Ima li lijek za bjesnilo? Mislim od momenata zaraze do prvih simptoma?
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- Tesla Edison
- Diwan
#28502 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jel' se to neki virus pojavio
Inače, uvijek sam se pitao kako se ovi 'zdravstveni' radnici 'zaraze' uprkos kosmičkoj i svemirskoj zaštiti koju koriste, pa nakon toga usljed te 'zaraženosti' odu malo na godišnji...
Ništa maske, svemirska odijela , džaba sve - oni se MORAJU 'zaraziti' radi dramatizacije
Ko bi solio inače ljudima pamet po forumima
Inače, uvijek sam se pitao kako se ovi 'zdravstveni' radnici 'zaraze' uprkos kosmičkoj i svemirskoj zaštiti koju koriste, pa nakon toga usljed te 'zaraženosti' odu malo na godišnji...
Ništa maske, svemirska odijela , džaba sve - oni se MORAJU 'zaraziti' radi dramatizacije
Ko bi solio inače ljudima pamet po forumima
-
BadBoy
#28503 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ima brate, vakcina koja se daje preventivno, ili vrlo brzo odmah nakon ujeda zaražene životinje (mora se brzo djelovati jer virus baš brzo razara tijelo). Pored vakcine postoji i lijek immunoglobin koji se također daje neposredno nakon ujeda (ali se ovaj lijek ne treba davati osobama koje su preventivno vakcinisane protiv bjesnila).TESLA_EDISON wrote: ↑10/07/2020 19:59Ima li lijek za bjesnilo? Mislim od momenata zaraze do prvih simptoma?
-
Mogy87
#28504 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ako smijem dodati u vecini Evrope bjesnilo je eliminisano koristeci oralnu vakcinu za lisice (sad ce Diwan da brani prava lisica da se ne vakcinisuBadBoy wrote: ↑10/07/2020 20:08Ima brate, vakcina koja se daje preventivno, ili vrlo brzo odmah nakon ujeda zaražene životinje (mora se brzo djelovati jer virus baš brzo razara tijelo). Pored vakcine postoji i lijek immunoglobin koji se također daje neposredno nakon ujeda (ali se ovaj lijek ne treba davati osobama koje su preventivno vakcinisane protiv bjesnila).TESLA_EDISON wrote: ↑10/07/2020 19:59Ima li lijek za bjesnilo? Mislim od momenata zaraze do prvih simptoma?
Sto se tice imunoglobulina oni se dobijaju iz plazme osobe koja ima antitijela za odredjenu bolest. Pa tako postoje i za morbile, tetanus, veliki kasalj i slicno. Ali bolje sprijeciti nego lijeciti i da ti uopste trebaju.
I da sve ovo povezem s temom jedna od terapija koja se koristi i za COVID su upravo imnoglobulini dobiveni iz plazme osoba koje su prelezale COVID. Bill Gates i njegov tim strucnjaka polazu nade u ovaj tretman.
-
splinter
#28505 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mislim da je samo jedan slučaj bjesnila zliječenja zabilježen navodno.Mogy87 wrote: ↑10/07/2020 20:21Ako smijem dodati u vecini Evrope bjesnilo je eliminisano koristeci oralnu vakcinu za lisice (sad ce Diwan da brani prava lisica da se ne vakcinisuBadBoy wrote: ↑10/07/2020 20:08Ima brate, vakcina koja se daje preventivno, ili vrlo brzo odmah nakon ujeda zaražene životinje (mora se brzo djelovati jer virus baš brzo razara tijelo). Pored vakcine postoji i lijek immunoglobin koji se također daje neposredno nakon ujeda (ali se ovaj lijek ne treba davati osobama koje su preventivno vakcinisane protiv bjesnila).TESLA_EDISON wrote: ↑10/07/2020 19:59
Ima li lijek za bjesnilo? Mislim od momenata zaraze do prvih simptoma?). Bace se mamci s vakcinom, lisice pojedu i super. Kod nas je taj projekat finansirala EU, ali zna se desiti da se pojavi koja zarazena lisica.
Sto se tice imunoglobulina oni se dobijaju iz plazme osobe koja ima antitijela za odredjenu bolest. Pa tako postoje i za morbile, tetanus, veliki kasalj i slicno. Ali bolje sprijeciti nego lijeciti i da ti uopste trebaju.
I da sve ovo povezem s temom jedna od terapija koja se koristi i za COVID su upravo imnoglobulini dobiveni iz plazme osoba koje su prelezale COVID. Bill Gates i njegov tim strucnjaka polazu nade u ovaj tretman.
Rabies se danas drži pod kontrolom provodeći sve mjere prevencije pa čak i vakcinacija lisica. Za pse se podrazumijeva.
Međutim ima jedan novi problem a to je novi Lyssa virus koji se pojavio na slijepim miševima u Australijii izaziva bolest kod ljudi samo malo drukčijom kliničkom slikom. Virus je isto iz porodice Rhabdovirida . Inkubacija moze dactraje pravo dugo , čak i nekoliko decenija. Navodno
je virus izolovan i kod određivanih vrsta slijepih miševa i na evropskom kontinentu.
- Tesla Edison
#28506 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Čekaj da kinez pojede takvog betmena i eto nove pandemije.
-
splinter
#28507 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nije Kinez. Piše ti Australija. U Kini ima drugi problem.
Mengla virus. Nešto poput Ebole, otkriven prošle godine.
Nadam se da će Kinezi promjeniti meni ipak
- Tesla Edison
#28508 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dok je Kineza biće i pandemija. SARS, MERS, H5N1, svinjska, SARS cov2, ??.... Sve iz Kine uvezeno.
Opet kazem, sve je to dobro dok se ne pojavi virus tipa Himere iz IM filma ili nekog mutiranog bjesnila ili Hiv-a koji bi se prenosio zrakom i sl.
- ćiribiribela
#28509 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Diwan wrote: ↑10/07/2020 20:01 Jel' se to neki virus pojavio![]()
Ništa maske, svemirska odijela , džaba sve - oni se MORAJU 'zaraziti' radi dramatizacije![]()
Ko bi solio inače ljudima pamet po forumima![]()
Jer kosmicku i svemirsku zastitu nose samo na poslu, pa onda izadju u kupovinu i zaraze ih takvi poput tebe koji smatraju da virus ne postoji i odbijaju da nose masku i drze razmak.
- geralt
#28510 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
MERS nije dosao iz Kine (hint: ME u imenu je Middle East), a nije ni H1N1.TESLA_EDISON wrote: ↑10/07/2020 21:29Dok je Kineza biće i pandemija. SARS, MERS, H5N1, svinjska, SARS cov2, ??.... Sve iz Kine uvezeno.
Opet kazem, sve je to dobro dok se ne pojavi virus tipa Himere iz IM filma ili nekog mutiranog bjesnila ili Hiv-a koji bi se prenosio zrakom i sl.
- Tesla Edison
#28511 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma MERS je podtip SARS-a, ublizu je i nastao kad i SARS tako da, vrlo vjerovatno da je i on došao na ME sa kineskih pijaca. A H1N1 nisam nigdje ni spomenuo.geralt wrote: ↑10/07/2020 21:48MERS nije dosao iz Kine (hint: ME u imenu je Middle East), a nije ni H1N1.TESLA_EDISON wrote: ↑10/07/2020 21:29Dok je Kineza biće i pandemija. SARS, MERS, H5N1, svinjska, SARS cov2, ??.... Sve iz Kine uvezeno.
-
biglebovski
#28512 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Lauc: Gripa ubije više ljudi nego što će ih ubiti korona
"PRIČA nije gotova, tužno je da sve slučajeve koje imamo su posljedice svadbi, čobanijada i onoga bez čega možemo", rekao je Gordan Lauc, član Znanstvenog savjeta predsjednika vlade RH, koji je gostovao u emisiji HTV-a Tema dana.
Nimalo optimistična poruka stiže iz Svjetske zdravstvene organizacije: koronavirus nije pod kontrolom u većem dijelu svijeta i stanje se pogoršava. Nažalost, Hrvatska je zabilježila čak 116 zaraženih u protekla 24 sata.
"Važno je staviti situaciju u kontekst. S brojke nula smo došli na 100 oboljelih u kratkom roku. Ne bih rekao da smo zabrinuti, ali dobili smo upozorenje da moramo biti ozbiljniji", rekao je Lauc.
"Svatko od nas odgovoran je za vlastito ponašanje"
Ističe kako premijer i ministri slušaju što znanstvenici imaju za reći i na temelju toga zaključuju što bi bilo dobro i što nas čeka u budućnosti.
"U ovoj situaciji je jako važno da svatko od nas dođe do zaključka da je svatko od nas odgovoran za vlastito ponašanje. Mislim da postoji odluka Stožera da se neće ići na stroge zabrane i mjere, već da će se odgovornost spustiti na pojedinca. Jako puno ljudi danas ima virus, a ne postoje simptomi. Ljudi koji će biti u kontaktu s covidom neće razviti bolest i neće razviti značajan imunitet. Oni koji će se razboljeti, vjerojatno će razviti značajan imunitet. Ljudi koji će virus zadržati u nosu, oni će ga opet moći dobiti i moći širiti dalje", rekao je Lauc.
Dodaje kako je "imunitet krda" nešto što nijedna vlada ne pokušava postići.
"To nije cilj. Mi moramo živjeti s ovim virusom, ovo je jedan od virusa. Gripa je iznimno opasna bolest", dodaje.
"Gripa ubije više ljudi nego što će ih ubiti korona"
Lauc kaže kako s gripom znamo živjeti, a ona ubije više ljudi nego što će ih ubiti korona. Kardiovaskularne bolesti ubiju u Hrvatskoj više od 20.000 ljudi, neusporedivo više nego korona.
"Moramo naučiti živjeti s ovim virusom tako da ćemo se ponašati odgovorno", dodaje Lauc.
Ističe kako o ovom virusu prije par mjeseci nismo ništa znali i sve što danas znamo je posljedica nekakvih istraživanja.
"Kako se pojavila pandemija, tako je velik broj istraživača prebacio svoja istraživanja na područje koronavirusa. Isto tako sam i ja napravio svoje istraživanje. Imam veliki laboratorij od 50 ljudi i mi se fokusiramo na glikane kao biomarker u personaliziranoj medicini i pokušavamo otkriti teški ili blagi oblik covida. To bi bilo iznimno važno da znamo razlikovati teški ili blagi oblik covida. Tako da znamo koji su ljudi ugroženi, a koji se mogu osjećati sigurnije. Trenutno to procjenjujemo na temelju godina. Istraživanja se temelje uglavnom na nekakvim projektima. Znači, netko financira projekte", rekao je Lauc.
"Cjepivo sigurno nećemo imati prije sljedeće godine"
Zaključuje kako cjepivo sigurno nećemo imati prije sljedeće godine.
"Da biste dobili cjepivo za koje znate da je učinkovito, morate isprobati na velikom broju ljudi. Trenutno su u tijeku studije gdje se istražuju kandidati za cjepivo. Ono što je važno da znamo da imamo vrlo dobro cjepivo protiv gripe. I da je važno da u sljedećoj sezoni što više ljudi cijepi protiv gripe da ne bi u isto vrijeme imali epidemiju gripe i koronavirusa. Bit će to jako teško prepoznati", zaključio je Lauc.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/lau ... 97318.aspx
"PRIČA nije gotova, tužno je da sve slučajeve koje imamo su posljedice svadbi, čobanijada i onoga bez čega možemo", rekao je Gordan Lauc, član Znanstvenog savjeta predsjednika vlade RH, koji je gostovao u emisiji HTV-a Tema dana.
Nimalo optimistična poruka stiže iz Svjetske zdravstvene organizacije: koronavirus nije pod kontrolom u većem dijelu svijeta i stanje se pogoršava. Nažalost, Hrvatska je zabilježila čak 116 zaraženih u protekla 24 sata.
"Važno je staviti situaciju u kontekst. S brojke nula smo došli na 100 oboljelih u kratkom roku. Ne bih rekao da smo zabrinuti, ali dobili smo upozorenje da moramo biti ozbiljniji", rekao je Lauc.
"Svatko od nas odgovoran je za vlastito ponašanje"
Ističe kako premijer i ministri slušaju što znanstvenici imaju za reći i na temelju toga zaključuju što bi bilo dobro i što nas čeka u budućnosti.
"U ovoj situaciji je jako važno da svatko od nas dođe do zaključka da je svatko od nas odgovoran za vlastito ponašanje. Mislim da postoji odluka Stožera da se neće ići na stroge zabrane i mjere, već da će se odgovornost spustiti na pojedinca. Jako puno ljudi danas ima virus, a ne postoje simptomi. Ljudi koji će biti u kontaktu s covidom neće razviti bolest i neće razviti značajan imunitet. Oni koji će se razboljeti, vjerojatno će razviti značajan imunitet. Ljudi koji će virus zadržati u nosu, oni će ga opet moći dobiti i moći širiti dalje", rekao je Lauc.
Dodaje kako je "imunitet krda" nešto što nijedna vlada ne pokušava postići.
"To nije cilj. Mi moramo živjeti s ovim virusom, ovo je jedan od virusa. Gripa je iznimno opasna bolest", dodaje.
"Gripa ubije više ljudi nego što će ih ubiti korona"
Lauc kaže kako s gripom znamo živjeti, a ona ubije više ljudi nego što će ih ubiti korona. Kardiovaskularne bolesti ubiju u Hrvatskoj više od 20.000 ljudi, neusporedivo više nego korona.
"Moramo naučiti živjeti s ovim virusom tako da ćemo se ponašati odgovorno", dodaje Lauc.
Ističe kako o ovom virusu prije par mjeseci nismo ništa znali i sve što danas znamo je posljedica nekakvih istraživanja.
"Kako se pojavila pandemija, tako je velik broj istraživača prebacio svoja istraživanja na područje koronavirusa. Isto tako sam i ja napravio svoje istraživanje. Imam veliki laboratorij od 50 ljudi i mi se fokusiramo na glikane kao biomarker u personaliziranoj medicini i pokušavamo otkriti teški ili blagi oblik covida. To bi bilo iznimno važno da znamo razlikovati teški ili blagi oblik covida. Tako da znamo koji su ljudi ugroženi, a koji se mogu osjećati sigurnije. Trenutno to procjenjujemo na temelju godina. Istraživanja se temelje uglavnom na nekakvim projektima. Znači, netko financira projekte", rekao je Lauc.
"Cjepivo sigurno nećemo imati prije sljedeće godine"
Zaključuje kako cjepivo sigurno nećemo imati prije sljedeće godine.
"Da biste dobili cjepivo za koje znate da je učinkovito, morate isprobati na velikom broju ljudi. Trenutno su u tijeku studije gdje se istražuju kandidati za cjepivo. Ono što je važno da znamo da imamo vrlo dobro cjepivo protiv gripe. I da je važno da u sljedećoj sezoni što više ljudi cijepi protiv gripe da ne bi u isto vrijeme imali epidemiju gripe i koronavirusa. Bit će to jako teško prepoznati", zaključio je Lauc.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/lau ... 97318.aspx
-
splinter
#28513 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa istina je da je područje jugoistočne Azije općenito, a posebno taj dio Kine sa pokrajinama Yunan, Guizhou, Zhuang, Guangdong, predstavlja prirodni rezervoar cijelog niza patogenih uzročnika i zato svako malo se neki outbreak pojavi upravo tamo, uključujući i Hong Kong (H3N2 outbreak ,1968) ili Maleziju (Nipah virus 1998.) Vjerovatno da je i ovaj novi virus svoje porijeklo vuče upravo iz jedne od ovih pokrajana, vjerovatno Yunan, a u Hubeiju odnodno Wuhamu je izbio outrbreak ali tu nije njegovo mjesto izvornog porijekla.TESLA_EDISON wrote: ↑10/07/2020 22:07Ma MERS je podtip SARS-a, ublizu je i nastao kad i SARS tako da, vrlo vjerovatno da je i on došao na ME sa kineskih pijaca. A H1N1 nisam nigdje ni spomenuo.geralt wrote: ↑10/07/2020 21:48MERS nije dosao iz Kine (hint: ME u imenu je Middle East), a nije ni H1N1.TESLA_EDISON wrote: ↑10/07/2020 21:29
Dok je Kineza biće i pandemija. SARS, MERS, H5N1, svinjska, SARS cov2, ??.... Sve iz Kine uvezeno.
Također ovo je područje prirodni rezervoar I za sezonsku gripu koja se svake godine širi upravo sa ovog područja na područje sjeverne polulopte što pokazuju novija istraživanja.
-
Zijo77
#28514 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma ko ih zarazi u kupovini? Zarazilo bi se osoblje u samouslugama i tržnim centrima da je to tako. Najvjerovatnije ih zaraze članovi porodice ili prijatelji koji im dolaze. Ja sam danas bio u Merkatoru. Niko se nikom ne unosi u lice, a većina ima masku. Taman će doktor ili medicinska sestra koji na poslu oblače svemirska odijela, hodati satima po kupovini i puštati da im se neko unosi u lice. A ne bi bilo loše da ti njih iz bolnica sve pismeno obavijestiš da se trebaju čuvati u kupovini ovih što ne nose maske i ne drže distancu.ćiribiribela wrote: ↑10/07/2020 21:31Diwan wrote: ↑10/07/2020 20:01 Jel' se to neki virus pojavio![]()
Ništa maske, svemirska odijela , džaba sve - oni se MORAJU 'zaraziti' radi dramatizacije![]()
Ko bi solio inače ljudima pamet po forumima![]()
Jer kosmicku i svemirsku zastitu nose samo na poslu, pa onda izadju u kupovinu i zaraze ih takvi poput tebe koji smatraju da virus ne postoji i odbijaju da nose masku i drze razmak.
- Tesla Edison
#28515 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma mislim da nije toliki problem mjesto gdje virus obitava, vjerovatno i kod nas na balkanu ima staništa još gorih virusa ali mi ne jedemo pse i mačke kao ni šišmiše. To je ključna razlika.splinter wrote: ↑10/07/2020 22:58Pa istina je da je područje jugoistočne Azije općenito, a posebno taj dio Kine sa pokrajinama Yunan, Guizhou, Zhuang, Guangdong, predstavlja prirodni rezervoar cijelog niza patogenih uzročnika i zato svako malo se neki outbreak pojavi upravo tamo, uključujući i Hong Kong (H3N2 outbreak ,1968) ili Maleziju (Nipah virus 1998.) Vjerovatno da je i ovaj novi virus svoje porijeklo vuče upravo iz jedne od ovih pokrajana, vjerovatno Yunan, a u Hubeiju odnodno Wuhamu je izbio outrbreak ali tu nije njegovo mjesto izvornog porijekla.TESLA_EDISON wrote: ↑10/07/2020 22:07Ma MERS je podtip SARS-a, ublizu je i nastao kad i SARS tako da, vrlo vjerovatno da je i on došao na ME sa kineskih pijaca. A H1N1 nisam nigdje ni spomenuo.
Također ovo je područje prirodni rezervoar I za sezonsku gripu koja se svake godine širi upravo sa ovog područja na područje sjeverne polulopte što pokazuju novija istraživanja.
Doći će nam kinezi glave.
Last edited by Tesla Edison on 10/07/2020 23:09, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#28516 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Molim da se ne koriste ti izrazi.
- Tesla Edison
-
Zijo77
#28518 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mi ne jedemo pse, ali imamo čopore pasa lutalica koji su bez ikakve kontrole jer se ova vlast više boji dva-tri udruženja za zaštitu pasa nego bjesnila ili nekog mogućeg psećeg virusa. O vlasnicima pasa i njihovoj kulturi da i ne pričam. Medjutim, mi nemamo laboratorije koje ima Kina, a u kojima je vrlo vjerovatno uzgojen i ovaj Covid-19.TESLA_EDISON wrote: ↑10/07/2020 23:04 Ma mislim da nije toliki problem mjesto gdje virus obitava, vjerovatno i kod nas na balkanu ima staništa još gorih virusa ali mi ne jedemo pse i mačke kao ni šišmiše. To je ključna razlika.
Doći će nam žuti glave.
- Tesla Edison
#28519 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne vjerujem da je vještački virus. Iskreno, ja da ga pravim napravio bih ga da se prenosi zrakom i da ide zajedno sa vjetrom. Također, da je vještački onda bi postojala i vakcina jer se tad vakcina i lijek prvo naprave pa tek onda virus. Do sada bi ta farmaceutska firma zgrnula milijarde na vakcini i lijeku a ovako, nema od toga ništa kao što nije bilo ništa i za SARS Cov i MERS Cov viruse. Za ovu porodicu virusa vakcina nije moguća i nikad nije ni napravljena. Džaba se lažemo i tješimo.Zijo77 wrote: ↑10/07/2020 23:11Mi ne jedemo pse, ali imamo čopore pasa lutalica koji su bez ikakve kontrole jer se ova vlast više boji dva-tri udruženja za zaštitu pasa nego bjesnila ili nekog mogućeg psećeg virusa. O vlasnicima pasa i njihovoj kulturi da i ne pričam. Medjutim, mi nemamo laboratorije koje ima Kina, a u kojima je vrlo vjerovatno uzgojen i ovaj Covid-19.TESLA_EDISON wrote: ↑10/07/2020 23:04 Ma mislim da nije toliki problem mjesto gdje virus obitava, vjerovatno i kod nas na balkanu ima staništa još gorih virusa ali mi ne jedemo pse i mačke kao ni šišmiše. To je ključna razlika.
Doći će nam žuti glave.
Možda nam jedino Hrvatska pomogne. Hrvati kažu danas da su otkrili lijek i ako im je vjerovati, epidemija će brzo proći.
Poslali su i sliku ambalaže:

- Tesla Edison
#28520 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Najnovija objava na FB. Ipak sve je do 5G
Prvo, 5G nije zračenje već naziv za generaciju mreže. Isto zračenje na istim frekvencijama je prisutno i kod 2G, 3G i 4G mreža. Toliko o tome.
Drugo, klor-dioksid. Neka me neko ispravi ali mislim da kada bi čovjek to unio u sebe, bio bi odmah mrtav.
Ovakvi člansci djeluju ne samo štetno po razum već i po život. Klor dioksid je otrov.
https://faktograf.hr/2020/06/08/covid-1 ... -aspirin/Italijanski lekari nisu poštovali globalni zakon SZO o zdravstvu, koji ih poziva da ne obavljaju obdukciju umrlih od koronavirusa, i otkrili su da to NIJE VIRUS, već BAKTERIJA koja uzrokuje smrt! Ona dovodi do stvaranja ugrušaka u krvi i smrti pacijenta.
Tako Italija već pobeđuje tzv. Covid-19, koji nije ništa drugo do “uobičajena intravaskularna koagulacija” (tromboza).
“A način na koji će se nositi s tim, to jest njegovim lečenjem, jesu” antibiotici, protuupalni lijekovi i antikoagulansi. ” Prije svega – ASPIRIN…
Ovu senzacionalnu vijest za cijeli svijet priredili su talijanski lekari obdukcijom pacijenata, sa uzrokom smrti koju je proizveo Covid-19. “A ipak, prema talijanskim ustanovama i jedinicama intenzivne njege, nikada nisu bili potrebni.”
Sada je u Italiji započela promena protokola lečenja!!! SZO je identifikovao i uklonio globalnu pandemiju ITALY COVID 19!? Lek je već bio poznat, ali SZO nije to prijavila Kinezima ??
Ovo je vrsta bakterije … koja, pojačana 5G elektromagnetskim zračenjem, izaziva upalu i hipoksiju!!!
Sada ćete morati učiniti sledeće: Uzmite aspirin 100 mg i apronax ili paracetamol. Zašto??? Jer je dokazano da Covid-19 zgušnjava krv, podsticajući razvoj tromboze kod ljudi. Jer krv nije zasićena kiseonikom. Krv se zgušnjava, protok u srcu i plućima usporava, osoba ne može disati i brzo umire!!!
U Italiji su lekari prekršili protokol preporuka SZO i obavili obdukciju leša koji je umro od Covid-19 … Otvorili su telo, ruke, noge i ostale delove tela i shvatili da su se vene proširile i zgrušavale krv, da su sve vene i arterije pune krvnih ugrušaka koji ometaju normalan protok krvi, prevozeći kisik do svih organa, uglavnom do mozga, srca i pluća, a pacijent na kraju umre…
Već znajući ovu dijagnozu, Italijansko Ministarstvo zdravlja odmah je izmenilo protokole lečenja protiv Covid-19 … I počelo je propisivati 100 mg. aspirina i apronaksa svojim zaraženim pacijentima!!!
Rezultat: pacijenti su se počeli oporavljati i pojavila su se poboljšanja. Ministarstvo zdravlja puštalo je i poslalo kući više od 14.000 pacijenata u jednom danu.
HITNO: prenijeti ove informacije i odmah ih učiniti javno dostupnim. Kod nas je opštepoznato širenje laži o ovoj pandemiji. Svakog dana naš predsednik kaže da su to podaci i statistika??! Ako on pruži validne istinite podatke radi spašavanja građana, elite i duboka država će mu zapretiti!!!
Znamo da su sve vlade sveta dužne provoditi preporuke SZO-a, ali Italija je prekršila normu i pravila… sada je protiv SZO. …Masovne tužbe će se podizati širom sveta, zbog prikrivanja toliko smrtnih slučajeva i kolapsa stanovništva mnogih zemalja sveta …
I svi će sada shvatiti i razumeti zašto je izdata naredba da se odmah zakopaju tela bez otvaranja, i označiti ih kao visoko zagađujuće. .. U našoj je moći nositi istinu i nadati se da ćemo spasiti mnoge živote ….u budućnosti!
To je razlog zašto antibakterijski gel djeluje, i klor-dioksid …
Cijela PANDEMIJSKA PSIHOZA je bila potrebna jer svetska vlada u senci želi vskcinisati i implantirati čip kako bi ubila mase, kontrolirala stanovništvo i smanjila ukupnu svetsku populaciju.
Prvo, 5G nije zračenje već naziv za generaciju mreže. Isto zračenje na istim frekvencijama je prisutno i kod 2G, 3G i 4G mreža. Toliko o tome.
Drugo, klor-dioksid. Neka me neko ispravi ali mislim da kada bi čovjek to unio u sebe, bio bi odmah mrtav.
Ovakvi člansci djeluju ne samo štetno po razum već i po život. Klor dioksid je otrov.
- GAU8
#28521 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mora se hitno primiti serum. Tada postoji velika šansa za izlječenje bez posljedica. Inače ....TESLA_EDISON wrote: ↑10/07/2020 19:59Ima li lijek za bjesnilo? Mislim od momenata zaraze do prvih simptoma?
- Diwan
#28522 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kolekcija jesen-zima 2020 za medicinsko osoblje...

-
megaribi1
#28523 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nisu. MERS je iz arapskih zemalja, svinjska iz Meksika.TESLA_EDISON wrote: ↑10/07/2020 21:29Dok je Kineza biće i pandemija. SARS, MERS, H5N1, svinjska, SARS cov2, ??.... Sve iz Kine uvezeno.
-
freelancerBIH
#28524 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Gdje je god neuslovno za zivotinje i gdje se god zbijaju jedna sa drugom , gdje god ljudi jedu divlje zivotinje - postoji mogucnost izbijanja zaraze...megaribi1 wrote: ↑11/07/2020 10:51Nisu. MERS je iz arapskih zemalja, svinjska iz Meksika.TESLA_EDISON wrote: ↑10/07/2020 21:29Dok je Kineza biće i pandemija. SARS, MERS, H5N1, svinjska, SARS cov2, ??.... Sve iz Kine uvezeno.
Losa higijena, losi zivotni uslovi = ogroman potencijal za zarazu bilo kakve vrste...
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#28525 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Što su tuberkuloza i kolera bile bolesti "prljavih ruku"? Kada je pojačana svijest o ličnoj higijeni smanjila se smrtnost od tuberkuloze, a epidemije kolere su nestale kada su uvedeni higijenski toaleti i septičke jame umjesto pražnjenja nokšira kroz prozor na ulicu i sranja u potok odakle selo koristi vodu za piće.