Bitinije je uzeti dobar uređaj nego gledati pošto su dijelovi za njih.
Nisi ga ni uzeo, a već gledaš šta bi na njemu moglo stradati.
Moderator: anex
Nisam ugradjivao ovu hisense,tako da ti ne mogu reci neku povratnu info.Dzontra_Volta wrote: ↑10/07/2020 13:40haso hasic wrote: ↑10/07/2020 06:46 Nije isto kupiti GREE,MIDEU ili njihove "prepakovane" verzije kao sto pisete ovdje.
Od vise stotina Gree klimi koje sam ugradio ni na jednoj nisam imao reklamaciju a na
ARGO klimi koju takodjer pravi GREE u jednoj firmi namontirana su 2 kom.
Firma koja im je radila grijanje namontirala im je i klime.
Naravno kad su stale sa radom onda traze ko ce popraviti,jer oni samo montiraju,ne servisiraju.
Na obe je pukla potisna cijev koja izlazi iz kompresora i iscurio sav plin.
Moze biti da su to izolirani slucajevi ali prije da nesto nije uredu sa tom serijom.
Znaci kad za sebe prave kvalitet je drugaciji nego kad prave te "prepakovane."
I savjet za ove sto kazu da kupuju klimu samo za hladjenje.
Manite se tih jeftinih invertera.
Kupite solidnu on/off klimu i hladite sa njom.To su klime prostije konstrukcije,koje ce raditi
par mjeseci u godini.Mogu trajati godinama.
Kod tih jeftinih invertera,kao sto rovac rece kompresor je najjeftini koji su mogli naci da bi se
uklopili u cijenu,elektronika koja ga kontrolise isto tako.
Kad crkne za par godina ,samo skidaj sa zida,bacaj i daj drugu.
Pa je li mi onda Haso, po tvom mišljenju, bolje uzeti ovu Hisense klimu (koja ima Gorenje servis i dijelove) https://www.ekupi.ba/Hisense-klima-ured ... 23965.aspx ili neki on-off za 5 stoja?
Imm ja jednu od 400 wati u kupatilu sa vremenskom uticnicom. Nastimana da stoji preko puta wc solje i tus kabine. Trosi koliko joj i naziv kaze i toliko toplote i daje(dobro rovac kaze)casanova123 wrote: ↑15/07/2020 00:59 Raja, jel iko od vas ima neke hibridne infracrvene panele? Prijatelj hoće to da ugradi, a ja nikad nisam cuo za to do danasjel to puno troši i jel se isplati? Ako je stan 75m2 koliko bi tu struje doslo ili se potrošilo otprilike? Jel valjaju ti paneli? Ovo sto sam do sada našao su sve nekako neke starije informacije ili reklame proizvođača.. ima pa Ela za 100€, a ima i za 500€.. hvala!!
https://zeka.ba/emos-termostat-beini-p5614-87753.htmlkorporativnapohlepa wrote: ↑14/07/2020 19:40 Moze li neko preporuciti digitalni termostat sa wi fi regulacijom, a da nije preskup? Hvala
odlicno. hvalaMike Ross wrote: ↑15/07/2020 14:21https://zeka.ba/emos-termostat-beini-p5614-87753.htmlkorporativnapohlepa wrote: ↑14/07/2020 19:40 Moze li neko preporuciti digitalni termostat sa wi fi regulacijom, a da nije preskup? Hvala
Ja koristim ovaj u kombinaciji sa Vaillant TP, Vaillant thermostat mi je bio preskup 420 KM. Ovaj na ovom linku je 115 KM, bez ikakvih problema radi.
Daikin kupio u Zenici u radnji Elektrolux (iz Zenice sam). Oni su i ugradili. Na piku profil Klimashop_zavrzlama wrote: ↑18/07/2020 00:07 Gdje si kupio ovog Daikina i koja je cijena bez wifi kontrolera? Ako moze link?
FTXC/RXC serija ima malo manji pdesign u odnosu na FTXF/RXF pa zato izgleda "efikasnija". Ali nikako da ubodem RXF na akciji, niko nema na stanju.
Tri metra od unutrašnje do vanjske je 170 KM, pa išao pravo ili krivudao svejedno je.gentoo wrote: ↑19/07/2020 17:45 A kakva ti je instalacija to za 170 ? Jel vanjska-unutrasnja paralelno ili imas "hodanja" po zidovima ?
Dodatno pitanje za poznavaoce ? Koliko je pametno ili glupo klimu staviti iznad TV-a koji visi na zidu ? Recimo da bi bilo jedno 30-40 cm razmaka izmedju donjeg dijela klime i vrha TV-a
Sa cijenama se nikad ne zna. Nema sa njom puno iskustava, jer joj je "grijeh" sto je nejapanac pa je cijena odbijala ljude. Ko se razumije u hardver kad pogleda karakteristike sve mu je jasno. O vanjskoj (45kg 12ka teska nema ni potrebe pricat). Unutarnja od aluminijuma, brutalna klima po specifikacijama. Nominalna snaga joj je 3.6 jer je tako softverski programirana, recimo na -20 daje skoro 100 posto kapaciteta odnosno 3.5 kw. Da je japanac svim ustima bi je hvalili. E sad kad sam ovo sve napisao 3000 km ne bih ni ja dao ni za kakvu klimu, taman da mi je babo pravi. 2000 je razumna cijena a sve ispod toga je top. Flagshipmodel. Evo ako ko ima na pameti klimu cijene oko 2000 km da je bolja nek napise