Ne treba trece al kako to objasnit nekom ko ni na jedno dobro ne vidi, a jedno polufunkcionalno i s mozgom povezano je dovoljno.
Ne pricamo o nuklearnoj fizici, vec o obicnoj i otvorenoj korupciji.
Moderator: O'zone
Ne treba trece al kako to objasnit nekom ko ni na jedno dobro ne vidi, a jedno polufunkcionalno i s mozgom povezano je dovoljno.
Eh ja ti procitao 30K naucnih radova sa pubmed-a pa navratio na forum da nas prosvjetlis.Mogy87 wrote: ↑17/07/2020 16:53Ja ne gledam u sarenu kocku.RandomAndCasual wrote: ↑17/07/2020 16:51Tuznije je da ima ljudi kojima je mozak toliko izapran blejanjem u televizor, da vise nemaju mogucnost samostalnog razmisljanja vec sljepo vjeruju sve sto im autoritet i sarena kocka kazu.
Al valjda je tako lakse.
Ne kazu djaba "ignorance is bliss"
Takodjer mi youtube nije izvor informacija i opskurni portali.
Toplo ti preporucujem pubmed. Ima preko 30.000 naucnih radova na temu COVIDA.
Nema potrebe zaista da se zahmetis....hvala tebi i za ovoliko, golemo je i dragocjeno sto si dosad obrazlozioRandomAndCasual wrote: ↑17/07/2020 16:55 A moj odgovor nije mogao biti jasniji pa nemam namjeru da ti dodatno obrazlazem.
Samo one koji me zanimajuRandomAndCasual wrote: ↑17/07/2020 17:00Eh ja ti procitao 30K naucnih radova sa pubmed-a pa navratio na forum da nas prosvjetlis.Mogy87 wrote: ↑17/07/2020 16:53Ja ne gledam u sarenu kocku.RandomAndCasual wrote: ↑17/07/2020 16:51
Tuznije je da ima ljudi kojima je mozak toliko izapran blejanjem u televizor, da vise nemaju mogucnost samostalnog razmisljanja vec sljepo vjeruju sve sto im autoritet i sarena kocka kazu.
Al valjda je tako lakse.
Ne kazu djaba "ignorance is bliss"
Takodjer mi youtube nije izvor informacija i opskurni portali.
Toplo ti preporucujem pubmed. Ima preko 30.000 naucnih radova na temu COVIDA.
Moj skolski drug umro prije pet godina od plucnog infarkta. Imao 33 godine, bio zdrav. Jedini simptom koji je imao je bio kasalj u toku dva dana prije smrti. Nije bilo na portalima i brojcanicima pa ga niste ni oplakivali.. Prije mjesec i po umro covjek od 47 godina nakon sto je dobio upalu pluca i mozdani nakon tri dana provedena u bolnici. Nije bio pozitivan, niti je lijecen na podhrastovima, ni kao covid pacijent. Prije toga nije imao nikakvih problema. Ko hoce da provjeri navode za ovaj drugi slucaj dam mu u pp adresu autopraonice u kojoj je radio pa moze sam provjeriti. Testirali ga nekoliko puta kao i sve njegove najblize kontakte. Nigdje virusa, a covjek umro od mozdanog nakon upale pluca. Nije ga bilo po medijima i brojcanicima pa automatski nije nikome ni bitan osim svojim najblizim.. Poceli smo zaliti samo za ljudima koji osvanu na portalima, a sve ostalo ignorisati. To nije empatija nego obicno licemjerstvo. Umiralo se i umirace se i od korone i od svega ostalog. Ponekad ce nastradati i mladji ali to je tako i od toga se ne moze pobjeci.Mogy87 wrote: ↑17/07/2020 16:37Ma ja. Tako i ona dvojica brace iz Cacka 26 i 36 godina. Tako onaj automehanicar sto ga pola grada zna 1977. godiste. Tako i ovaj momak od danas 92. Tako i onaj pjevac iz srbije 91. godiste.RandomAndCasual wrote: ↑17/07/2020 16:27Ima deset godina u mahali mojoj umro momak, 35 godina, rekreativac bio, biciklo, fudbal, odbojka, u super formi bio.ANamelessGhoul wrote: ↑17/07/2020 16:01 Evo sad za ovog kazu da je imao vise oboljenja vec, a bila prica da je bio potpuno zdrav![]()
Tek kad je umro otkrili da je srcanu manu imao. Tako su barem napisali i objavili.
Svi ili u terminalnoj fazi raka ili sa srcanom manom.
Ne znam zaista kako te nije sramota.
Al se i zahmetiozubi wrote: ↑17/07/2020 17:01Nema potrebe zaista da se zahmetis....hvala tebi i za ovoliko, golemo je i dragocjeno sto si dosad obrazlozioRandomAndCasual wrote: ↑17/07/2020 16:55 A moj odgovor nije mogao biti jasniji pa nemam namjeru da ti dodatno obrazlazem.![]()
Mozda u onih ostalih 29 999 ima nesto sto bi te iznenadilo.Mogy87 wrote: ↑17/07/2020 17:02Samo one koji me zanimajuRandomAndCasual wrote: ↑17/07/2020 17:00Eh ja ti procitao 30K naucnih radova sa pubmed-a pa navratio na forum da nas prosvjetlis.
Drago mi je sto si me citirao. Da li ti mene poznajes licno pa znas za koje grupe osjecam empatiju? Jesam li empaticna od jucer ili cijeli svoj zivot? Koja udruzenja podrzavam? Kojim naucnim grupama doniram na mjesecnoj osnovi i u svrhe kakvih istrazivanja se taj novac koristi? Zao mi je sto ovo pisem i to nije u redu jer je privatna stvar, ali stalno insinuiras da smo svi empaticni samo za corona pacijente.laik1981 wrote: ↑17/07/2020 17:03Moj skolski drug umro prije pet godina od plucnog infarkta. Imao 33 godine, bio zdrav. Jedini simptom koji je imao je bio kasalj u toku dva dana prije smrti. Nije bilo na portalima i brojcanicima pa ga niste ni oplakivali.. Prije mjesec i po umro covjek od 47 godina nakon sto je dobio upalu pluca i mozdani nakon tri dana provedena u bolnici. Nije bio pozitivan, niti je lijecen na podhrastovima, ni kao covid pacijent. Prije toga nije imao nikakvih problema. Ko hoce da provjeri navode za ovaj drugi slucaj dam mu u pp adresu autopraonice u kojoj je radio pa moze sam provjeriti. Testirali ga nekoliko puta kao i sve njegove najblize kontakte. Nigdje virusa, a covjek umro od mozdanog nakon upale pluca. Nije ga bilo po medijima i brojcanicima pa automatski nije nikome ni bitan osim svojim najblizim.. Poceli smo zaliti samo za ljudima koji osvanu na portalima, a sve ostalo ignorisati. To nije empatija nego obicno licemjerstvo. Umiralo se i umirace se i od korone i od svega ostalog. Ponekad ce nastradati i mladji ali to je tako i od toga se ne moze pobjeci.Mogy87 wrote: ↑17/07/2020 16:37Ma ja. Tako i ona dvojica brace iz Cacka 26 i 36 godina. Tako onaj automehanicar sto ga pola grada zna 1977. godiste. Tako i ovaj momak od danas 92. Tako i onaj pjevac iz srbije 91. godiste.RandomAndCasual wrote: ↑17/07/2020 16:27
Ima deset godina u mahali mojoj umro momak, 35 godina, rekreativac bio, biciklo, fudbal, odbojka, u super formi bio.
Tek kad je umro otkrili da je srcanu manu imao. Tako su barem napisali i objavili.
Svi ili u terminalnoj fazi raka ili sa srcanom manom.
Ne znam zaista kako te nije sramota.
Narod vodi svoju politiku, zvanicne institucije ne rade nista konkretno. Mozemo mi ovdje pjevati borbene koliko hocemo, ali bice sto ce biti. 95% ljudi je oguglalo na sve moguce brojeve. Ljudi se cuvaju vise instiktivno nego svjesno sklanjajuci se od onih koji kihnu ili se zakaslju iz bilo kog razloga. Nema iskrenosti, organizacije i naznaka dobrih namjera od strane institucija i narod je odlucio da se ovim pozabavi svako na svoj nacin. Gledala si onu press konferenciju danas ljekarske komore.. Jel ono struka koja ulijeva povjerenje? Jel ono struka koja ima autoritet? Mislis da ce one narod shvatiti ozbiljno i poslusati ih? Prije da ce uraditi sve suprotno.
Vjerovatno zbog toga sto se odmah na njih prvo napada, ko da su kafici krivi za sve? Bilo je mnogo masovnih okupljanja posljednjih mjesec dva, niko nista. Razumijem da tu ima dosta zavisti od strane ljudi koji ne izlaze nigdje, ali pomalo brate, ili obezbjedite place ako nista radnicima. Mnogo ih je koji jedva kraj s krajem sastavljaju. Ipak je to bitnije od vasih osjecaja i kompleksa.dječak sa šibicama wrote: ↑17/07/2020 17:06 Meni je najjaca ova njihova panika da ce im zatvoriti kafice i dudlaone
Jest vala... dobro si ovo detektovaoForummeho wrote: ↑17/07/2020 17:14Vjerovatno zbog toga sto se odmah na njih prvo napada, ko da su kafici krivi za sve? Bilo je mnogo masovnih okupljanja posljednjih mjesec dva, niko nista. Razumijem da tu ima dosta zavisti od strane ljudi koji ne izlaze nigdje, ali pomalo brate, ili obezbjedite place ako nista radnicima. Mnogo ih je koji jedva kraj s krajem sastavljaju. Ipak je to bitnije od vasih osjecaja i kompleksa.dječak sa šibicama wrote: ↑17/07/2020 17:06 Meni je najjaca ova njihova panika da ce im zatvoriti kafice i dudlaone
Momak imo bronhitis ba tako pise. kakvo tesko oboljenjeTESLA_EDISON wrote: ↑17/07/2020 17:14 Sad saznadoh, mladić koji je umro (28godina) navodno imao više udruženih teških oboljenja. Kako god, tuga![]()
Ipak su ovi iz kafica najgori.zubi wrote: ↑17/07/2020 17:15Jest vala... dobro si ovo detektovaoForummeho wrote: ↑17/07/2020 17:14Vjerovatno zbog toga sto se odmah na njih prvo napada, ko da su kafici krivi za sve? Bilo je mnogo masovnih okupljanja posljednjih mjesec dva, niko nista. Razumijem da tu ima dosta zavisti od strane ljudi koji ne izlaze nigdje, ali pomalo brate, ili obezbjedite place ako nista radnicima. Mnogo ih je koji jedva kraj s krajem sastavljaju. Ipak je to bitnije od vasih osjecaja i kompleksa.dječak sa šibicama wrote: ↑17/07/2020 17:06 Meni je najjaca ova njihova panika da ce im zatvoriti kafice i dudlaone![]()
![]()
![]()
Saznade iz kojih izvora?TESLA_EDISON wrote: ↑17/07/2020 17:14 Sad saznadoh, mladić koji je umro (28godina) navodno imao više udruženih teških oboljenja. Kako god, tuga![]()
Ma pola ovih sto prizeljkuju zatvaranje svega je vjerovatno na drzavnoj sisi.Forummeho wrote: ↑17/07/2020 17:14Vjerovatno zbog toga sto se odmah na njih prvo napada, ko da su kafici krivi za sve? Bilo je mnogo masovnih okupljanja posljednjih mjesec dva, niko nista. Razumijem da tu ima dosta zavisti od strane ljudi koji ne izlaze nigdje, ali pomalo brate, ili obezbjedite place ako nista radnicima. Mnogo ih je koji jedva kraj s krajem sastavljaju. Ipak je to bitnije od vasih osjecaja i kompleksa.dječak sa šibicama wrote: ↑17/07/2020 17:06 Meni je najjaca ova njihova panika da ce im zatvoriti kafice i dudlaone
To je nacin nosenja sa potencijalno opasnom situacijom. Coping mechanism poznat u psihologiji. Ubjedjuju sebe i druge da su rahmetlije nastradale zbog navedenih faktora i da njih nece. A u stvari, podsvjesno, se za svoju guzicu najvise boje.sumirprimus wrote: ↑17/07/2020 17:21 Znaci nadje se i opravdanje i za umrle kao bili bolesni jel samo da sta? Ne bi zatvorili kafice opet? Jel to to?