Najbolji restoran u Sarajevu
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3152 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Svi se ušutjeli....davite se teletinom ispod sača i krompirom, a 
- JThomas
#3153 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
skoknuli do safije na pauzi...
-
Nadzorna_ploca
#3154 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Koja si ti sirovina. Neobradjena.Tomahawk11 wrote: ↑16/07/2020 12:51 Meni nikad nije bilo jasno to neko spustanje, taj snobizam u smislu ja jedem u nekom elitnom restoranu (sad koji su to elitni restorani kod nas?!), a ti jedeš u ašćinici...ono, koga to fakat briga, imamo neku svoju kuhinju i svaka zemlja se ponosi svojom kuhinjom, samo je nama sramota i ispod časti teletina ispod sača sa krompirom![]()
Mislim u hiljadu varijanti te teletine i nekakvih rakova i školjki odabraću teletinu, ako me to pravi nekakvom sirovinom ili šta već, onda jesam.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3155 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Nadzorna_ploca wrote: ↑16/07/2020 14:38Koja si ti sirovina. Neobradjena.Tomahawk11 wrote: ↑16/07/2020 12:51 Meni nikad nije bilo jasno to neko spustanje, taj snobizam u smislu ja jedem u nekom elitnom restoranu (sad koji su to elitni restorani kod nas?!), a ti jedeš u ašćinici...ono, koga to fakat briga, imamo neku svoju kuhinju i svaka zemlja se ponosi svojom kuhinjom, samo je nama sramota i ispod časti teletina ispod sača sa krompirom![]()
Mislim u hiljadu varijanti te teletine i nekakvih rakova i školjki odabraću teletinu, ako me to pravi nekakvom sirovinom ili šta već, onda jesam.![]()
Taki sam kaki sam
- nivla
#3156 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
kad ne jedem meso dan-dva pocnem osjecati slabost, noge mi klecaju, padam u nesvijest, zeljezo sa 20 pada na 4Naslovnica wrote: ↑16/07/2020 11:29OK je 400gr mesa za do večere.redhat wrote: ↑16/07/2020 11:22Pa ne baš, recimo biftek u 4sobe je 400 grama...ako te 400 grama mesa ne najede onda je to već druga priča a ako poslije bifteka imaš potrebu za ćevapima onda.....Naslovnica wrote: ↑16/07/2020 11:09 O tome ja govorim.
Neka svako bira što mu odgovara.
Po meni su ova mjesta sa smiješnim sadržajima/porcijama/cijenama - porez na budale.
Ali ako se ljudi tu dobro osjećaju, ako se opet rado vraćaju, svaka čast, drago mi je zbog njih.
Ja bih u neki od ovih "Noma, Mirazur, Geranium...najboljih restorana na svijetu" otišao samo iz radoznalosti i da se tagujem na FB, a ne zbog obroka.
Lafo jedeš kod njih, a onda trkom kod Beska na 15 u cijeli.![]()
Dajem primjer ništa drugo.
U Beska ne idem, nešto izbjegavam objekte koji na prvu izgledaju prljavo i neuredno.
Ne tagujem se, ne fura me to niti me ikad furalo.
Izbor je naravno individualan, ko voli nek izvoli![]()
a nisam od onih sto ih impresionira tri liske u lijepom aranzmanu oko cherry paradajza i 100-150g mesa upitnog porijekla po cijeni od 30km
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3157 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Zato što si navikao organizam na to. To je kao neka vrsta uzbune.
U principu ima i drugih izvora željeza.
Odradi mediteran dijetu mjesec dana i odvikneš se
- JThomas
#3158 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
-
sale07
#3159 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ja jednom prilikom na moru i sa zenom odem u kao neki "elitni" riblji restoran. I hajd sjeli mi, konobar donio pribora ja kontao jos jedno 20 ljudi ce sjedit s nama za stolom.Dosla hrana nakon 40min, krenuo ja jesti, kad dodje konobar i govori meni gospodine to vam je tanjir za kosti. A ja se posluzio tanjirom da mi lakse bude.
Ma reko uredu je moze i ovako
i on se smije i ode 

Ma reko uredu je moze i ovako
nije budala
- iceman ze
#3160 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
E Ćuj elitni?! to mi dodje kao salata od xy karatnog ribanog zlata
bio sam i ja kod Nele na Ciglanama, sjedio Đinović sa zenom, a za hastal mu sjede pijabi Sakovic, i davi sve nAkim dugovima, ko mu je, sta mu je... itd btw jaran jeo nAku tunu sa prilozima, a ja se i ne sjecam, jer sam treb'o ceh platit' 
- nepass1
#3161 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Sad hocu da pisem sam taj osjecaj da se moram ponasati kao da sam kod kraljice elizabete toliko me odbija da bih radije gladan ostaosale07 wrote: ↑16/07/2020 16:42 Ja jednom prilikom na moru i sa zenom odem u kao neki "elitni" riblji restoran. I hajd sjeli mi, konobar donio pribora ja kontao jos jedno 20 ljudi ce sjedit s nama za stolom.Dosla hrana nakon 40min, krenuo ja jesti, kad dodje konobar i govori meni gospodine to vam je tanjir za kosti. A ja se posluzio tanjirom da mi lakse bude.
Ma reko uredu je moze i ovakoi on se smije i ode
nije budala![]()
- nepass1
#3162 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ako je slucajno rucak bez mesa podlije bar tri kriske suhog narezem da zasladim.Tomahawk11 wrote: ↑16/07/2020 14:43Zato što si navikao organizam na to. To je kao neka vrsta uzbune.
U principu ima i drugih izvora željeza.
Odradi mediteran dijetu mjesec dana i odvikneš se![]()
- Banksy
#3163 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Omjer kvaliteta, ambijenta, usluge i cijene,
Samo Kibe, Vinoteka i Termag,
Ostalo su precijenjena Safija, prevara Toplik, čađava mehana Kula, itd.
Reklo bi se, za svakog ponešto, ali realno, vrlo malo ih je, restorana (ne ćevabdžinica i buregdžinica), s dobrom, poštenom, kvalitetnom hranom, a u pristojnom ambijentu.
Kasaba smo, teška.
Reklo bi se, za svakog ponešto, ali realno, vrlo malo ih je, restorana (ne ćevabdžinica i buregdžinica), s dobrom, poštenom, kvalitetnom hranom, a u pristojnom ambijentu.
Kasaba smo, teška.
- nepass1
#3164 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Raja sve manje para ima, tj plate iste a sve skuplje i onda prestajes da ides u restoran, slasticarnu, teretanu, kafanu itd... Pocne se razmisljati bolje kila fileta nego cevapi, bolje kila mesa nego snicla u restoranu... I onda postanemo kasaba.
- Banksy
#3165 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Kasaba smo jer su nas htjeli napraviti kasabom. Da se htjelo imati evropsku metropolu, bila bi ona danas tu. S dobrim platama i hiljadu različitih restorana. Al htjelo fukaru kojom se lako vlada, pa se to i napravilo. Prije rata desetine picerija, svaka druga s krušnom peći, danas ago i mahirača.
I sve tako, svuda, u svemu, gdje god se okreneš.
Što su htjeli i zamislili, to su i napravili.
I sve tako, svuda, u svemu, gdje god se okreneš.
Što su htjeli i zamislili, to su i napravili.
- iceman ze
#3166 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Brate svuda vlada komercijalizacijia usluge, i vani, zahvaljuci domacinima, probah neku paĆetinu u sosu a la klinac u Parizu, ne slikah tog vlasnika, u nekoj plavoj kecelji, sa nAkim vrcom i sesirom na glavi, i mjesa on to neko domace tijesto, znam da sam zaliv'o pivom, jer mi ta vecera nakon leta bi kasno, citavu noc mi stomak vario.... valjda navik'o kasablija na a la mahiraĆu, montanu, mrkvu, ponekad vapiano itd.
-
Blackjack21
#3167 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
400 grama? Jednom sam bio pozvan u 4sgs i serviran je biftek, ako u onome ima preko 100 grama evo glave.redhat wrote: ↑16/07/2020 11:22Pa ne baš, recimo biftek u 4sobe je 400 grama...ako te 400 grama mesa ne najede onda je to već druga priča a ako poslije bifteka imaš potrebu za ćevapima onda.....Naslovnica wrote: ↑16/07/2020 11:09 O tome ja govorim.
Po meni su ova mjesta sa smiješnim sadržajima/porcijama/cijenama - porez na budale.
Ali ako se ljudi tu dobro osjećaju, ako se opet rado vraćaju, svaka čast, drago mi je zbog njih.
Ja bih u neki od ovih "Noma, Mirazur, Geranium...najboljih restorana na svijetu" otišao samo iz radoznalosti i da se tagujem na FB, a ne zbog obroka.
U Beska ne idem, nešto izbjegavam objekte koji na prvu izgledaju prljavo i neuredno.
Izbor je naravno individualan, ko voli nek izvoli
-
Blackjack21
#3168 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Puni smo nekih kompleksa niže vrijednosti, barem ja to svaki dan sve više i više uviđam u ljudima. Kada smo već kod ove priče teletina/pekinška patka kupana mlakom vodom iz Neretve 48 sati, NE POSTOJI jelo koje sam pojeo u fensi restoranu/"seljačkom" restoranu/aščinici u Sarajevu da me toliko oduševilo i da bih rekao ovo mi je bolje nego kući. Sve je ispod ili iznad prosjeka, ali na vrhunsko jelo i na restoran u koji bih dolazio radije nego jeo kući nisam naišao.Tomahawk11 wrote: ↑16/07/2020 12:51 Meni nikad nije bilo jasno to neko spustanje, taj snobizam u smislu ja jedem u nekom elitnom restoranu (sad koji su to elitni restorani kod nas?!), a ti jedeš u ašćinici...ono, koga to fakat briga, imamo neku svoju kuhinju i svaka zemlja se ponosi svojom kuhinjom, samo je nama sramota i ispod časti teletina ispod sača sa krompirom![]()
Mislim u hiljadu varijanti te teletine i nekakvih rakova i školjki odabraću teletinu, ako me to pravi nekakvom sirovinom ili šta već, onda jesam.
- Bloo
- Globalna šefica
#3169 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Imamo mi i.drugi.problem.Tomahawk11 wrote: ↑16/07/2020 12:51 Meni nikad nije bilo jasno to neko spustanje, taj snobizam u smislu ja jedem u nekom elitnom restoranu (sad koji su to elitni restorani kod nas?!), a ti jedeš u ašćinici...ono, koga to fakat briga, imamo neku svoju kuhinju i svaka zemlja se ponosi svojom kuhinjom, samo je nama sramota i ispod časti teletina ispod sača sa krompirom![]()
Neko voli sushi, egzotiku, punjene bamije, mango kurcepalce...odmah se to doceka.na noz....tako ti je i pradedooo jeoooo...
Odnosno, odmah se zakljuci da se preseravas.
Umjesto da se sire vidici, teletina ispod saca krajnji domet.
Skoljke i gamad iz.mora...bljak.
- mirsek
#3170 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Velik a solidan odrezak sa ok cijenom ima na golf terenima na poljinama.Blackjack21 wrote: ↑16/07/2020 20:43400 grama? Jednom sam bio pozvan u 4sgs i serviran je biftek, ako u onome ima preko 100 grama evo glave.redhat wrote: ↑16/07/2020 11:22Pa ne baš, recimo biftek u 4sobe je 400 grama...ako te 400 grama mesa ne najede onda je to već druga priča a ako poslije bifteka imaš potrebu za ćevapima onda.....Naslovnica wrote: ↑16/07/2020 11:09 O tome ja govorim.
Izbor je naravno individualan, ko voli nek izvoli
- mirsek
#3171 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
A ne mozes bas svako jelo spremiti kuci al generalno vecinu ovih standardnih jela moze se uz malo truda napraviti kod kuce da bude i ukusnije i obilnije nego u restoranima.Blackjack21 wrote: ↑16/07/2020 20:50Puni smo nekih kompleksa niže vrijednosti, barem ja to svaki dan sve više i više uviđam u ljudima. Kada smo već kod ove priče teletina/pekinška patka kupana mlakom vodom iz Neretve 48 sati, NE POSTOJI jelo koje sam pojeo u fensi restoranu/"seljačkom" restoranu/aščinici u Sarajevu da me toliko oduševilo i da bih rekao ovo mi je bolje nego kući. Sve je ispod ili iznad prosjeka, ali na vrhunsko jelo i na restoran u koji bih dolazio radije nego jeo kući nisam naišao.Tomahawk11 wrote: ↑16/07/2020 12:51 Meni nikad nije bilo jasno to neko spustanje, taj snobizam u smislu ja jedem u nekom elitnom restoranu (sad koji su to elitni restorani kod nas?!), a ti jedeš u ašćinici...ono, koga to fakat briga, imamo neku svoju kuhinju i svaka zemlja se ponosi svojom kuhinjom, samo je nama sramota i ispod časti teletina ispod sača sa krompirom![]()
- mirsek
#3172 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
I Kibe i Vinoteka su po meni preskupi. Doduse nisam navikao na ekskluzivne sireve i vina kao ni luksusne ustipke pa sam mozda previse subjektivan.rajvosaxo wrote: ↑16/07/2020 22:08Bravo za rezimeBanksy wrote: ↑16/07/2020 19:41 Omjer kvaliteta, ambijenta, usluge i cijene,
Kasaba smo, teška.
- mirsek
#3173 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ma vecina smo nekad tako jeli, ili i sad jedemo.rajvosaxo wrote: ↑16/07/2020 22:15 Slazem se za Kibeta donekle, ali ne i za Vinoteku.
A da me forumasko pucanstvo ne bi optuzilo za snobizam, jedem i ja po birtijama, kafanama i nazovi restoranima i to redovno.
Jedini zaheb je sto ovdje tema nije gdje se moze sto jeftinije natrpati Bajrinim sometom.
Meklaren sos
Ali jednostavno meni oni plavi sirevi, sa ili bes gljivica, sushi, losos sa dinjom, kavijari, vina generalno, jednostavno ne leze a pogotovo po paprenim cijenama. Tartufe npr. volim, najbolju salatu od morskih plodova ikad sam jeo na moru kad ju je napravio domacin kuce gdje sam bio, nikad joj se nijedan restoran nije priblizio.
Last edited by mirsek on 16/07/2020 22:45, edited 2 times in total.
-
sale07
#3174 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Vala meni je kula sigurno u top 5 mjesta u sarajevu.Banksy wrote: ↑16/07/2020 19:41 Omjer kvaliteta, ambijenta, usluge i cijene,
Kasaba smo, teška.
Išao sam tamo s ljudima koji nikad nisu haman ni jeli u restoranu, a isto tako išao sam i s ljudima koji su jeli po svjetskim.metropolama i na kraju su i jedni i drugi bili prezadovoljni.
- Reglan
#3175 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Regina na M Dvoru