ali više ne koristim iz nekih drugih razloga i žao mi je zbog toga jer mi je zaista dobro djelovalo, posebno na sezonske alergije. Razmišljam da počnem koristiti i matičnu mliječ.
Eto, ako koga zanima može probati...
biglebovski

#29327 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Čedo uzvraća udarac? Vlasnici klinika u šoku?

https://www.klix.ba/vijesti/regija/srbi ... /200718079

Lider Liberalne demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović pretukao je danas na Novom Beogradu vlasnika Klinike za fizikalnu terapiju "Fizio centar", javljaju srbijanski mediji.

Image
freelancerBIH

#29328 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by freelancerBIH »

Najcudnija godina, najcudniji virus ikada.. Poceo se siriti "niodakle" - i za 7-8 mjeseci otkako se poceo siriti zarazio sigurno 15-20% svjetske populacije...

Geneticari kazu da ima 4% razlike u svojoj genetskoj strukturi sa najblizim rodjacima koronavirusima poput SARS-a i jos nekih koronavirusa - za tih 4% kako kazu treba proci 40-50 godina evolucije i mutiranja da bi imao ovoliki afinitet prema ljudskim ACE2 receptorima... Ovo je ujedno i prvi virus u historiji za koji znamo da je uspio otkako se pojavio zaraziti istovremeno vise vrsta - osim ljudi - moze zaraziti macke, cuke, kune, tigrove...

Zaboga ovo nije iz prirode 1000%... S kojim je razlogom pusten i zasto, vjerovatno necemo nikada saznati, ali sigurno nije nasumicno, vec sa namjerom i predumisljajem...

Koji je razlog sto Kinezi ne dozvoljavaju vec punih 8 mjeseci nikome da dodje da istrazi porijeklo virusa, cega se boje da to svijet ne sazna ?!
Diwan

#29329 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

Bježte :lol: :mrgreen: kurtona simpatizeri ...u bunkere :lol:

splinter

#29330 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

freelancerBIH wrote: 18/07/2020 21:07 Najcudnija godina, najcudniji virus ikada.. Poceo se siriti "niodakle" - i za 7-8 mjeseci otkako se poceo siriti zarazio sigurno 15-20% svjetske populacije...

Geneticari kazu da ima 4% razlike u svojoj genetskoj strukturi sa najblizim rodjacima koronavirusima poput SARS-a i jos nekih koronavirusa - za tih 4% kako kazu treba proci 40-50 godina evolucije i mutiranja da bi imao ovoliki afinitet prema ljudskim ACE2 receptorima... Ovo je ujedno i prvi virus u historiji za koji znamo da je uspio otkako se pojavio zaraziti istovremeno vise vrsta - osim ljudi - moze zaraziti macke, cuke, kune, tigrove...

Zaboga ovo nije iz prirode 1000%... S kojim je razlogom pusten i zasto, vjerovatno necemo nikada saznati, ali sigurno nije nasumicno, vec sa namjerom i predumisljajem...

Koji je razlog sto Kinezi ne dozvoljavaju vec punih 8 mjeseci nikome da dodje da istrazi porijeklo virusa, cega se boje da to svijet ne sazna ?!
Nije baš tako. Sa Sarsom ima podudarnost u proteinu S oko 76%, a sa RaTG13 od kojeg vjerojatno potiče olo 96%.
Nije baš da treba 40-50 .godina.
Virus bjesnila može zaraziti npr sve toplokrvne životinje. A CoV virusi po pravilu imaju jaku sposobnost prelaska barijera vrsta, tako da je to ništa novo za njih.
Bloo
Globalna šefica

#29331 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bloo »

Diwan wrote: 18/07/2020 21:25 Bježte :lol: :mrgreen: kurtona simpatizeri ...u bunkere :lol:

Video uratke.preseli.na temu Teorije zavjere ili si.otvori novu temu Moj zivot sa kurtonima.
Ovoj ne doprinosis nicim.osim.smajlicima,.vrijedanjem i postanjem gluposti
Diwan

#29332 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

duh_sa_sjekirom wrote: 18/07/2020 20:51 Za jačanje imuniteta ja osobno koristim svaki dan po jedan komad bijelog luka i čašu kefira. Uzimam i tablete (doduše one su za zdravlje očiju ali sadrže vitamine C,E, cink, bakar, EPA DPA omega 3). Dodam naveče i po pola tablete običnog C vitamina. Svaki dan prošetam po pola sata najmanje i nastojim da spavam min 8h. Vikendom sa porodicom idem u prirodu. Praćenje vijesti sveo sam na minimum. Nekad sam koristio i ulje ćurekota ali više ne koristim iz nekih drugih razloga i žao mi je zbog toga jer mi je zaista dobro djelovalo, posebno na sezonske alergije. Razmišljam da počnem koristiti i matičnu mliječ.
Moraš se sam pobirnuti za sebe - ako budeš sluš'o struku, njihovo jedino rješenje je respirator sa kojima ubijaju ljude ili da ti uvale neke lijekove od kojih će da ti stradaju drugi organi. Samo deri alternativu. Bolje se sam liječiti i bildati imunitet nego da uđeš njima u sistem liječenja ovoga. Ne dao Bog nikome!
zubi

#29333 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

Diwan wrote: 18/07/2020 21:40
duh_sa_sjekirom wrote: 18/07/2020 20:51 Za jačanje imuniteta ja osobno koristim svaki dan po jedan komad bijelog luka i čašu kefira. Uzimam i tablete (doduše one su za zdravlje očiju ali sadrže vitamine C,E, cink, bakar, EPA DPA omega 3). Dodam naveče i po pola tablete običnog C vitamina. Svaki dan prošetam po pola sata najmanje i nastojim da spavam min 8h. Vikendom sa porodicom idem u prirodu. Praćenje vijesti sveo sam na minimum. Nekad sam koristio i ulje ćurekota ali više ne koristim iz nekih drugih razloga i žao mi je zbog toga jer mi je zaista dobro djelovalo, posebno na sezonske alergije. Razmišljam da počnem koristiti i matičnu mliječ.
Moraš se sam pobirnuti za sebe - ako budeš sluš'o struku, njihovo jedino rješenje je respirator sa kojima ubijaju ljude ili da ti uvale neke lijekove od kojih će da ti stradaju drugi organi. Samo deri alternativu. Bolje se sam liječiti i bildati imunitet nego da uđeš njima u sistem liječenja ovoga. Ne dao Bog nikome!
Kako ce uci?? Zar postoji korona...?
Diwan

#29334 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

biglebovski wrote: 18/07/2020 20:52 Čedo uzvraća udarac? Vlasnici klinika u šoku?

Lider Liberalne demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović pretukao je danas na Novom Beogradu vlasnika Klinike za fizikalnu terapiju "Fizio centar", javljaju srbijanski mediji.

Image
Vjerovatno je zapelo oko isplate za koronu :lol:
duh_sa_sjekirom

#29335 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by duh_sa_sjekirom »

Diwan wrote: 18/07/2020 21:40
Sve ovo sam radio i prije korone.
Uvijek sam nastojao prvo probati sa prirodnim sredstvima pa tek onda, ako ne uspije, posegnuti za tabletama.
Nažalost, postoji dosta situacija kad je hemija nužnost
Ali se također u dosta situacija problem može riješiti prirodnim sredstvima, osobito kod nekih blažih slucajeva
Nadzorna_ploca

#29336 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nadzorna_ploca »

Covjek bi pomislio Cedo u kriticnom stanju, prije par skoro pa nepokretan na postelji a on lika nekog iznabijao.
Majke mi Cedo nije sav svoj od kako je poceo da suruje sa Vuckom.
Tambure

#29337 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tambure »

Odlomci iz Kuge - A. Kamija

Image

Image
biglebovski

#29338 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Diwan wrote: 18/07/2020 21:45
biglebovski wrote: 18/07/2020 20:52 Čedo uzvraća udarac? Vlasnici klinika u šoku?

Image
Vjerovatno je zapelo oko isplate za koronu :lol:
Nije to... Čitam da vlasnik Klinike nije nosio masku, ili je nije nosio ispravno, nešto od to dvoje... :D :D :D
Diwan

#29339 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

shae_mishevi

#29340 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by shae_mishevi »

Diwan wrote: 18/07/2020 21:25 Bježte :lol: :mrgreen: kurtona simpatizeri ...u bunkere :lol:

kamo nestorovic ljudino? da nije sta hasta?
Tesla Edison

#29344 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Mene najviše ovo zabrinjava:
Nipah je zoonoza (bolest koja „prelazi“ sa životinja na ljude), a može se prenijeti i kontaminiranom hranom ili izravno između ljudi. U zaraženih osoba očituje se širokim spektrom simptoma – od asimptomatske infekcije i akutne respiratorne bolesti, sve do smrtonosnog encefalitisa. Virus može uzrokovati i tešku bolest životinja (posebice svinja), što rezultira značajnim ekonomskim gubicima.

Od malezijskih svinjara do staračkih domova

Iako je virus Nipah izazvao epidemije (za sada) samo u Aziji, zarazio je velik broj domaćih životinja i uzrokovao teške slučajeve i smrt oboljelih ljudi, što ga čini jednim od značajnijih problema javnog zdravlja u širim razmjerima, a uzimajući u obzir mogućnost prenošenja među ljudima i putem kontaminirane hrane, ne treba zanemariti ni pandemijski potencijal. Nipah-virus (NiV) je RNA-virus iz roda henipavirusa, primarno rasprostranjen samo među nekim vrstama azijskih šišmiša.

Nipah je zoonoza (bolest koja „prelazi“ sa životinja na ljude), a može se prenijeti i kontaminiranom hranom ili izravno između ljudi. U zaraženih osoba očituje se širokim spektrom simptoma – od asimptomatske infekcije i akutne respiratorne bolesti, sve do smrtonosnog encefalitisa. Virus može uzrokovati i tešku bolest životinja (posebice svinja), što rezultira značajnim ekonomskim gubicima.

Od malezijskih svinjara do staračkih domova

Iako je virus Nipah izazvao epidemije (za sada) samo u Aziji, zarazio je velik broj domaćih životinja i uzrokovao teške slučajeve i smrt oboljelih ljudi, što ga čini jednim od značajnijih problema javnog zdravlja u širim razmjerima, a uzimajući u obzir mogućnost prenošenja među ljudima i putem kontaminirane hrane, ne treba zanemariti ni pandemijski potencijal. Nipah-virus (NiV) je RNA-virus iz roda henipavirusa, primarno rasprostranjen samo među nekim vrstama azijskih šišmiša.

Image
Ovo nam dolazi vjerovatno poslije korone.

Sad bih ja upitao Ivana Đikića i ostale virologe, šta ste uradili u vezi vakcine od 1999. godine do danas? Virus poznat već 21 godinu a oni gladili jaj*a a kad krene pandemija biće sve na vrat na nos.

Obični ublehaši kao i WHO koji ih i finansira. Birokrati i ništa drugo.
GAU8

#29345 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

TESLA_EDISON wrote: 19/07/2020 10:20

Sad bih ja upitao Ivana Đikića i ostale virologe, šta ste uradili u vezi vakcine od 1999. godine do danas? Virus poznat već 21 godinu a oni gladili jaj*a a kad krene pandemija biće sve na vrat na nos.

Sad bih ja tebe pitao, sta si ti uradio u svom zivotu do sada, onako znacajno....
Tesla Edison

#29346 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

GAU8 wrote: 19/07/2020 10:47
TESLA_EDISON wrote: 19/07/2020 10:20

Sad bih ja tebe pitao, sta si ti uradio u svom zivotu do sada, onako znacajno....
Vjerovatno više nego pola vas sa foruma.
SmokingMan

#29347 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by SmokingMan »

Pa kako znati kojim će paternom krenuti spontana mutacija virusa i zjedne porodice, pa da bi se unaprijed pripremio za pandemiju, potpuno nemoguće.
noviclan

#29348 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by noviclan »

Zna li ko gdje se jeftino iztestisirati u sarajevu hvala
laik1981

#29349 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

noviclan wrote: 19/07/2020 11:07 Zna li ko gdje se jeftino iztestisirati u sarajevu hvala
U Sanasi 40KM seroloski.
Tesla Edison

#29350 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

laik1981 wrote: 19/07/2020 11:14
noviclan wrote: 19/07/2020 11:07 Zna li ko gdje se jeftino iztestisirati u sarajevu hvala
U Sanasi 40KM seroloski.
Sa tim testom ne možeš ni u KCUS ući. Samo u CG.

PCR je 215 KM u BiH. Zarada ovih što rade testove je 200 KM po testiranju.
Locked