La Liga Santander

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#9951 Re: La Liga Santander

Post by Gerro »

Imam ja original Beckhamov iz prve njegove sezone. Ako hoce neki navijac Reala da mu ga poklonim nek se pridruzi u samaranju katalonaca :thumbup:
Crvena Tifoza

#9952 Re: La Liga Santander

Post by Crvena Tifoza »

Ja sam ljudski čestitao. Šta hoćeš, turu pive još? :D

Šta fali ako sam pitao za propali trol sinoć? Nije da nisu pokušali trolati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#9953 Re: La Liga Santander

Post by Tomahawk11 »

Crvena Tifoza wrote: 17/07/2020 14:46 Ja sam ljudski čestitao. Šta hoćeš, turu pive još? :D

Šta fali ako sam pitao za propali trol sinoć? Nije da nisu pokušali trolati.
Sve ok, samo kažem :thumbup:

Nije problem ni tura :D

Ništa. Probali, nije uspjelo, Ramo je fino ono ostavio, al Benz uletio ranije. Očito je i bilo namjenjeno da Benz da gol pošto je on šutao ponovljeni penal.
dzipalo

#9954 Re: La Liga Santander

Post by dzipalo »

ultima_palabra wrote: 17/07/2020 14:13 Mislim da ova titula najvise ima Zidaneov potpis, jer je preuzeo ekipu u rasulu i bez samopouzdanja, i napravio ekipu koja prima i daje malo golova, sto nije uspjelo ni Capellu.
Meni ova titula najvise ima Perezov potpis.
ultima_palabra

#9955 Re: La Liga Santander

Post by ultima_palabra »

dzipalo wrote: 17/07/2020 15:01
ultima_palabra wrote: 17/07/2020 14:13 Mislim da ova titula najvise ima Zidaneov potpis, jer je preuzeo ekipu u rasulu i bez samopouzdanja, i napravio ekipu koja prima i daje malo golova, sto nije uspjelo ni Capellu.
Moze i tako. Valjalo je ubijediti trenera koji je sve osvojio da se vrati i pokusa sve to ponoviti.
JohnnyS

#9956 Re: La Liga Santander

Post by JohnnyS »

https://telesport.telegram.hr/kolumne/t ... eov-nacin/

Pola godine star tekst, ali aktualan danas kao i u prvom mjesecu.
aveos

#9957 Re: La Liga Santander

Post by aveos »

Vidi culesa jesu se propeli na zadnje noge,isto kao i onaj Shakirin jež sto kmeči iz kola u kolo...al hajd bas su simpatični :kiss:
Iduce sezone kad Miralem dođe broj ovih novokomponovanih navijača Barcelone će se udvostručiti,tada će biti još slađe slaviti titulu. :wink:
Čestitke svim navijačima Real Madrida!
HALA MADRID
dzipalo

#9958 Re: La Liga Santander

Post by dzipalo »

ultima_palabra wrote: 17/07/2020 17:15
Moze i tako. Valjalo je ubijediti trenera koji je sve osvojio da se vrati i pokusa sve to ponoviti.
Nije morao trenera nista ubjedjivati, zavrsilo bi se ovo na slican nacin i bez trenera ;)
Korovjev

#9959 Re: La Liga Santander

Post by Korovjev »

Nema nezasluženo osvojene titule pa tako nije ni ova Realova. 38 tekmi svakakvih, svuda pa se pokaži. Plus bolji i u međusobnim duelima sa Barcom ove sezone tako da se samo može čestitati i reći bili su bolji.
Što se tiče Zidana, iznenađenje mi je ovaj ogromni odbrambeni napredak, a mislio sam da nema šanse da ovaj kadar Reala igra konstantno dobru odbranu. Očigledno se takve stvari mogu riješiti radom i treningom i svaka mu čast na tome. Zizu ima i nesreću da mu je trenerska karijera u paraleli sa karijerama vrhunskih trenera koji imaju ‘svoj’ stil (Klop i Pep), pa ga se u ovim forumskim stručnim pričama ne stavlja u istu rečenicu sa njima bez obzira na gomilu trofeja u kratkom periodu. A priznat će i ovi, uvijek objektivni Realovi navijači, da i Live i City ipak igraju ljepši fudbal i da igra RM pod Zizuom nikad nije bila must see.
ultima_palabra

#9960 Re: La Liga Santander

Post by ultima_palabra »

Korovjev wrote: 17/07/2020 20:11 Nema nezasluženo osvojene titule pa tako nije ni ova Realova. 38 tekmi svakakvih, svuda pa se pokaži. Plus bolji i u međusobnim duelima sa Barcom ove sezone tako da se samo može čestitati i reći bili su bolji.
Što se tiče Zidana, iznenađenje mi je ovaj ogromni odbrambeni napredak, a mislio sam da nema šanse da ovaj kadar Reala igra konstantno dobru odbranu. Očigledno se takve stvari mogu riješiti radom i treningom i svaka mu čast na tome. Zizu ima i nesreću da mu je trenerska karijera u paraleli sa karijerama vrhunskih trenera koji imaju ‘svoj’ stil (Klop i Pep), pa ga se u ovim forumskim stručnim pričama ne stavlja u istu rečenicu sa njima bez obzira na gomilu trofeja u kratkom periodu. A priznat će i ovi, uvijek objektivni Realovi navijači, da i Live i City ipak igraju ljepši fudbal i da igra RM pod Zizuom nikad nije bila must see.
Nije meni Liverpoolov stil nesto posebno atraktivan za gledati. Ucinkovit jeste, ali nema kreativnih veznjaka i kombinatorike.
ultima_palabra

#9961 Re: La Liga Santander

Post by ultima_palabra »

dzipalo wrote: 17/07/2020 18:34
ultima_palabra wrote: 17/07/2020 17:15

Nije morao trenera nista ubjedjivati, zavrsilo bi se ovo na slican nacin i bez trenera ;)
Ma ja, pokvarene sudije, zamisli sviraju penal kad te neko faulira u 16.
p206

#9962 Re: La Liga Santander

Post by p206 »

u fudbalu je najvažnije da imaš 5 dobrih igrača na pozicijama koje igraju u oba pravca, a to su dva beka i trojica u sredini... ako to štima, u napadu i odbrani se može provući i neki losiji igrac.. a to Real ima već 5 godina
a Real ima i najjacu klupu na svijetu, kao i dosta ovih dobrih igrača sa prihvatljivim platama, tj nisu preplaćeni ko neki beskorisni igraci u Barceloni
luckylaka

#9963 Re: La Liga Santander

Post by luckylaka »

:lol: Sastali se jedan iz Mostara,jedan iz Zenice,jedan iz Sarajeva,jedan iz Ustiprace ...i ubise se dokazujuci ko je veci fanatik Reala i Barse.Jebo vas Barsa,Real,Bayern,Liverpooli pocinje uskoro nazanimljivija liga na planeti
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#9964 Re: La Liga Santander

Post by Gerro »

ultima_palabra wrote: 17/07/2020 20:36
Korovjev wrote: 17/07/2020 20:11 Nema nezasluženo osvojene titule pa tako nije ni ova Realova. 38 tekmi svakakvih, svuda pa se pokaži. Plus bolji i u međusobnim duelima sa Barcom ove sezone tako da se samo može čestitati i reći bili su bolji.
Nije meni Liverpoolov stil nesto posebno atraktivan za gledati. Ucinkovit jeste, ali nema kreativnih veznjaka i kombinatorike.
Ima i Real Kroosa i Modrica pa im je opet igra dosta losija nego Liverpoolova iako to nije bitno. Bitni su trofeji samo. Ne kontam ljude sto se loze na neke stilove tiki take i koji govore kako je ono sto Atletico igra uzas. Isto ko da su svi timovi predodredjeni da igraju lijep fudbal. Pa dje je onda ljepota u tom?
Korovjev

#9965 Re: La Liga Santander

Post by Korovjev »

Taman da obojici (i lakiju i đeri) odgovorim baš su mi se fino namjestili.
Jer ja ne kontam ljude koji ne kontaju ljude koji gledaju fudbal zbog opuštanja, zabave, uživanja u, i dalje, sporednoj stvari i ljepoti kotrljanja lopte na travi između 22 čovjeka. Što, laki, sigurno neću vidjeti u domaćem prvenstvu pa ga ni ne gledam (nije da nisam bio uporan). I gero, naravno da volim da Barca uzme sve, ali mi to nije najbitnije. Najbitnije mi je da kad odvojim ta dva sata uživam u igri, taktici, da sjedim i ne mičem u strahu da ću propustiti nešto. Pa tako recimo Atletico ne gledam nikako, osim kad moram, jer znam da ću nakon 10 minuta zaspati ili tražiti ima li gdje kakav basket ili nešto treće, toliko mi ogade fudbal. Isto tako ove godine radije gledam Wolves-e nego i Barcu i Real, a niti navijam za njih a poprilično sam siguran da nemaju nikakve šanse da osvoje bilo kakav trofej (možda FA ali mislim da su ispali). Ili čak gledam Chelsea i Mutd, koje ne volim, ali i dalje uživam u njihovoj igri jer imaju mladih dobrih igrača, igraju lijepo pa mi je to sve zanimljivo pratiti.
A ako mi je do čvora i stiske i bitke gledam najboljeg Murinja, premda je i on ofalio u zadnje vrijeme. Treba preći u Barcu govorim ja to u šali koja već prelazi u zbilju već godinama.
I kad već pričamo o stvarima koje ne kontamo, ja nikako ne kontam da je recimo na ovoj temi brat bratu 70% postova o suđenju ili prepucavanja na tu temu. To je kao da pričate o vremenu, nekad je kiša, nekad je sunce i da se onda još prepucavam oko toga.
Ali isto tako sam shvatio da ljudi imaju potrebu i za tim, ja im mogu reći da je to bez veze priča, ali hajde nek pišu ako im to pričinjava zadovoljstvo.
LSD

#9966 Re: La Liga Santander

Post by LSD »

Pa Barca mora igrati lijep fudbal, u tom i jest fazon. Zato se i poceo pratiti i simpatisati taj klub, zbog njenog stila (koji se polako gubi) a ne zbog samih trofeja. Svakako nece nikad stici RM po tom pitanju.
Zato se i ne prati Barca u zadnje 3 godine, kao nekad. Bez obzira što je sa Valverdeom osvajala titule i kupove. Igra odron, i realno ne može se to gledati.
Pa ona tema Barce zamrla i kad je Valverde osvajao duplu krunu. Nije to Barca. I niko ne pljuje Atletico, ljudim imaju svoj stil, poštujem, ali ih vala necu pratiti i trošiti vrijeme na njihove utakmice.

Dok je npr. Željo nešto sasvim drugo :mrgreen: to se mora pratiti kakva god da je igra i rezultati :-D
AmiĐa_Idriz

#9967 Re: La Liga Santander

Post by AmiĐa_Idriz »

Za svaku robu ima mušterija.
luckylaka

#9968 Re: La Liga Santander

Post by luckylaka »

Korovjev wrote: 18/07/2020 09:26 Taman da obojici (i lakiju i đeri) odgovorim baš su mi se fino namjestili.
Jer ja ne kontam ljude koji ne kontaju ljude koji gledaju fudbal zbog opuštanja, zabave, uživanja u, i dalje, sporednoj stvari i ljepoti kotrljanja lopte na travi između 22 čovjeka. Što, laki, sigurno neću vidjeti u domaćem prvenstvu pa ga ni ne gledam (nije da nisam bio uporan). I gero, naravno da volim da Barca uzme sve, ali mi to nije najbitnije. Najbitnije mi je da kad odvojim ta dva sata uživam u igri, taktici, da sjedim i ne mičem u strahu da ću propustiti nešto. Pa tako recimo Atletico ne gledam nikako, osim kad moram, jer znam da ću nakon 10 minuta zaspati ili tražiti ima li gdje kakav basket ili nešto treće, toliko mi ogade fudbal. Isto tako ove godine radije gledam Wolves-e nego i Barcu i Real, a niti navijam za njih a poprilično sam siguran da nemaju nikakve šanse da osvoje bilo kakav trofej (možda FA ali mislim da su ispali). Ili čak gledam Chelsea i Mutd, koje ne volim, ali i dalje uživam u njihovoj igri jer imaju mladih dobrih igrača, igraju lijepo pa mi je to sve zanimljivo pratiti.
A ako mi je do čvora i stiske i bitke gledam najboljeg Murinja, premda je i on ofalio u zadnje vrijeme. Treba preći u Barcu govorim ja to u šali koja već prelazi u zbilju već godinama.
I kad već pričamo o stvarima koje ne kontamo, ja nikako ne kontam da je recimo na ovoj temi brat bratu 70% postova o suđenju ili prepucavanja na tu temu. To je kao da pričate o vremenu, nekad je kiša, nekad je sunce i da se onda još prepucavam oko toga.
Ali isto tako sam shvatio da ljudi imaju potrebu i za tim, ja im mogu reći da je to bez veze priča, ali hajde nek pišu ako im to pričinjava zadovoljstvo.
Pa dobro gledam i ja europski fudba i Barsu,Bayern,M.U.,Liwrpool...(nikada Real)ali nisam taj fanatik da recimo ludujem kad gledam.Licno cu vikendom prije pogledati utakmicu Borac-Siroki ili Sloboda-Zrinjski o Zelji i Sa da ne govorim nego bilo koji drugi europski derbi ako se igra u isto vrijeme ili je ovaj tzv.virus ubio u meni draz fudbala.Bez navijaca meni je to pozoriste
saint_mirad

#9969 Re: La Liga Santander

Post by saint_mirad »

U isto vreme mi je žao sto ispade Leganes (naročito zbog onog što im je Barsa napravila s Braithwaiteom) i drago što ostade Celta zbog Aspasa. :lol:
ruud

#9970 Re: La Liga Santander

Post by ruud »

Zao mi je Leganesa ali i Getafea.
Pa kako su samo bili nesretni ti momci veceras...
2 gola 'bezveze' ponistena, penal u stativu...
budzetlija

#9971 Re: La Liga Santander

Post by budzetlija »

luckylaka wrote: 17/07/2020 21:49 :lol: Sastali se jedan iz Mostara,jedan iz Zenice,jedan iz Sarajeva,jedan iz Ustiprace ...i ubise se dokazujuci ko je veci fanatik Reala i Barse.Jebo vas Barsa,Real,Bayern,Liverpooli pocinje uskoro nazanimljivija liga na planeti
Eto ti znas dje je Ustipraca :-) :D
ultima_palabra

#9972 Re: La Liga Santander

Post by ultima_palabra »

budzetlija wrote: 19/07/2020 23:10
luckylaka wrote: 17/07/2020 21:49 :lol: Sastali se jedan iz Mostara,jedan iz Zenice,jedan iz Sarajeva,jedan iz Ustiprace ...i ubise se dokazujuci ko je veci fanatik Reala i Barse.Jebo vas Barsa,Real,Bayern,Liverpooli pocinje uskoro nazanimljivija liga na planeti
A kad pocne nasa liga onda ce se zaliti kako je losa. Nikad insanu ugoditi.
ultima_palabra

#9973 Re: La Liga Santander

Post by ultima_palabra »

ruud wrote: 19/07/2020 23:09 Zao mi je Leganesa ali i Getafea.
Pa kako su samo bili nesretni ti momci veceras...
2 gola 'bezveze' ponistena, penal u stativu...
Steta za Leganes, nisam vidio taj penal sto je mogao biti sviran. Celta se nije smjela dovesti u situaciju da ispadne, sa onako dobrim ofanzivcima.

Emery mijenja Calleju u Villarealu.
Last edited by ultima_palabra on 20/07/2020 04:33, edited 1 time in total.
luckylaka

#9974 Re: La Liga Santander

Post by luckylaka »

ultima_palabra wrote: 19/07/2020 23:15
A kad pocne nasa liga onda ce se zaliti kako je losa. Nikad insanu ugoditi.
Pa nasa liga i jeste losa jedna od najlosiji u europi to sam rekao par puta do sada ali je meni interesntnije gledati Zelju,Sarajevo,Velez nego tamo neke koji mi bas nista ne znace i nista me ne veze za njih.
luckylaka

#9975 Re: La Liga Santander

Post by luckylaka »

Ti znas da ja ne znam a slucajno vrlo dobro znam.Ne bitno za temu
Post Reply