Da upravo sam i imao taj problem prije 10tak godina. Digli smo kredit (roditelji i ja) i rijesili problem. Najvise su zanovijetali oni koji ionako nista ne placaju i imaju hiljade duga prema upraviteljuP308 wrote: ↑08/07/2020 22:14
Jedina mana zadnjeg sprata je sto kad se desi neki problem sa krovom, kompletna zgrada odnosno svi stanari misle da je krov tvoj i da je na tebi da rijesis pa makar i privatno. Boli njih neka stvar sto tebi prokisnjava ili imas neki drugi problem.
Inace, zadnji sprat je![]()
Novogradnja u Sarajevu?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5851 Re: Novogradnja u Sarajevu?
- iceman ze
#5852 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ja Ćuh da samo krimosi investitori placaju izvodjacima/podizvodjacima istim ili vecim od sebe isto tako jel'te krimosima
, a svi ostali neka cekaju 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5853 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Zadnji sprat nije problem u neboderima, jer često imaju dovoljno sreestava da upravitelj to može pokriti u slučaju problema. Inače, još jedan problem tu može biti, a to je ako je kućica lifta blizu. U nekim neboderima to zna biti plaho bučno._BataZiv_0809 wrote: ↑08/07/2020 22:40Da upravo sam i imao taj problem prije 10tak godina. Digli smo kredit (roditelji i ja) i rijesili problem. Najvise su zanovijetali oni koji ionako nista ne placaju i imaju hiljade duga prema upraviteljuP308 wrote: ↑08/07/2020 22:14
Jedina mana zadnjeg sprata je sto kad se desi neki problem sa krovom, kompletna zgrada odnosno svi stanari misle da je krov tvoj i da je na tebi da rijesis pa makar i privatno. Boli njih neka stvar sto tebi prokisnjava ili imas neki drugi problem.
Inace, zadnji sprat je![]()
![]()
- alica.k
#5854 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ja ne znam zasto svi bjeze od prizemlja, ja sam namjenski trazila prizemlje. Hem jeftinije, hem nema stepenica, a stan i stolarija su predobro zvucno izolirani (iz 2010 novija gradnja-mada prozori i ulazna vrata su novi) i nista se ni iz vana ni iz haustora ne cuje.
-
lissics
#5855 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Cijev odvoda se zacepila u nasoj vertikali, komsiji u prizemlju poplavilo fekalijama.
- nivla
#5856 Re: Novogradnja u Sarajevu?
- alica.k
#5857 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Na trecem spratu poplavilo fekalijama takodjer - licno iskustvo. Nije to nesto specificno za prizemlje. Generalno smo na 3. spratu imali tonu problema sa poplavama, jes doduse da je iznad nas 2 sprata bilo nadogradjeno
-
vehidone
#5858 Re: Novogradnja u Sarajevu?
E čuj i žoharčina ima. Lift me ne zanima plaho.Stan je na prvom sprati,ne visoko prizemlje već prvi sprat.Raspored jeste dobar,bar meni se sviđa sa tim kružnim tokom.maxell_sarajevo wrote: ↑06/07/2020 23:44 Prve komsije ti žohari,a liftovi su toliki da mozes uci samo sa dvije kese.![]()
Raspored stanova je extra,kum ima 50-tak m2, soba, dnevna, trpezarija za kuhinjim,balkon,wc, dvostrano orijentisan, extra je onaj kruzni tok(hodnik,dnevna,kuhinja).
- nepass1
#5859 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ma haj,jutros sam na ferhadiji vidio ogroman broj zohara, desetine. A najskuplji kvadrat
- P308
#5860 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Nema vala nista gore. Zohari 
-
Concord
#5861 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Je li se iko ikad uspjesno rijesio te gamadi? Cak i ako ih se rijesis kakve koristi kad ti je kontaminiran haustor/zgrada/ulica/kvart?
- Ajatolah_
#5862 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Problem privatnosti i pogleda s ulice, ljudi se osjećaju i manje sigurnim u prizemlju jer su im stanovi najpristupačniji.
- alica.k
#5863 Re: Novogradnja u Sarajevu?
To mi je u potpunosti razumljivo, vjerujem da puno zavisi i od sigurnosti i kulture komsiluka. Ja (kuc kuc o drvo) nisam imala nikakvih problema.
Elem, poenta. Nisam pokusavala da ljudima kazem omg prizemlje je najbolja stvar ikad, samo da nije to toliko lose koliko kod nas ljudi misle. Posebno sada kada se pri gradnji vodi racuna o mnogim stvarima o kojima se prije nije vodilo racuna.
Za suteren se apsolutno slazem i od valjda 100 stanova koje sam pogledala u zadnjih god dana suteren i potkrovlje sam u sirokom luku zaobilazila i nisam ih ni isla gledati.
-
ibizza
#5864 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Znaci, komsijevjesticanametli wrote: ↑06/07/2020 19:02Imam stan na Mojmilu i zadovoljnavehidone wrote: ↑06/07/2020 14:09 Šta mislite o stanovima na Mojmilu izgrađeni pred Olimpijadu? Dvosobni stanovi od cca 55 kvadrata. Naselje je mirno,dobro povezano a i mikrolokacija bi mi odgovarala sto radi posla što radi djece. Ima li šta pozitivno ili negativno vezano za zgrade,stanove? Hvala svima.![]()
Nego, u planu je izrgadnja zgrade na Mojmilu, na vrhu naselja, gdje je onaj mracni parking (nekad ranije se naplacivao)...cekam da dovezu bagere, pa da pazarim jedan
- vjesticanametli
#5865 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Oooo konsija
javljaj i ja trazim 
-
fyllon
#5866 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Prizemlje je, po meni, okej u niskim zgradama do 4-5 spratova i koje su lokacijski na manje frekventnim podrucjima.
Vece zgrade nose sa sobom problem nekulture naseg stanovnista, gdje se stalno odozgo istresaju krpe i bacaju otpaci. Frekventna podrucja donose buku, a podrucja koja nisu frekventna nose strah od provalnika. Na visim spratovima ne dopire buka ljudi toliko koliko dopire kada je to ispred prozora. Svako ko zastane ispred i poprica cuje se, a to je bas grozno nocu, ako je neko polupijan i vraca se iz provoda. Ne znam koliko bi se mogli otvoriti prozori kao na visim spratovima bez bojazni od budala. A tu je i problem privatnosti. Veliki problem je i samo stubiste. Na visim spratovima prolaze ljudi samo koji zive na tom spratu, stubistem na prizemlju prolaze svi ljudi iz zgrade.
Mada, nista ne mora znaciti. Moze se potrefiti i na fine stanove u prizemlju, kvalitetno uradjene i dobro izolirane, sa finim komislukom. A i dosta je do osobe, nekima ne smeta i lahko se naviknu na sve.
Vece zgrade nose sa sobom problem nekulture naseg stanovnista, gdje se stalno odozgo istresaju krpe i bacaju otpaci. Frekventna podrucja donose buku, a podrucja koja nisu frekventna nose strah od provalnika. Na visim spratovima ne dopire buka ljudi toliko koliko dopire kada je to ispred prozora. Svako ko zastane ispred i poprica cuje se, a to je bas grozno nocu, ako je neko polupijan i vraca se iz provoda. Ne znam koliko bi se mogli otvoriti prozori kao na visim spratovima bez bojazni od budala. A tu je i problem privatnosti. Veliki problem je i samo stubiste. Na visim spratovima prolaze ljudi samo koji zive na tom spratu, stubistem na prizemlju prolaze svi ljudi iz zgrade.
Mada, nista ne mora znaciti. Moze se potrefiti i na fine stanove u prizemlju, kvalitetno uradjene i dobro izolirane, sa finim komislukom. A i dosta je do osobe, nekima ne smeta i lahko se naviknu na sve.
- nepass1
#5867 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Jesam ja u gradacackoj dok sam zivio. One terase dijelis sa komsijom, bila samo sperploca pregrada. Komsinica smece ostavljala na terasi. Po noci se poceli pojavljivati. Uzeo neke raid kucice i svaku noc dezinfekcija kuhinje. Vise se nisu pojavljivali bar u mom stanu.
-
breuer
#5868 Re: Novogradnja u Sarajevu?
nema šanse riješiti se žohara...ko to tvrdi, nek jednostavno pričeka još malo 
živio sam u Mis Irbinoj, žena i ja izludili
jedino gdje znam da ih nema su Ciglane i Koševsko, moguće da ima još pokoja lokacija...
živio sam u Mis Irbinoj, žena i ja izludili
jedino gdje znam da ih nema su Ciglane i Koševsko, moguće da ima još pokoja lokacija...
- P308
#5869 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Zivio na Mejtasu i nisam imao zohare. Sad sam na Malti i kad sam kupovao stan, nije mi palo na pamet da se raspitam za to jer se nikad srecom nisam susretao sa zoharima. Opet me sreca pogledala, i nema zohara ni ovdje
-
breuer
#5870 Re: Novogradnja u Sarajevu?
čuo sam da u ih je u Envera Šehovića baš bilo
ja, tačno, nema ih ni po Starom gradu, što me čudi, ali neki dan prolazim Kevrinim potokom pored one pekare kad jedan gadan gmili po ulici
ja, tačno, nema ih ni po Starom gradu, što me čudi, ali neki dan prolazim Kevrinim potokom pored one pekare kad jedan gadan gmili po ulici
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#5871 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Prizemlje ni pod razno bar kad sam ja u pitanju, a razloge ste nabrojali.
Fun fact zohara nema ni na M.Dvoru u onim starim zgradama odmah preko puta Unitica. A te zgrade imaju ona unutrasnja dvorista obrasla vegetacijom, a zgrade su bile stare i kad su oficiri Vermahta u njima boravili
Fun fact zohara nema ni na M.Dvoru u onim starim zgradama odmah preko puta Unitica. A te zgrade imaju ona unutrasnja dvorista obrasla vegetacijom, a zgrade su bile stare i kad su oficiri Vermahta u njima boravili
-
dzipalo
#5872 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Mi smo kod brata u stanu zatekli zohare kad je tek uselio, prije 3-4 godine. Zvali nekog lika s pika, 100KM uzeo i stavio neko sredstvo i evo i nakon 4 godine nigdje ih, tako da nemojte tvrditi nesto za sta niste sigurni. Jedino ako treba cekati 10 godina pa da vidimo?
-
breuer
#5873 Re: Novogradnja u Sarajevu?
ma kakvi to, možda ih jeste načelo, ali nema šanse a je iskorijenilo, nažalost 
i meni je tip sa pika dolazio, stavlja namaz od borne kiseline il tako nešto, nije prošao mjesec dok nisam nabasao na skotove...
al ima dosta i do higijene u ulazu i dezinsekcije...to može dosta oboriti broj nemani...
i meni je tip sa pika dolazio, stavlja namaz od borne kiseline il tako nešto, nije prošao mjesec dok nisam nabasao na skotove...
al ima dosta i do higijene u ulazu i dezinsekcije...to može dosta oboriti broj nemani...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#5874 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Dobili ste bitku, ne i rat. Gdje je zgrada?dzipalo wrote: ↑10/07/2020 10:09Mi smo kod brata u stanu zatekli zohare kad je tek uselio, prije 3-4 godine. Zvali nekog lika s pika, 100KM uzeo i stavio neko sredstvo i evo i nakon 4 godine nigdje ih, tako da nemojte tvrditi nesto za sta niste sigurni. Jedino ako treba cekati 10 godina pa da vidimo?
-
dzipalo
#5875 Re: Novogradnja u Sarajevu?
CVila. Jebes ga ako ce bitka biti svakih 5 godina onda i nije neki problem. Uredan im je haustor stvarno i mislim da ih kod komsija nije ni bilo nego samo u tom njegovom stanu pa se zato i ne vracaju._BataZiv_0809 wrote: ↑10/07/2020 10:29Dobili ste bitku, ne i rat. Gdje je zgrada?dzipalo wrote: ↑10/07/2020 10:09Mi smo kod brata u stanu zatekli zohare kad je tek uselio, prije 3-4 godine. Zvali nekog lika s pika, 100KM uzeo i stavio neko sredstvo i evo i nakon 4 godine nigdje ih, tako da nemojte tvrditi nesto za sta niste sigurni. Jedino ako treba cekati 10 godina pa da vidimo?