Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Connaisseur Karlin

#11501 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Connaisseur Karlin »

vjesticanametli wrote: 09/07/2020 12:46 a ti ko ne volis kupovat s nama haljinice :-D

elem ja svog ostavim u kafanu il kuci i nema mi kraja.....ne znam vala ni koji DZavo zene zovu vas i vode a vi jos gori sto idete :D
motivi moraju postojati, sumanjm da su prisiljeni :D
saint_mirad

#11502 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

Zašto se ovde jedinka (a naročito žene) predstavlja kao plastelin u rukama društva bez ikakve slobodne volje?

Ako mama čita zutilo, ćerka može razviti drugačije navike jer ima slobodnu volju, jel? Ako muž bije ženu, sutra njegov sin ne mora isto tako. Primeri odstupanja od društvenih uticaja postoje, inace bi svi mi bili borgovi pod socijalnom čizmom.
cLo

#11503 Re: Danasnji "feminizam"

Post by cLo »

MarlboroGold wrote: 09/07/2020 12:44
Ne. Na vise, ali nemaju dovoljno vremena za sve. Stas kad smo genijalci pq nam zene oduzmu vrijeme jer trebamo sa njima ici u soping da kupe haljinu.
da, toliki genijalci da ćete nauku zapostaviti zbog malo golog koljena i krpice :D
ipak je žena autoritet, kako god okreneš :D
pustopoljina

#11504 Re: Danasnji "feminizam"

Post by pustopoljina »

saint_mirad wrote: 09/07/2020 12:30
pustopoljina wrote: 09/07/2020 12:28
cLo wrote: 09/07/2020 12:23

da li to znači da su muškaraci usmjereni na jedno polje interesa i da tu daju svoj maximum, dok u ostalim poljima bleje?
Ma jedan o SIROKOM DIJAPAZONU INTERESA, drugi o fahspecifikumu :lol:
Muske je najbolje pustiti da se sami dogovore.
Hehe pa zar nije ta raznolikost kod muških koja je upravo demonstrirana na temi upravo dokaz širokog dijapazona interesa? :D
To sto ja na obradi drveta ne pisem, ne znaci da ne znam za vibracionu busilicu, raspolozive vrste burgija i granulaciju brusnog papira, za bosch pro i makitu i da nisam svojim rukama stosta odradila.
Kod muskih na forumu se demonstrira tetkastost sa povremenim koskanjem rogova.
saint_mirad

#11505 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

cLo wrote: 09/07/2020 12:53
Ne. Na vise, ali nemaju dovoljno vremena za sve. Stas kad smo genijalci pq nam zene oduzmu vrijeme jer trebamo sa njima ici u soping da kupe haljinu.
da, toliki genijalci da ćete nauku zapostaviti zbog malo golog koljena i krpice :D
Kako ko, Njutna i Teslu nije omadjijalo golo žensko koleno. Al sta oni znaju, to su proto-inceli. :-D
pustopoljina

#11506 Re: Danasnji "feminizam"

Post by pustopoljina »

saint_mirad wrote: 09/07/2020 12:51 Zašto se ovde jedinka (a naročito žene) predstavlja kao plastelin u rukama društva bez ikakve slobodne volje?

Ako mama čita zutilo, ćerka može razviti drugačije navike jer ima slobodnu volju, jel? Ako muž bije ženu, sutra njegov sin ne mora isto tako. Primeri odstupanja od društvenih uticaja postoje, inace bi svi mi bili borgovi pod socijalnom čizmom.
Zato sto podcjenjujes okolinu.
Ne mora, ali sve su prilike da hoce.
I kcerka citati zutilo i sin tuci zensko
saint_mirad

#11507 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

pustopoljina wrote: 09/07/2020 12:54
saint_mirad wrote: 09/07/2020 12:30
pustopoljina wrote: 09/07/2020 12:28

Ma jedan o SIROKOM DIJAPAZONU INTERESA, drugi o fahspecifikumu :lol:
Muske je najbolje pustiti da se sami dogovore.
Hehe pa zar nije ta raznolikost kod muških koja je upravo demonstrirana na temi upravo dokaz širokog dijapazona interesa? :D
To sto ja na obradi drveta ne pisem, ne znaci da ne znam za vibracionu busilicu, raspolozive vrste burgija i granulaciju brusnog papira, za bosch pro i makitu i da nisam svojim rukama stosta odradila.
Kod muskih na forumu se demonstrira tetkastost sa povremenim koskanjem rogova.
Stoji ovo prvo. Al ček, kako se to demonstira "tetkastost" I šta ti znači taj seksisticki termin? :mrgreen:

Ako pišemo caps lockom, jeli zajedno i svako malo vas teramo u kuhinju jel to manje tetkasto ili kako to ide?
Connaisseur Karlin

#11508 Re: Danasnji "feminizam"

saint_mirad wrote: 09/07/2020 12:55
Kako ko, Njutna i Teslu nije omadjijalo golo žensko koleno. Al sta oni znaju, to su proto-inceli. :-D
imas masu primjera sa parovima, genijima, radili zajedno

Milena Maric i Einstein

nastavi niz...
saint_mirad

#11509 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

pustopoljina wrote: 09/07/2020 12:56
saint_mirad wrote: 09/07/2020 12:51 Zašto se ovde jedinka (a naročito žene) predstavlja kao plastelin u rukama društva bez ikakve slobodne volje?

Ne potcenjujem, navedeni scenariji jesu realni, ali se na temi predstavljaju kao jedini mogući. Isključuje se opcija da čovek preraste okolinu. To se dešava retko, istina, ali se ipak dešava.
Last edited by saint_mirad on 09/07/2020 13:01, edited 1 time in total.
wewa

#11510 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

kad smo kod istrazivanja, btw, statistika PISA testiranja jasno pokazuje da su ekonomsko-socijalne prilike porodice iz koje dijete dolazi među najznačajnijim faktorima (ne)uspjeha. toliko o uticaju okoline na razvoj.
saint_mirad

#11511 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

Connaisseur Karlin wrote: 09/07/2020 12:57

Milena Maric i Einstein

nastavi niz...
Ne sporim, ali postojanje naučnika koji su promenili svet bez žena pokazuje da one nisu esencijalne kao potpora za muški uspeh.

Ali ja ipak mislim da jeste bolje imat ženu uz sebe, i to iz više razloga.
Connaisseur Karlin

#11512 Re: Danasnji "feminizam"

saint_mirad wrote: 09/07/2020 12:59
Connaisseur Karlin wrote: 09/07/2020 12:57

Milena Maric i Einstein

nastavi niz...
Ne sporim, ali postojanje naučnika koji su promenili svet bez žena pokazuje da one nisu esencijalne kao potpora za muški uspeh.

Ali ja ipak mislim da jeste bolje imat ženu uz sebe, i to iz više razloga.
zenama je bilo zabranjeno obrazovanje , ponekad su opazene zenaeiz viskoh drustvenih slojeva, a iste su imale prioritet u naucnim dislipinama :)

zene nisu potpora, niti im je to bio cilj , zene su jednsotano zeljele da izucavaju, rade, a partnerski radi je upravo doprinjeo pronalascima, znaci, nije sam Einstein izumio teroiju realitivteta ;-)
pustopoljina

#11513 Re: Danasnji "feminizam"

Post by pustopoljina »

saint_mirad wrote: 09/07/2020 12:58
pustopoljina wrote: 09/07/2020 12:56

Ne potcenjujem, navedeni scenariji jesu realni, ali se na temi predstavljaju kao jedini mogući. Isključuje se opcija da čovek preraste okolinu. To se dešava retko, istina, ali se ipak dešava.
Ukazem ti na to drugom prilikom, za jednu zenu, nisam bas vicna multitaskingu ;)
saint_mirad

#11514 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

Heh OK, mada ne znam za izbor reči, neko bi shvatio kao pokušaj uvrede i atak na muškost nasuprot koje stoji tetkastost aka feminiziranost.

Ja ne zamerim, kontam da nas bockas za naše dobro. :D
SmokingMan

#11515 Re: Danasnji "feminizam"

Post by SmokingMan »

Overrated opinion, kako se partner postavi, a najbolje bi bilo da svi odbace ovo loše durštveno uvjerenje o autoritetima.
cLo

#11516 Re: Danasnji "feminizam"

Post by cLo »

Trafalgar Law wrote: 09/07/2020 13:13
Overrated opinion, kako se partner postavi, a najbolje bi bilo da svi odbace ovo loše durštveno uvjerenje o autoritetima.
Ma ovo je bilo stereotipom protiv stereotipa, ja ne mislim tako, imam ja mnogo muškaraca u svom životu koje nikada ne bih svela na primarne nagone, pa se pitam da li muškarci na ovoj temi u svom okruženju imaju žene koje poštuju i vole, bez obzira što su žene :?
Sve ovo što sam napisala na temi, a pomalo izaziva muškarce, je više odgovor na njihov šovinizam, nego moje stvarno mišljenje o muškarcima.
Ali evo kada Marlboro napiše o svojoj vlastitoj ženi da je plićak i da se bavi ispraznim stvarima, te i njega odvlači od suštinskih, stvarno pomislim kako muškarci na temi uz sebe imaju samo površne žene, pa na osnovu njih generaliziraju, ali i povrh svega toga imam potrebu stati na stranu tih žena, jer su muškarci onda grozni licemjeri, misle o svojim ženama najgore, a ipak idu takvi genijalni sa svojim plitkim ženama u šoping i učestvuju u tričarijama. E ko je onda tu genijalan i jači?
S4mpion

#11517 Re: Danasnji "feminizam"

Post by S4mpion »

wewa wrote: 09/07/2020 09:00
zasto se roditelji lijepe na Zadrugu i sapunice, umjesto na dokumentarne filmove na National Geopraphicu?

zasto je bitnije imati odjecu po posljednjoj modi umjesto ulaznice za pozoriste?

zasto na javnim servisima vise nema obrazovnog programa?

zasto se od jedne plate ne moze zivjeti, pa cak ni od dvije naoko prosjecne?

ali ne, hajde da krenemo od djevojcica, jer njihovo ponasanje je najgore sto mozemo danas vidjeti.

btw age of consent u Srbiji je 14 godina zbog brojne romske populacije i pokusaja da se postuje njihova tradicija a na neki nacin ipak zastite djeca.
U prevodu, zajednički problem, nigdje veze s feminizmom.
The 51st State

#11518 Re: Danasnji "feminizam"

Post by The 51st State »

prvo disney i slicne ukinuti u obrazovanju zenske djece, pa onda lagano, tu se vec uvaljuju sexisticki narativi.
madner

#11519 Re: Danasnji "feminizam"

Post by madner »

Nema od toga nista, to je uspjesna strategija visokog rizika za socijalni napredak. Drustvo gdje je socijalni napredak manje rizicnim metodama (obrazovanje - posao) upitan ce uvijek imati ljude koji preferiraju kockarsku opciju. Pogotovo jer je opcija koja ne diskriminira po inteligenciji, dakle moguca je za vise ljudi od visokog obrazovanja.
saint_mirad

#11520 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

A kako zene gledaju na benevolentni seksizam, poput otvaranja vrata od auta, dodavanje i pridržavanje kaputa, ponude da se plati račun na prvom sastanku i slično?

Da li je i taj seksizam loš ili se pravi distinkcija?
The 51st State

#11521 Re: Danasnji "feminizam"

Post by The 51st State »

ovo je bas zabavna tema koja fino ilustruje matrix modernistickog drustva, punim se pedala, a non stop mr. smith iza coska. sega totalna.
madner

#11522 Re: Danasnji "feminizam"

Post by madner »

Zavisi koji auto vozis.
SmokingMan

#11523 Re: Danasnji "feminizam"

Post by SmokingMan »

cLo wrote: 09/07/2020 13:49
Trafalgar Law wrote: 09/07/2020 13:13
Ma ovo je bilo stereotipom protiv stereotipa, ja ne mislim tako, imam ja mnogo muškaraca u svom životu koje nikada ne bih svela na primarne nagone, pa se pitam da li muškarci na ovoj temi u svom okruženju imaju žene koje poštuju i vole, bez obzira što su žene :?
Sve ovo što sam napisala na temi, a pomalo izaziva muškarce, je više odgovor na njihov šovinizam, nego moje stvarno mišljenje o muškarcima.
Ali evo kada Marlboro napiše o svojoj vlastitoj ženi da je plićak i da se bavi ispraznim stvarima, te i njega odvlači od suštinskih, stvarno pomislim kako muškarci na temi uz sebe imaju samo površne žene, pa na osnovu njih generaliziraju, ali i povrh svega toga imam potrebu stati na stranu tih žena, jer su muškarci onda grozni licemjeri, misle o svojim ženama najgore, a ipak idu takvi genijalni sa svojim plitkim ženama u šoping i učestvuju u tričarijama. E ko je onda tu genijalan i jači?
Naravno da se ljudi bave površnim stvarima, obuhvatajući BH društvo u globalu, i ne dijeleći ga prema spolim razlikama, ja to primjetim i tako prenosim ono što se manifestuje oko mene i na mene. Naravno da i ja težim, a vjerovatno i većina žena, partnerki/pratneru koja posjeduje određenu intelektualnu težinu, i da ima svoj hobi u kojem uživa i podučava druge, meni je navedeno daleko poželjnije od imovinskog statusa, a posebno njene ljepote, za šta se dobar dio muškaraca ali i žena uglavnom vežu. Naravno da treba izvjegavati omalovažavanje onih koji su nezainteresirani u pogledu traganja za znanjem i što ih interesuju neki društveni trendovi, što nam nikako ne smije dati za pravo da sebe smatramo nekim autoritetom znanja u okolini, a da pri tom ne pomislimo koliko oko nas postoji onih koji posjedju veći stepen znanja od nas samih, i koliko je znanje samo po sebi sklono revidiranju koz nova naučna otkrića. Ja nema tendeciju da budem na bilo čijoj strani, sklon sam samokritici i kritici okoline, zbog čega ljudi na mene gledaju sa određenom dozom opreza, jer većina ljudi koje znam ne vole izravan, pojedonostavljen govor bez dvosmislenih i usiljenih termina.
MarlboroGold

#11524 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Ne autoritet, vec nasa slabost :oops:
S4mpion

#11525 Re: Danasnji "feminizam"

Post by S4mpion »

Čisto da pribilježimo:

Stranica 463-postignuća modernog feminizma i dalje su jednaka nuli.
Post Reply