Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

jeza u ledja

#19626 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote: 10/07/2020 18:13
if Joe Biden wins the election in November and Trump resigns just before the end of his term, a President Mike Pence can offer pardons only for violations of federal law. Pardons for state crimes are beyond his constitutional authority.
Krivicno gonjenje bivsih predsjednika je slippery slope. To je nesto sto se radi u banana republikama. Isto vazi za proganjanje politickih protivnika kao sto je radio Trump. Ja bih bio pravo pazljiv sto se tice toga. Nazalost to je tako.
A sad, ako ima nekih aferima u privatnoj sferi i posla sa njuroskin sudovima, a siguran sam da ima, to je druga stvar.
ultima_palabra

#19627 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote: 11/07/2020 01:37
ultima_palabra wrote: 10/07/2020 18:13
if Joe Biden wins the election in November and Trump resigns just before the end of his term, a President Mike Pence can offer pardons only for violations of federal law. Pardons for state crimes are beyond his constitutional authority.
Krivicno gonjenje bivsih predsjednika je slippery slope. To je nesto sto se radi u banana republikama. Isto vazi za proganjanje politickih protivnika kao sto je radio Trump. Ja bih bio pravo pazljiv sto se tice toga. Nazalost to je tako.
A sad, ako ima nekih aferima u privatnoj sferi i posla sa njuroskin sudovima, a siguran sam da ima, to je druga stvar.
Pa nece ga ganjati za stvari koje je radio kad je bio predsjednik. Misli se na Vanceovu istragu u drzavi NY.
jeza u ledja

#19628 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Pa to je u vezi Stormy Daniels, ili? Ako jeste to ima veze sa predsjednikovanjem. Nije dok je bio predsjednik vec tokom kampanje.

Mislim, ima siguran sam milion stvari oko koje njega ili njegove bliznje mogu goniti. To ce bit shit show ako se bas namjere. Al o tom po tom.
ultima_palabra

#19629 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote: 11/07/2020 01:54 Pa to je u vezi Stormy Daniels, ili? Ako jeste to ima veze sa predsjednikovanjem. Nije dok je bio predsjednik vec tokom kampanje.

Mislim, ima siguran sam milion stvari oko koje njega ili njegove bliznje mogu goniti. To ce bit shit show ako se bas namjere. Al o tom po tom.
Stormy i jos ponesto sto izleti kad dodju papiri, mozda ruski novac u kampanji? Mislim da nece dirati stvari iz predsjednickog mandata, kampanja je fair game.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#19630 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by corolla02 »

ultima_palabra wrote: 10/07/2020 18:18
mO k3 wrote: 10/07/2020 09:32
Among the volunteer painters were members of the Exonerated Five, the men who, as young teenagers, were wrongly convicted in the Central Park jogger case. At the time, in 1989, Trump had paid for a full-page ad in four New York City newspapers calling for the return of the death penalty for them.
preselio se covjek na FL potpuno nije vise u NY
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#19631 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by corolla02 »

Rob_Atl wrote: 09/07/2020 19:35 Steta sto nece biti prije izbora, to bi mu bio kapak. Jer ne moguce da ne krije nesto, koliko se bori da ne pokaze svoje finansije. Imam 2 teorije ili ne vrijedi koliko kaze da vrijedi, ili ima nekih uplatnica sto mu nebi isle u korist. Inace ne znam koliko zadnjih predsjednika su objavili svoje finansije bez problema ovaj se svim silama bori da ne pokaze :D . Al' eto na kraju ce morati samo sto ce biti poslije izbora, osim ako se nesto ne ubrza mada ovdje sve sporo ide. Za jebenu saobracajni kaznu imas 2 mjeseca fore da se peglas sa njima :skoljka: :-D
sve se vrti oko para; prosjecan Amer je svorc otuda i ideja da se plati saobracajna kazana za naredna dva mjeseca, tj da mu se da dovoljno vrijema da planira taj nenadani trosak; u protivnom ce ici na prinudni rad koji mu dodjeluje lokalni sudija; been there done that :-D
breba

#19632 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by breba »

During an interview with Noticias Telemundo released on Friday, President Trump stated that “Something will be happening with Venezuela” and that the United States will “be very much involved.”
Trump trazi distrakciju?
CikCikCikPogodi

#19633 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by CikCikCikPogodi »

Evo i kod njih se dobije poso na budzetu preko stola. Rezultat jedna mrtva glava, a ova ce sa slike u zatvor dugo vremena. Ima 23. godine i vec je sama patrolirala.
Image
dječak sa šibicama

#19634 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dječak sa šibicama »

black nike matter

ukinite policiju, da ovakvi vladaju amerikom
jeza u ledja

#19635 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Kakve veze ovo ima sa protestima?

Ja konto neka vijest o vandalizmu tokom protesta.
CikCikCikPogodi

#19636 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

@dječak sa šibicama Malo je glupo postavljati taj video, jer se takve stvari desavaju u BiH svake godine. Cudimo me sto se nije desavalo tih stvari sada, jer je djeci dosadno.
Bolje da si postavio ono ubistvo bebe.
Ali eto sto se BLM me pojavi kad se ovakve stvari desavaju. Zašto se ne pojavljuju u Chicagu po Garfield Parku, Lawndaleu, Englewoodu i Humboldtu, gdje se je tokom vikenda 4. Jula upucano preko 70 ljudi.
https://youtu.be/z71wzi5E5eY
Ja ovdje ne vidim nikakav rasizam, ovo je problem gradskog vijeca.
Ja gledam na situaciju u Chicagu i Baltimoreu kao nešto sto se moze desiti u svakom gradu na svijetu, pa i U Sarajevu, može doci odjednom da se svaki dan rafala po desetine ljude. Ali to je problem onih u odijelima sto sijede sad na Zoomu u svojim vilama. Stvarno nisam mogao vjerovati kada je na konferenciji Lightfoot izasla I pocela citirati recenice iz Batmena i spominjati fikcijoni grad Gotham. Tacno me ubijedi zena da zivi u nekom paralelnom univerzumu, mjesecari da zivi u stripu.
SmokingMan

#19637 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SmokingMan »

Od 15.ero nisam primjetio da je iko bar pokušao da na bilo koji način pomogne djevojci. Rijetko se ko u ovakvim situacijama odupre "psihologiji mase" i dozvove razumu.

Nadam se da će svi dobiti zasluženu kaznu, ovo je ni manje ni više nego pokušaj ubistva sa ciljem iznude.

Istini na volju kriminalci iz njihovih redova će upotpunosti unuštiti jednu plemenitu BLM ideju, i eto ih opet na tapeti.
CikCikCikPogodi

#19638 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Trafalgar Law wrote: 20/07/2020 17:38 Od 15.ero nisam primjetio da je iko bar pokušao da na bilo koji način pomogne djevojci. Rijetko se ko u ovakvim situacijama odupre "psihologiji mase" i dozvove razumu.

Nadam se da će svi dobiti zasluženu kaznu, ovo je ni manje ni više nego pokušaj ubistva sa ciljem iznude.

Istini na volju kriminalci iz njihovih redova će upotpunosti unuštiti jednu plemenitu BLM ideju, i eto ih opet na tapeti.
BLM=Some Black Lives Matter
Njih ne zanima zivot djece koja budu ubijena na ulicama Chicaga, New Yorka, Detroita i Baltimorea. Ne zanima ih zivot majke koja je ubijena pred dijetom neko dan dok je kupovala mobitel kao poklon.
Potrositi budzet na edukaciju djece koja zive u tim dijelovima gdje stotine bandi haraju, to ne dolazi u obzir. Gradani moraju onda organizirati akcije kako bi prikupljali pare na GoFundMe za njihove porodice, isto ko Pomozi.ba.
Policija mora iz svog budžeta trositi pare kako bi organizirali dogadaje za zajednicu i djecu u tim kvartovima.
jeza u ledja

#19639 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Opet whatabaoutism. :roll:

Naravno da ih zanima samo se o tom ne protestuje vlastima koje kontrolisu bijelci i javnosti u kojoj su vecina bijelci. Mislim, logicno jel.

Nece izlazit na ulice i dizat slogane protiv policije, lokalnih vlasti, Trumpa, itd radi black on black violence.
jeza u ledja

#19640 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Primjer, opljacka se bosnjacki povratnik u RS, raja izadju na ulicu da protestuju, dodjem ja i kazem sto ne protestuju sto ih svaki dan pljacka njihova vlast? :oops:

Nema veze sto je odnos opljackanih 100 naspram 1, lupam, ali jedno je kad te tvoj maltretira, a drugo kad to radi neko drugi, jer nisi njegov.

Mislim nije to tesko razumjeti pa je pitanje zasto se o tome uopste polemise?
ultima_palabra

#19641 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Trafalgar Law wrote: 20/07/2020 17:38 Od 15.ero nisam primjetio da je iko bar pokušao da na bilo koji način pomogne djevojci. Rijetko se ko u ovakvim situacijama odupre "psihologiji mase" i dozvove razumu.

Ne kontam kakve veze ovo ima sa BLM?
CikCikCikPogodi

#19642 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

jeza u ledja wrote: 20/07/2020 19:05 Opet whatabaoutism. :roll:

Naravno da ih zanima samo se o tom ne protestuje vlastima koje kontrolisu bijelci i javnosti u kojoj su vecina bijelci. Mislim, logicno jel.

Nece izlazit na ulice i dizat slogane protiv policije, lokalnih vlasti, Trumpa, itd radi black on black violence.
Mozda ih zanimaju, samo nece dobiti tu medijsku paznju. Ljudi su izlazili u Chicagu zbog nasilja u gradu, blokirali Dan Ryan Expressway. Medutim to odredene medije nije toliko zanimalo, tj. nije se uklapalo u narativ.
Ali evo ovaj policajac je dobro objasnio situaciju.
jeza u ledja

#19643 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

CikCikCikPogodi wrote: 20/07/2020 19:30

Mozda ih zanimaju, samo nece dobiti tu medijsku paznju. Ljudi su izlazili u Chicagu zbog nasilja u gradu, blokirali Dan Ryan Expressway. Medutim to odredene medije nije toliko zanimalo, tj. nije se uklapalo u narativ.
Englewood, Ryan Expressway...covjek bi reko da si Chicago native. :oops:
CikCikCikPogodi

#19644 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

jeza u ledja wrote: 20/07/2020 20:08
CikCikCikPogodi wrote: 20/07/2020 19:30

Englewood, Ryan Expressway...covjek bi reko da si Chicago native. :oops:
To je zato sto ja trazim belaja, ili Chicago ili Winnipeg, u isto mi je i gore i dole, trebam dvije godine kriminalistike (policijski nauka, osnova, ili kako vec bi se prevelo), pa onda u policiju.
CikCikCikPogodi

#19646 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

jeza u ledja wrote: 20/07/2020 20:45 :D :D
To je zato sto ja ne mogu ništa drugo raditi, imam likovnu diplomu. Ali uvijek mi se sviđao posao policajca. Mogu ja gledati mrtva tijela i krv, nisam ih jednom vidio svojim ocima na putevima BiH i Hrvatske. Imam osjecaj da me priziva vec, jutros se probudim u pola 4 kad neko rafala u ublizni mene. Pripremio ja pistolj pored sebe za svaki slucaj. Eto barem mogu za pocetak raditi skice ako mi prize priliku tamo. Skonto sam jednu stvar, a to je da se puno bolje lice može naslikati u digitalnom formatu, jer ima puno vise efekata i kistova nego obicna olovka i papir.
madner

#19648 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Izasao transkript oko Flojda, ne uklapa se u pricu da je zrtva rasizma, niko ga ne spominje.
The 51st State

#19649 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by The 51st State »

blm ako je i postojao vise ne postoji, to je sad liberalni buckuris koji samo haos kreira.
madner

#19650 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Pa uvijek je to bio. Samo nikad liberalan, ekstremna ljevica koja se zgrazava ljudske slobode.
Post Reply