Naime prosle godine se uclanim u BIHAMK i izaberem onaj top paket kao usluga sto oni nude plus doplata od nekih 9 KM za FAMILY članstvo. Kontam kupio sam vozilo i hajde dok sam na odmoru može nam trebati. I tako sam dobio svasta nesto lijepo na papiru.
Medjutim zaista se desilo, a to sam ovdje diskutovao sa nekim forumasima, da mi je nakon uradjenog velikog servisa na vozilu otisla turbina. Desilo se u mjestu Kovanj, okolina Rogatice. Nazvao ja dispecera, poslali oni slepu koja je dosla zaista brzo, natovarili na vozilo i pravac Sarajevo. Dolaskom u Sarajevo, platio sam nekih 80+KM jer oni pokrivaju samo odredjen broj kilometara a ne sve. Kontam haj ok, nema veze.
To bilo i proslo, ja napravio turbinu i ubrzo nakon toga vozilo prodam, kartica i clanstvo ostalo.
Neki dan stize obavjest da produzim isto. Kontam, hajde hocu ali ne da djavo mira i ja ih nazovem da malo bolje utvrdim gradivo oko detalja i onda tu pocinje klasicno naglabanje sa čobanima koji ne znaju konkretno odgovoriti na neka pitanja, te salju od jednog do drugog telefona.
Na kraju zavrsim kod doticne gospoje, Elma ili kako se vec zove. Naravno ćurka ne zna nista konkretno objasniti da bi u jednom trenutku ona meni rekla kako sam ja iskoristio sve pogodnosti kartice jos prosle godine, odnosno sve asistencije i eventualno da je bilo jos nesto, bilo bi mi fakturisano.
Ja ostao ono
I tu se posvadjamo preko telefona, čobanica tvrdi da sam iskoristio sve pogodnosti, ja tvrdim da nisam i tako bi moglo u nedogled.
Pitam je za datume kada je kartica/usluge koristene veli ona meni to ti nismo duzni da obrazlazemo.
-Kartica bila fizicki kod mene.
-Ja zivim u inostranstvu, taj odmor prosle godine kad sam bio u BIH iskoristio jednu asistenciju sa mojom doplatom od 80+KM
-Nemam vozila trenutno registrovanog u BiH u mome vlasnistvu.
-Ni sa kim nisam dijelio podatke kartice, tipa da neko zna serijski broj i onaj drugi kod.
Naljutim se, poderem karticu, reknem da me nikad vise slucajno nisu kontaktirali niti kakav mail "pogodnosti" poslali, neka odyebu od mene u skokovima i oni i njihov BIHAMK...
Jednostavno neko ko ima pristup svemu tome, iskoristio je to na nelegalan nacin, ja niti mogu a niti mi se da da dokazujem nesto.
Vi koji eventualno imate clanstvo kod njih, provjerite status usluga da vam se ne bi desilo kao meni...