Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
RtrnOfSalisbury

#1326 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by RtrnOfSalisbury »

jesmol razradili opciju da je korona potekla od vanzemljaka 8) u januaru je zabiljezita pojacata aktivnost ufoa pa morebit ima neke veze :run:
walter kurtz

#1327 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by walter kurtz »

Sablasni kosci (alieni) su dobili kosu kao simbol jer su navodno prskali poljane u doba kuge i zvuk prskanja je bio zvuk kosnje :zoka: licno ne volim teorije zavjere ali eto da podijelim koji info :zoka:
muha_sa

#1328 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by muha_sa »

RtrnOfSalisbury

#1329 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by RtrnOfSalisbury »

meni mi je krajnje sumljiva i ova pojava komete :-) cuj, kometa i to bas sada, ima tuj nest sto se ne slaze :cry:
daddy-kool

#1330 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by daddy-kool »

daddy-kool

#1331 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by daddy-kool »

daddy-kool wrote: 10/07/2020 15:46 Interesantan članak na Nature:
Pre-existing immunity to SARS-CoV-2: the knowns and unknowns

T cell reactivity against SARS-CoV-2 was observed in unexposed people; however, the source and clinical relevance of the reactivity remains unknown. It is speculated that this reflects T cell memory to circulating ‘common cold’ coronaviruses. It will be important to define specificities of these T cells and assess their association with COVID-19 disease severity and vaccine responses.

As data start to accumulate on the detection and characterization of SARS-CoV-2 T cell responses in humans, a surprising finding has been reported: lymphocytes from 20–50% of unexposed donors display significant reactivity to SARS-CoV-2 antigen peptide pools1,2,3,4.
https://www.nature.com/articles/s41577-020-0389-z
Pa je bila ona švedska studija:
Immunity to COVID-19 is probably higher than tests have shown

New research from Karolinska Institutet and Karolinska University Hospital shows that many people with mild or asymptomatic COVID-19 demonstrate so-called T-cell-mediated immunity to the new coronavirus, even if they have not tested positively for antibodies. According to the researchers, this means that public immunity is probably higher than antibody tests suggest. The article is freely available on the bioRxiv server and has been submitted for publication in a scientific journal.
https://news.ki.se/immunity-to-covid-19 ... have-shown
Mislim da se pogrešno nagađa da to predstavlja imunitet u klasičnom smislu protiv virusa, jer svi dokazi (u objavljenim radovima ili klinička iskustva) ukazuju da svi koji nemaju antitijela se mogu zaraziti, a da svi zaraženi stvore antitijela (svi, i asimptomatski i simptomatski). Međutim, moja hipoteza bi bila da prisustvo ovakvih T ćelija bi moglo biti zaslužno sa blagu ili subkliničku sliku kod velike većine pacijenata, kao i varijabilitet asimptomatskih slučajeva neovisan o demografiji i zdravstvenom stanju. Ukratko ove T ćelije bi mogle biti odgovorne za velike broje asimptomatskih ili blagih slučajeva u većini populacije, ali nije imunitet u klasičnom smislu jer za to trebaju antitijela. Ovo bi moglo objasniti i mnogo lakšu sliku i kod djece.
Tesla Edison

#1332 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Tesla Edison »

Tambure wrote: 04/07/2020 16:56 U koroni je 5g ... iskustva zarazenih kazu da im je upload 100gb/s ... dovnlaud leti kod lud
Pandemija je nastupila kada je Microsoft objavio novu verziju Windowsa a to je 2004. Broj 20 predstavlja godinu a 04 je mjesec vrhunca pandemije. Bil Gatese, gdje će ti duša. Inače korona je mutirani oblik CiH virusa za računare koji je, uslijed piratskog kopiranja, prešao na čovjeka te je mutirao uslijed uticaja 5G mreže.
daddy-kool

#1333 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by daddy-kool »

https://www.psypost.org/2020/07/covidio ... reak-57293

Lower cognitive ability linked to non-compliance with social distancing guidelines during the coronavirus outbreak

“The decision of whether or not to follow social distancing guidelines is a difficult one, especially when there is a conflict between the societal benefits (e.g., prevent staining public health resources) and personal costs (e.g., lost in social connection and financial challenges). This decision critically relies on our mental capacity in retaining multiple pieces of potentially conflicting information in our head, which is referred to as working memory capacity,” Xie told PsyPost.

“Realizing this cognitive bottleneck, the bottom line is that we should not rely on people’s habitual following of a norm because social distancing is not yet adequately established in U.S. society. Policy makers should develop strategies to aid people’s decision by making information or debriefing materials succinct, concise, and brief.”
armin071

#1334 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by armin071 »

Mogy87

#1335 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

Evo Bil Gejc hoce da cipira sve redom. Ne samo bogate vec i sirotilju :lol:
https://www.reuters.com/article/us-heal ... ium=Clanak
Tesla Edison

#1336 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Tesla Edison »

Mogy87 wrote: 12/07/2020 21:19 Evo Bil Gejc hoce da cipira sve redom. Ne samo bogate vec i sirotilju :lol:
Protuvakcinaše treba prisilno vakcinisati i hemijski sterilisati da se takva sorta ne razmnožava. Isto vrijedi i za 5G ublehaše.
Dozer

#1337 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Moze li neko iz struke pojasniti na koji nacin 5G mreza nije stetna sa zracenjem od skoro 30 GHz?
Mislim...odavno je uvrdjeno i potvrdjeno da svi primopredajnici "obicne" GSM mreze zrace, od 1G do 4G, a svi rade ispod 10 GHz.
Mikrovalna koristi 2,45 GHz, recimo, a znamo kako djeluje...

E sad - kako je i zasto 5G na 30 GHz bezopasna...?
Optimus09

#1338 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Optimus09 »

Hocel se dobijat sokic i cokoladica kad se cipuje ?
zposao

#1339 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by zposao »

TESLA_EDISON wrote: 12/07/2020 22:35
Mogy87 wrote: 12/07/2020 21:19 Evo Bil Gejc hoce da cipira sve redom. Ne samo bogate vec i sirotilju :lol:
Protuvakcinaše treba prisilno vakcinisati i hemijski sterilisati da se takva sorta ne razmnožava. Isto vrijedi i za 5G ublehaše.
Zašto bi iko normalan pristao da bude pokusni kunić?
O virusu i bolesti kažu da nemaju pojma, a vec kaže da štancaju vakcine.
Pa ko koga ti hebe?
Normalan tok dobivanja nekog lijeka ili vakcine traje godinama uz masu istraživanja, pa se opet dogodi da nakon nekoliko godina otkriju kako je štetno.

Po mom misljenju zdravom covjeku je bolje preboliti ovaj virus nego se fekati nekakvim eksperimentalnim vakcinama. Onaj ko procjeni da je visoko rizican, neka sam odluči da li mu je bolje riskirati sa vakcinom ili sa virusom.

Nazivanje ljudi koji su skeptični prema čudotvornoj vakcini idiotima je krajnje glupo.
Tesla Edison

#1340 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Tesla Edison »

zposao wrote: 13/07/2020 00:20
TESLA_EDISON wrote: 12/07/2020 22:35
Zašto bi iko normalan pristao da bude pokusni kunić?
O virusu i bolesti kažu da nemaju pojma, a vec kaže da štancaju vakcine.
Pa ko koga ti hebe?
Normalan tok dobivanja nekog lijeka ili vakcine traje godinama uz masu istraživanja, pa se opet dogodi da nakon nekoliko godina otkriju kako je štetno.

Po mom misljenju zdravom covjeku je bolje preboliti ovaj virus nego se fekati nekakvim eksperimentalnim vakcinama. Onaj ko procjeni da je visoko rizican, neka sam odluči da li mu je bolje riskirati sa vakcinom ili sa virusom.

Nazivanje ljudi koji su skeptični prema čudotvornoj vakcini idiotima je krajnje glupo.
Nisam mislio na skeptične ljude u vezi nove vakcine, i ja sam skeptičan u tom pogledu i vjerujem da takve vakcine neće nikad ni biti jer za korona porodicu nikad nije ni napravljena. Mislim na protuvakcinaše tipa Jelene Karleuše i ostalih koji su protiv svih vakcina.

Takvima reći da su idioti je kompliment u odnosu šta zaista mislim o njima.

5G teoretičarima treba lobotomiju uraditi da se olakša život i njima i nama. Zadnja teorija kaže da je žica u maskama koja služi za pravilno postavljanje na lice, ustvari 5G antena. Šta drugo reći za takve.
zposao

#1341 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by zposao »

TESLA_EDISON wrote: 13/07/2020 00:26
Nisam mislio na skeptične ljude u vezi nove vakcine, i ja sam skeptičan u tom pogledu i vjerujem da takve vakcine neće nikad ni biti jer za korona porodicu nikad nije ni napravljena. Mislim na protuvakcinaše tipa Jelene Karleuše i ostalih koji su protiv svih vakcina.

Takvima reći da su idioti je kompliment u odnosu šta zaista.mislim o njima.
To da. Ali ovo sa koronom da je neko pričao prije godinu dana strpali bi ga u ludnicu. Više ništa čovjeku nije jasno.

Još sam na par mjesta čitao da nekim ljudima koji imaju teško bolesne članove familije nude pare da potpišu da su umrli od korone. Ja ne mogu vjerovati da je tako nešto moguće. Sve se tješim da teoretičari zavjera izmišljaju. Ali nigdje ne nalazim neke kvalitetne informacije.
Tesla Edison

#1342 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Tesla Edison »

zposao wrote: 13/07/2020 00:30

To da. Ali ovo sa koronom da je neko pričao prije godinu dana strpali bi ga u ludnicu. Više ništa čovjeku nije jasno.

Još sam na par mjesta čitao da nekim ljudima koji imaju teško bolesne članove familije nude pare da potpišu da su umrli od korone. Ja ne mogu vjerovati da je tako nešto moguće. Sve se tješim da teoretičari zavjera izmišljaju. Ali nigdje ne nalazim neke kvalitetne informacije.

Ima tu svega. Možda zaista nude, možda i ne, ne bih o tome puno jer ima drugih stvari koje su krajnje kontradiktorne i krajnje dokazive da se o njima može raspravljati i dan i noć. Jedna od njih su i one kontradiktornosti koje sam spominjao na drugoj temi. Lažu nas i više nego očito preko medija.
xoklix

#1343 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by xoklix »

Na početku nekad i samom mi je sve ovo jako sumnjivo bilo.
Sada već znam dosta osoba koje su bolovale i prebolovale ovo.
A zet mi indirektno poznaje ovog estradnog menadžera iz Srbije koji je preminuo od korone.
Helem, da ne dužim oko njega pa ću prenijeti riječi doktora koji su ga liječili.
Korona jako loše utiče na pretile osobe, većina težih kliničkih slika oboljelih su osobe sa viškom kilograma ili osobe koje već imaju zdravstvenih oboljenja.
Mislim da bi fakat trebali prestati pisati o koroni kao izmišljotini ili nekoj smiješnoj gripi.
Što se vakcinacije tiče tu sam za slobodu izbora.
Ko hoće hoće, ko neće neće.
Svako o sebi neka odluči.
Ja se vjerojatno ne bih vakcinisao,ali npr. roditeljima bih to savjetovao.
Mogy87

#1344 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

Dozer wrote: 12/07/2020 23:58 Moze li neko iz struke pojasniti na koji nacin 5G mreza nije stetna sa zracenjem od skoro 30 GHz?
Mislim...odavno je uvrdjeno i potvrdjeno da svi primopredajnici "obicne" GSM mreze zrace, od 1G do 4G, a svi rade ispod 10 GHz.

Razgovarali smo s prof. dr. sc. Davorom Bonefačićem, diplomiranim inženjerom i redovitim profesorom FER-a u Zavodu za radiokomunikacije. Profesor Bonefačić isto tako je i tajnik Odjela komunikacijskih sustava Akademije tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ).
https://zimo.dnevnik.hr/clanak/razbijan ... s0ByG2sKhc
Tesla Edison

#1345 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Tesla Edison »

Sastale se dvije ublehe, dva teoretičara zavjere. Sigurno raspravljaju o uticaju piramida na širenje 5G mreže.

https://www.klix.ba/sport/tenis/novak-d ... /200713060
GAU8

#1346 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

Dozer wrote: 12/07/2020 23:58 Moze li neko iz struke pojasniti na koji nacin 5G mreza nije stetna sa zracenjem od skoro 30 GHz?

Mikrovalna pećnica koristi tačno tu frekvenciju jer predstavlja rezonantnu frekvenciju molekula vode. Zato i dolazi do zagrijavanja hrane.
Tromblon

#1347 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Tromblon »

TESLA_EDISON wrote: 13/07/2020 17:42 Sastale se dvije ublehe, dva teoretičara zavjere. Sigurno raspravljaju o uticaju piramida na širenje 5G mreže.

https://www.klix.ba/sport/tenis/novak-d ... /200713060
Zato se odmah vidi da si ti gospodin. :bih:
DEMONIKA

#1348 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by DEMONIKA »

malo vam normalne teme, pa se i ovih nadovezali, o vi prosvijetljeni, koji ne sumnjaju, anti zavjeraši
kao da gledam svi vjernici :mrgreen:
jbga svaka teorija zavjere ima više uporišta i dokaza za vjerovanje, nego dokaza ili ičega oko postojanja svevišnjeg
titami, koja ironija :mrgreen: kada te vjernik proziva zavjerašem :lol:
shbc

#1349 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by shbc »

zposao wrote: 13/07/2020 00:30

Radilo je raskrinkavanje.ba istrazivanje toga da se nude pare. Ukratko raja laze i izmislja. Ne postoji uopste nikakav dokument koji clan porodice potpisuje sa uzrokom smrti.

A i sama logika nalaze. Nikada nisu clanovi porodice imali uticaj na proglasenje uzroka smrti. To radi strucna osoba, nije pijaca pa da se tek tako nudi
eltroxin

#1350 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by eltroxin »

Kada se instalira windows, prihvatis da ti se u slucaju smrti kao uzrok napise corona. To sto niko ne cita uslove koristenja windows-a je vec drugi par rukavica. Zato nema potrebe da se ide od vrata do vrata i nude pare. Mozda jedino ovim sto imaju ilegalan software?
Post Reply