Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- phillie
#43426 Re: Zeničani
U nasem slucaju je najbolje kad niko ne bi pobjedio.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#43427 Re: Zeničani
Novi momenti u siljenju za SDA: ne bi valjalo da Fudo pobijedi jer ce ovi oper sve blokirati
Samo vi apstinirajte i crtajte kurceve preko listica. Glasaci Ekrema Cosica, portira iz bolnice, onog sto ocitava brojila od struje, Emine Tufekcic, Kelesture, Rame juniora i kompanije to nece uraditi
Samo vi apstinirajte i crtajte kurceve preko listica. Glasaci Ekrema Cosica, portira iz bolnice, onog sto ocitava brojila od struje, Emine Tufekcic, Kelesture, Rame juniora i kompanije to nece uraditi
-
skoronikako
#43428 Re: Zeničani
Dok su kod ovih drugih sve akademici. Dajte molim vas, nikome nije stran mesar na listi.
Snaga centra je trebala biti prekretnica. Cisto lokalna stranka za cisto dobru lokalnu politiku, i sta bi? Prodali se. Tako ce se prodati i ostali. Kako to rijesiti? SDP je svojevremeno pozaposljavao svoje clanove na autoput. I sad ja trebam vjerovati da ce sutra oni biti drugaciji od SDA?
Uglavnom, ima ona stranka penzionera ili nesto slicno. Nek se ljudi obraduju kojem glasu.
Snaga centra je trebala biti prekretnica. Cisto lokalna stranka za cisto dobru lokalnu politiku, i sta bi? Prodali se. Tako ce se prodati i ostali. Kako to rijesiti? SDP je svojevremeno pozaposljavao svoje clanove na autoput. I sad ja trebam vjerovati da ce sutra oni biti drugaciji od SDA?
Uglavnom, ima ona stranka penzionera ili nesto slicno. Nek se ljudi obraduju kojem glasu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#43429 Re: Zeničani
Iz SC je izaslo sve sto valja. "Utemeljitelj" se prodao.

- Kikibombona
#43430 Re: Zeničani
SDA je vec popunila budzet. Prostor za uhljebljenje je minimalan. Taj posao je SDA zavrsila.Disable-Enable wrote: ↑10/07/2020 00:04Pa da, nemaju dilemu jer ti iz sda zaposljavaju njih i njihove familije
A ti bi sad da se glasa za neke druge koji bi zaposljavali tebe, svoju familiju itd
I jos mislis da je to OK...
Prvo ovi moraju da plate glavama, pa sljedeci kad dodju da znaju sta ih moze snaci, jer ako @Kikija zaposle samo sto im je jaran i poznanik a nisu recimo zaposlili @Batu koji je pametniji, koja je onda razlika ...
...
Sto se tice uhljebljenja, Kikijeva porodica je totalno apoliticna. Nijedan clan moje porodice, uključujući mene, nije clan bilo koje političke stranke. Niko nije na budzetu. Svi su zaposleni i materijalno dobro zbrinuti. Ili imaju privatne biznise ili rade za privatnike, uglavnom strance. Moja primanja su veca nego sto mogu dobiti na budzetu. Ako ne vjerujes, mozemo se lako naci na kafi da ti sve lijepo predocim, da vidis da u ovom gradu nisu bas svi ovisni o politickim partijama.
Kiki nikad u životu nije da 1 pf mita. Nikad u životu nizasta nije potegao stelu. Svi koji me znaju reci ce ti da sam brutalno ostar po tom pitanju.
...
SDA je vecinu naroda kriminalizovala, posijala gen kriminala i korupcije. Ipak nisu sve, ima jos ljudi cvrstog karaktera, koji se nece prodati politickim strankama.
...
I nece nikad platiti glavama. SDA ima Njemacku kao otpusno ventil. BIH je kao pretis lonac sa ventilom koji odlično obara pritisak. Pola mojih drugara, ponosnih momaka, je otislo iz BiH u proteklih pet godina. Otisli su momci koji su radili u bankama, imali privatne biznise itd. Smucilo im se, nisu vidjeli nadu. Nece niko ginuti na ulici kada se moze spakovati i otoci u Njemacku.
...
I ja cu vjerovatno otoci, iako ovdje imam sasvim dovoljno novca. Tesko je ovo stanje psihički podnijeti. Ali, dok sam ovdje radit cu sve sto je do mene da se stanje popravi, pricati sa ljudima, pokusvati mijenjati svijest, izaci na izbore i zaokružiti one koji nisu unistili drzavu i narod.
A ti jarane sjedi kuci na dan izbora, Ekrem Cosic ce ti biti zahvalan.
Last edited by Kikibombona on 10/07/2020 09:09, edited 1 time in total.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#43431 Re: Zeničani
Nije ništa ni valjalo..shareni baloni od sapuna
-
sumirprimus
#43432 Re: Zeničani
brate ovaj vas kiki ko isus, nema mrlje na dusi
kikija za nacelnika
al ono ko bokseri o sebi u trecem licu hehehe
kikija za nacelnika
al ono ko bokseri o sebi u trecem licu hehehe
- Kikibombona
#43433 Re: Zeničani
Nekada su SDA-ovci ponosno govorili kako stranka organizirala odbranu BiH, kako je na braniku bosnjastva i islama, kako je u jedinstvu snaga, kako ce ekonomski ojacati BiH itd. Bio je afirmativan narativ._BataZiv_0809 wrote: ↑10/07/2020 07:48 Novi momenti u siljenju za SDA: ne bi valjalo da Fudo pobijedi jer ce ovi oper sve blokirati![]()
Danas SDA-ovci govore: svi su ista govna, ne vrijedi glasati, drugi ce raditi isto, sve je uzalud, sve je besmisleno, bolje gledati rekli nego izaci na izbore itd.
...
A kada dodje dan svi ce podici familije i zaokružiti Ekrema Cosica. U Sericima ce Ekrem Cosic opet dobiti 90% glasova.
...
A gracka raja neka kuka i mahala, dok su im direktori i sefovi uhljebljeni SDA krkani, dok su u grackom vijeću 90% ljudi sa sela. Vazno je da se ovi nasi iz grada ne uguraju negdje, da ne dobijemo cir od zlobe i zavisiti.
-
sumirprimus
#43434 Re: Zeničani
jel to iz zajebancije gracka il je ko i pomaket lokalni sleng?
- Kikibombona
#43435 Re: Zeničani
Opet me pratis po forumu...
Tel me ubija, masakrira poruke. Moram naci opciju da ne mijenja rijeci.
-
sumirprimus
#43436 Re: Zeničani
druze forum je razonoda, a rijetko ko ima izvala i provala ko ti. tu ti kapu skidam

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#43437 Re: Zeničani
Da, nema vise otvorenog agitovanja, nego poslije izbora ide kupovina papaka. Hajmo svi zajedno, odgovorno, drzava je u pitanju, reci Balji da se ne zajebaje
-
clio_dci120
#43438 Re: Zeničani
Bato, ko je to valjao u Snagi Centra?
-
allem_77
#43439 Re: Zeničani
Vidi se da si gradsko čeljade, i da nisi skontao kako to u većini sela, manje - više slično funkcionira.Kikibombona wrote: ↑10/07/2020 09:26
A kada dodje dan svi ce podici familije i zaokružiti Ekrema Cosica. U Sericima ce Ekrem Cosic opet dobiti 90% glasova.
Mi u svom selu nađemo čovjeka, odnosno medij (tehnika), u fizici i tehnici, je tvar u kojoj se odvija neki proces (na primjer širenje zvuka u plinovima) ili koja je nosilac energije nekog procesa (na primjer vodena para u parnom stroju).
Taj čovjek iz mog sela nije završio osam razreda škole. Mislim da je do sedmog dogurao? Ali je kao maloljetnik uzeo pušku u ratu i borio se. Na žalost, invalid bez primanja - invalidnine.
Kandidujemo ga kao nezavisnog kandidata. I on sigurno prolazi u općinsko vijeće. Znači zbrinuli smo čovjeka za naredne četiri godine.
Služi nam kao medij, hvala Bogu ima jezik. Ja mu povremeno pošaljem poruku i kažem danas na sjednici iznesi taj i taj problem, a vezano za našu mjesnu zajednicu. I on to uradi...
A pokušali smo i ove malo pismenije ( u zadnje 2 - 3 godine imali smo dva studenta koji su diplomirali na Sarajevskom i Tuzlanskom univerzitetu kao studenti generacije).
Ali su mi oni nekako previše fini, da ne kažem smotani.
- Kikibombona
#43440 Re: Zeničani
A ko u ovom gradu uopšte valja?
Ima li ijedan covjek kojeg 'gracka raja' ne bi popljuvala?
-
skoronikako
#43441 Re: Zeničani
Ma pusti Kikija ne konta on da "gradsko vijece" pripada i "seljacima".
Problem je sto su i na selu i u gradu najglasniji oni koji su najmanje posteni.
- Kikibombona
#43442 Re: Zeničani
Naravno da pripada. Nismo mi iz grada nista bolji od seljaka, da me neko ne shvati pogresno. Vise u nama ima zavisti i zlobe nego kod ljudi sa sela. Makar je moj utisak takav.skoronikako wrote: ↑10/07/2020 10:03 Ma pusti Kikija ne konta on da "gradsko vijece" pripada i "seljacima".
Gradsko vijeće pripada svima i bilo bi ok da postoji neka ravnoteža, neki normalan odnos, makar opet bio u korist sela. Recimo, 60% selo vs 40% grad. I time bih bio zadovoljan. Ovako, apsolutna vecina vijecnika su ljudi sa sela.
I nisu oni krivi zbog toga, svaka im čast na tome. Kriva je gracka raja koja ne podnosi nijednog covjeka iz grada.
...
Mozes li ti navesti makar jedno gradsko ime koje 'carsija' ne bi popljuvala. Ja ne mogu nijedno.
-
skoronikako
#43443 Re: Zeničani
Nisi u pravu. Carsija je itekako spremna dati glasove "gradskim opcijama". Vidjeli smo to na izborima 2016 i na SC-u. Za prve izbore ljudi su imali solidne rezultate. I umjesto da na tome grade i stranku i reputaciju, oni odluce biti kao svaka druga stranka.
Vidimo da od postojeceg izbora nema neke koristi. Nas jedini izlaz je neki novi SC koji se nece prodati i koji ce forsirati tu lokalnu pricu. Nije bitno da li je neko sa sela ili iz grada, bitno je kako razmislja. Forsirati ljude sa pozitivnim nacinom razmisljanja i to ce dovesti do uspjeha. Ne sad na izborima niti na narednim, ali mozda za 10 godina ako budu mogli toliko drzati da ne podlegnu kupoprodajama.
Problem Zenice, a sto se da vidjeti na Celiku, je manjak strpljenja i vizije za buducnost. Daj sve odmah i sad. Ne ide to bas tako. Trebaju godine da se izgradi povjerenje (a nazalost jedna ili dvije lose odluke da se to srusi).
Vidimo da od postojeceg izbora nema neke koristi. Nas jedini izlaz je neki novi SC koji se nece prodati i koji ce forsirati tu lokalnu pricu. Nije bitno da li je neko sa sela ili iz grada, bitno je kako razmislja. Forsirati ljude sa pozitivnim nacinom razmisljanja i to ce dovesti do uspjeha. Ne sad na izborima niti na narednim, ali mozda za 10 godina ako budu mogli toliko drzati da ne podlegnu kupoprodajama.
Problem Zenice, a sto se da vidjeti na Celiku, je manjak strpljenja i vizije za buducnost. Daj sve odmah i sad. Ne ide to bas tako. Trebaju godine da se izgradi povjerenje (a nazalost jedna ili dvije lose odluke da se to srusi).
-
zona072
#43444 Re: Zeničani
Nije stvar da li je kandidat iz urbanog, ruralnog ili suburbanog područja, najbitnija stvar je da ima program, da predlaže i nudi rješenja kroz četiri godine i to je najlakše kroz stranku, pogotovo ako kandidat ima jaku stranku. Snaga centra je bila opcija na prošlim izborima, bez ikakvog programa, sa lijepim ženama u kampanji, sa pričom kako nam je dosta i desni i lijevih (iako meni nije dosta lijevih, ja sam čak i poželio lijeve, da mi je vidjeti nekog lijevog na sceni u državi kamoli u gradu), ljudi su vjerovali u tu priču do parlamentarnih izbora, kada se vidjelo da je gramzivost i pohlepa jača od svega.
Najviše od svega bih volio da se u Zenici pojavi ekipa, poput ove u hrvatskoj "Možemo" koji će skinuti na idućim izborima Bandića, eto ko se bude kandidro ko opozicija neka samo kopira njihov rad i kampanju i ima moj glas
Najviše od svega bih volio da se u Zenici pojavi ekipa, poput ove u hrvatskoj "Možemo" koji će skinuti na idućim izborima Bandića, eto ko se bude kandidro ko opozicija neka samo kopira njihov rad i kampanju i ima moj glas
- Kikibombona
#43445 Re: Zeničani
Nema materijala, nema ljudi. Mozes ti osmisliti stranku da bude najbolja na svijetu ali ne vrijedi ako nekad kvalitetne ljude. A Zenica nema. I to malo sto ima, ne pada im na pamet da ulaze u politiku.skoronikako wrote: ↑10/07/2020 10:23 Nisi u pravu. Carsija je itekako spremna dati glasove "gradskim opcijama". Vidjeli smo to na izborima 2016 i na SC-u. Za prve izbore ljudi su imali solidne rezultate. I umjesto da na tome grade i stranku i reputaciju, oni odluce biti kao svaka druga stranka.
Opet kazem, daj mi samo jedno ime koje carsija nece popljuvati.
...
Grad trenutno ima SDP i NS. To je nas maksimum u ovom trenutku. Vidjet ćemo sta ce biti od Platforme za progres.
...
Zona
To je Zagreb, grad od milion stanovnika. Zenica je realno provincija koju je rat dobro osakatio. Mi nemamo ljude za takav pokret. I necemo imati u narednih 50 godina. Potrebno je vrijeme da se emancipuju nove generacije Zenicana. U moju mahalu je doselilo nekoliko krkana. Nema u njima materijala nizasta. Medjutim, njihova djeca, rodjena u gradu, su osjetno naprednija. To me raduje i budi nadu za budućnost ovog grada. Mora se obrnuti par generacija, pod uslovom da ne bude vecih migracija.
...
Mi permanentno napredujemo, malim koracima. Zenica je bolja danas nego je bila prije 20 godina. Ide sporo, ali opet ide. Bilo bi jos bolje da nema egzodusa u Njemacku.
Ja sam za to da svi pomalo povučemo da bi ostali nesto bolje nasoj djeci. Mi sigurno necemo dozivjeti neka lijepa vremena u ovom gradu...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#43446 Re: Zeničani
Procentualno gledajuci od svih ex yu metropola Zagreb je najvise grohnuo u pogledu ljudskog faktora.
- Kikibombona
#43447 Re: Zeničani
Ne znam moze li gore od Beograda. Tako veliki grad bez jake lijeve ili liberalne opcije. Uzas._BataZiv_0809 wrote: ↑10/07/2020 11:04 Procentualno gledajuci od svih ex yu metropola Zagreb je najvise grohnuo u pogledu ljudskog faktora.
Sarajevo je uzasno stradalo, dosta je manje od ZG i BG, pa opet ima Nasu stranku kao progresivnu opciju.
- kamberovica polje
#43448 Re: Zeničani
Slažem se s Kikijem, nije gore od Begeša, ali Zagreb je baš pao. Međutim tu nisu samo tvrdi hercegovački desničari krivi, purgeri su isto jako pali sami po sebi._BataZiv_0809 wrote: ↑10/07/2020 11:04 Procentualno gledajuci od svih ex yu metropola Zagreb je najvise grohnuo u pogledu ljudskog faktora.
- jasko_ba
#43449 Re: Zeničani
Ovo._BataZiv_0809 wrote: ↑10/07/2020 07:48 Novi momenti u siljenju za SDA: ne bi valjalo da Fudo pobijedi jer ce ovi oper sve blokirati![]()
Samo vi apstinirajte i crtajte kurceve preko listica. Glasaci Ekrema Cosica, portira iz bolnice, onog sto ocitava brojila od struje, Emine Tufekcic, Kelesture, Rame juniora i kompanije to nece uraditi![]()
-
Shmeker
#43450 Re: Zeničani
Snaga Centra je imala historijsku šansu i sad je to mogla biti zenička NS s realnim brojem mandata od 9-10. Oni su međutim odlučili da se ponašaju kao i svaka druga nazadna opcija u gradu i ja im želim da ove godine ne predju ni izborni prag.
Naša Stranka isto kao opcija koja je obećavala je dopustila da je predvodi jedna Sanja Renic koja je svo svoje umijeće pokazala 2017 svrstavajuci se na stranu gradonačelnika u momentima kada je gradska raja od nje tražila da pokaže jasan stav u vezi Čelika.
SDP sa svojim dosadašnjim ponašanjem jasno govori da oni nemaju ni kapacitet ni ambiciju da se suprotstave Fuadu. Vjerovatno će podržati Fudu za gradonačelnika.
Od srednjovjekovnih stranaka u vidu SDA, ASDA, SBB se i ne očekuje ništa specijalno osim nekih seljačkih i primitivnih fazona koji mogu da pobude nagon za glasanje primitivnog bošnjačkog tijela.
Ove nove liste će dobro pazariti svoja mjesta na kraju.
Nije bitno koji će sastavi na kraju biti, bitan će biti prijelazni rok. Očekujem multipliciranje Omera Skalja u svakoj stranci.
Do sada jedino skidam kapu onom Draci što je istupio iz SDA. Pokazao je ako ništa bar odgovornost prema ljudima koji su ga zaokružili.
Naša Stranka isto kao opcija koja je obećavala je dopustila da je predvodi jedna Sanja Renic koja je svo svoje umijeće pokazala 2017 svrstavajuci se na stranu gradonačelnika u momentima kada je gradska raja od nje tražila da pokaže jasan stav u vezi Čelika.
SDP sa svojim dosadašnjim ponašanjem jasno govori da oni nemaju ni kapacitet ni ambiciju da se suprotstave Fuadu. Vjerovatno će podržati Fudu za gradonačelnika.
Od srednjovjekovnih stranaka u vidu SDA, ASDA, SBB se i ne očekuje ništa specijalno osim nekih seljačkih i primitivnih fazona koji mogu da pobude nagon za glasanje primitivnog bošnjačkog tijela.
Ove nove liste će dobro pazariti svoja mjesta na kraju.
Nije bitno koji će sastavi na kraju biti, bitan će biti prijelazni rok. Očekujem multipliciranje Omera Skalja u svakoj stranci.
Do sada jedino skidam kapu onom Draci što je istupio iz SDA. Pokazao je ako ništa bar odgovornost prema ljudima koji su ga zaokružili.