Ilegalni migranti u BiH
- leffe
#14626 Re: Migranti u BiH
Pa ništa. Dabogda ti ovako bilo ispred kuće. Svako veče.
-
zenit dozic
-
paladinka
#14628 Re: Migranti u BiH
Niko si ne zeli tako nesto. , ali ciljano potavljati video . mislim sta se ocekuje od njih , da postanu posteni gradjani bez ikakve mogucnost za buducnost. Sta bi bilo da su nas ovako po Njemackoj mlatili.
-
Zijo77
#14629 Re: Migranti u BiH
A što ti očekuješ od nas? Od najsiromašnije zemlje u Evropi koja je uz to sva podijeljena iznutra i sa stotinu drugih problema. Ilegalni migranti su dodatna opasnost i za nas i za našu državu. Ko ste vi i ko vas je po Njemačkoj mlatio?
- basicm
#14630 Re: Migranti u BiH
Ovdje se oni medjusobno mlate, nisu ih nasi dirali. Tako da ti poredba sa nasima u Njemackoj nema smisla.
- Rothmans
- escobar__
#14632 Re: Migranti u BiH
Ono što očekujem je da se ponašaju normalno i odgovorno kad su već nelegalno prešli granicu. Ne očekujem da hodaju s mačetama, bodu se i šutaju po ulici.
Je li to problem?
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#14633 Re: Migranti u BiH
kada narod pokuca(ako ikada) velikašima na vrata i dođe po svoje oteto tada će naši dobri i pošteni begovi i age okrenuti migrante protiv naroda
biće haosa i nereda, paljevina, razbijanja, pljačke, otimanja, busija i presretanja, fizičkih i verbalnih napada, silovanja, ugrožavanja života i zdravlja ... sve kako bi se ljudi zabavili sami o sebi i svojim porodicama a ne o Njima
sve ovo što se sada događa, sav kriminal i nesigurnost biće ko dječija pjesmica u odnosu na ono što nas očekuje
biće haosa i nereda, paljevina, razbijanja, pljačke, otimanja, busija i presretanja, fizičkih i verbalnih napada, silovanja, ugrožavanja života i zdravlja ... sve kako bi se ljudi zabavili sami o sebi i svojim porodicama a ne o Njima
sve ovo što se sada događa, sav kriminal i nesigurnost biće ko dječija pjesmica u odnosu na ono što nas očekuje
- Blixen
#14634 Re: Migranti u BiH
Dusanka Majkic citat zavrsenjapin_mutapi wrote: ↑13/07/2020 09:35 kada narod pokuca velikašima na vrata i dođe po svoje oteto tada će naši dobri i pošteni begovi i age okrenuti migrante protiv naroda
biće haosa i nereda, paljevina, razbijanja, pljačke, otimanja, busija i presretanja, fizičkih i verbalnih napada, silovanja, ugrožavanja života i zdravlja
- bunk
#14635 Re: Migranti u BiH
Problem sa ovoliko migranata po gradovima,selima i cestama u Tk je vec na rubu eskalacije.
Kad je mogao Radoncic to rijesiti za mjesec dana ne vidim ni jedan razlog za dopustanje ovake idiotske situacije gdje migranti spavaju po njivama a poceli su ulaziti i u kuce u kojima primijete da nema nikog.
Problem koji je strasan a neko ga zarad necega gura pod tepih.
Kad je mogao Radoncic to rijesiti za mjesec dana ne vidim ni jedan razlog za dopustanje ovake idiotske situacije gdje migranti spavaju po njivama a poceli su ulaziti i u kuce u kojima primijete da nema nikog.
Problem koji je strasan a neko ga zarad necega gura pod tepih.
- irac300
#14637 Re: Migranti u BiH
Doktori i inzinjeri raspalili rostilj.
-
NediM17
#14638 Re: Migranti u BiH
Jutros i po Sarajevu teferičili. I niko od vlasnika vozila da mu sleti da mu jebe mamu,dok su dočekali policiju lik 10 auta polup'o.
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/58 ... a-vozilima
- vjesticanametli
#14639 Re: Migranti u BiH
-
biscanka2
- basicm
#14641 Re: Migranti u BiH
Ma mi smo ckepi u kompletu.
- escobar__
#14642 Re: Migranti u BiH
Mene čudi da neko od vlasnika nije sišao i kupio maramice od njega i bratu udijelio markicu-dvije. Sevap je.NediM17 wrote: ↑13/07/2020 14:49 Jutros i po Sarajevu teferičili. I niko od vlasnika vozila da mu sleti da mu jebe mamu,dok su dočekali policiju lik 10 auta polup'o.![]()
-
Zijo77
#14643 Re: Migranti u BiH
Kada bi MI bili normalan narod, svi oštećeni vlasnici bi tužili državu, tj. Kanton Sarajevo i zatražili nadoknadu štete. Vlasnik vozila koji to ne uradi, zaista je obični crv, a ne čovjek. Šefik Džaferović koji svaki dan deset puta pomene pravnu državu i zakon, jeste direktni krivac za ovo što se dešava. A pravi i najveći prikriveni krivac je Bakir Izetbegović. Mi ne možemo puno učiniti protiv Dodika, ali kada se već nadju u gradovima sa bošnjačkom vlašću, ilegalne migrante treba identifikovati i zatvoriti u šatorska naselja izvan gradova. Zatim pokrenuti protjerivanja makar lično plaćali avione. Vjerujte, to je jeftinije nego ono kasnije što će se dešavati. Bakir Izetbegović će opstruirati koliko od može. On je član "Muslimanskog bratstva" i vjerski razlozi mu nalažu da štiti ilegalne migrante iz muslimanskih zemalja. Nažalost, to je u koliziji sa interesom nas Bošnjaka. Kada većina to shvati, bit će kasno. Mi smo jedini narod na Balkanu koji se nije u stanju složiti oko zajedničkog interesa. A zajednički interes svih Bošnjaka je da se broj ilegalnih momaka bez imena i biografije drži u nekim razumnim granicama. Iako medjunarodna pomoć ide preko IOM-a, mi već plaćamo iz svojih džepova vanredne aktivnosti policije, vatrogasaca, medicinara i ostalih koji intervenišu kada migranti zaorgaju. O zauzimanju privatnih kuća i vikendica, uništavanju privatne imovine, da i ne govorim. Ali, sve je to mala maca šta još slijedi.NediM17 wrote: ↑13/07/2020 14:49 Jutros i po Sarajevu teferičili. I niko od vlasnika vozila da mu sleti da mu jebe mamu,dok su dočekali policiju lik 10 auta polup'o.![]()
-
neko_sa_strane
#14644 Re: Migranti u BiH
Ja bih upravo i preporučio vlasnicima da tuže Kanton Sarajevo i IOM.Zijo77 wrote: ↑13/07/2020 17:44Kada bi MI bili normalan narod, svi oštećeni vlasnici bi tužili državu, tj. Kanton Sarajevo i zatražili nadoknadu štete. Vlasnik vozila koji to ne uradi, zaista je obični crv, a ne čovjek. Šefik Džaferović koji svaki dan deset puta pomene pravnu državu i zakon, jeste direktni krivac za ovo što se dešava. A pravi i najveći prikriveni krivac je Bakir Izetbegović. Mi ne možemo puno učiniti protiv Dodika, ali kada se već nadju u gradovima sa bošnjačkom vlašću, ilegalne migrante treba identifikovati i zatvoriti u šatorska naselja izvan gradova. Zatim pokrenuti protjerivanja makar lično plaćali avione. Vjerujte, to je jeftinije nego ono kasnije što će se dešavati. Bakir Izetbegović će opstruirati koliko od može. On je član "Muslimanskog bratstva" i vjerski razlozi mu nalažu da štiti ilegalne migrante iz muslimanskih zemalja. Nažalost, to je u koliziji sa interesom nas Bošnjaka. Kada većina to shvati, bit će kasno. Mi smo jedini narod na Balkanu koji se nije u stanju složiti oko zajedničkog interesa. A zajednički interes svih Bošnjaka je da se broj ilegalnih momaka bez imena i biografije drži u nekim razumnim granicama. Iako medjunarodna pomoć ide preko IOM-a, mi već plaćamo iz svojih džepova vanredne aktivnosti policije, vatrogasaca, medicinara i ostalih koji intervenišu kada migranti zaorgaju. O zauzimanju privatnih kuća i vikendica, uništavanju privatne imovine, da i ne govorim. Ali, sve je to mala maca šta još slijedi.NediM17 wrote: ↑13/07/2020 14:49 Jutros i po Sarajevu teferičili. I niko od vlasnika vozila da mu sleti da mu jebe mamu,dok su dočekali policiju lik 10 auta polup'o.![]()
-
RtrnOfSalisbury
#14645 Re: Migranti u BiH
tuzbe kostaju ... najbolje je zvat tetke po inostranstvu ko ima. ima i varijanta da se narod bejundha udruzi sa govnarima i djuture uputi ka bihacu i rvatskoj granici. tamo izvrsit pritisak da eu samo treba open d border i da ponudi prevoz do njemacke a more i svecka, ni monaku nije mahane
evropski banglades u nastajanju
evropski banglades u nastajanju
- escobar__
#14646 Re: Migranti u BiH
Nije toliki problem to što tužbe koštaju (jer kad si upravu znaš i da ćeš naplatit, pa koliko god da koštaju) - problem je što su i sudovi kao država, odnosno k'o muško spolovilo. Dok proces završi, dok ti svoje naplatiš izgubio si i vremena i živaca, a u međuvremenu zamijenio automobil-dva. Zato se ovdje i ne tuži kako se tuži po Amerikama na primjer.
Pa zato Elektroprivreda može drkat sa strujom dok ti sve ne crkne, zato ovi mogu lupat stakla po automobilima, zato te prodavci mogu zakidat za garanciju, možeš razvalit trap na neodržavanim cestama i tako dalje, da ne nabrajam.
Pa zato Elektroprivreda može drkat sa strujom dok ti sve ne crkne, zato ovi mogu lupat stakla po automobilima, zato te prodavci mogu zakidat za garanciju, možeš razvalit trap na neodržavanim cestama i tako dalje, da ne nabrajam.
- escobar__
#14647 Re: Migranti u BiH
Popravio sam ti ovo.
- escobar__
#14648 Re: Migranti u BiH
Mašallah, i Evropska komisija upozorava našu zemlju da poradi na ilegalnim migracijama ako želimo ostati u bezviznom režimu.
Hvala Bakire, hvala Džafere, jebo li vam muslimansko bratstvo majku balijsku.
- ANamelessGhoul
#14649 Re: Migranti u BiH
SDA smradovi će nas srozat na nivo Bangladeša. Jebem im pleme odvratno
- irac300
#14650 Re: Migranti u BiH
Ako nam uvedu vize, mislim da cemo ja i ti biti medju prvim koji ce se odmetnut u sumu.escobar__ wrote: ↑13/07/2020 21:29 Mašallah, i Evropska komisija upozorava našu zemlju da poradi na ilegalnim migracijama ako želimo ostati u bezviznom režimu.