S guslama je svrha bila stvaranja mržnje. A pisanjem našim svrha je širenja istine. Da se nikad ne zaboravi!
Još će Holivud snimati filmova o lošim balkanskim momcima iz Srbije.
S guslama je svrha bila stvaranja mržnje. A pisanjem našim svrha je širenja istine. Da se nikad ne zaboravi!
Ma jok. Nego imamo komšije koji su (već ti opisah) da ne ponavljam... i onda nikako se riješiti figurativno smrada i balege. Stalno nam je bacaju preko ograde.Duka Dizel II wrote: ↑12/07/2020 10:37Ja mislim da se vi bavite tudjim dvorištem, jer ste od svog digli ruke.mO k3 wrote: ↑12/07/2020 10:31bas cudno da su top teme kada se nesto desava , zasto slovenija , grcka , italija nije top teme oni su nam "komsije "... Da se ne mjesate u unutrasnju politiku ne bi nikada ni bile top teme , drugar pocisti u svojoj avliji drz ava vam propada , bavite se tudjim problemima jer skrecete na tudje problemeDuka Dizel II wrote: ↑12/07/2020 10:25
Baš čudno s obzirom da su ovde top teme na Politici "Dešavanje u Srbiji", "Dešavanje u Hrvatskoj", "Dešavanje u Crnoj Gori"...
Da ste ulozili tu snagu i trud u srbiju , danas bi bili jaci od svicarske pustite komsije da zive to ti mogu poruciti
urota protiv srba ....SaraFina wrote: ↑12/07/2020 10:41S guslama je svrha bila stvaranja mržnje. A pisanjem našim svrha je širenja istine. Da se nikad ne zaboravi!
Još će Holivud snimati filmova o lošim balkanskim momcima iz Srbije.
....moze, ko je ubio Josipa Reihla Kirra? Da ne pricam jos dalju kronologiju i nestaslucima stasaU iz II svjetskog rata...ako ce se ganjati oko kronologije, ne vjerujem da ce biti u korist Corata.SaraFina wrote: ↑12/07/2020 10:39General War wrote: ↑12/07/2020 10:23Nesto ti siroko to dvoristeSaraFina wrote: ↑12/07/2020 10:19
Da četnička žgadija ne baca tone smeća u moju avliju preko one genocidne tvorevine RS, ne bi ja obraćala pažnju i pozivala na sređivanje. Kužiš zajeb.
Nego imaš komšiju peksina, sa štalom u dvorištu, i ne samo da se smrad osjeti kod mene, nego i balega mi leži po svuda. U tome je štos. Da toga nema.. ne bi me zanimao komšija.
![]()
Đenerale, kronološki kreni sa ovim događanjima od devedesetih. Pa postaš onaj Draškovićev govor recimo pod br 1.. a tu avliju široku ne priželjkujem ja niti moji, niti smo patili da je zadržimo na kostima nesrba. Zar ne?
Ma kakva urota. Ne postoji to u mom rječniku. Nego istina. A cilj je da je deseto koljeno naše zna. Gdje god bilo u svijetu.
Bravo za nepatvoreni sovinizam!!SaraFina wrote: ↑12/07/2020 10:43Ma jok. Nego imamo komšije koji su (već ti opisah) da ne ponavljam... i onda nikako se riješiti figurativno smrada i balege. Stalno nam je bacaju preko ograde.Duka Dizel II wrote: ↑12/07/2020 10:37Ja mislim da se vi bavite tudjim dvorištem, jer ste od svog digli ruke.mO k3 wrote: ↑12/07/2020 10:31
bas cudno da su top teme kada se nesto desava , zasto slovenija , grcka , italija nije top teme oni su nam "komsije "... Da se ne mjesate u unutrasnju politiku ne bi nikada ni bile top teme , drugar pocisti u svojoj avliji drz ava vam propada , bavite se tudjim problemima jer skrecete na tudje probleme
Da ste ulozili tu snagu i trud u srbiju , danas bi bili jaci od svicarske pustite komsije da zive to ti mogu poruciti
Nije to nikakav šovinizam. Slikovit prikaz samo. Zašto ne sredimo sopstveno dvorište tj BiH. Kako? Kad ima RS. Kako? Kad je Vučić i Srbija koriste uz dobrovoljni pristanak Dodika i vrha RS kao polugu za razvaljivanje BiH. I to skoro 30 g nakon rata. Kužiš?General War wrote: ↑12/07/2020 10:46Bravo za nepatvoreni sovinizam!!SaraFina wrote: ↑12/07/2020 10:43Ma jok. Nego imamo komšije koji su (već ti opisah) da ne ponavljam... i onda nikako se riješiti figurativno smrada i balege. Stalno nam je bacaju preko ograde.Duka Dizel II wrote: ↑12/07/2020 10:37
Ja mislim da se vi bavite tudjim dvorištem, jer ste od svog digli ruke.![]()
KAKO Pitas? Pa imam i HZHB, imam Covica koji dobrovoljno pristaje da cerupanje bosne sa Juga, Kako sto napuckavas protiv srba a vamo hercegovina i srednja bosna muslim free, kako sto sakrivas svoje smece tudjim smecem...eh ko takve ne znaSaraFina wrote: ↑12/07/2020 10:53Nije to nikakav šovinizam. Slikovit prikaz samo. Zašto ne sredimo sopstveno dvorište tj BiH. Kako? Kad ima RS. Kako? Kad je Vučić i Srbija koriste uz dobrovoljni pristanak Dodika i vrha RS kao polugu za razvaljivanje BiH. I to skoro 30 g nakon rata. Kužiš?
Nije domaćin nesposoban, nego opstruira se. Pa kako je kolega Dizel slikovit i ja sam.
Pa gdje ja to štedim Čovića ili Izetbegovića? I bilo koju pojavu? Lošu? Aminujem ili amnestiram?General War wrote: ↑12/07/2020 10:55KAKO Pitas? Pa imam i HZHB, imam Covica koji dobrovoljno pristaje da cerupanje bosne sa Juga, Kako sto napuckavas protiv srba a vamo hercegovina i srednja bosna muslim free, kako sto sakrivas voje smece tudjim smecem...eh ko takve ne znaSaraFina wrote: ↑12/07/2020 10:53Nije to nikakav šovinizam. Slikovit prikaz samo. Zašto ne sredimo sopstveno dvorište tj BiH. Kako? Kad ima RS. Kako? Kad je Vučić i Srbija koriste uz dobrovoljni pristanak Dodika i vrha RS kao polugu za razvaljivanje BiH. I to skoro 30 g nakon rata. Kužiš?
Nije domaćin nesposoban, nego opstruira se. Pa kako je kolega Dizel slikovit i ja sam.![]()
Pa i RS je BiH. To sto nasi na drzavnom.nivou su bezmudi (a i odgovara im situacija), ne mozes sve svaliti na Dodu.SaraFina wrote: ↑12/07/2020 10:53
Nije to nikakav šovinizam. Slikovit prikaz samo. Zašto ne sredimo sopstveno dvorište tj BiH. Kako? Kad ima RS. Kako? Kad je Vučić i Srbija koriste uz dobrovoljni pristanak Dodika i vrha RS kao polugu za razvaljivanje BiH. I to skoro 30 g nakon rata. Kužiš?
Nije domaćin nesposoban, nego opstruira se. Pa kako je kolega Dizel slikovit i ja sam.
Napravili proteste uoči obilježavanja godišnjice Srebrenice i privukli oči svjetske javnosti na sebe kao počinitelja tog genocida. Ili je bio loš tajming zbog rješavanja pitanja Kosova. Kako god, ide protiv njih.
Sestro nije da su bezmudi. Nego ja i ti imamo figurativno veća od svih njih. Ali to ne amnestira stalno uplitanje Srbije i Vučka preko Dodika.Bloo wrote: ↑12/07/2020 10:58Pa i RS je BiH. To sto nasi na drzavnom.nivou su bezmudi (a i odgovara im situacija), ne mozes sve svaliti na Dodu.SaraFina wrote: ↑12/07/2020 10:53
Nije to nikakav šovinizam. Slikovit prikaz samo. Zašto ne sredimo sopstveno dvorište tj BiH. Kako? Kad ima RS. Kako? Kad je Vučić i Srbija koriste uz dobrovoljni pristanak Dodika i vrha RS kao polugu za razvaljivanje BiH. I to skoro 30 g nakon rata. Kužiš?
Srbije, Hrvatske, Turske,.....SaraFina wrote: ↑12/07/2020 11:02Sestro nije da su bezmudi. Nego ja i ti imamo figurativno veća od svih njih. Ali to ne amnestira stalno uplitanje Srbije i Vučka preko Dodika.Bloo wrote: ↑12/07/2020 10:58Pa i RS je BiH. To sto nasi na drzavnom.nivou su bezmudi (a i odgovara im situacija), ne mozes sve svaliti na Dodu.SaraFina wrote: ↑12/07/2020 10:53
vatrogasac wrote: ↑12/07/2020 11:01Napravili proteste uoči obilježavanja godišnjice Srebrenice i privukli oči svjetske javnosti na sebe kao počinitelja tog genocida. Ili je bio loš tajming zbog rješavanja pitanja Kosova. Kako god, ide protiv njih.
i do koga je ??General War wrote: ↑12/07/2020 10:53![]()
...a inace, bas se primjeti da komsije i susedi su u bratskim odnosima BiH-Cro, Crna Gora-BiH, Slo-Cro...al eto bas srbi nesto smetaju i ruse harmoniju, pa i kad ih nema.
Jasta nego sam pametan, zato i mi i smeta dvolicnost.svi u napad wrote: ↑12/07/2020 10:56 Generale one slike sto si stavio nisu iz Serafinine basce vjeruj mi. Znas ti to obrazovan si ti dovoljno da znas gdje se nalazi Trg Bana Jelacicca al fora je biti bezobrazan i provocirati ljude kao sto je Serafina, iste one ljude koji se pobunise protiv mise. Ne vidjesmo nesto slicno od tebe i tebi slicnih da nesto napraviste kad se cetnicka stoka, bagra, kamarila postrojava u Visegradu.
Shvatite vec jednom da ce istina kad tad pobjediti i da se kako ovi "tvoji" znaju reci "nesporazumi" ne mogu zaboraviti. Nadam se da ces staviti i neku slicicu iz tvog dvorista a ako ih nemas zamoli Djuku da ti pomogne (on ih bar ima na stotine). Zivjeli.
@generale da izvinjavam se .... stidim se za Sarajevski korpus koji je uletio u uzice i napao grad ...mO k3 wrote: ↑12/07/2020 11:05i do koga je ??General War wrote: ↑12/07/2020 10:53![]()
...a inace, bas se primjeti da komsije i susedi su u bratskim odnosima BiH-Cro, Crna Gora-BiH, Slo-Cro...al eto bas srbi nesto smetaju i ruse harmoniju, pa i kad ih nema.
Hoooj ljebemO k3 wrote: ↑12/07/2020 11:05i do koga je ??General War wrote: ↑12/07/2020 10:53![]()
Pa MZ preko MMF nas financira i održava. I ne samo FBIH. Nego i RS. Logično da nam je takvo uplitanje u interesu i podrška. Podrška jedinstvenoj BiH. Ovi razvaljuju. Bukvalno. Ne mozes reci NE MZ ili USA, da se ne upliću, to bi bilo suludo s naše strane. Ali Srbiji se mora stati u kraj. Turska je ono prijatelj ali u .. da ne kažem čemu. Prodor u EU preko BiH. Osmanlijske pretenzije u Tayipovoj režiji.Bloo wrote: ↑12/07/2020 11:04Srbije, Hrvatske, Turske,.....
Neka uplitanja su nam.prihvatljiva (MZ) jer smatramo da.su za.nase dobro, dok druga naravno nisu...
Ali historijsko NE ne.cinimo, vec samo.puc.po prstima...
I odrzavanje diplomatskih odnosa.![]()
bingov buraz wrote: ↑12/07/2020 08:16Da li je je u tom slučaju obavezno pored raskidanja sa Bošnjacima i islamom raskinuti sa češljom i makazama?LBVIEW wrote: ↑11/07/2020 22:18Mene samo cudi kako se ovaj Mua'rem nije pokrstio kao i ideoloski drug mu Kusturica, toliko mazohizma i servilnosti velikosrpstvu od nesrbina porijeklom nismo vidjeli jos od bivseg Emira.horkesh wrote: ↑11/07/2020 21:38
Objavljuje kolumne na tom sajtu, i ja sam tek vidio, a evo par:
https://preokret.info/index.php/2020/07 ... vo-pjesma/
https://preokret.info/index.php/2020/06 ... traljezac/
Mislim imamo 2 od 2,neki bi to nazvali i obrascom![]()