Desavanja u Hrvatskoj
-
palermo
#18877 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Slaven inace nije glup covjek. Nije ni los, barem koliko jja znam.Kolinda wrote: ↑14/07/2020 11:54 Evo jedna dobra iz Mostara...
https://www.hercegovina.info/vijesti/bi ... ma/186749/
Argumnet koji koristi samo pokazuje da brani nesto neobranjivo. Cuj Safa Orucevic argument
I zasto uopste potreba da se ova odluka brani.Pa nije odluku donio ni Slaven ni recimo forumas Novak 20. Ili se bas sve sto je hrvatsko mora braniti.
- Kolinda
#18878 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ma naravno da potrebe nema isto kao što nema potrebe da se stigmatizira državljane HR koji žive u BiH...jučer sam ja pokušao pojasniti da Musemić, Hadžihafizbegović, Filipović a evo i Safa nesmetano mogu u HR i da nije istina da mogu samo Hrvatipalermo wrote: ↑14/07/2020 16:02Slaven inace nije glup covjek. Nije ni los, barem koliko jja znam.Kolinda wrote: ↑14/07/2020 11:54 Evo jedna dobra iz Mostara...
Argumnet koji koristi samo pokazuje da brani nesto neobranjivo. Cuj Safa Orucevic argument![]()
I zasto uopste potreba da se ova odluka brani.Pa nije odluku donio ni Slaven ni recimo forumas Novak 20. Ili se bas sve sto je hrvatsko mora braniti.
-
detroit-mercy
#18879 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Niko ne stigmatizira, samo je malo nelogicno. Ono to mozes putovati a tvoj prvi komsija npr. ne moze zbog koroneKolinda wrote: ↑14/07/2020 16:32Ma naravno da potrebe nema isto kao što nema potrebe da se stigmatizira državljane HR koji žive u BiH...jučer sam ja pokušao pojasniti da Musemić, Hadžihafizbegović, Filipović a evo i Safa nesmetano mogu u HR i da nije istina da mogu samo Hrvatipalermo wrote: ↑14/07/2020 16:02Slaven inace nije glup covjek. Nije ni los, barem koliko jja znam.Kolinda wrote: ↑14/07/2020 11:54 Evo jedna dobra iz Mostara...
Argumnet koji koristi samo pokazuje da brani nesto neobranjivo. Cuj Safa Orucevic argument![]()
I zasto uopste potreba da se ova odluka brani.Pa nije odluku donio ni Slaven ni recimo forumas Novak 20. Ili se bas sve sto je hrvatsko mora braniti.![]()
- Kolinda
#18880 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ma nemoj me zajeb.....pa kako ne stigmatizira, gdje god otvoriš bilo što cijela "Bosna" samo pljuje po HR i Hrvatima...naravno da ne spominju Austriju, Mađarsku, Italiju...samo su problem Hrvati...pa na forumu si, vidiš da smo proglašeni ovakvim i onakvim jer eto mi možemo a susjedi ne...detroit-mercy wrote: ↑14/07/2020 16:36Niko ne stigmatizira, samo je malo nelogicno. Ono to mozes putovati a tvoj prvi komsija npr. ne moze zbog koroneKolinda wrote: ↑14/07/2020 16:32Ma naravno da potrebe nema isto kao što nema potrebe da se stigmatizira državljane HR koji žive u BiH...jučer sam ja pokušao pojasniti da Musemić, Hadžihafizbegović, Filipović a evo i Safa nesmetano mogu u HR i da nije istina da mogu samo Hrvatipalermo wrote: ↑14/07/2020 16:02
Slaven inace nije glup covjek. Nije ni los, barem koliko jja znam.
I zasto uopste potreba da se ova odluka brani.Pa nije odluku donio ni Slaven ni recimo forumas Novak 20. Ili se bas sve sto je hrvatsko mora braniti.![]()
. Al hajde, vazda je bilo nekih nelogicnosti u ovom svijetu
.
-
costacurta
#18881 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nismo ratovali sa Italijanima, Mađarima ni Austrijancima.Kolinda wrote: ↑14/07/2020 16:53Ma nemoj me zajeb.....pa kako ne stigmatizira, gdje god otvoriš bilo što cijela "Bosna" samo pljuje po HR i Hrvatima...naravno da ne spominju Austriju, Mađarsku, Italiju...samo su problem Hrvati...pa na forumu si, vidiš da smo proglašeni ovakvim i onakvim jer eto mi možemo a susjedi ne...detroit-mercy wrote: ↑14/07/2020 16:36Niko ne stigmatizira, samo je malo nelogicno. Ono to mozes putovati a tvoj prvi komsija npr. ne moze zbog korone. Al hajde, vazda je bilo nekih nelogicnosti u ovom svijetu
.
Ne zaustavljaju nam Austrijanci kamione sa jajima, mlijekom i piletinom na granici niti nas u institucijama EU omalovažavaju i ponižavaju.
Ne koriste se Italijani Buškim jezerom za svoje hidrocentrale niti nam duguju milione za koncesiju.
Nije mađarska slala vojne trupe da ruše Stari most, niti je Kurc ni Orban spomenut u presudi za UZP nego krivousti.
I tako mogu nastaviti, ponjavu napisati ali ti nećeš naravno čuti tako da uzalud mi trud
- Kolinda
#18882 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nisu primili pola miliona izbjeglica, nisu pustili oružje za rat preko sebe,nije preko HR ušla sva humanitarna pomoć u ratu, nisu glavni ekonomski partner, nisu prvi u borbi za europsku BiH, nisu spasili Bihaćki džep, nisu doveli do okončanja rata u BiH, nije ih Alija pozvao da pomognu...ali ko da ćeš ti to čuti...costacurta wrote: ↑14/07/2020 18:27Nismo ratovali sa Italijanima, Mađarima ni Austrijancima.Kolinda wrote: ↑14/07/2020 16:53Ma nemoj me zajeb.....pa kako ne stigmatizira, gdje god otvoriš bilo što cijela "Bosna" samo pljuje po HR i Hrvatima...naravno da ne spominju Austriju, Mađarsku, Italiju...samo su problem Hrvati...pa na forumu si, vidiš da smo proglašeni ovakvim i onakvim jer eto mi možemo a susjedi ne...detroit-mercy wrote: ↑14/07/2020 16:36
Niko ne stigmatizira, samo je malo nelogicno. Ono to mozes putovati a tvoj prvi komsija npr. ne moze zbog korone. Al hajde, vazda je bilo nekih nelogicnosti u ovom svijetu
.
Ne zaustavljaju nam Austrijanci kamione sa jajima, mlijekom i piletinom na granici niti nas u institucijama EU omalovažavaju i ponižavaju.
Ne koriste se Italijani Buškim jezerom za svoje hidrocentrale niti nam duguju milione za koncesiju.
Nije mađarska slala vojne trupe da ruše Stari most, niti je Kurc ni Orban spomenut u presudi za UZP nego krivousti.
I tako mogu nastaviti, ponjavu napisati ali ti nećeš naravno čuti tako da uzalud mi trud
-
džakailibu
#18883 Re: Desavanja u Hrvatskoj
na svaki post ovog kolinda lika mi krene jedan kvalitetan pljuc!!
-
Bodkin
#18884 Re: Desavanja u Hrvatskoj
evo ti odgovori gore u plavomKolinda wrote: ↑14/07/2020 18:30
Nisu primili pola miliona izbjeglica jesu, nisu pustili oružje za rat preko sebe jesu,nije preko HR ušla sva humanitarna pomoć u ratu, nisu glavni ekonomski partner jesu jedan od glavnih, nisu prvi u borbi za europsku BiH nije ni hrvatska, nisu spasili Bihaćki džep, nisu doveli do okončanja rata u BiH jesu, nije ih Alija pozvao da pomognu...ali ko da ćeš ti to čuti...
ova odluka hrvatske se brani na drugaciji nacin. ovo sto ti radis je suprotno
-
Bodkin
#18885 Re: Desavanja u Hrvatskoj
nije realno da bi ga docekalisherbett wrote: ↑13/07/2020 18:28 I tak.. od prepirke o nepostojanju diskriminacije vezano za slobodu kretanja gradjana i ne gradjana EU, do toga tko je ciji i od koga bi i kako dobio po guzi, do predavanja o definiciji suvereniteta, placanja zraka i boravisnih pristojbi, karakteristika juga i sjevera, zelenih, nacionalista.. napokon dodjosmo u Zen stanje ispijajuci istarsko vino sa terase u Groznjanu dok cekamo zalazak sunca.
Moj Sarajlija i ja
Ko nas bre zavadi
- Kolinda
#18886 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nije ovo branjenje, ovo je samo odgovor uvaženom delegatu...Bodkin wrote: ↑14/07/2020 18:53evo ti odgovori gore u plavomKolinda wrote: ↑14/07/2020 18:30
Nisu primili pola miliona izbjeglica jesu, nisu pustili oružje za rat preko sebe jesu,nije preko HR ušla sva humanitarna pomoć u ratu, nisu glavni ekonomski partner jesu jedan od glavnih, nisu prvi u borbi za europsku BiH nije ni hrvatska, nisu spasili Bihaćki džep, nisu doveli do okončanja rata u BiH jesu, nije ih Alija pozvao da pomognu...ali ko da ćeš ti to čuti...
ova odluka hrvatske se brani na drugaciji nacin. ovo sto ti radis je suprotno![]()
Nema se što braniti, odluka ko odluka, evo EU izgleda zatvara i Srbiju i CG. Stanje je nenormalno i što se može, netko može u EU netko ne, jebi ga...ne mogu ni ja u u neke zemlje a možda bi htio
-
costacurta
#18887 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kolinda wrote: ↑14/07/2020 18:30
Nisu primili pola miliona izbjeglica, nisu pustili oružje za rat preko sebe,nije preko HR ušla sva humanitarna pomoć u ratu, nisu glavni ekonomski partner, nisu prvi u borbi za europsku BiH, nisu spasili Bihaćki džep, nisu doveli do okončanja rata u BiH, nije ih Alija pozvao da pomognu...ali ko da ćeš ti to čuti...
Koji si ti kralj!
Za svaku izbjeglicu Hrvatska je dobijala naknadu, što što od Evrope što od islamskih zemalja.
Svaki brod u Pločama i Rijeci sa oružjem je bio "oporezovan",
Glavni su ekonomski parntner ali po izvozu u BiH.
Krajišnici su heroji koji su 3 godine držali Krajiški korpus dalje od Hrvatske, sve do početka kcije oslobađanja Krajine. Korist je bila obostrana.
Jedan od primjera kako se Cro bori za europsku BiH je Željana Zovko.
Ovo za Aliju, poziv u pomoć i kraj rata je tandara mandara. Sve se moglo završiti mnogo ranije da krivousti nije ucrtao na salaveti povijesnu hrvatsku teritoriju, za što ga i prozvaše u Hagu.
- Kolinda
#18888 Re: Desavanja u Hrvatskoj
costacurta wrote: ↑14/07/2020 21:20Kolinda wrote: ↑14/07/2020 18:30
Nisu primili pola miliona izbjeglica, nisu pustili oružje za rat preko sebe,nije preko HR ušla sva humanitarna pomoć u ratu, nisu glavni ekonomski partner, nisu prvi u borbi za europsku BiH, nisu spasili Bihaćki džep, nisu doveli do okončanja rata u BiH, nije ih Alija pozvao da pomognu...ali ko da ćeš ti to čuti...![]()
Koji si ti kralj!
Za svaku izbjeglicu Hrvatska je dobijala naknadu, što što od Evrope što od islamskih zemalja.
Krajišnici su heroji koji su 3 godine držali Krajiški korpus dalje od Hrvatske, sve do početka kcije oslobađanja Krajine. Korist je bila obostrana.
Ovo za Aliju, poziv u pomoć i kraj rata je tandara mandara. Sve se moglo završiti mnogo ranije da krivousti nije ucrtao na salaveti povijesnu hrvatsku teritoriju, za što ga i prozvaše u Hagu.
- BrziGonzales
#18889 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pomozi sirotu na svoju sramotu.costacurta wrote: ↑14/07/2020 21:20Kolinda wrote: ↑14/07/2020 18:30
Nisu primili pola miliona izbjeglica, nisu pustili oružje za rat preko sebe,nije preko HR ušla sva humanitarna pomoć u ratu, nisu glavni ekonomski partner, nisu prvi u borbi za europsku BiH, nisu spasili Bihaćki džep, nisu doveli do okončanja rata u BiH, nije ih Alija pozvao da pomognu...ali ko da ćeš ti to čuti...![]()
Koji si ti kralj!
- Kejn
#18890 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Čitav im vrh osuđen za UZP. Vodstvo im pije mišomor pred kamerama ko pacovi a oni i dalje trube kako su primili izbjeglice i ko fol nekom pomagali
Kad vidim da su Srbi ludi pogledam Hrvate i vidim može gore
-
costacurta
#18891 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Još se ko fol smije, ibreti se kako smo nezahvalni.
Cinizam na kub
Cinizam na kub
- dalmatinka
#18892 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ispričavam se što smo vas primili. Nećemo tu grešku nikada više ponoviti. Nadam se da ćeš prihvatiti ispriku.
-
detroit-mercy
#18893 Re: Desavanja u Hrvatskoj
I naravno, veliko hvala gardijskim brigadama sto su nam slali municiju kroz cijevidalmatinka wrote: ↑14/07/2020 21:45Ispričavam se što smo vas primili. Nećemo tu grešku nikada više ponoviti. Nadam se da ćeš prihvatiti ispriku.![]()
Nadam se da ni tu gresku necete ponoviti
- dalmatinka
#18894 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Što se mene tiče to se oduvijek podrazumijevalo, ali tko me je pitao?detroit-mercy wrote: ↑14/07/2020 21:55I naravno, veliko hvala gardijskim brigadama sto su nam slali municiju kroz cijevidalmatinka wrote: ↑14/07/2020 21:45Ispričavam se što smo vas primili. Nećemo tu grešku nikada više ponoviti. Nadam se da ćeš prihvatiti ispriku.![]()
.
Nadam se da ni tu gresku necete ponoviti.
-
detroit-mercy
#18895 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jebi ga, kad svedemo pricu na licni nivo svi smo midalmatinka wrote: ↑14/07/2020 21:59Što se mene tiče to se oduvijek podrazumijevalo, ali tko me je pitao?detroit-mercy wrote: ↑14/07/2020 21:55I naravno, veliko hvala gardijskim brigadama sto su nam slali municiju kroz cijevidalmatinka wrote: ↑14/07/2020 21:45
Ispričavam se što smo vas primili. Nećemo tu grešku nikada više ponoviti. Nadam se da ćeš prihvatiti ispriku.![]()
.
Nadam se da ni tu gresku necete ponoviti.
A stvari vazda ispadnu nekako drugacije
-
costacurta
#18896 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Niste džaba, niti ste sa nama komad kruha dijelili,dalmatinka wrote: ↑14/07/2020 21:45Ispričavam se što smo vas primili. Nećemo tu grešku nikada više ponoviti. Nadam se da ćeš prihvatiti ispriku.![]()
Sve ste naplatili (mislim na državu). Svaki let helikopterom, svaki konvoj, svaka usluga, za svakog prognanika finacijska pomoć bila je osigurana od međunarodnih org, uplatama iseljenika, iz arapskih zemalja. Ono što je Hrv osigurala "for free" je školstvo i gradski prevoz, ali nigdje se Ne spominje stigmatizacija i ponižavanje djece u tim istim školama niti to koliko su izbjeglice plaćale stanarinu niti uslovi u barakama u kojima su živjeli.
Pomagala je Hrv i Karadžiću u nafti kad mu je Milošević uveo embargo, znači li to da je biznis u pitanju ili je Tuđman jednostavno bio empatičan i pomagao svima redom? Biznis, naravno. Nije njega bilo briga za izbjeglicama, lova je bila u pitanju.
- dalmatinka
#18897 Re: Desavanja u Hrvatskoj
U to vrijeme na dvije trećine teritorije Hrvatska je imala oko 600.000 prognanika i izbjeglica. Vjerojatno nije bilo dovoljno hotela za sve, pa se eto ja ispričavam što mi nismo iselili u barake a vama dali svoje domove. Međutim vi sada imate prilikucostacurta wrote: ↑14/07/2020 22:17Niste džaba, niti ste sa nama komad kruha dijelili,dalmatinka wrote: ↑14/07/2020 21:45Ispričavam se što smo vas primili. Nećemo tu grešku nikada više ponoviti. Nadam se da ćeš prihvatiti ispriku.![]()
Sve ste naplatili (mislim na državu). Svaki let helikopterom, svaki konvoj, svaka usluga, za svakog prognanika finacijska pomoć bila je osigurana od međunarodnih org, uplatama iseljenika, iz arapskih zemalja. Ono što je Hrv osigurala "for free" je školstvo i gradski prevoz, ali nigdje se Ne spominje stigmatizacija i ponižavanje djece u tim istim školama niti to koliko su izbjeglice plaćale stanarinu niti uslovi u barakama u kojima su živjeli.
Pomagala je Hrv i Karadžiću u nafti kad mu je Milošević uveo embargo, znači li to da je biznis u pitanju ili je Tuđman jednostavno bio empatičan i pomagao svima redom? Biznis, naravno. Nije njega bilo briga za izbjeglicama, lova je bila u pitanju.
raditi sve suprotno od zločestih Hrvata. U mirnodopskim uvjetima imate samo 10000 migranata, dobijate novac za njih,
valjda ste ih humano smjestili za razliku od nas.
-
costacurta
#18898 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kako ko i kako gdje. BiH je ovo.dalmatinka wrote: ↑14/07/2020 22:24
U to vrijeme na dvije trećine teritorije Hrvatska je imala oko 600.000 prognanika i izbjeglica. Vjerojatno nije bilo dovoljno hotela za sve, pa se eto ja ispričavam što mi nismo iselili u barake a vama dali svoje domove. Međutim vi sada imate priliku
raditi sve suprotno od zločestih Hrvata. U mirnodopskim uvjetima imate samo 10000 migranata, dobijate novac za njih,
valjda ste ih humano smjestili za razliku od nas.
Vi u Hrv imate čistu situaciju, sami odlučujete o svojoj sudbini.
Kod nas se tri strane moraju dogovoriti a evo 25 god se niokočega ne mogu dogovoriti, pa ni oko migranata.
A i te pare koje smo dobili mogu im biti za tri obroka dnevno. A i to jedni ih sačmom ganjaju, drugi ih hrane a treći ne daju ni da privire.
Last edited by costacurta on 14/07/2020 22:57, edited 1 time in total.
- Kejn
#18899 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nećeš je ni imati više prilike ponoviti.dalmatinka wrote: ↑14/07/2020 21:45Ispričavam se što smo vas primili. Nećemo tu grešku nikada više ponoviti. Nadam se da ćeš prihvatiti ispriku.![]()
- Kolinda
#18900 Re: Desavanja u Hrvatskoj
https://www.24sata.hr/amp/sport/jesu-li ... ssion=true
Što je Židovima pa se poistovjećuju sa "nazi" Hrvatima
Što je Židovima pa se poistovjećuju sa "nazi" Hrvatima
Last edited by Kolinda on 14/07/2020 23:27, edited 2 times in total.