zateznistub wrote: ↑16/07/2020 23:49A distanca... 1.5-2 I hoće li se snimati za yt?![]()

Moderator: O'zone
zateznistub wrote: ↑16/07/2020 23:49A distanca... 1.5-2 I hoće li se snimati za yt?![]()

Mandic je bolestan,mislim da je karcinom u pitanju,ali ga to ne amnestira od odgovornosti. Povuci se, brate, čestito i pošteno ako nisi u stanju i zdravo.doktor78 wrote: ↑17/07/2020 10:18Vjekoslav Mandić. HDZ-ov kadar. Od početka mandata ne miješa se u svoj posao. Za ovih 4 mjeseca ne znam jesam li ga 3 puta vidio u medijima.TESLA_EDISON wrote: ↑17/07/2020 09:43Na godišnjem.sumirprimus wrote: ↑17/07/2020 09:40 imamo li mi ministra zdravlja u federaciji?
krizni stab?
iko ista?
Diplomatski pasoš i vjerovatno negdje na Maldivima ili Havajima.
Putovnica je u padže, vjerovatno poboljšava turistički bilans u matici.
Čekaju da im neko donira. Vidiš svako malo im se doniraju respiratori. Sad će testovi pa ostalo.sumirprimus wrote: ↑17/07/2020 10:22 i ja mislim da ponestaje testova
jer traje ovo vec mjesecima a nismo culi ni za kakve nove nabavke
Mandić ima teški, uzanapredovali rak već skoro dvije godine i samo je formalno ministar zdravstva.Praktički,Čerkez obavlja njegov posao..last mohicans wrote: ↑17/07/2020 10:27Mandic je bolestan,mislim da je karcinom u pitanju,ali ga to ne amnestira od odgovornosti. Povuci se, brate, čestito i pošteno ako nisi u stanju i zdravo.doktor78 wrote: ↑17/07/2020 10:18Vjekoslav Mandić. HDZ-ov kadar. Od početka mandata ne miješa se u svoj posao. Za ovih 4 mjeseca ne znam jesam li ga 3 puta vidio u medijima.TESLA_EDISON wrote: ↑17/07/2020 09:43
Na godišnjem.
Pa od tih i imamo najveci broj uvezenih slucajeva, Srbija konkretno , samo sto ovdje niko ne ispituje porijeklo uvezenosti virusa odnosno ne ide se sa tim kontaktima tako detaljno mada u ovoj fazi broja slucajeva je prakticki vise i nemoguce. Za ulazak u Hrvatsku nam je neophodan negativan test dok istovremeno hrvatski drzavljani mogu uci u BiH sa licnom kartomlaik1981 wrote: ↑17/07/2020 09:05 Koliko znam ne damo ni mi nikome osim drzavama u komsiluku. Ne znam vaze li trenutno neke mjere za HR i CG. Njima treba uvesti mjere kakve oni imaju prema nama. Slovencima treba uvesti da vazi test samo uradjen u BiH jer i oni imaju takve mjere prema nama. Iz zemalja EU se moze uci uz negativan test. Putuje i sada ko mora. Veterinarski institut ne moze da odgovori na potraznju za komercijalnim testiranjem.
@manijak1 evo ovdje objasnjenosplinter wrote: ↑16/07/2020 09:56 @Mogy87
Mislim da su to neki ukalkulisani svijesni rizici. Prvo nakon 14 dana se radi(lo) retestiranje, ali to se odnosi na vrijeme od prvog testiranja i ukoliko je bio pozitivan taj prvi test. A i to samo prvo testiranje se može razlikovati od individue do individue. Npr nekom su detektovali virus 3. dan, a nekom 8. dan po infekciji jer i pored epidemiloških anketa nekad ne znamo kad se ko tačno inficirao, mi tu već imamo razliku od 5 dana.
Zato je možda neko negativan 14. dana od prvog testiranja, a neko pozitivan. Ovdje bi mogli govoriti o potencijalnoj subjektivnosti tog ponovljenog testa.
Međutim postoje stvarni slučajevi dužeg zadržavanja virusa u organizmu od tih 14 dana (ne mora se raditi o persistentnoj infekciji ni o relapsu ) odnosno i nekoliko dana poslije povlačenja vidljivih simptoma. I šta sad imamo. Nek hipotetički 5 ljudi od 100 imaju duže zadržavanje virusa u organizmu, tih 5 ljudi se vraćaju poslije 14. dana u redovan život, posao, izlasci, faktički tretiraju se kao potpuno zdrave jedinke. Obzirom da se virus nalazi u nasofarengealnoj sluznici ( ali to sad ne znamo jer nismo radili re-test ) ti ljudi su praktički još infektivni i mogu neometano širiti virus dalje još koji dan, a da ih niko više ne smatra bilo kakvom opasnošću.
Srcani problemi.last mohicans wrote: ↑17/07/2020 10:27Mandic je bolestan,mislim da je karcinom u pitanju,ali ga to ne amnestira od odgovornosti. Povuci se, brate, čestito i pošteno ako nisi u stanju i zdravo.doktor78 wrote: ↑17/07/2020 10:18Vjekoslav Mandić. HDZ-ov kadar. Od početka mandata ne miješa se u svoj posao. Za ovih 4 mjeseca ne znam jesam li ga 3 puta vidio u medijima.TESLA_EDISON wrote: ↑17/07/2020 09:43
Na godišnjem.
Pa ko smije baviti se nabavkama. Rekoh sinoc, ne radis nista, ne mozea biti ni kriv za nestosumirprimus wrote: ↑17/07/2020 10:22 i ja mislim da ponestaje testova
Na cemu baziras tu pretpostavku? Pa Spanija koja je imala vrlo ozbiljne brojke oboljelih i umrlih je prilikom testiranja 60.000 gradjana dosla do 5%Slo Burner wrote: ↑17/07/2020 10:43Ja vjerujem da je kod nas 10% stanovnistva vec imalo virus. 55% popunjenosti smatram podnosljivim
naravno da mozes biti kriv. nije funkcija samo zarad plate i beneficija, ima nesto i odgovornosti na koju bise mogli i pozvati nekadpalermo wrote: ↑17/07/2020 10:49Pa ko smije baviti se nabavkama. Rekoh sinoc, ne radis nista, ne mozea biti ni kriv za nestosumirprimus wrote: ↑17/07/2020 10:22 i ja mislim da ponestaje testova
Zasto na klixu pise u Kantonu Sarajevo 37 novih? Jesu li ovo sad poceli razdvajati - u gradu toliko, na nivou kantona toliko?laik1981 wrote: ↑17/07/2020 10:14 https://faktor.ba/vijest/u-sarajevu-21- ... toru/90874Ulazi li u brojku testiranih i komercijalno testiranje na veterinarskom institutu? Uvjek navode da je na KCUS-u testirano toliko i toliko. Znam da se u zadnje vrijeme dosta testova radi i privatno i da je veterinarski institut prebukiran zbog toga..U Sarajevu 21 pozitivno na COVID-19, jedna osoba preminula, mladić od 28 godina na respiratoru
Koliko sam ja shvatio, zato što KCUS radi testove i za Unsko-sanski kanton, i bosansko podrinjski (možda još neki) pa se onda zbog toga razdvajaP308 wrote: ↑17/07/2020 12:00Zasto na klixu pise u Kantonu Sarajevo 37 novih? Jesu li ovo sad poceli razdvajati - u gradu toliko, na nivou kantona toliko?laik1981 wrote: ↑17/07/2020 10:14 https://faktor.ba/vijest/u-sarajevu-21- ... toru/90874Ulazi li u brojku testiranih i komercijalno testiranje na veterinarskom institutu? Uvjek navode da je na KCUS-u testirano toliko i toliko. Znam da se u zadnje vrijeme dosta testova radi i privatno i da je veterinarski institut prebukiran zbog toga..U Sarajevu 21 pozitivno na COVID-19, jedna osoba preminula, mladić od 28 godina na respiratoru
Kako kome. Kada je krenulo širenje u Tešnju, bila su 3 pozitivna slučaja kod mene u bližoj familiji, iz istog domaćinstva. Sistem nula živa.sumirprimus wrote: ↑17/07/2020 09:36pismeno rjesenje...TESLA_EDISON wrote: ↑17/07/2020 09:30 Kad nekoga pošalju u izolaciju, dobije li kakvo rješenje, elektronsku narukvicu i sl. Ili samo mu telefonski kažu da je u izolaciji i to je to?
Bilo je par slučajeva ovdje gdje su pisali da ih telefonski obavještavaju kada treba da odu u izolaciju i kada trebaju izaći iz izolacije.
Eno Svabo ce dohakat WHO. Najavili su reformeTESLA_EDISON wrote: ↑17/07/2020 12:32Ofrlje po preporukama gurbeta.
Za par dana biće 10-tak aktivnih slučajeva.