Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
turbofolk wrote: ↑16/07/2020 23:03
Čestitke svima koje je ova titula obradovala. uživajte
Hvala...
. Ja nekad pretjeram sa nekim komentarima siguran sam da se i ne osvrčeš na to. ali to se nimalo ne odnosi na tebe, disortiona i jos par navijaca. veliki respect.
To je usmijereno ovim pljuvačima kratkog dometa
Samo da razjasnimo. Titula je i mene obradovala
A što se tiče respecta, nemali je broj simpatizera Barcelone čije stavove i mišljenja na ovom forumu izuzetno cijenim i poštujem i sa zadovoljstvom ih čitam. Distortion je sigurno jedan od njih, iako ga nema u zadnje vrijeme. Naravno, s nekim drugim uopšte ne ulazim u rasprave i uopšte ih ne uzimam za ozbiljno, ali nije za ovu temu.
Ovo je titula Zinedina Zidana. Tim koji je prakticno ostao isti kao onaj koji su vodili Lope i Solari, ali s pobjednickim mentalitetom. Vjerovatno mnogi od igraca nisu na svom vrhuncu, sto je donekle i dobro.
Igrac sezone
Sergio Ramos! Bez premca, kapiten je ove sezone preuzeo apsolutnu odgovornost za tim. Mislim da je Zidan ponovo povezao Madridismo u Real koji je izostao u toj mucnoj sezoni nakon odlaska Ronalda. Ramos je temelj svega toga. Apsolutni autoritet na terenu, lider, vođa, ratnik. Mnogi od golova su direktno presudili u ovoj borbi za titulu, ali i mnostvo intervencija. Osim toga, evidentno je da kontrolise svlacionicu sto prije njega je rijetko kome uspijevalo.
Topnik
Karim Benzema! Napokon na tronu koji zasluzuje, i kako bi Englezi rekli, potpuno zasluzenim recognition-om od strane navijaca, drugih fudbalera i klubova. Covjek koji je prethodnih sezona raspinjan iz dana u dan ove sezone je odigrao kao potencijalno najbolji spic danasnjice.
Otkriće sezone
Fede Valverde. U moru veznjaka mora se spomenuti decko koji je jednim potezom donio trofej Superkupa u Madrid, ali i mnostvom drugih donosio prevagu na terenu. Za razliku od mnogih izvikanih potencijala omladinskih sastava drugih klubova, ovaj decko je svaku pruzenu priliku maksimalno koristio.
Flop/ovi/
Jovic - Nazalost, ne ide! Mislim da je psiha odradila svoje, malo i balkanski mentalitet i javasluk. 2 gola za 70 miliona je premalo.
Vinicius Jr - Par dobrih partija, obzirom na minutazu, malo je pokazano. Ostaje ogroman potencijal za napredak, ali u pojedinim utakmicama je morao bolje.
Hazard - Povrede. Skupa etiketa na igracu koji ne moze bit motor ekipe
Zadnjih par sezona vidimo da ni 3-0 nije sto je nekad bilo. Sad je i druga matematika u odnosu na mart, uzeli su titulu, dok je City izgubio, plus duga pauza je karte promjesala. Ako prodju City, apsolutni su favoriti. Ja ne vidim koju ekipu ne mogu dobiti u jednoj utakmici.
_BataZiv_0809 wrote: ↑17/07/2020 12:36
Zadnjih par sezona vidimo da ni 3-0 nije sto je nekad bilo. Sad je i druga matematika u odnosu na mart, uzeli su titulu, dok je City izgubio, plus duga pauza je karte promjesala. Ako prodju City, apsolutni su favoriti. Ja ne vidim koju ekipu ne mogu dobiti u jednoj utakmici.
Ko to ima u ponudi?
Sumnjam da će iko dati dok se ne bude znalo ko je sve na finalnom turniru.
Joj miline citat temu la lige i kako se EDIT: neka! koprca, svi mu krivi. Kad li ce EDIT: ni ovo! moc mirno spavat.
Jos kad bi izbacili pepuna, samo steta nema najboljeg stopera na planeti.
Zizu je definitivno u vrhu, rame uz rame sa najboljim trenerskim imenima. Kao igrac je bio najbolji svog vremena mogao bi to presisat.
Jedina šansa Madridu u revanšu je širina kadra i neloš zdravstveni bilten. Nema Sergia i to je vjerovatno Zinedineova najveća briga. Činjenica je da je Real gotovo svaku utakmicu u nastavku prvenstva igrao sa izmijenjenim sastavom i da ni u jednoj od 10 utakmica nije istrčao najjači sastav. Neće istrčati ni protiv City-ja jer nema kapitena. Ali su zato sve druge pozicije dobro pokrivene i vjerujem da će Zinedin selektovati najboljih 11. Od prve minute bih volio vidjeti Luku, Tonija, i Federica u sredini. Naprijed Karima i Edena ili Marca Asensia. Nemam ništa ni protiv Viniciusa - najbolji je bio u prvom susretu protiv City-ja i vjerujem da ima motiv da odigra jednako kvalitetno i revanš. Regularni termin revanša u martu takođe je bio dobar momenat za Real jer je prije toga savladana Barcelona i generalno je ekipa bila u dobroj formi. U međuvremenu su ozdravili i Eden i Marco Asensio i pitam se baš kome će i ispred koga Zinedine dati šansu. I danas, kao i u martu, mislim da su šanse za prolaz male. Real u junu i julu nije imao ni blizu jakog protivnika kao što je City, koji opet u Engleskoj u nastavku prvenstva melje, doduše bez pritiska. Neka onda pod pritiskom i u grču igraju u revanšu
sad viđoh na skajskrejperu ... pa ovi skroz srušiše bernabeu ostade samo gola konstrukcija! koji kurac ga diraju, pa i ovako je bio daleko najbolji stadion!