Otkud ti to da ne žele? Koliko znam, a dobro znam, samo oko toga vlada potpuni konsenzus.
Desavanja u Hrvatskoj
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
- tandmand
#18577 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ništa od toga .. jer među bošnjačkom političkom elitom, općenito vlada kurcobolja za narod, što u ovome slučaju ispada pozitivno. Neće mijenjati izborni zakon po željama HDZ-a radi meraka na moru.duh_sa_sjekirom wrote: ↑10/07/2020 21:37 Bošnjacima će biti dozvoljen ulazak u Hr bez izolacije ili testiranja ako pristanu na izmjene izbornog zakona po želji HDZ-a
![]()
Ovo govorim zbog slične situacije, kada je trebalo ukidati vize za putovanja u EU. Pogođeni su bili BH Bošnjaci i Srbi, za razliku od Hrvata. Koliko me sjećanje služi Nikola Špirić i općenito Srbi su se lavovski borili sa liberalizaciju viznog režima, dok je bošnjački estalibišment ko u onoj seriji Tale vikao: jah jah ...
- Kolinda
#18578 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ja sam bio u ZG prije dva tjedna i prvi put da se nisam osjećao ok, na zelenom valu skele na ulici, stotinu nekih preusmjerenja, obzirom da sam bio na Rebru, panika, maske , medicinari hodaju sa uređajima za mjerenje temperature...baš ono depra žešća....ali zato prošli vikend Hvar, Bol, Zlatni rat je ipak vratilo vjeru u HR
- Kolinda
#18579 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Je ali u k.... Jer da vlada konsenzus ne bi se ovo događalo što se događa, opstrukcije iza svakog ćoška....Challenger_ wrote: ↑11/07/2020 00:02Otkud ti to da ne žele? Koliko znam, a dobro znam, samo oko toga vlada potpuni konsenzus.
- Challenger_
#18580 Re: Desavanja u Hrvatskoj
To su unutrašnja razmimoilaženja predstavnika tri naroda koja nemaju ništa sa evropskim integracijama. Ali, po pitanju članstva u EU postoji apsolutni konsenzus.
- Kolinda
#18581 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ok, ali čemu se čudiš, možda tome da je nekome pun kufer toga da finjaci nameću Željka Komšića po treći put KONSTITUTIVNOM narodu u BiH i da bi im se netko na to trebao smješkati...nekada možda da ali cijela EU je shvatila cijeli jad toga što se događa u BiH a kamoli ne Hrvatska koja je prvi susjed i pupčanom vrpcom vezama za svoj narod u istoj...costacurta wrote: ↑10/07/2020 23:42Kolinda wrote: ↑10/07/2020 23:22Da ne ulazim dubinski u tvoj post mogu ti samo reći jednu stvar a ona se zove "privilegija građanina EU" a to što Banja Luka i Sarajevo ne žele u EU nije do nas građana EU...costacurta wrote: ↑10/07/2020 21:15
Nije baš to tako do prije par sedmica bilo,
Evo šta je Markotićka tom prilikom pričala o virusu:
Kada je uvedena ova mjera u lipnju BiH je bila na crvenoj listi zemalja EU, i onda su tu istu mjeru prekršili jer su pred izbore naprasno ukinuli samoizolaciju ZA SVE iz BiH. E vidi sad, 10 dana poslije pozivaju se na Brisel ali izdvajaju HRVATE nije onaj ministar rekao noioce hrvatskih putovnica već doslovno HRVATI iz BiH će biti izuzeti ove zabrane. Aparthejd!!
Lijepo neko reče, pa ko vam.je unio virus iz BiH ako ne uprabo ti HRVATI koji imaju mogućnost landaranja preko granica?
Al hajd,
Mi imamo tu "sreću" da imamo shupke za susjede i to je naš fakat. Živimo s tim i preživjećemo valjda i to što Živogošća vidjeti nećemo![]()
Uživaj u privilegijama.
Da se razumijemo, ja imam prijatelja i u Splitu i u Beogradu, mnogo dobri ljudi, meni mnogo dragi i bitni. Moj gnjev je usmjeren prema zvaničnoj politici Bg i Zg i ovim mojima konstitutivnim i majoriziranim zvaničnicima
- horkesh
#18582 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Potpuno si u pravu.Kolinda wrote: ↑11/07/2020 00:18Je ali u k.... Jer da vlada konsenzus ne bi se ovo događalo što se događa, opstrukcije iza svakog ćoška....Challenger_ wrote: ↑11/07/2020 00:02Otkud ti to da ne žele? Koliko znam, a dobro znam, samo oko toga vlada potpuni konsenzus.
Blokira onaj kojem je najbolje, a to je HDZ.
- Kolinda
#18583 Re: Desavanja u Hrvatskoj
To ti samo misliš, Srbi će pratiti Srbiju a Bošnjaci Tursku samo vam to još nitko nije rekao....jedini zagovornici ulaska BiH u EU su Hrvati ma tko što o tome rekao...ako nije tako daj mi primjer kad je hrvatska strana prekršila dogovor koji je postignut sa predstavnicima ostala dva naroda a hoćeš da ja tebi nabrojim 5 u zadnjih 3 mjeseca koje je Bakir prekršio?Challenger_ wrote: ↑11/07/2020 00:20To su unutrašnja razmimoilaženja predstavnika tri naroda koja nemaju ništa sa evropskim integracijama. Ali, po pitanju članstva u EU postoji apsolutni konsenzus.
- Kolinda
#18584 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Što blokira? ajde daj koji primjer...horkesh wrote: ↑11/07/2020 00:23Potpuno si u pravu.Kolinda wrote: ↑11/07/2020 00:18Je ali u k.... Jer da vlada konsenzus ne bi se ovo događalo što se događa, opstrukcije iza svakog ćoška....Challenger_ wrote: ↑11/07/2020 00:02
Otkud ti to da ne žele? Koliko znam, a dobro znam, samo oko toga vlada potpuni konsenzus.
Blokira onaj kojem je najbolje, a to je HDZ.
- Challenger_
#18585 Re: Desavanja u Hrvatskoj
I Srbija želi u EU. I SDA i Bokir. Ama, ti živiš u isfantaziranom svijetu a ne u stvarnosti.Kolinda wrote: ↑11/07/2020 00:26To ti samo misliš, Srbi će pratiti Srbiju a Bošnjaci Tursku samo vam to još nitko nije rekao....jedini zagovornici ulaska BiH u EU su Hrvati ma tko što o tome rekao...ako nije tako daj mi primjer kad je hrvatska strana prekršila dogovor koji je postignut sa predstavnicima ostala dva naroda a hoćeš da ja tebi nabrojim 5 u zadnjih 3 mjeseca koje je Bakir prekršio?Challenger_ wrote: ↑11/07/2020 00:20To su unutrašnja razmimoilaženja predstavnika tri naroda koja nemaju ništa sa evropskim integracijama. Ali, po pitanju članstva u EU postoji apsolutni konsenzus.
- Kolinda
#18586 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Tako jeChallenger_ wrote: ↑11/07/2020 00:29I Srbija želi u EU. I SDA i Bokir. Ama, ti živiš u isfantaziranom svijetu a ne u stvarnosti.Kolinda wrote: ↑11/07/2020 00:26To ti samo misliš, Srbi će pratiti Srbiju a Bošnjaci Tursku samo vam to još nitko nije rekao....jedini zagovornici ulaska BiH u EU su Hrvati ma tko što o tome rekao...ako nije tako daj mi primjer kad je hrvatska strana prekršila dogovor koji je postignut sa predstavnicima ostala dva naroda a hoćeš da ja tebi nabrojim 5 u zadnjih 3 mjeseca koje je Bakir prekršio?Challenger_ wrote: ↑11/07/2020 00:20
To su unutrašnja razmimoilaženja predstavnika tri naroda koja nemaju ništa sa evropskim integracijama. Ali, po pitanju članstva u EU postoji apsolutni konsenzus.
- horkesh
#18587 Re: Desavanja u Hrvatskoj
OK. Hajde prvo ti primjer opstrukcija pa da raspravimo.
HDZ-u je najbolje. Vajka se o evropskom putu, a znaju da su svi bh. Hrvati već državljani EU i da će moći, poput tebe, dolaziti na forume da Bošnjacima vade mast što ne mogu na more, a oni mogu. Takvima je već to dovoljno da ponovo glasaju za HDZ, bez obzira na sve drugo - samo nek' komšiji crkne krava.
Ne kažem ni da je bilo kojoj drugoj stranci u BiH stalo do EU, naprotiv. Svi su oni deklarativno za, a rukama i nogama kopaju da nikad ne uđu u EU. Šta bi oni svi radili u pravnoj državi i uređenom sistemu?
No, ti si ipak, vrlo kategorično, prozvao Srbe i Bošnjake da su krivi što BiH nije u EU, zar ne?
I, BTW:
HDZ-u je EU apsolutno zadnja rupa na svirali. Da se razumijemo, nije ni SDA EU nešto bitna, ali oni ipak imaju glasače koji očekuju da BiH uđe u EU. Bh. Hrvati su, jelte, već državljani EU (iako nisu u EU, ali hajde de) i njih isto zaboli ona stvar o bh. putu k EU. Što Čović, naravno, zna i vješto koristi.Čović: Naše zalaganje za EU ima cijenu - ako treba da čeka evropski put, neka dugo čeka
Važnije je da Bošnje ne mogu na more.
- tandmand
#18588 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kada bi BiH ušla u EU svi Hrvati bi bili u "jednoj državi bez granica" ko one italijanske Švabe iz južnog Tirola. Interes ostala dva naroda je putovanje i zapošljavanje bez prepreka. Njihove političke elite nemaju nekoga interesa u EU integracijama, samo pucaju floskule. No da se ne varamo i ta EU je politički tigar od papira. Jedni drugima instaliraju žilet žicu, premještaju migrante, uvode samoizolaciju. Samo ih zdrav razum drži na okupu -ekonomski; ta nisu tek tako jedni drugima bacali bojne otrove u I svj. ratu. Dok neka kriza, kao ova sa Covid-19, sav solidaritet i jedinstvo se sruši kao kula od karata. Tanko je to ... A ni Hrvati RH, obični građani nisu se baš usrećili članstvom, Slavonija prazna, predzadnji u EU ali još uvijek glume Vojnu Krajinu.Kolinda wrote: ↑11/07/2020 00:26To ti samo misliš, Srbi će pratiti Srbiju a Bošnjaci Tursku samo vam to još nitko nije rekao....jedini zagovornici ulaska BiH u EU su Hrvati ma tko što o tome rekao...ako nije tako daj mi primjer kad je hrvatska strana prekršila dogovor koji je postignut sa predstavnicima ostala dva naroda a hoćeš da ja tebi nabrojim 5 u zadnjih 3 mjeseca koje je Bakir prekršio?Challenger_ wrote: ↑11/07/2020 00:20To su unutrašnja razmimoilaženja predstavnika tri naroda koja nemaju ništa sa evropskim integracijama. Ali, po pitanju članstva u EU postoji apsolutni konsenzus.
Srbima i Bošnjacima iz BiH je to spalo na geografski položaj, jer je Jadransko more blizu kao i ekonomski razvijena Njemačka.
Da smo na poziciji Azerbejdžana, bolila bi nas briga šta priča neki Plenković i Vili Beroš.
-
costacurta
#18589 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kolinda wrote: ↑11/07/2020 00:22Ok, ali čemu se čudiš, možda tome da je nekome pun kufer toga da finjaci nameću Željka Komšića po treći put KONSTITUTIVNOM narodu u BiH i da bi im se netko na to trebao smješkati...nekada možda da ali cijela EU je shvatila cijeli jad toga što se događa u BiH a kamoli ne Hrvatska koja je prvi susjed i pupčanom vrpcom vezama za svoj narod u istoj...costacurta wrote: ↑10/07/2020 23:42![]()
Uživaj u privilegijama.
Da se razumijemo, ja imam prijatelja i u Splitu i u Beogradu, mnogo dobri ljudi, meni mnogo dragi i bitni. Moj gnjev je usmjeren prema zvaničnoj politici Bg i Zg i ovim mojima konstitutivnim i majoriziranim zvaničnicima
Sad laprdaš.
- Challenger_
#18590 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ma lik je taoc isfabrikovanih stereotipa ili trola, provocira. Kao, seljak iz okoline Širokog je Evropejac a Sarajke i Banjalučani su Bliski ili Daleki istok.
Piše notorne besmislice.
Piše notorne besmislice.
-
costacurta
#18591 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Hipotetički gledano,
Kad im se omogući da glasuju samo Hrvati za hrvatskog člana predsjedništva mene interrsuje ko će ga delegirat? HNS? Oni su vjerodostojni? Hajd ok, i šta sad izbori dođu, dolazi moj komšija Pepo na biračko mjesto i šta će on dobiti glasački list sa hrvatskim članom? Ne kontam.
Pa koji će nam izbori kad HNS delegira svog člana ili će delegirati 2 člana pa da se konstitutivni demokratski odluče za kojeg su? Zar i to nije nametanje?
Da se vratim na Pepu komšiju,
da mi je da ga vidim ko će njega nagovoriti da zaokruži Čovića
. Koji je to lik kad opsuje ljeb i kru' i ' raanu!!
I šta sad on odbije, jel on nije "Hrvat" po HNSovoj definiciji? Ah da, naravno da nije, samim tim što je iz Tuzle biva eliminisan sa liste kako potencijalnih kandidata za člana predsjedništva tako i za lentu "Hrvat, provjereno."
Po shvatanju konstitutivnih i majoriziranih oni sa pedigreom su od Ivana prema dole i eventualno (ali uz dosta tjelovježbe) neko iz Posavine.

Šta veli, Hrvatska uvidjela besmisao našeg sistema.
O tempora o mores
Kad im se omogući da glasuju samo Hrvati za hrvatskog člana predsjedništva mene interrsuje ko će ga delegirat? HNS? Oni su vjerodostojni? Hajd ok, i šta sad izbori dođu, dolazi moj komšija Pepo na biračko mjesto i šta će on dobiti glasački list sa hrvatskim članom? Ne kontam.
Pa koji će nam izbori kad HNS delegira svog člana ili će delegirati 2 člana pa da se konstitutivni demokratski odluče za kojeg su? Zar i to nije nametanje?
da mi je da ga vidim ko će njega nagovoriti da zaokruži Čovića
I šta sad on odbije, jel on nije "Hrvat" po HNSovoj definiciji? Ah da, naravno da nije, samim tim što je iz Tuzle biva eliminisan sa liste kako potencijalnih kandidata za člana predsjedništva tako i za lentu "Hrvat, provjereno."
Po shvatanju konstitutivnih i majoriziranih oni sa pedigreom su od Ivana prema dole i eventualno (ali uz dosta tjelovježbe) neko iz Posavine.
O tempora o mores
- duh_sa_sjekirom
#18592 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Taki sam po prirodi...
Jučer na Bjelašnici, danas na Treskavicu i tako....
Ne mogu na jednom mjestu
- Kolinda
#18593 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zagreb volim, rado dođem gore ali Zagreb zimi, ljeti mi se nikada nije sviđalo ali mislim da se ne sviđa ni vama domaćimasherbett wrote: ↑11/07/2020 07:20nas je u Zagrebu potres zeznuo i unazadioKolinda wrote: ↑11/07/2020 00:17Ja sam bio u ZG prije dva tjedna i prvi put da se nisam osjećao ok, na zelenom valu skele na ulici, stotinu nekih preusmjerenja, obzirom da sam bio na Rebru, panika, maske , medicinari hodaju sa uređajima za mjerenje temperature...baš ono depra žešća....ali zato prošli vikend Hvar, Bol, Zlatni rat je ipak vratilo vjeru u HR![]()
Nismo uopce ni isli u grad .. prvo je bio porusen, onda opasan, a onda nije nikoga ni bilo.
Pustili su tramvaje kroz trg tek prosli tjedan.. a di nema tramvaja, nema ni ljudi
Sad je ok.. lijepk je na gornjem gradu ima hrpa dogadjanja , al je vruce i najvise zarazenih u Zg
- BrziGonzales
#18594 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Hipotetički gledano,costacurta wrote: ↑11/07/2020 01:23 Hipotetički gledano,
da mi je da ga vidim ko će njega nagovoriti da zaokruži Čovića. Koji je to lik kad opsuje ljeb i kru' i ' raanu!!
O tempora o mores![]()
da ti ne zaokružuješ Komšića sa zluradošću na licu, ovo je mogla biti lijepa zemlja. Furio Radin, predstavnik italijana u hrvatskom saboru je ponovo izabran u sabor. Dovoljno mu je bilo 890 glasova . Nikome ne pada na pamet u Hrvatskoj da se predstavi kao iitalijan i plati 1000 listića da bi zauzeo mjesto koje pripada talijanima (odnekud mi pade na um "hrvat" Edim Fejzić iz Goražda). E, dok imate takav sklop u glavi, pravite problem i Pepi komšiji ga glasa.
Takvom politikom vi i držite Čovića čvrsto u sedlu. Dok je takvo razmišljanje, on će dobivati veliku većinu glasova od hrvata. Kada hrvati budu sigurni da im bošnjaci neće birati predstavnike, tada će sigurno izabrati i nekog drugog umjesto Čovića.
- General War
#18595 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Moze li kako da svi glsaju za jednog?BrziGonzales wrote: ↑11/07/2020 09:22Hipotetički gledano,costacurta wrote: ↑11/07/2020 01:23 Hipotetički gledano,
da mi je da ga vidim ko će njega nagovoriti da zaokruži Čovića. Koji je to lik kad opsuje ljeb i kru' i ' raanu!!
O tempora o mores![]()
da ti ne zaokružuješ Komšića sa zluradošću na licu, ovo je mogla biti lijepa zemlja. Furio Radin, predstavnik italijana u hrvatskom saboru je ponovo izabran u sabor. Dovoljno mu je bilo 890 glasova . Nikome ne pada na pamet u Hrvatskoj da se predstavi kao iitalijan i plati 1000 listića da bi zauzeo mjesto koje pripada talijanima (odnekud mi pade na um "hrvat" Edim Fejzić iz Goražda). E, dok imate takav sklop u glavi, pravite problem i Pepi komšiji ga glasa.
Takvom politikom vi i držite Čovića čvrsto u sedlu. Dok je takvo razmišljanje, on će dobivati veliku većinu glasova od hrvata. Kada hrvati budu sigurni da im bošnjaci neće birati predstavnike, tada će sigurno izabrati i nekog drugog umjesto Čovića.
A de mi reci kakva je situacija u tzv HR kantonima, cini mi se da bosnjaci isto tako se bune kada im hrvati ubace bosnjake u parlament ili jos bolje...kava je situacija u PC gdje hrvatima kojima je toliko stalo za jednakopravnost...ne cuju se, kad dodik insalira svog rvata?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#18596 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa teoretski sve jace stranke u Cro mogu izglasati svoje manjince, nadju kakvog Talijana, Srbina, Bošnjaka i ola ...
...od 200-300k mogu odvojiti par hiljada da nadglasaju ove ostale
.
- BrziGonzales
#18597 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zašto bih glasao samo za jednog osim ako me ti na to ne prisiljavaš sa kombinacijom "dva glasa za Šefika, jedan za "mitraljesca".General War wrote: ↑11/07/2020 09:42Moze li kako da svi glsaju za jednog?BrziGonzales wrote: ↑11/07/2020 09:22Hipotetički gledano,
Takvom politikom vi i držite Čovića čvrsto u sedlu. Dok je takvo razmišljanje, on će dobivati veliku većinu glasova od hrvata. Kada hrvati budu sigurni da im bošnjaci neće birati predstavnike, tada će sigurno izabrati i nekog drugog umjesto Čovića.![]()
A de mi reci kakva je situacija u tzv HR kantonima, cini mi se da bosnjaci isto tako se bune kada im hrvati ubace bosnjake u parlament ili jos bolje...kava je situacija u PC gdje hrvatima kojima je toliko stalo za jednakopravnost...ne cuju se, kad dodik insalira svog rvata?
Gdje si iskopao da je neko nametnut od hrvata bošnjacima? Hajde daj mi bar jednog bošnjaka koji je nametnut od strane hrvata u parlament. Ja ću tebi navesti pored Edima još dvojicu "hrvata" koji su se borili da uđu u parlament da bi predstavljali hrvate: Razim Halkić i Anel Šahinović. Anel je pobijedio.
- BrziGonzales
#18598 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Teoretski može, u praksi je , npr , od talijana bio na listi samo Furio Radin. Ne vidim nekog lažnjaka Štefa koji se pravi talijan i koji izbacuje Furija da bi nekome nešto nametao. To se zove demokratija i pravo na izbor svog predstavnika. Kod nas je takvo nešto nepojmljivo uvođenjem bošnjačkog standarda u politiku.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#18599 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Štefek talijanac sa zagorskim akcentom
...kaj bum
.
- General War
#18600 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ja bi tebi i svakome ukino dvojno drzavljanstvo pa kad budemo na istom levelu onda da biramo i da vidimo sta cemo birati...pod prvo.BrziGonzales wrote: ↑11/07/2020 11:32Zašto bih glasao samo za jednog osim ako me ti na to ne prisiljavaš sa kombinacijom "dva glasa za Šefika, jedan za "mitraljesca".General War wrote: ↑11/07/2020 09:42Moze li kako da svi glsaju za jednog?BrziGonzales wrote: ↑11/07/2020 09:22
Hipotetički gledano,
Takvom politikom vi i držite Čovića čvrsto u sedlu. Dok je takvo razmišljanje, on će dobivati veliku većinu glasova od hrvata. Kada hrvati budu sigurni da im bošnjaci neće birati predstavnike, tada će sigurno izabrati i nekog drugog umjesto Čovića.![]()
Gdje si iskopao da je neko nametnut od hrvata bošnjacima? Hajde daj mi bar jednog bošnjaka koji je nametnut od strane hrvata u parlament. Ja ću tebi navesti pored Edima još dvojicu "hrvata" koji su se borili da uđu u parlament da bi predstavljali hrvate: Razim Halkić i Anel Šahinović. Anel je pobijedio.
Ovo drugo:
... dvije sekunde mi trebalo......Denis Zvizdić imao je devet, Nermin Nikšić 11 bošnjačkih glasova, izabran je samo zato što su SNSD i HDZ glasali za njega. HDZ govori o nelegitimnosti Željka Komšića, a on je preglasavanjem Bošnjaka izglasao Denisa Zvizdica."
To sto ti nabraja je i pokazatelj citavog idiotizma naseg zakona uopste...cini mi se da nije bio problem kada su ti isti bosnjaci imali na rukavu HVO...dok nisu zasmetali...