Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
channel10

#108876 Re: Premijer liga BiH

Post by channel10 »

Budale, a ne mozes im nista. Zavrli ljudi u kantonalnu i Bog. Najgore je sto nece istrajati u ovome i nece ga izvuci. A pricat ce da je klub u kantonalnu odvela SDA i Kasumovic, a oni klub spustili u najnizi rang. Neko im glave napunio da je bolje sa dna, a nisu ni svjesni da su ovim poteuom ugasili i klub i fudbal u gradu.

Nece se ni za 10 godina vratiti u PL.
Bazinga1234

#108877 Re: Premijer liga BiH

Post by Bazinga1234 »

manijak1 wrote: 13/07/2020 19:50 ...kako je Velež uspio izdići se iz pepela :?
Ma Čelik ima daleko veći dug nego što je imao Velež.

Ova odluka je katastrofalna.
phillie

#108878 Re: Premijer liga BiH

Post by phillie »

avetinja wrote: 13/07/2020 19:46 Bolje da su se ugasili i riješili se dugova pa krenuli iz Kantonalne lige, nego što su ovo uradili. Federalna liga jeste skuplja, ali imaš i prostora da sponzore. Ko će davati pare Kantonalcu.
Ne bi dobili licencu ni za Federalnu. Posto gasenje kluba nije opcija i nikad ne bi trebala biti opcija, jedino rjesenje je ovo koje je i izglasano. Zenicani imaju jedan Celik, to je ovaj since 1945. Zato i jest izabran ovaj tezi nacin i svjesni smo da narednih 7-8 godina Celika nece biti nigdje, ali postenim radom i zalaganjem valjda ce kvalitet isplivati i Celik se vratiti na zelenu granu.

Channel, koja je to opcija koja nije "gasenje kluba" ? Sta trabunjas, Robijasi ugasili Celik? De malo, dodji sebi.
avetinja

#108879 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

phillie wrote: 13/07/2020 19:58
avetinja wrote: 13/07/2020 19:46 Bolje da su se ugasili i riješili se dugova pa krenuli iz Kantonalne lige, nego što su ovo uradili. Federalna liga jeste skuplja, ali imaš i prostora da sponzore. Ko će davati pare Kantonalcu.
Ne bi dobili licencu ni za Federalnu. Posto gasenje kluba nije opcija i nikad ne bi trebala biti opcija, jedino rjesenje je ovo koje je i izglasano. Zenicani imaju jedan Celik, to je ovaj since 1945. Zato i jest izabran ovaj tezi nacin i svjesni smo da narednih 7-8 godina Celika nece biti nigdje, ali postenim radom i zalaganjem valjda ce kvalitet isplivati i Celik se vratiti na zelenu granu.

Channel, koja je to opcija koja nije "gasenje kluba" ?
Ni za Federalnu? Onda ste trebali u Drugu ligu Federacije. Koji god nivo više, dobro je.
manijak1

#108880 Re: Premijer liga BiH

Post by manijak1 »

Nać dobre advokate , dati im 10 posto od slučaja i poderati turske kradljivce , ali ko da gledam dokumentacija nestala .
De vas dvojica ....ujedinite šta i kako znate ...nema od šuplje ništa ovdje.
Kako god ovo se nije trebalo desiti , iako malo znam o cijeloj pozadini dugova i dugovanja , nije jedino rješenje Liga ZDK.
A da se malo našalimo, iako nije za šalu, ako pitari dođu na neka kola za Grupnu fazu , oderite ih do maksimuma :D i vratićete odmah sve pare .Nam je hadžija nad hadžijama.
decko_sa_kovaca

#108881 Re: Premijer liga BiH

Post by decko_sa_kovaca »

Ko ce igrati za taj celik ?
channel10

#108882 Re: Premijer liga BiH

Post by channel10 »

phillie wrote: 13/07/2020 19:58

Channel, koja je to opcija koja nije "gasenje kluba" ? Sta trabunjas, Robijasi ugasili Celik? De malo, dodji sebi.
Nije ovo nikakvo trabunjanje nego cete vi vidjeti sta ste uradili kroz godinu dvije... Ovo je ispravan put ako ce neko svake godine dati milion ili dva, pa da se dugovi saniraju.
Dalje, pljuje se po SDA i Kasumovicu, a trazi se pomoc od njih! Ko se druze phillie treba dozvati?

Prvo ste donijeli odluku, pa tek onda idete traziti pomoc i ako je ne dobijete, izabrani ljudi ce odstupiti? Je li to.pravi redosljed kod donosenja ovakvih odluka?

Ne znam majke mi sta vise da kazem, osim da zelim da se klub sto prije vrati, pa makar i u federalnu... Zelim im svima sve najbolje i da uspiju u ovome, ali da Bog da.
Last edited by channel10 on 13/07/2020 20:13, edited 1 time in total.
kraljevskopozoriste

#108883 Re: Premijer liga BiH

Post by kraljevskopozoriste »

Mislim da je Čelik izabrao ispravan put. Četvrti rang takmičenja im omogućuje da za tri godine opet budu u PL. Pretpostavljam da će se to desiti u rasponu od 3 do 5 godina, pod uslovom da su izabrali POŠTENE i SPOSOBNE ljude čiji je prvi zadatak TRANSPARENTNOST. Ukoliko ne budu radili transparentno i pošteno, teško da će se vratiti tamo gdje pripadaju.

Čeliku i svim navijačima želim da što prije stanu na "zdrave noge" i krenu ostvarivati zacrtane ciljeve kako na zelenom terenu, tako i na mnogo bitnijem polju, a to je transparentno i pošteno poslovanje kluba.

EDIT: Novoizabrani čelnici Čelika pod hitno trebaju u klub pozvati finansijsku i sve druge nadležne inspekcije, koji će podvući ćizu. kako bi znali na čemu su.
Last edited by kraljevskopozoriste on 13/07/2020 20:25, edited 1 time in total.
phillie

#108884 Re: Premijer liga BiH

Post by phillie »

Negdje je receno da se u 2.Ligu Federacije ne moze "prebaciti"? Sad jel to tacno ili ne ne znam. Ali za nas je isti klinac ha kantonalna ha 2.FL jer ionako Celik narednih godina nece imati pretenzije da se vraca u vise rangove, nego prevashodno ce se ici na saniranje dugova i razvoj omladinske skole. Posto kantonalna liga zahtjeva najmanje troskove takmicenja, logicno je ostati u njoj neko vrijeme.
Vidjecemo, izabrali smo put, sada slijedi borba.

@manijak1
Od dokumentacije u klubu vjerujem da ima "Eureka" iz 1984. :D SDA i Kasumovic su preko 20 godina krali klub i zavaljivali ga po svim osnovama, a sad kad nema izlaza nego popiti gorku pilulu i krenuti od nule, sad taj koji je donio tu odluku on je glavni grobar kluba. Ma hajde....

Ono sto je Celiku sada potrebno je entuzijasti koji vole ovaj klub i da se ponovo stvori pozitivna prica oko njega kao sto je bila sa NGG-om (i kojoj su nazalost zenicani okrenuli ledja, hrleci za "instant rjesenjem" u vidu Kasumovicevog Aydina Olguna). Potrebno ce biti znanja i volje pa da se izadje na kraj sa ovim problemima. Nagrada na kraju ce biti klub bez dugova (bar ne milionski), sa ljudima od povjerenja u njemu i sa zdravom okolinom.
Ako do toga ne dodje, nece biti ni Celika.
Ne znam majke mi sta vise da kazem, osim da zelim da se klub sto prije vrati, pa makar i u federalnu... Zelim im svima sve najbolje i da uspiju u ovome, ali da Bog da.
Opet kazem, nije cilj da se klub "sto prije vrati" do PL ako nista od dugovanja nije rijeseno. To je samo produzavanje agonije. Kao sto je Celik, za svoje dobro, trebao ispasti prije nekoliko sezona, sada bi vjerujem prica bila dosta vedrija oko njega, jer onda ne bi bio paravan za pranje novca i slicnih kriminalnih radnji koje su se desavale u njemu, a sve to aminovano od gradske politike koja je postavljala ljude.
Licnog sam misljenja da iz kluba treba protjerati politiku, ali u danasnjem vremenu ni u halu ne mozes bez politike. Isto tako, treba javno reci ko je krivac za stanje u Celiku.

Evo i sluzbeno, ovo je moj zadnji post na ovoj temi, pa do nekih boljih dana kad se LikCe vrati medju elitu. Pozdrav i ostajte mi veseli.
Last edited by phillie on 13/07/2020 20:28, edited 1 time in total.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#108885 Re: Premijer liga BiH

Post by Jimmy McNulty »

Igranje u kantonalnoj lizi po sezoni iznosi po 15.000 maraka, a ako želite osvojiti ligu bez problema treba oko 50.000. Grad je obećao finansirati klub sa 200.000 godišnje i plaćati ratu reprograma. Iznenadili bi se kad bih vam rekao da dosta kantonalaca ima stalne sponzore, ok nisu to neke cifre ali pomaže se klubovima. Čelik će sigurno privući više interesanata ko svi ostali zajedno.

Takmičenje u 2FBiH ako ne želite ispasti već košta između 50 i 75 hiljada KM, a Prva Federalna za neki sigurica opstanak košta najmanje 300.000.

Biće ovo ispravan i jako dug i mukotrpan način za spas kluba.
kamberovica polje

#108886 Re: Premijer liga BiH

Post by kamberovica polje »

manijak1 wrote: 13/07/2020 19:50
Navijači i članovi skupštine su kazali kako nadležne institucije u Zenici istražuju poslovanje NK Čelik u proteklom periodu te su zaključili da su protekli investitori ovom klubu nanijeli više štete nego koristi zbog čega je potrebno napraviti radikalne promjene u funkcionisanju kluba.

Gafurović je kazao kako žele vratiti dugovanja i raditi na jačanju omladinskih pogona za što im je potrebna podrška i Grada Zenice i Zeničko-dobojskog kantona.

Jednoglasno su izglasali i odluku da NK Čelik takmičenje nastavi u Kantonalnoj ligi ZDK, a ne u Prvoj ligi Federacije BiH s obzirom da se radi o većim troškovima.
Zar nije Kasumović obećao pomoći Čeliku :?
Kad se pisalo i škrabalo po svim portalima da su pridošli Turci jači krak balkanske mafije niko ništa.
I sad kantonalna ......meni je ovdje fakat sve mutno ....kako je Velež uspio izdići se iz pepela :?
Velež, osim što je ima daleko manji dug, je klub od političkog i nacionalnog interesa u Mostaru.
megaman4

#108887 Re: Premijer liga BiH

Post by megaman4 »

kamberovica polje wrote: 13/07/2020 20:31
Navijači i članovi skupštine su kazali kako nadležne institucije u Zenici istražuju poslovanje NK Čelik u proteklom periodu te su zaključili da su protekli investitori ovom klubu nanijeli više štete nego koristi zbog čega je potrebno napraviti radikalne promjene u funkcionisanju kluba.

Gafurović je kazao kako žele vratiti dugovanja i raditi na jačanju omladinskih pogona za što im je potrebna podrška i Grada Zenice i Zeničko-dobojskog kantona.

Jednoglasno su izglasali i odluku da NK Čelik takmičenje nastavi u Kantonalnoj ligi ZDK, a ne u Prvoj ligi Federacije BiH s obzirom da se radi o većim troškovima.
Kad se pisalo i škrabalo po svim portalima da su pridošli Turci jači krak balkanske mafije niko ništa.
I sad kantonalna ......meni je ovdje fakat sve mutno ....kako je Velež uspio izdići se iz pepela :?
Velež, osim što je ima daleko manji dug, je klub od političkog i nacionalnog interesa u Mostaru.
Koja je stranka od 1996 vodila glavnu riječ u Čeliku ?

Velež i Čelik su neuporedivi jer je Velež uništen izgonom sa Bijelog brijega te su mu oduzete prostorije u Radićevoj ulici. Pored toga, pokušavalo se 1993 njegovo gašenje ali hvala Bogu nisu uspjeli jer je klub spašen i 1994 je obnovljen rad u istočnom dijelu grada koji je bio sravljen sa zemljom.

Čelik nije istjeran sa Bilinog polja i hvala Bogu da je klub spašen u ratu. Zenica je poslije rata imala mnogo jaču privredu nego razrušeni Mostar.

Dug Veleža je bio cca 1,5 miliona maraka. Ostalo je još malo da se vrati. Ne znam tačno koliki je dug Čelika?

Kako god, želim Čeliku brz oporavak i povratak u PL.
channel10

#108888 Re: Premijer liga BiH

Post by channel10 »

Phillie, kad sam rekao da zelim da se sto prije vrati makar i u federalnu, mislio sam na to sa cistim racunom.

A s obzirom na prihode koje ce imati, daj Boze da ga vidimo u federalnoj i za 10-15 godina, s obzirom na odnos tih prihoda i trenutnog dugovanja. Nece ni za dvije decenije napraviti toliku razliku da bi pokrili dugovanja, ukoliko se nesto bitno ne promijeni.
channel10

#108889 Re: Premijer liga BiH

Post by channel10 »

megaman4 wrote: 13/07/2020 20:45
kamberovica polje wrote: 13/07/2020 20:31
Koja je stranka od 1996 vodila glavnu riječ u Čeliku ?

Velež i Čelik su neuporedivi jer je Velež uništen izgonom sa Bijelog brijega te su mu oduzete prostorije u Radićevoj ulici. Pored toga, pokušavalo se 1993 njegovo gašenje ali hvala Bogu nisu uspjeli jer je klub spašen i 1994 je obnovljen rad u istočnom dijelu grada koji je bio sravljen sa zemljom.

Čelik nije istjeran sa Bilinog polja i hvala Bogu da je klub spašen u ratu. Zenica je poslije rata imala mnogo jaču privredu nego razrušeni Mostar.

Dug Veleža je bio cca 1,5 miliona maraka. Ostalo je još malo da se vrati. Ne znam tačno koliki je dug Čelika?

Kako god, želim Čeliku brz oporavak i povratak u PL.
Dug Veleza je kazes bio 1,5 milion i jos ga niste ocistili za ovih koliko godina?

U Celiku ni ne znaju koliko su duzni i barata se cifrom od 10 i vise miliona(mada ja cisto sumnjam da ima vise od 2 miliona kad se ociste dugovi prema JP). Prvo trebaju uraditi reviziju i utvrditi pravi dug pa tek ond traziti rjesenje. A ljudi uradise ovo sto su uradili i sad se mozes slikati. Znaci Velez i Celik ne mozes uopste usporedjivati, kad se govori o dugovima i bilo cemu drugom.
Logovan

#108890 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

manijak1 wrote: 13/07/2020 19:50 Zar nije Kasumović obećao pomoći Čeliku :?
Ovo ti je isto kao da si napisao zar nije Bakir Izetbegović obećao tamo nešto. :oops:
megaman4

#108891 Re: Premijer liga BiH

Post by megaman4 »

@channel10

Velež ovaj dug vraća 3 godine otkad je došla ova uprava a ostalo je još oko 170.000 maraka.

Plus, paralelno se pravi Stadion. Skupa je ovo igračka.
Bazinga1234

#108892 Re: Premijer liga BiH

Post by Bazinga1234 »

channel10 wrote: 13/07/2020 21:00

Dug Veleza je kazes bio 1,5 milion i jos ga niste ocistili za ovih koliko godina?

Koliko znam, Velež je prije nekoliko godina potpisao desetogodišnji reprogram sa poreznom. Ima tu još nešto sitno vjerovatno.
Max Bunker

#108893 Re: Premijer liga BiH

Post by Max Bunker »

Iako ne navijam za Velež ali znam onako nekih stvari šta im se i kako dešava u klubu a pogotovo znam šta im se dešavalo prijašnjih godina.
Mogu samo napisati da je Velež sada jedna pozitivna priča u našoj ligi a nikada to ne bi postali da prije par godina nisu pali na samo dno i bili bliži gašenju nego opstanku.
Jedna politika je Velež istjerala sa stadiona i pobacala mu trofeje ali su ga "naši" umalo uništili i nanjeli mu mnogo više štete.
channel10

#108894 Re: Premijer liga BiH

Post by channel10 »

Vraca i Celik reprogram i vratice za koju godinu, ali pored toga imas jos koliko hoces dugova. Zato ti kazem da kad se gledaju dugovi, Celik i Velez se nisu ni u putu sreli. Ali ovdje ljudi nasjese na foru za Velez i jos neke ekipe, pa misle i Celik ce se izvuci na taj nacin. Daj Boze, ali ja tu ne vidim izlaza.
decko_sa_kovaca

#108895 Re: Premijer liga BiH

Post by decko_sa_kovaca »

Jedino rjesenje je ugasit klub
manijak1

#108896 Re: Premijer liga BiH

Post by manijak1 »

Pa jbg-a , otkud Čeliku toliki dugovi ?
Očito je sistematski opljačkan klub .
A ovi zadnji mafijaši turski su uzeli najviše , a opet se i ne zna ko je kriv za njihov dolazak.
Kasumović :? Koji je trubio pomoći će se Čeliku kad sve bude ko jasno.
Džaba stadion , džaba grad.
Na koji se način izvukao Velež, a Čelik koji je u puno boljoj poziciji bar po infrastrukturi , ne može :?
Što kaže @Logovan i ja svašta pričam , ali Bakir je rekao pomoći će Veležu :lol: a pomogo je u PM , samo riječima.
channel10

#108897 Re: Premijer liga BiH

Post by channel10 »

Ma da samo Celik duguje ovoliko, ja bih shvatio ovaj potez i odlazak u kantonalnu, ali pola ekipa u PL duguje ogromne cifre i i dalje igraju sto vise pri vrhu (pl i federalnu), samo se oni nasli pametni da odvedu klub tamo gdje ga niko nije uspio odvesti (a mnogi su pokusavali). Ljudi imaju neku racunicu (po meni jako pogresnu) i nema se tu sta vise pricati.
5korpus

#108898 Re: Premijer liga BiH

Post by 5korpus »

A sta je problem da se ugasi klub i osnuje novi "celik 1945" :|
kamberovica polje

#108899 Re: Premijer liga BiH

Post by kamberovica polje »

5korpus wrote: 13/07/2020 21:31 A sta je problem da se ugasi klub i osnuje novi "celik 1945" :|
Ništa, osim što taj novi klub ne polaže pravo na titule NK Čelika, na njegovu historiju, što nije klub za kojeg su navijali moj djed i otac i što promjenom imena nasljeđuješ dugove.
Rob_Atl

#108900 Re: Premijer liga BiH

Post by Rob_Atl »

Mozda je vec neko napisao al neda mi se citat nesto :D , koliko liga moramo proci da bi dosli do premijer, kako ide kantonalna, prva, federalna??? Znaci sve ako bi islo po planu nema nista prije 2025??
Locked