Dešavanja u Srbiji

Škobo Habu

#47751 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Škobo Habu »

Bloo wrote: 12/07/2020 12:41
Pogledaj imena u Impresumu - Sarajevo.
Molim te prosvijetli ih za koga rade.
Nece Bosnjake opet neko povlaciti za nos.
Pretty please.
Svi vazniji srpski kanali su pretpostavljam rezimski, ergo suludo je ocekivati da spomenu Srebrenicu.
Ali fascinira me kako se svake.godine ibretite sto ne.spominju.
Bulažnjenja Kovačevića po FB-u su mi već odavno poznata. Izvjesnog Švrakića nisam sretao po virtuelnim bespućima, ali bez toga mi nije jasno šta želiš njihovim primjerima dokazati?
Emiremir33

#47752 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Emiremir33 »

Škobo Habu wrote: 12/07/2020 12:38
Bloo wrote: 12/07/2020 11:46

Mislim wtf, sta hoces?

:-)

Ti sada mene optužuješ za generalizacije jednom nadasve primitivnom pokaznom vježbom po kojom sam ja uperio prst u nekog po pitanju obilježavanja komemoracije?

Kao prvo, u srbijanskoj javnosti sama komemoracije je prošla kao da je nije ni bilo. Ne znam za tebe, no ja imam gotovo sve važnije srpske kanale na tv listi pa znam o čemu pričam. Par elektronski medija je uzgred spomenulo obilježavanje.
Moje tvrdnje je veoma lako provjeriti, te mi nije jasno kako si to ti uspjela povezati sa nekom srbofobijiom.

Ako je bavljenje medijskim izvještavanjem u Srbiji znak nekakve mržnje - onda si potpuno promašila poentu mog upisa.

Kao drugo, tvoje navođenje portala Preokret, kao nečega validnog, uopšte, za medijski svijet čista šprdačina. Urednik tog portala je bio glodur svog mogućeg desničarskog žutila u Srbiji, pa prema tome ne znam zašto bi ga uzimao za nešto relevantno.
Problem sa takvim portalima, koji nam prodaju neku novu misaonu prirodu objektivnosti iz devedesetih, jeste da radi famoznog "pomirenja" izbjegavaju teške kvalifikacije poput genocida. Oko riječi, odnosno kvalifikacije genocida - za mene nema kompromisa.

Ja sam reagovao na nešto što je, uopšte, klasičan primjer zamjene teza - bio je to masovan pokolj za koji je Haški tribunal utvrdio da je riječ o genocidu.

Ne, bio je to genocid za koji su presuđene političke i vojen vođe bosanskih Srba - Radovan Karadžić i Ratko Mladić, u koji je bioo uključen kompletan zapovjedni lanac o nekoliko desetina hiljada ljudi. Bio je to klasičan lov na ljude.
Pretty please.
Svi vazniji srpski kanali su pretpostavljam rezimski, ergo suludo je ocekivati da spomenu Srebrenicu.
Cemu se ibreriti kad im je to zacrtano bilo da urade..a to se nastavlja medijski do nekog novog rata
General War

#47753 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

mO k3 wrote: 12/07/2020 12:18 Agresija BiH na srbiju tu bi temu trebali otvoriti , cisto da izjednacimo sve zrtve
Image
LBVIEW

#47754 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by LBVIEW »

Škobo Habu wrote: 12/07/2020 12:47
Pretty please.
Bulažnjenja Kovačevića po FB-u su mi već odavno poznata. Izvjesnog Švrakića nisam sretao po virtuelnim bespućima, ali bez toga mi nije jasno šta želiš njihovim primjerima dokazati?
Zeli "oprati" izvjesnog Vuka Bacanovica i njegov ljigavi politicki narativ, po kojem je RS istinski multinacionalna(jer se tamo ne prica o nedavnoj proslosti), za razliku od nacionalistickog Sarajeva koji konstantno podsjeca na istu. To je taj "mir, mir, niko brre nije kriv" obrazac, po kojem.ne zelis suzivot samo zato sto obiljezavas stratista, dok je valjda konstantno srpsko negiranje, minimiziranje i opravdanje genocida prihvatljivo.
Da ne spominjem kako, po Vuku "Muslimani nisu rascistili sa svojim.ustadstvom 40-tih", dok Srbi ne trebaju s cetnistvom 90-tih.
Škobo Habu

#47755 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Škobo Habu »

Emiremir33 wrote: 12/07/2020 12:48
Cemu se ibreriti kad im je to zacrtano bilo da urade..a to se nastavlja medijski do nekog novog rata
Bloo, ne razumije suštinu kritike, a ona se da najbolje opisati na ovaj način:
Srbiji ne može da bude jasno da neko može da slavi operaciju "Oluja", istakla je premijerka Ana Brnabić.

Ne možemo da razumemo da neko slavi što je tada praktično etnički očišćena jedna zemlja, poručila je predsednica Vlade Srbije.

"Mi ćemo odati počast danas kao Vlada svim žrtvama, i onima koji su izgubili živote, ali i onima koji su izgubili domove i imovinu u Hrvatskoj", rekla je Ana Brnabić.

Obeležavanje će, kao i svake godine, biti dostojanstveno, istakla je premijerka.
https://www.rts.rs/page/stories/sr/stor ... oluju.html

VS.
Da li to što ćete uraditi treba da obuhvati i priznanje da je masakr u Srebrenici bio genocid? Savjet Evrope je u maju posljednji put tražio da priznate Srebrenicu kao genocid. To niste uradili. Jeste li sada spremni?

Ne, ne mislim da je strašni masakr u Srebrenici bio genocid.

Sigurno znate da bez toga šanse za priključivanje EU postaju vrlo tanušne.

Ne. To je bio gnusni zločin. Ratni zločin. Nisam ponosna na to. To nije urađeno u ime srpskog naroda i Srbija ne može kolektivno biti okrivljena za ono što se tamo desilo.
https://www.dw.com/bs/ana-brnabi%C4%87- ... a-46294469
SaraFina

#47756 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by SaraFina »

Duka Dizel II wrote: 12/07/2020 12:18
SaraFina wrote: 12/07/2020 10:53
Nije to nikakav šovinizam. Slikovit prikaz samo. Zašto ne sredimo sopstveno dvorište tj BiH. Kako? Kad ima RS. Kako? Kad je Vučić i Srbija koriste uz dobrovoljni pristanak Dodika i vrha RS kao polugu za razvaljivanje BiH. I to skoro 30 g nakon rata. Kužiš?

Nije domaćin nesposoban, nego opstruira se. Pa kako je kolega Dizel slikovit i ja sam.
A sredi bar dvorište u Federaciji, kad te već Srbi opstruiraju na nivou BiH.

11 godina niste bili u stanju održati izbore u Mostaru.
Kakve Srbija ima veze s tim?
Ja ne znam jel tamo i žive Srbi uopšte.

Ne umete ni MMF milostinju podeliti medjusobno, a zamišljaš kao komšije rešavaju svoje probleme.
Eto u Srbija je zemlja gdje vlada med i mlijeko, demokracija i vladavina prava, blagostanje i slobode medija... i ti mi kao čovjek, koji jelte dolazi iz jedne sredine postavljaš pitanje ovog tipa, i prigovaraš o nesposobnosti. Pa smešan si kao bioskop.

Pa čovječe upravo su vam se završili izbori, koji bi u svakoj evropskoj demokratskoj zemlji bili poništeni. PobEdnik sa suzama, na televiziji koju kontrolira njegov režim plače od sreće. Jesi ti svjestan gdje ziviš? Kod nas jeste kaljuža, mala učmala bara, ali Srbija je močvara u odnosu na BiH.
Močvara.

I nije da amnestiram nesposobne bošnjačke političare, ali i u FBIH imamo remetilački faktor HDZ BiH. I Dragana Čovića. Dodikovih partnera i polugu za razvaljivanje FBIH i BiH.
Last edited by SaraFina on 12/07/2020 13:13, edited 1 time in total.
LBVIEW

#47757 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by LBVIEW »

Uskoro ce i obiljezavanje redarstvene :mrgreen: akcije "Oluja", jedva cekam placljive Vucice okice i Brnjabickinu kuknjavu.
Bloo
Globalna šefica

#47758 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bloo »

Škobo Habu wrote: 12/07/2020 13:01
Emiremir33 wrote: 12/07/2020 12:48
Bloo, ne razumije suštinu kritike, a ona se da najbolje opisati na ovaj način:
Srbiji ne može da bude jasno da neko može da slavi operaciju "Oluja", istakla je premijerka Ana Brnabić.

Ne možemo da razumemo da neko slavi što je tada praktično etnički očišćena jedna zemlja, poručila je predsednica Vlade Srbije.

"Mi ćemo odati počast danas kao Vlada svim žrtvama, i onima koji su izgubili živote, ali i onima koji su izgubili domove i imovinu u Hrvatskoj", rekla je Ana Brnabić.

Obeležavanje će, kao i svake godine, biti dostojanstveno, istakla je premijerka.
https://www.rts.rs/page/stories/sr/stor ... oluju.html

VS.
Da li to što ćete uraditi treba da obuhvati i priznanje da je masakr u Srebrenici bio genocid? Savjet Evrope je u maju posljednji put tražio da priznate Srebrenicu kao genocid. To niste uradili. Jeste li sada spremni?

Ne, ne mislim da je strašni masakr u Srebrenici bio genocid.

Sigurno znate da bez toga šanse za priključivanje EU postaju vrlo tanušne.

Ne. To je bio gnusni zločin. Ratni zločin. Nisam ponosna na to. To nije urađeno u ime srpskog naroda i Srbija ne može kolektivno biti okrivljena za ono što se tamo desilo.
https://www.dw.com/bs/ana-brnabi%C4%87- ... a-46294469
Razumijem sustinu, vec komentarisah ono sto sam vec navela da se ne ponavljam...
SaraFina

#47759 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by SaraFina »

LBVIEW wrote: 12/07/2020 13:12 Uskoro ce i obiljezavanje redarstvene :mrgreen: akcije "Oluja", jedva cekam placljive Vucice okice i Brnjabickinu kuknjavu.
Ne trebamo se vraćati na greške iz prošlosti. Tako reče za Srebrenicu. Nadam se da i za Oluju, isto važi. Odnosno ako je principijelna, trebalo bi da se podrazumijeva. U Oluji nije poginulo ni približno Srba, kao što je u Srebrenici. No jeste više protjerano. Ali ako uzmemo RS i usporedimo sa RSK, ista je cifra to.
Duka Dizel II

#47760 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

high_volume wrote: 12/07/2020 12:21

Koje su zločine počinili Mađari "vama" i kome vama, a koje ste zločine "vi", i ko to vi, počinili prema Mađarima?

Želiš li reći da ste obje strane počinili kolektivne zločine, i da ste si sve pooproštavali, onako prijateljski :?
Šta znači to "kolektivni" zločini?

Zločina je bilo itekako.
Madjari su u Novosadskoj raciji 1300 ljudi bacili pod led u Dunav. Uglavnom Srba i nešto Jevreja.
Ne znam jel to dovoljno kolektivno, po tvom kriterujumu.
General War

#47761 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

LBVIEW wrote: 12/07/2020 12:58
Škobo Habu wrote: 12/07/2020 12:47
Pretty please.
Zeli "oprati" izvjesnog Vuka Bacanovica i njegov ljigavi politicki narativ, po kojem je RS istinski multinacionalna(jer se tamo ne prica o nedavnoj proslosti), za razliku od nacionalistickog Sarajeva koji konstantno podsjeca na istu. To je taj "mir, mir, niko brre nije kriv" obrazac, po kojem.ne zelis suzivot samo zato sto obiljezavas stratista, dok je valjda konstantno srpsko negiranje, minimiziranje i opravdanje genocida prihvatljivo.
Da ne spominjem kako, po Vuku "Muslimani nisu rascistili sa svojim.ustadstvom 40-tih", dok Srbi ne trebaju s cetnistvom 90-tih.
Kako ugodno ove rijeci zvuce kad se prica van Bosne.
General War

#47762 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

SaraFina wrote: 12/07/2020 13:20
LBVIEW wrote: 12/07/2020 13:12 Uskoro ce i obiljezavanje redarstvene :mrgreen: akcije "Oluja", jedva cekam placljive Vucice okice i Brnjabickinu kuknjavu.
Ne trebamo se vraćati na greške iz prošlosti. Tako reče za Srebrenicu. Nadam se da i za Oluju, isto važi. Odnosno ako je principijelna, trebalo bi da se podrazumijeva. U Oluji nije poginulo ni približno Srba, kao što je u Srebrenici. No jeste više protjerano. Ali ako uzmemo RS i usporedimo sa RSK, ista je cifra to.
...pa dobro kad se doda Mostar, Dretelji...Ahmici...nakupi se to...ako vec gledas ukupno gdje je koga zaplatilo.
SaraFina

#47763 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by SaraFina »

General War wrote: 12/07/2020 13:39
...pa dobro kad se doda Mostar, Dretelji...Ahmici...nakupi se to...ako vec gledas ukupno gdje je koga zaplatilo.
Uglavnom, ovi u RH Bošnjaci nisu napali Hrvate. Niti ratovali po Kninu za svetu bošnjačku zemlju. A ni u Zemunu i Begešu. Dakle, gdje god su i sa kim su imali sukob, bio je odbrambene prirode. Slažeš se?

A da se nakupi dosta toga. Itekako.
Duka Dizel II

#47764 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

Škobo Habu wrote: 12/07/2020 11:27
Duka Dizel II wrote: 12/07/2020 09:54
Hoće li onda prodisati gradjani u Mostaru? Hoće biti izbora?
Da se smirujemo odmah.
Kakve veze izbori u Mostaru imaju sa činjenicom da je pitanje negiranja genocida u Srebrenici, odnosno priznanja jedan od preduslova za ulazak Srbije u EU?
Nema nikakve.
U tome i jeste stvar.
Sve i da bude uslov, to ništa neće značiti suštinski za rešavanje problema koje ima BiH.

Ja sam sasvim siguran da 90% ljudi na ovom forumu nema pojma zašto je BiH zapela na svom "evropskom putu" i nema ni status kandidata.

Iz nekog razloga to ljudi ovde povezuju sa Srbijom.

Ponekad mi dodje žao u kakvim zabludama živite.
General War

#47765 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

SaraFina wrote: 12/07/2020 13:41

Uglavnom, ovi u RH Bošnjaci nisu napali Hrvate. Niti ratovali po Kninu za svetu bošnjačku zemlju. A ni u Zemunu i Begešu. Dakle, gdje god su i sa kim su imali sukob, bio je odbrambene prirode. Slažeš se?

Jesu HR Hrvati napali prvo bosanske srbe pa onda kad se dogovrilo sa Slobom onda i Bosanske Bosnjake...nesto se ne sjecam da su kocili na granici.
General War

#47766 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

Duka Dizel II wrote: 12/07/2020 13:43
Da se smirujemo odmah.
Kakve veze izbori u Mostaru imaju sa činjenicom da je pitanje negiranja genocida u Srebrenici, odnosno priznanja jedan od preduslova za ulazak Srbije u EU?
Nema nikakve.
U tome i jeste stvar.
Sve i da bude uslov, to ništa neće značiti suštinski za rešavanje problema koje ima BiH.

Ja sam sasvim siguran da 90% ljudi na ovom forumu nema pojma zašto je BiH zapela na svom "evropskom putu" i nema ni status kandidata.

Ma zna, ali cijela nemoc mora imati svog krivca...a to je srbija i srbi generalno, sto nema veze sa zvotom.
SaraFina

#47767 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by SaraFina »

Da se smirujemo odmah.
Nema nikakve.
U tome i jeste stvar.

Prosvijetli nas molim te. Dolaziš iz demokratske zemlje, gdje vlada vladavina prava, sloboda medija i kvalitet života ravan Švicarskoj.

Izbori se elektronski rješavaju, pa je Šumadija kao Florida donijela pobjedu četalju Vučku. Inače bi pobijedio demokratski kandidat 😀😀😀😃😃😃🤭😂

Zato nama neukim pojasni, na ekstra temi sve naše zablude! Molim te!

Kako ti nije ofirno čovječe? Mostar jeste grad slučaj i BiH općenito. Ali Srbija je Mordor!
Banksy

#47768 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Banksy »

A_A_AKCIJA wrote: 11/07/2020 00:27
Duka Dizel II wrote: 10/07/2020 23:11 Sad kad napravimo manevar i zaokret, priznamo Kosovo, udjemo u NATO i munjevito ka EU....
Joj al ćemo se kurčiti.
Ee, jarane, iz tvojih usta u Božje uši.

A da nam objasniš, onako iskreno, šta Srbija i prosječan Srbin gubi sa tim?

Ja ću ti reći šta dobija:

Konačno svi Srbi u jednoj državi, uključujući Kosovo. Obje države bi bile dio jednog tržišta, sa zakonodavstvom koje štiti manjine, jezike, kulturu i omogučava protok ljudi, roba i usluga... Da si sada u EU, komotno bi mogao obići manastire na Kosovu, koji bi dobili grdnu lovu da se obnove, renoviraju i održe. Možeš li sada? Čovječe, Kosovo nije i nikada neće biti Srbija. U EU je najbliže što može biti, a vi to ne kontate!

Srbi koji više ne moraju jesti korijenje, nego normalno i čestito raditi i razvijati se. Kada si zadnji put bio u Mađarskoj, Poljskoj, Bugarskoj...? Države su neprepoznatljive. Žive višestruko bolje. Nema ni promila identiteta koji su izgubili u toj EU, a napredak im je vjerovatno najveći u istoriji.

Srbi konačno nisu u zavadi sa skoro svim komšijama. Ne znam znači li ti to šta u životu, ali je dobro biti normalan. Pravljenje problema nije nikakav dokaz moći, nego gomile kompleksa koji te muče. Srbija je trenutno kao najveći i najkrupniji lik u kafanskoj tuči, ali u godinama i odavno ne u punoj snazi. Pijan maltretira sve oko sebe, a zapravo ne može ništa uraditi, osim neprijatnosti i unazađivanja svih koji se tu nalaze.

Srbi koji imaju pristup tržištima EU. Studenti koji mogu studirati u EU bez ograničenja, firme koje mogu učestvovati u tenderima, javnim nabavkama u EU. Ogromni fondovi EU namijenjeni razvoju, unapređenju svih segmenata života... Jesi li se ikada zamislio da imaš platu 3000 eura? Da maš firmu koja postavlja npr saobraćajne znakove i da dobiješ posao u Njemačkoj? Jel znaš da je to sada nemoguće, a da je apsolutno normalno, onda kada Srbija bude u EU? Srbi i srbija više ne pamte šta je normalan život. Zato se i gleda na EU tako kako se gleda.

Srbija može zadržati apsolutno sve kulturne i ekonomske veze sa Rusijom. Nema nikakvog razloga da se to prekida. Srbija trenutno ima ulogu pijuna na ploči sa kojim Rusija izmiruje svoje razmirice i ništa više od toga. Ideja da bi Rusija podržala Srbiju i u jednom od suludih ciljeva, je smiješna.

Rusija nikada ni u ludilu ne bi podržala rješenje Kosova, kako ga Srbija zamišlja. Srbiju samo zanima teritorija i prave se ludi da na Kosovu živi milion Albanaca. Šta bi Srbija sa Albancima sa Kosova? Dala im mjesto u Parlamentu i Vladi ili ih protjerala, srbizirala i natjerala da govore srpski? Ubacila emisije na RTS na albanskom jeziku i otvorila katedru za Albanski na Univerzitetu? Ideju o Kosovu bez Albanaca bi možda podržao Hitler, a od današnjih normalnih država, apsolutno niko. Rusi ratovali sa Čečenima i na kraju im napravili najveću džamiju u Rusiji poslije svega. Pa takvu džamiju Merkel nije Turcima napravila, a eno, optužujete je da islamizira Evropu :-) .Možeš li to zamisliti na Kosovu u sastavu Srbije? Rusi jesu zauzeli Krim, ali nisu protjerali i pobili krimske Tatare, porušili im sve džamije a od Sevastopolja napravili Srebrenicu. Uradili su strateško preuzimanje i uspostavili vlast, za razliku od pakla koji je pratio srpske vojne pohode.

Sve navedeno govori o jednoj kolektivnoj iluziji, zabludi zasnovanoj na jako otrovnoj i toksičnoj ideji Velike Srbije, koja nema nikakve veze sa stvarnošću i modernim svijetom. Najveće žrtve te ideje su Srbi, koji su nestali iz Slovenije, Hrvatske, Kosova, a sada se baš trude da se to desi i u RS i CG. Okanite se ideja starih 200 godina i metoda iz istog vremena. Srbija prirodno pripada EU, i prirodno je prijatelj Rusiji. Ništa više i manje od toga. Što to prije skontate, svima će nam svanuti. Dan kada u Srbiji vlast preuzme istinska demokratska pro-EU opcija koja odbaci ideju velike Srbije, će biti jedan od najbitnijih dana u istoriji ovih prostora, jer će nam omogućiti da konačno krenemo naprijed.

Rusija i da hoće, ništa od navedenog ne može ponuditi Srbiji, jer jednostavno nema od čega. Ekonomija Španije je jača od Ruske, a Španija je samo djelić EU ekonomije. I kako onda misliš da nadoknadi sve to što Srbija gubi odbijanjem EU puta? Apsolutno nikako. Pa i Rusija želi da bude dio ekonomije EU, da prodaje energente i da se tehnološki razvija. Sigurno ne sanja o protjerivanju Poljaka iza rijeke Odre...

Sada, Srbija je gorenavedeni pijanac u kafani, koji nikako da se ortijezni i prihvati da je u pijanstvu napravio brdo problema, štete i zla. Nikako da okrene novi list i krene dalje, nego uporno pokušava dobiti davno izgubljene bitke, nerazumno se nadajući da će im Rusi ili neko drugi, doći i pomoći da preko noći preokrenu stvari u svoje ruke i trijumfuju, a EU se raspadne. U tim pokušajima, Srbija će sve više činiti štetu, sebi i košijama. Ljudi će se seliti, kriminalci bogatiti, sirotinja raditi za crkavicu... Nema normalnog života tamo gdje se zvecka oružjem... A EU zvecka parama i normalnim životom, dok se Srbija uzda u zveckanje gusjenica ofarbanih ruskih tenkova iz hladnog rata...
Bravo :thumbup:
Škobo Habu

#47769 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Škobo Habu »

Nema nikakve.
U tome i jeste stvar.

Daj ba, koga ti ofiraš ovdje?

Priznanje Kosova i pitanje Srebrenice su dva pitanja o krucijalne važnosti za obje zemlje. Plus NATO integracije.

Te sijaset drugih uslova koji dobrano zavise od Srbije, a to je recimo nacionalni ekskluzivitet RS-a.
Duka Dizel II

#47770 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

SaraFina wrote: 12/07/2020 13:11
Eto u Srbija je zemlja gdje vlada med i mlijeko, demokracija i vladavina prava, blagostanje i slobode medija... i ti mi kao čovjek, koji jelte dolazi iz jedne sredine postavljaš pitanje ovog tipa, i prigovaraš o nesposobnosti. Pa smešan si kao bioskop.

Pa čovječe upravo su vam se završili izbori, koji bi u svakoj evropskoj demokratskoj zemlji bili poništeni. PobEdnik sa suzama, na televiziji koju kontrolira njegov režim plače od sreće. Jesi ti svjestan gdje ziviš? Kod nas jeste kaljuža, mala učmala bara, ali Srbija je močvara u odnosu na BiH.
Močvara.

I nije da amnestiram nesposobne bošnjačke političare, ali i u FBIH imamo remetilački faktor HDZ BiH. I Dragana Čovića. Dodikovih partnera i polugu za razvaljivanje FBIH i BiH.
Eno sad je i HDZ kriv.
Pa kako ulazak Hrvatske u EU nije nešto promenio po tom pitanju?

Svi su krivi, samo mi nismo.
Duka Dizel II

#47771 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

Škobo Habu wrote: 12/07/2020 13:57
Nema nikakve.
U tome i jeste stvar.

Priznanje Kosova i pitanje Srebrenice su dva pitanja o krucijalne važnosti za obje zemlje. Plus NATO integracije.

Te sijaset drugih uslova koji dobrano zavise od Srbije, a to je recimo nacionalni ekskluzivitet RS-a.
Samo ti živi u zabludi da se svet okreće oko BiH.
I da od svih drugih zavisi vaša perpsektiva, samo od vas samih ništa.
SaraFina

#47772 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by SaraFina »

General War wrote: 12/07/2020 13:45

Jesu HR Hrvati napali prvo bosanske srbe pa onda kad se dogovrilo sa Slobom onda i Bosanske Bosnjake...nesto se ne sjecam da su kocili na granici.
Pazi nešto, i Bošnjaci i Hrvati u RH nisu nikad ni pokušali napasti izbjeglice bilo koje nacionalnosti. Ili civile. Ti si mogao u jeku bošnjačko - hrvatskog sukoba otići u merhamet u Sarajevo kao Hrvat i podignuti paket pomoći. Ili Srbin. A tako i u Zagrebu kao Bošnjak. Najmasovnije zločine, po obimu i brutalnosti bez obzira na B - HR sukob koji je počeo 93’ u BiH počinili su Srbi. I prema Bošnjacima i prema Hrvatima. U RH da ne govorim.
General War

#47773 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

Škobo Habu wrote: 12/07/2020 13:57
Nema nikakve.
U tome i jeste stvar.

Gdje pise da srbija mora u NATO ili u EU?
SaraFina

#47774 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by SaraFina »

Duka Dizel II wrote: 12/07/2020 13:59
SaraFina wrote: 12/07/2020 13:11

Močvara.

Eno sad je i HDZ kriv.
Pa kako ulazak Hrvatske u EU nije nešto promenio po tom pitanju?

Svi su krivi, samo mi nismo.
Meni lično kriv je glupi Bakir i SDA. A realno gledano i kronološki, krivnja je upravo onakva kakvu sam opisala u tom postu.
General War

#47775 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

SaraFina wrote: 12/07/2020 14:01
General War wrote: 12/07/2020 13:45

Pazi nešto, i Bošnjaci i Hrvati u RH nisu nikad ni pokušali napasti izbjeglice bilo koje nacionalnosti. Ili civile. Ti si mogao u jeku bošnjačko - hrvatskog sukoba otići u merhamet u Sarajevo kao Hrvat i podignuti paket pomoći. Ili Srbin. A tako i u Zagrebu kao Bošnjak. Najmasovnije zločine, po obimu i brutalnosti bez obzira na B - HR sukob koji je počeo 93’ u BiH počinili su Srbi. I prema Bošnjacima i prema Hrvatima. U RH da ne govorim.
Pa kako ce napasti ako nema srpskih izbjeglica medju njima...Nisu ni srbi napadali izbjeglice iz cisto tehnickog pitanja jer hrvati i bosnjaci nisu bjezali kod njih. A gradjane srpske nacionalosti itakako su proganjali kako od Zagreba i Splita tako do Mostara i posavskih mjesta...ove velike gradove ne brojim cisto zato sto je previse kamera bilo od CNNa i BBCa...blo bi ofirno...a i tu i tamo se znalo desiti da neka familija ne doceka jutro. Ali zato se sada jasno vidi da je to i bio cilj svih.
Post Reply