Ilegalni migranti u BiH
- SmokingMan
#14726 Re: Migranti u BiH
Odakle sada umjetnici, novinari, pripadnici LGBT zajednice među njima? Ja znam da oni bezbijednijim metodama dobijaju azil u drugim zemljama, uz to, i nema ih baš zavidan broj.. 
- Rothmans
#14727 Re: Migranti u BiH
Kako bi ti da vas zovemo ? Imas li neku posebnu zelju ?vrbas1979 wrote: ↑18/07/2020 10:05Otkud ti pravo da nekoga nazivaš debilom i vrijeđaš samo zato što ima drugačije mišljenje i stavove od tvojih i tebi sličnih koji imaju opsesije da druge ljude zatvaraju, protjeruju, trpaju u logore... Otkud ti pravo da nekome određuješ šta će da radi sa SVOJIM novcem?irac300 wrote: ↑12/07/2020 10:28Ne mozes debilima objasniti. Kad citam komentare na FB tacno pozelim da ih dodje ovdje na milione, pa da ove merhametlije pocnu sutati po putu. Na svaki razumni komentar da je ovo posast, ide bar 5 merhametlija koji te nazivaju cetnikom jer mrzis bracu muslimane.Trafalgar Law wrote: ↑12/07/2020 09:41 Ne dajite im novac, jer vi ste indirektan učesnik u svemu onome što migranti mogu prouzrokovati na imovini domaćih stanovnika ili ugrožavanju javnog reda i mira.
Ne nasjedajte za ožalošćene grimase, to je nešto što su vidjeli od naših domaćih roma koji prose na javnim površinama.
Obavezno prijavite one koji nelegalno izdaju sobe migrantima!!!
Udjelite novac onima kojima je najpotrebinji.
- irac300
#14728 Re: Migranti u BiH
Uz doktore i inzinjere, znaci sada i gayevi, umjetnici, glumci i pjevaci dolaze. Pa jebemu misa, blago drzavi gdje toliki intelektualci dospiju. Tebi ako se pomaze, otvori svoj dom, pa ih primaj. Neka noce kod tebe, hrane se i sve tako na smjenu. Ne nabijaj drugima sto ih s pravom ne podnose. Ja ih ocima ne mogu vidjeti, pogotovu kada vidim sta rade ljudima u Krajini.
- SmokingMan
#14729 Re: Migranti u BiH
Odo poderati lične dokumente i pravac Nemačka. Reći ću im na granici da sa Trandžo, i da me Bake i Sebija hoće da siluju.
- Rothmans
-
Heller
#14731 Re: Migranti u BiH
Aj ne seri.vrbas1979 wrote: ↑18/07/2020 16:33Uopšte ne shvataš poentu.irac300 wrote: ↑18/07/2020 12:50Zao mi je ako si se pronasao ovdje, ali ko si ti da meni odredjujes koga cu smatrati debilima. Jesu debili, i to oni poluretardirani koji ne vide sumu od drveta. Nabijem ih na kurac sve do jednog i svakog onog kome je bagra iz afroazijskih zemalja draza od spostvene zemlje i svog naroda. Hoces adresu da mi probas zabraniti da iznosim misljenje o debilima?vrbas1979 wrote: ↑18/07/2020 10:05
Otkud ti pravo da nekoga nazivaš debilom i vrijeđaš samo zato što ima drugačije mišljenje i stavove od tvojih i tebi sličnih koji imaju opsesije da druge ljude zatvaraju, protjeruju, trpaju u logore... Otkud ti pravo da nekome određuješ šta će da radi sa SVOJIM novcem?
Među izbjeglicama i migrantima ima veliki broj onih koji su iz ratnih područja, koji bježe od militarističkih skupina, aktivista, novinara ili umjetnika koji su pod prijetnjama i pritiscima napustili svoje zemlje i porodice, pripadnika LGBTI zajednice koji samo zbog toga što jesu mogu izgubiti glavu, djece i maloljetnika itd itd, naravno da ima i onih koji bježe zbog ekonomskih razloga.
Zbog situacije i nevolje u kojoj su se našli, dio građana ove zemlje se suosjeća sa njima, što je sasvim razumljivo s obzirom kroz što su i sami prolazili, i nasoje im olakšati situaciju. Ja zaista ne vidim problem u tome što neko želi nahraniti gladnog čovjeka, njihov novac i njihovo pravo. Veći je problem što se ljudi tome čude i osuđuju one koji pomažu.
Niko od vas ovdje, koji te ljude nazivate bagrom, ne bi uspio u njihovim zemljama ni 7 dana preživjeti, garantujem.
-
NediM17
#14732 Re: Migranti u BiH
Babo, da uLjetim? Uljeti sine!
Kikiriki, kospice, slane kokice...
Kikiriki, kospice, slane kokice...
-
biscanka2
#14733 Re: Migranti u BiH
Post - Kommentar kladuscanina sa foruma
Dobar komentar:
Važno..Važno...Važno.. KAKO ONI NAMA ODOZGO,TAKO MORAMO I MI,OCISTI CARSIJE U VOZILA I VOZI GORE... Danas sam bio ocevidac,ispred opcine Vel Kladusa,iz parka je izletio migrant i lapio zeni koja je tu stajala tasnu iz ruku,te se dao u bjeg i nestao bez traga.Zena dosla iz Belgije,u tasni novac,bakomati i skoro sve putne isprave od citave porodice,Policija je dosla na uvidjaj,al od pocinioca ni traga ni glasa. Na USK svakodnevno se desavaju provale i pljacke od strane migranata,posebno gledaju gdje su starije i zenske osobe,koje pretucu,opljackaju kad upadnu u kucu.U Buzimu su se naselili u sve napustenee objkte tako i u staru osnovnu skolu,gdje skoro svako vece,djeca dolaze na razne treninge u salu.Tu se izgleda ceka da se nesto necijem djetetu desi pa da se onda reaguje,cim padne mrak,upadaju u kafane i traze alkohol,posluze se sami iz frizidera i bjeze napolje.Setnja po noci nikom nije sigurna.Stanje je veoma alarmantno,Bihac i Vel Kladusu su migranti vec preuzeli,slede ostale Carsije tako i sela.Puno kuca je ostalo bez usjeva,basca,jer oni gdje naidju,sve pokupise.Oni ne da kradu i pljackaju po noci,nego to cine sad i po danu,isto kao da su kod svoji kuca.Ako neko uhvati migranta na djelu,te mu nesto ucini u samo odbrani i da bi zastitio svoje,bude priveden i mora pred sudom odgovarati,pocinioca samo prebace na drugo mjesto.Ja nisam rasista i nemrzim nikog zbog toga sto je drugaciji ili sto se moli drugom bogu,znam da smo duzni putnike u nevolji pomoci.Al velika vecina ovih Migranata su kriminalci,nisu za pomoc,nedolaze i nebjeze i ratnih podrucja.Velika vecina je vec bila i zivjela na zapadu,gdje su se bavili sa raznim kriminalima,te su iz tih zemalja protjerani,ostali bjeze iz svojih drzava,gdje ih zakon trazi zbog raznih djela,ubistva,pljacke,droga,otmice..Vecina nas na USK neznamo i nismo svjesni,ko nam se svaki dan ispred nasih kuca seta,osobe koje nas u svakom trenutku mogu napasti i ubiti....Kontam da je krajnje vrijeme,da se gradjani USK po Opcinama organiziraju,pristupe u pomoc Policiji koja je jednostavno preopterecena,i nema adekvatno brojno stanje da se moze ozbiljno suociti sa ovim problemom...!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Gradjani Sarajeva,Tuzla,Zenice,Bihaca,V.Kladuse,... se trebaju povezati i jedinstveno na proteste izaci. Vladi BiH uputiti zahtjeve o rjesavanju problema sa odredjenim rokom. Ukoliko se zahtjevi ne ispune onda da se gradjani sami organizuju.Ako drzavne institucuje nemogu gradjane i njihovu imovinu zastiti (sto im je duznost) onda je legitimno da se u samoodbranu krene.Ukoliko see nista ne poduzme ovakvo stanje prosirit ce se po svim gradovima (a kao sto vidimo vec je pocelo).
Dobar komentar:
Važno..Važno...Važno.. KAKO ONI NAMA ODOZGO,TAKO MORAMO I MI,OCISTI CARSIJE U VOZILA I VOZI GORE... Danas sam bio ocevidac,ispred opcine Vel Kladusa,iz parka je izletio migrant i lapio zeni koja je tu stajala tasnu iz ruku,te se dao u bjeg i nestao bez traga.Zena dosla iz Belgije,u tasni novac,bakomati i skoro sve putne isprave od citave porodice,Policija je dosla na uvidjaj,al od pocinioca ni traga ni glasa. Na USK svakodnevno se desavaju provale i pljacke od strane migranata,posebno gledaju gdje su starije i zenske osobe,koje pretucu,opljackaju kad upadnu u kucu.U Buzimu su se naselili u sve napustenee objkte tako i u staru osnovnu skolu,gdje skoro svako vece,djeca dolaze na razne treninge u salu.Tu se izgleda ceka da se nesto necijem djetetu desi pa da se onda reaguje,cim padne mrak,upadaju u kafane i traze alkohol,posluze se sami iz frizidera i bjeze napolje.Setnja po noci nikom nije sigurna.Stanje je veoma alarmantno,Bihac i Vel Kladusu su migranti vec preuzeli,slede ostale Carsije tako i sela.Puno kuca je ostalo bez usjeva,basca,jer oni gdje naidju,sve pokupise.Oni ne da kradu i pljackaju po noci,nego to cine sad i po danu,isto kao da su kod svoji kuca.Ako neko uhvati migranta na djelu,te mu nesto ucini u samo odbrani i da bi zastitio svoje,bude priveden i mora pred sudom odgovarati,pocinioca samo prebace na drugo mjesto.Ja nisam rasista i nemrzim nikog zbog toga sto je drugaciji ili sto se moli drugom bogu,znam da smo duzni putnike u nevolji pomoci.Al velika vecina ovih Migranata su kriminalci,nisu za pomoc,nedolaze i nebjeze i ratnih podrucja.Velika vecina je vec bila i zivjela na zapadu,gdje su se bavili sa raznim kriminalima,te su iz tih zemalja protjerani,ostali bjeze iz svojih drzava,gdje ih zakon trazi zbog raznih djela,ubistva,pljacke,droga,otmice..Vecina nas na USK neznamo i nismo svjesni,ko nam se svaki dan ispred nasih kuca seta,osobe koje nas u svakom trenutku mogu napasti i ubiti....Kontam da je krajnje vrijeme,da se gradjani USK po Opcinama organiziraju,pristupe u pomoc Policiji koja je jednostavno preopterecena,i nema adekvatno brojno stanje da se moze ozbiljno suociti sa ovim problemom...!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Gradjani Sarajeva,Tuzla,Zenice,Bihaca,V.Kladuse,... se trebaju povezati i jedinstveno na proteste izaci. Vladi BiH uputiti zahtjeve o rjesavanju problema sa odredjenim rokom. Ukoliko se zahtjevi ne ispune onda da se gradjani sami organizuju.Ako drzavne institucuje nemogu gradjane i njihovu imovinu zastiti (sto im je duznost) onda je legitimno da se u samoodbranu krene.Ukoliko see nista ne poduzme ovakvo stanje prosirit ce se po svim gradovima (a kao sto vidimo vec je pocelo).
-
vrbas1979
#14734 Re: Migranti u BiH
Kad je ovaj ovo pisao?biscanka2 wrote: ↑18/07/2020 18:39 Post - Kommentar kladuscanina sa foruma
Dobar komentar:
- basicm
#14735 Re: Migranti u BiH
Stanje nije dobro, ispipavaju nam puls, i podizu ljestvicu u kriminalu. Sa nasim institucijama, uskoro ce biti mrtvih.
- Sanjarko
#14736 Re: Migranti u BiH
Prave belaje i ovdje po Zenici. Ko da nam nije dosta nasih belaja i belajsusa tu ukljucujem i sebe jer kad mi izbaci osigurac kako su mi ljudi na psihijatriji tako rekli i ja nekad napravim problem i nasikiram svoje, cak sam jednom i velik belaj napravio, mogo poginut.
Bilo napada ali kako sam razumio krije se to. Nebrinem se za sebe, jb mene, nego me bojaz za staru, sestru, sestricnu, i druge clanove porodice, pogotovo zenskog roda. Muski bi se znali odbranit koliko toliko.
Dvaput kako vidim bile i tuce izmedzu njih samih sto znamo.
Bilo napada ali kako sam razumio krije se to. Nebrinem se za sebe, jb mene, nego me bojaz za staru, sestru, sestricnu, i druge clanove porodice, pogotovo zenskog roda. Muski bi se znali odbranit koliko toliko.
Dvaput kako vidim bile i tuce izmedzu njih samih sto znamo.
- bingov buraz
#14737 Re: Migranti u BiH
vrbas1979 wrote: ↑18/07/2020 16:33
Uopšte ne shvataš poentu.
Među izbjeglicama i migrantima ima veliki broj onih koji su iz ratnih područja, koji bježe od militarističkih skupina, aktivista, novinara ili umjetnika koji su pod prijetnjama i pritiscima napustili svoje zemlje i porodice, pripadnika LGBTI zajednice koji samo zbog toga što jesu mogu izgubiti glavu, djece i maloljetnika itd itd, naravno da ima i onih koji bježe zbog ekonomskih razloga.
Zbog situacije i nevolje u kojoj su se našli, dio građana ove zemlje se suosjeća sa njima, što je sasvim razumljivo s obzirom kroz što su i sami prolazili, i nasoje im olakšati situaciju. Ja zaista ne vidim problem u tome što neko želi nahraniti gladnog čovjeka, njihov novac i njihovo pravo. Veći je problem što se ljudi tome čude i osuđuju one koji pomažu.
Niko od vas ovdje, koji te ljude nazivate bagrom, ne bi uspio u njihovim zemljama ni 7 dana preživjeti, garantujem.
-
howdy
#14738 Re: Migranti u BiH
znaci dolazi nam stotine hiljada nepismenih novinara. ima logikebingov buraz wrote: ↑19/07/2020 06:06vrbas1979 wrote: ↑18/07/2020 16:33
Uopšte ne shvataš poentu.
![]()
![]()
-
howdy
-
NediM17
#14740 Re: Migranti u BiH
Džuvu "ufatilo", a "bamboucha" se još uspješno skriva.
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /200719072
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /200719072
- Rothmans
#14741 Re: Migranti u BiH
Haj,haj mozda je ocijenio da bi joj bolje pasao slamnati krov, a vi odmah migranti vaki migranti naki. Ccc, najlakse po bijedi udarat.howdy wrote: ↑19/07/2020 17:05 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/uhap ... /200719050
ugrozeni LGBT novinar

-
howdy
#14742 Re: Migranti u BiH
ugrozen novinar, lgbt. nas klalo, ubijalo silovalo i opet nisi mogo mrdnut bez papira.
gospoda se nadigla i odoh ja preko 15 granica, usput krast palit silovat i sve je to opravdano jer covjek u pokretu. nema smjestaja pa je opravdano uletit u tudju kucu i zapalit je. zanimljivo bi bilo objasnit to policiji u bilo kojoj zemlji EU docim to kod nas prolazi radi biznisa ovih nvo klošara.
gospoda se nadigla i odoh ja preko 15 granica, usput krast palit silovat i sve je to opravdano jer covjek u pokretu. nema smjestaja pa je opravdano uletit u tudju kucu i zapalit je. zanimljivo bi bilo objasnit to policiji u bilo kojoj zemlji EU docim to kod nas prolazi radi biznisa ovih nvo klošara.
-
Naslovnica
#14743 Re: Migranti u BiH
Bave li se ovi naučnici, LGBTIQ i novinari ovom vrstom prošenja (maramice) na svim etapama svog puta, ili je to samo slučaj u BiH, tačnije u kantonima s bošnjačkom većinom?!
-
Johnny_x
#14744 Re: Migranti u BiH
Ovo hordu placenika je neko dobro organizovo. Provjerene informacije migranti se nalaze po Visokom, Brezi, Ilijašu, vjerovatno ih ima i po ostalim manjim mjestima. Neka mi neko objasni odakle ovi migranti u ova tri grada, niti je na bilo kojem putu do evropske unije, niti se tu nalaze neki prihvatni kampovi, kako su dospjeli tu. Neko ove migrante usmjerava i to dobro, neko je uzeo masne pare, zanadati se da ce migranti poceti provaljivati u vikendice SDA funkcionera, mozda bi oni tada shvatili koji problem migranti predstavljaju.
-
biscanka2
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#14747 Re: Migranti u BiH
Španija
-
zrakomlat
#14748 Re: Migranti u BiH
I zoveš se Edin Džeko, rođen 1.1.2000.Trafalgar Law wrote: ↑18/07/2020 16:46 Odo poderati lične dokumente i pravac Nemačka. Reći ću im na granici da sa Trandžo, i da me Bake i Sebija hoće da siluju.
-
biscanka2
-
howdy
#14750 Re: Migranti u BiH
sta sa ovim kamikazama na najprometnijim raskrsnicama? treba neko odgovarat radi hajvana sa maramicama ako ga pregazi