Inace volis da lagis i trolkas...u nadi da ce se neko upecati na tvoje.provokacije.
https://preokret.info/index.php/2020/07 ... et-zrtava/#
https://www.nezavisne.com/novosti/bih/K ... dno/609907
https://www.danas.rs/drustvo/zene-u-crn ... rebrenici/
Inace volis da lagis i trolkas...u nadi da ce se neko upecati na tvoje.provokacije.
...to neki blebiscit bio? Jesul i Bosnjaci isto odbili Z4 u hercegovini i sredjoj bosni?hillbill wrote: ↑11/07/2020 16:37z4 odbili.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,procitaj sto je nudeno.....sta ocekivati poslije togaGeneral War wrote: ↑11/07/2020 15:20Pa ne znam...nesto cudni ovi oslobodioci kada to isto urade i pometu civilno stanovistvo od te iste Hrvatske do Kosova...i to je cinjenica.Škobo Habu wrote: ↑11/07/2020 15:14
Kako kriva percepcija.![]()
Srbin-Info.
Uglavnom, Srbi su svuda žrtve. To da su krajem 21. vijeka srpske vojne i para-vojne formacije činile etničko čišćenje, genocid, kampanju silovanja, formirali logore za civile...to uopšte ne postoji.
Postoji samo jedna i jedina slika devedesetih, a to je da su Srbi od Hrvatske do Kosova žrtve i niko više.
Pa sto nebi prosli kad ih niko nizasta nije ni optuzio, i ne samo njih, a i ove presude sto su dobivene, ko ih je primjenio?...ipak i sam znas da BiH nije jednacina sa jednom nepoznatom.
Nije ih niko optuzio zato sto su im prekrojili granice. Rekli su to je velika kazna, ali ako ste budete ponasali ovo ostalo necemo pominjati.General War wrote: ↑11/07/2020 17:21Pa sto nebi prosli kad ih niko nizasta nije ni optuzio, i ne samo njih, a i ove presude sto su dobivene, ko ih je primjenio?...ipak i sam znas da BiH nije jednacina sa jednom nepoznatom.
Samo sto su Hrvati u BiH radili isto ono sto i Srbi u Hrvatskoj, dakle pobuna protiv legalnih vlasti i pokusaj secesije.General War wrote: ↑11/07/2020 17:13Da, predpostavljam da tako mislis i za Bosnjake tamo gdje je hrvatska oslobodila? Hrvati to odmah zik...
Ma nisu, ne mozes zasluziti etnicko ciscenje. Hrvati su iskoristili priliku da urade nesto sto im normalno nije moglo proci, jer su Srbi iz Beograda napravili takve gluposti da je svijetu bilo dosta. Politika je takva, nismo ni mi zasluzili RS, osim sto smo izabrali ljude koji nisu bili na visini zadataka.
Sam si rekao kako su dobro prosli s obzirom koliko.su zla pocinili. A Hrvatska jeste dobila "zeleno" svjetlo za tu akciju, i sve ono sto ona sa sobom nosi.madner wrote: ↑11/07/2020 17:30Ma nisu, ne mozes zasluziti etnicko ciscenje. Hrvati su iskoristili priliku da urade nesto sto im normalno nije moglo proci, jer su Srbi iz Beograda napravili takve gluposti da je svijetu bilo dosta. Politika je takva, nismo ni mi zasluzili RS, osim sto smo izabrali ljude koji nisu bili na visini zadataka.
Kakva ljigava konstrukcija Bačanovićeva portala.U Potočarima kod Srebrenice danas će biti održana komemoracija Bošnjacima koje su pripadnici VRS likvidirali u julu 1995. godine u masovnom masakru koji je Haški sud u više presuda okvalifikovao kao genocid.
Da ali to je u normama real politike, koja je puno okrutnija nego ono sto se smatra moralnim. Meni ni protjerivanje Njemaca ni Srba nisu moralni potezi, mada su sasvim opravdani djelima ako se gleda zlo koje je pocinjeno.LBVIEW wrote: ↑11/07/2020 17:39Sam si rekao kako su dobro prosli s obzirom koliko.su zla pocinili. A Hrvatska jeste dobila "zeleno" svjetlo za tu akciju, i sve ono sto ona sa sobom nosi.madner wrote: ↑11/07/2020 17:30Ma nisu, ne mozes zasluziti etnicko ciscenje. Hrvati su iskoristili priliku da urade nesto sto im normalno nije moglo proci, jer su Srbi iz Beograda napravili takve gluposti da je svijetu bilo dosta. Politika je takva, nismo ni mi zasluzili RS, osim sto smo izabrali ljude koji nisu bili na visini zadataka.
Sto se nas tice nikako nismo zasluzili RS, jedino su Srbi zasluzili nestanak iste, poput nestanka RSK, valjda je jasno i zasto.
Za ovo zadnje se slazem.
Sefice, a sta sam to TROLAO, argumentovano mi objasni, ako si POSTENA osoba?Bloo wrote: ↑11/07/2020 16:46Inace volis da lagis i trolkas...u nadi da ce se neko upecati na tvoje.provokacije.
Sve to stoji, samo moj prvi post je bio reakcija na zamjenu teza, te mijesanje uzroka i posljedica od strane doticnog forumasa,koji fokusira na hudu sudbinu Srba, uz potpuno ignoriranje onog sto su isti napravili drugima.madner wrote: ↑11/07/2020 18:20Da ali to je u normama real politike, koja je puno okrutnija nego ono sto se smatra moralnim. Meni ni protjerivanje Njemaca ni Srba nisu moralni potezi, mada su sasvim opravdani djelima ako se gleda zlo koje je pocinjeno.LBVIEW wrote: ↑11/07/2020 17:39Sam si rekao kako su dobro prosli s obzirom koliko.su zla pocinili. A Hrvatska jeste dobila "zeleno" svjetlo za tu akciju, i sve ono sto ona sa sobom nosi.madner wrote: ↑11/07/2020 17:30
Ma nisu, ne mozes zasluziti etnicko ciscenje. Hrvati su iskoristili priliku da urade nesto sto im normalno nije moglo proci, jer su Srbi iz Beograda napravili takve gluposti da je svijetu bilo dosta. Politika je takva, nismo ni mi zasluzili RS, osim sto smo izabrali ljude koji nisu bili na visini zadataka.
Sto se nas tice nikako nismo zasluzili RS, jedino su Srbi zasluzili nestanak iste, poput nestanka RSK, valjda je jasno i zasto.
Za ovo zadnje se slazem.
Mi smo "zasluzili" RS nesposbnoscu, real politika je takva da slabost znaci da nisi u pravu a da jaci jeste. Ni jedno ni drugo nije moralno, ali tako je. Njih su kaznili etnickim ciscenjem i rezanjem Kosova za zlo, nas RSom za nesposobnost.
Samo sto mi to nismo nikad shvatili, niti poduzeli mjere da se ne ponovi.
Jel negirano da je genocid? Nije.Škobo Habu wrote: ↑11/07/2020 17:45Kakva ljigava konstrukcija Bačanovićeva portala.U Potočarima kod Srebrenice danas će biti održana komemoracija Bošnjacima koje su pripadnici VRS likvidirali u julu 1995. godine u masovnom masakru koji je Haški sud u više presuda okvalifikovao kao genocid.
Mda, mda, ko te ne zna...Sociolog wrote: ↑11/07/2020 18:23Sefice, a sta sam to TROLAO, argumentovano mi objasni, ako si POSTENA osoba?Bloo wrote: ↑11/07/2020 16:46Inace volis da lagis i trolkas...u nadi da ce se neko upecati na tvoje.provokacije.
Mislio sam na medije, glavne novinske kuce iz Republike Srbije...nadji mi b92,kurir,informer,alo,blic,telegraf..koji su kod njih u printanom izdanju najprodavaniji..
Do tad Bloo,molim tisinu, malo detaljnije izanaliziraj, pa daj nekome opasku,i "atribut" !
Dzepni cetnik je dosljedan u svojoj relativizaciji srpskih zlocina.Škobo Habu wrote: ↑11/07/2020 17:45Kakva ljigava konstrukcija Bačanovićeva portala.U Potočarima kod Srebrenice danas će biti održana komemoracija Bošnjacima koje su pripadnici VRS likvidirali u julu 1995. godine u masovnom masakru koji je Haški sud u više presuda okvalifikovao kao genocid.
Zbog cega su pojedini spremni na toliku devalvaciju moralnih kriterija?Bloo wrote: ↑11/07/2020 18:42Jel negirano da je genocid? Nije.Škobo Habu wrote: ↑11/07/2020 17:45Kakva ljigava konstrukcija Bačanovićeva portala.U Potočarima kod Srebrenice danas će biti održana komemoracija Bošnjacima koje su pripadnici VRS likvidirali u julu 1995. godine u masovnom masakru koji je Haški sud u više presuda okvalifikovao kao genocid.
Ne govorim ja za legitimnu akciju, srbi sami pali sami se ubili...vec sto niko nije docekao oslobodioce...a oni sto su docekali, opet nisu jutra docekali...odakle 200000 hrvata?LBVIEW wrote: ↑11/07/2020 17:27Samo sto su Hrvati u BiH radili isto ono sto i Srbi u Hrvatskoj, dakle pobuna protiv legalnih vlasti i pokusaj secesije.General War wrote: ↑11/07/2020 17:13Da, predpostavljam da tako mislis i za Bosnjake tamo gdje je hrvatska oslobodila? Hrvati to odmah zik...
To sto se desilo nakon"Oluje" je za osudu, samo ista jeste bila legitimna vojna akcija oslobadjanja okupiranog teritorija. Da ne spominjem etnicko ciscenje preko 200000 Hrvata 92-e, to si vidim zaboravi, te s toga te i podsjecam na uzrok-posljdicu.
...Ja stvarno pored najbolje volje ne mogu da dokucim...zasto je onda Hrvatska nagradjena ako je to taj kriterij.madner wrote: ↑11/07/2020 17:26Nije ih niko optuzio zato sto su im prekrojili granice. Rekli su to je velika kazna, ali ako ste budete ponasali ovo ostalo necemo pominjati.General War wrote: ↑11/07/2020 17:21Pa sto nebi prosli kad ih niko nizasta nije ni optuzio, i ne samo njih, a i ove presude sto su dobivene, ko ih je primjenio?...ipak i sam znas da BiH nije jednacina sa jednom nepoznatom.
Odakle, velis, pa nisu Srbi zivjeli sami u "RSK", rijetke su opcine u kojima su cinili absolutnu vecinu.General War wrote: ↑11/07/2020 19:00Ne govorim ja za legitimnu akciju, srbi sami pali sami se ubili...vec sto niko nije docekao oslobodioce...a oni sto su docekali, opet nisu jutra docekali...odakle 200000 hrvata?LBVIEW wrote: ↑11/07/2020 17:27Samo sto su Hrvati u BiH radili isto ono sto i Srbi u Hrvatskoj, dakle pobuna protiv legalnih vlasti i pokusaj secesije.General War wrote: ↑11/07/2020 17:13
Da, predpostavljam da tako mislis i za Bosnjake tamo gdje je hrvatska oslobodila? Hrvati to odmah zik...
To sto se desilo nakon"Oluje" je za osudu, samo ista jeste bila legitimna vojna akcija oslobadjanja okupiranog teritorija. Da ne spominjem etnicko ciscenje preko 200000 Hrvata 92-e, to si vidim zaboravi, te s toga te i podsjecam na uzrok-posljdicu.