Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
leffe

#14626 Re: Migranti u BiH

Post by leffe »

Pa ništa. Dabogda ti ovako bilo ispred kuće. Svako veče.
zenit dozic

#14627 Re: Migranti u BiH

Post by zenit dozic »

escobar__ wrote: 11/07/2020 23:20 Migrants, welcome. :lol:

Noga-nos-patos :-D
paladinka

#14628 Re: Migranti u BiH

Post by paladinka »

Niko si ne zeli tako nesto. , ali ciljano potavljati video . mislim sta se ocekuje od njih , da postanu posteni gradjani bez ikakve mogucnost za buducnost. Sta bi bilo da su nas ovako po Njemackoj mlatili.
Zijo77

#14629 Re: Migranti u BiH

Post by Zijo77 »

paladinka wrote: 12/07/2020 23:33 Niko si ne zeli tako nesto. , ali ciljano potavljati video . mislim sta se ocekuje od njih , da postanu posteni gradjani bez ikakve mogucnost za buducnost. Sta bi bilo da su nas ovako po Njemackoj mlatili.
A što ti očekuješ od nas? Od najsiromašnije zemlje u Evropi koja je uz to sva podijeljena iznutra i sa stotinu drugih problema. Ilegalni migranti su dodatna opasnost i za nas i za našu državu. Ko ste vi i ko vas je po Njemačkoj mlatio?
basicm

#14630 Re: Migranti u BiH

Post by basicm »

paladinka wrote: 12/07/2020 23:33 Niko si ne zeli tako nesto. , ali ciljano potavljati video . mislim sta se ocekuje od njih , da postanu posteni gradjani bez ikakve mogucnost za buducnost. Sta bi bilo da su nas ovako po Njemackoj mlatili.
Ovdje se oni medjusobno mlate, nisu ih nasi dirali. Tako da ti poredba sa nasima u Njemackoj nema smisla.
Rothmans

#14631 Re: Migranti u BiH

Post by Rothmans »

:lol:
Jes to opet otresla bambucu prid zadrugom ?
escobar__

#14632 Re: Migranti u BiH

Post by escobar__ »

Ono što očekujem je da se ponašaju normalno i odgovorno kad su već nelegalno prešli granicu. Ne očekujem da hodaju s mačetama, bodu se i šutaju po ulici.

Je li to problem?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#14633 Re: Migranti u BiH

Post by japin_mutapi »

kada narod pokuca(ako ikada) velikašima na vrata i dođe po svoje oteto tada će naši dobri i pošteni begovi i age okrenuti migrante protiv naroda
biće haosa i nereda, paljevina, razbijanja, pljačke, otimanja, busija i presretanja, fizičkih i verbalnih napada, silovanja, ugrožavanja života i zdravlja ... sve kako bi se ljudi zabavili sami o sebi i svojim porodicama a ne o Njima

sve ovo što se sada događa, sav kriminal i nesigurnost biće ko dječija pjesmica u odnosu na ono što nas očekuje
Blixen

#14634 Re: Migranti u BiH

Post by Blixen »

japin_mutapi wrote: 13/07/2020 09:35 kada narod pokuca velikašima na vrata i dođe po svoje oteto tada će naši dobri i pošteni begovi i age okrenuti migrante protiv naroda
biće haosa i nereda, paljevina, razbijanja, pljačke, otimanja, busija i presretanja, fizičkih i verbalnih napada, silovanja, ugrožavanja života i zdravlja
Dusanka Majkic citat zavrsen
bunk

#14635 Re: Migranti u BiH

Post by bunk »

Problem sa ovoliko migranata po gradovima,selima i cestama u Tk je vec na rubu eskalacije.
Kad je mogao Radoncic to rijesiti za mjesec dana ne vidim ni jedan razlog za dopustanje ovake idiotske situacije gdje migranti spavaju po njivama a poceli su ulaziti i u kuce u kojima primijete da nema nikog.
Problem koji je strasan a neko ga zarad necega gura pod tepih.
NediM17

#14638 Re: Migranti u BiH

Post by NediM17 »

Jutros i po Sarajevu teferičili. I niko od vlasnika vozila da mu sleti da mu jebe mamu,dok su dočekali policiju lik 10 auta polup'o. :shock:

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/58 ... a-vozilima
vjesticanametli

#14639 Re: Migranti u BiH

Post by vjesticanametli »

Rothmans wrote: 13/07/2020 00:53
:lol:
Jes to opet otresla bambucu prid zadrugom ?
:lol: :lol:
basicm

#14641 Re: Migranti u BiH

Post by basicm »

Ma mi smo ckepi u kompletu.
escobar__

#14642 Re: Migranti u BiH

Post by escobar__ »

NediM17 wrote: 13/07/2020 14:49 Jutros i po Sarajevu teferičili. I niko od vlasnika vozila da mu sleti da mu jebe mamu,dok su dočekali policiju lik 10 auta polup'o. :shock:

Mene čudi da neko od vlasnika nije sišao i kupio maramice od njega i bratu udijelio markicu-dvije. Sevap je.
Zijo77

#14643 Re: Migranti u BiH

Post by Zijo77 »

NediM17 wrote: 13/07/2020 14:49 Jutros i po Sarajevu teferičili. I niko od vlasnika vozila da mu sleti da mu jebe mamu,dok su dočekali policiju lik 10 auta polup'o. :shock:

Kada bi MI bili normalan narod, svi oštećeni vlasnici bi tužili državu, tj. Kanton Sarajevo i zatražili nadoknadu štete. Vlasnik vozila koji to ne uradi, zaista je obični crv, a ne čovjek. Šefik Džaferović koji svaki dan deset puta pomene pravnu državu i zakon, jeste direktni krivac za ovo što se dešava. A pravi i najveći prikriveni krivac je Bakir Izetbegović. Mi ne možemo puno učiniti protiv Dodika, ali kada se već nadju u gradovima sa bošnjačkom vlašću, ilegalne migrante treba identifikovati i zatvoriti u šatorska naselja izvan gradova. Zatim pokrenuti protjerivanja makar lično plaćali avione. Vjerujte, to je jeftinije nego ono kasnije što će se dešavati. Bakir Izetbegović će opstruirati koliko od može. On je član "Muslimanskog bratstva" i vjerski razlozi mu nalažu da štiti ilegalne migrante iz muslimanskih zemalja. Nažalost, to je u koliziji sa interesom nas Bošnjaka. Kada većina to shvati, bit će kasno. Mi smo jedini narod na Balkanu koji se nije u stanju složiti oko zajedničkog interesa. A zajednički interes svih Bošnjaka je da se broj ilegalnih momaka bez imena i biografije drži u nekim razumnim granicama. Iako medjunarodna pomoć ide preko IOM-a, mi već plaćamo iz svojih džepova vanredne aktivnosti policije, vatrogasaca, medicinara i ostalih koji intervenišu kada migranti zaorgaju. O zauzimanju privatnih kuća i vikendica, uništavanju privatne imovine, da i ne govorim. Ali, sve je to mala maca šta još slijedi.
neko_sa_strane

#14644 Re: Migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

Zijo77 wrote: 13/07/2020 17:44

Kada bi MI bili normalan narod, svi oštećeni vlasnici bi tužili državu, tj. Kanton Sarajevo i zatražili nadoknadu štete. Vlasnik vozila koji to ne uradi, zaista je obični crv, a ne čovjek. Šefik Džaferović koji svaki dan deset puta pomene pravnu državu i zakon, jeste direktni krivac za ovo što se dešava. A pravi i najveći prikriveni krivac je Bakir Izetbegović. Mi ne možemo puno učiniti protiv Dodika, ali kada se već nadju u gradovima sa bošnjačkom vlašću, ilegalne migrante treba identifikovati i zatvoriti u šatorska naselja izvan gradova. Zatim pokrenuti protjerivanja makar lično plaćali avione. Vjerujte, to je jeftinije nego ono kasnije što će se dešavati. Bakir Izetbegović će opstruirati koliko od može. On je član "Muslimanskog bratstva" i vjerski razlozi mu nalažu da štiti ilegalne migrante iz muslimanskih zemalja. Nažalost, to je u koliziji sa interesom nas Bošnjaka. Kada većina to shvati, bit će kasno. Mi smo jedini narod na Balkanu koji se nije u stanju složiti oko zajedničkog interesa. A zajednički interes svih Bošnjaka je da se broj ilegalnih momaka bez imena i biografije drži u nekim razumnim granicama. Iako medjunarodna pomoć ide preko IOM-a, mi već plaćamo iz svojih džepova vanredne aktivnosti policije, vatrogasaca, medicinara i ostalih koji intervenišu kada migranti zaorgaju. O zauzimanju privatnih kuća i vikendica, uništavanju privatne imovine, da i ne govorim. Ali, sve je to mala maca šta još slijedi.
Ja bih upravo i preporučio vlasnicima da tuže Kanton Sarajevo i IOM.
RtrnOfSalisbury

#14645 Re: Migranti u BiH

Post by RtrnOfSalisbury »

tuzbe kostaju ... najbolje je zvat tetke po inostranstvu ko ima. ima i varijanta da se narod bejundha udruzi sa govnarima i djuture uputi ka bihacu i rvatskoj granici. tamo izvrsit pritisak da eu samo treba open d border i da ponudi prevoz do njemacke a more i svecka, ni monaku nije mahane :run:
evropski banglades u nastajanju
escobar__

#14646 Re: Migranti u BiH

Post by escobar__ »

Nije toliki problem to što tužbe koštaju (jer kad si upravu znaš i da ćeš naplatit, pa koliko god da koštaju) - problem je što su i sudovi kao država, odnosno k'o muško spolovilo. Dok proces završi, dok ti svoje naplatiš izgubio si i vremena i živaca, a u međuvremenu zamijenio automobil-dva. Zato se ovdje i ne tuži kako se tuži po Amerikama na primjer.

Pa zato Elektroprivreda može drkat sa strujom dok ti sve ne crkne, zato ovi mogu lupat stakla po automobilima, zato te prodavci mogu zakidat za garanciju, možeš razvalit trap na neodržavanim cestama i tako dalje, da ne nabrajam.
escobar__

#14647 Re: Migranti u BiH

Post by escobar__ »

RtrnOfSalisbury wrote: 13/07/2020 18:21evropski banglades u̶ ̶n̶a̶s̶t̶a̶j̶a̶n̶j̶u̶
Popravio sam ti ovo.
escobar__

#14648 Re: Migranti u BiH

Post by escobar__ »

Mašallah, i Evropska komisija upozorava našu zemlju da poradi na ilegalnim migracijama ako želimo ostati u bezviznom režimu.

Hvala Bakire, hvala Džafere, jebo li vam muslimansko bratstvo majku balijsku.
ANamelessGhoul

#14649 Re: Migranti u BiH

Post by ANamelessGhoul »

SDA smradovi će nas srozat na nivo Bangladeša. Jebem im pleme odvratno
irac300

#14650 Re: Migranti u BiH

Post by irac300 »

escobar__ wrote: 13/07/2020 21:29 Mašallah, i Evropska komisija upozorava našu zemlju da poradi na ilegalnim migracijama ako želimo ostati u bezviznom režimu.

Hvala Bakire, hvala Džafere, jebo li vam muslimansko bratstvo majku balijsku.
Ako nam uvedu vize, mislim da cemo ja i ti biti medju prvim koji ce se odmetnut u sumu. :D
Locked