Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
živa istina
evo ja i dan danas da vidim ženu da će me pilotirati, ja bih napustila avion i čekala drugi
a sigurno bi izasla kao kad bi vijdela zenu koja dodje provjeiriti manji kvar na motoru
zene koje misle kao ti jednostavno nemaju dodira sa svijetom avijacije
nikakvog, osim da sjedim i čekam koktel i hranu kad uđem u avion, toliko o mom pilotiranju
ovdje govorimi o predrasudama, koje su IMHO u mnogim slučajevima opravdane
većinu žena je, u principu, mnogo lakše "izbaciti iz takta"
stoga su, opet samo moje mišljenje, u situacijama kontrole oko prijevoznih sredstava meni za zaobići
a sto cemo sa zenama koje rade u kontolnim tornjevima
kontrola se testira, oba spola su na isitm treninzima ; piloti/kinje vole svoj posao
vjeruj mi, nema potrebe opravdavati predrasude u doticnom primjeru
Mislim da ne obavlja nikakvu ulogu (osim svrsishodno, s namjerom, ako se baš želi, iz nekih razloga, umiliti ženama)
mislim da to radi zaljubljen muškarac, instinktivno, ne da pokaže da je laf koji može vrata otvoriti, nego da dâ doznanja da mu je stalo (opet, ako nije sociopata koji zna kako izmanipulirati )
Pa da, instinktivno, ja sam iskljucio opciju u kojoj neko glumi ono sto nije. Otvoris zeni vrata jer smatras da tako treba. No strings attached.
da! s poštovanjem te osobe kojoj vrata otvara, jer je odgojen! Instinktivno, jer je odgojen
pa se moram ispraviti u mojim navodima,
ne radi to samo ako je zaljubljen
nego ako je i odgojen ili smatra da tako treba
oboje pisete o Bontonu, a bonton obuhvata niz pravila ponasnaja i ljepih manira, pokupljenih iz raznih povijesnih perioda , stoga Bontonsko ponasanje, je u sustini, bazirano na starim , ali i novim manirima; eh, otvaranje vrata automobila od strane muskarca je manir porijkelom iz visokih drustvenih klasi ( iz istih potjece boonton) ; otvaranje vrata od strane vlasnika ili vlasnice auta bilo kome j elijep gest
uostalom, poslije odredjenog perioda, muskarci prestanu otvarati vrata automobila zeni, zasto
DEMONIKA wrote: ↑10/07/2020 01:22
valjda su maniri uvijek poželjni,
a ne samo surove strasti i borba za dominacijom
ja uživam da mi se otvaraju vrata jedno vrijeme, davno, dok sam bila mlada i puna tih nekih ideja o vratima , uvijek sam se kofrčila kad mi momak otvori vrata, pa bih ga napala u stilu deba štaš mi ti vrata otvarat znam i ja sama
i onda je sve leglo na svoje
Dobro je da je leglo na svoje.
Boldirane reakcije sve više ubijaju džentlementsko ponašanje i manire. Feminizam ga sve više ubija. Kako ima vas koje smatrate da niste nesposobne i da možete same sebi otvoriti vrata tako s druge strane ima i vas koje smatrate da vam se samo žele uvući u graćice. Istina je uglavnom nešto sasvim drugo.
I onda dođemo do onoga kad mnoge žene kukaju gdje su nestali pravi muškarci... nestali su jer ste ih otjerale ili im ne dajete da dođu do izražaja.
Ako si feministkinja i smeta ti otvaranje vrata - pusti ga neka otvori. Ne udarati mu na stečeni odgoj i manire. Svijet je pun onih koji nisu odgojeni i koji nemaju manira.
ja uživam da mi se otvaraju vrata jedno vrijeme, davno, dok sam bila mlada i puna tih nekih ideja o vratima , uvijek sam se kofrčila kad mi momak otvori vrata, pa bih ga napala u stilu deba štaš mi ti vrata otvarat znam i ja sama
Boldirane reakcije sve više ubijaju džentlementsko ponašanje i manire. Feminizam ga sve više ubija. Kako ima vas koje smatrate da niste nesposobne i da možete same sebi otvoriti vrata tako s druge strane ima i vas koje smatrate da vam se samo žele uvući u graćice. Istina je uglavnom nešto sasvim drugo.
I onda dođemo do onoga kad mnoge žene kukaju gdje su nestali pravi muškarci... nestali su jer ste ih otjerale ili im ne dajete da dođu do izražaja.
Ako si feministkinja i smeta ti otvaranje vrata - pusti ga neka otvori. Ne udarati mu na stečeni odgoj i manire. Svijet je pun onih koji nisu odgojeni i koji nemaju manira.
Mozemo li se dotaci srzi tog bontona?
Zasto muskarac zeni otvara vrata?
Zasto nije obostrano, da i zena muskarci otvara ako je blize vratima?
Govorim o propisima u bontonu.
Mozemo li se dotaci srzi tog bontona?
Zasto muskarac zeni otvara vrata?
Zasto nije obostrano, da i zena muskarci otvara ako je blize vratima?
Govorim o propisima u bontonu.
Možete i vi otvarati. Neki bi to sigurno cijenili, a ostali bi bili iznenađeni
Bloo wrote: ↑10/07/2020 08:00
Da li se pridrzavate bontonskog pravila da u restoranu vi zovete konobara?
S hanumom uvek, čak i u all male društvu često ja pozovem.
Pa zar te ne interesuje zasto je to tako ili samo.prihvatis propis (preporuceni, a ne obavezni)...
Zasto je bontonski propis da muskarac zove konobara, otvara vrata, ulazi prvi u pozoriste, pomaze zeni da sjedne...?
Pa zar te ne interesuje zasto je to tako ili samo.prihvatis propis (preporuceni, a ne obavezni)...
Zasto je bontonski propis da muskarac zove konobara, otvara vrata, ulazi prvi u pozoriste, pomaze zeni da sjedne...?
Samo prihvatis. Praktično je. Ja znam korene tih pravila, ali to je to. Danas se ona koriste takva kakva jesu.
koja je konkrrtno beneficija da zenama otvarate varata
Taj gest je manifestacija dinamike muško-ženskih odnosa gde je muškarac zaštitnik žene i shodno tome radi neke stvari za nju, od otvaranja vrata do cepanja drva, popravke stvari po kući ili već spomenuto nošenje kesa iz supermarketa.