Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Laplace wrote: ↑08/07/2020 17:15
Jedan dan vozim uz Koševsko, sa suprotne strane ide trojka i prelazi oko metar na moju traku. Ja nemam gdje bježati (visok i oštar ivičnjak), pa stisnem sirenu, on diže ruke i maše. Druže, ne pozdravljam te nego pokušavam spasiti živu glavu (dobro, ne glavu nego gume da ne isiječem). Sutradan ista stvar, isto trojka (druga boja), isto na mojoj strani, opet ja na sirenu a on maše. Koja im j eto fora?
Par dana kasnije, prema Kobiljoj glavi, passat parkiran na trotoatu i hop! - katapultira vrata na cestu. Pri brzini od 50~60 jedva se provukoh između vrata i auta sa suprotne strane.
Danas ispred firme sa 4~5 parkirnih mjesta isto passat parkirao poprečno tako da je zauzeo skoro cijeli parking, jedva ja uspio da uguram auto na kraj parkinga. Bitno je da je njemu lakše ući i izaći, "žuri čovjek" (a do auta se šetka cijelu vječnost).
Kad bih sad nastavio sve prekršaje koje svakog dana rade vozači VW, preopteretio bih forum i srušio im servere.
Drug, po stilu pisanja i kolicini frustracije koja se osjeti u tvojim postovima, rekao bih da si u posjedu nekog francuza, azijata ili slicnog sporeta. Razumijem te drug. Vjeruj da je svima borba i nemoj se predavati. Vozices i ti jednom auto.
Samo opusteno drug.
Drug, potpuno si promašio + što sam već napisao šta vozim + što su ovo što navodim činjenice. Očajan si internet psiholog, preporučujem da mijenjaš profeiju.
Odakle li sve niču ovi VW sektaši?
Edit: Jedina frustracija (ako se tako može nazvati) je to što me svaki dan neki VW sektaš za volanom ugrožava, gura sa ceste i maltene ide u sudar. Trebam li nabaviti kameru pa snimati i tako dokazati da su VW sektaši u većini ubice na cesti?
Laplace wrote: ↑08/07/2020 17:05
Pa evo MOJA ŽENA, pa to je nevjerovatno. Punu jebenu godinu joj ponavljam iste stvari, trebaš ovako, nemoj tako, sad si čovjeku oduzela prvenstvo prolaza, gdje ti je žmigavac itd. ali ona i dalje pita iste stvari ko da prvi put vozi.
Onda kad joj se ugasi auto, nije joj jasno po 100-ti put sto joj se ugasilo, pa reko krećeš iz 3. brzine, ne valja ti vaga, brzo otpustas kvacilo, al sve to poslije kilometara i kilometara vožnje.
Da sam na njenom mjestu pregazio bih te prvi put kad bi izasao da mi pomognes da se parkiram... ops dragi izvini naglo sam pustila kvacilo
Kolega, zabrljao si nešto sa citiranjem. To nisu moje riječi. Provjeri koga si trebao da citiraš.
Laplace wrote: ↑09/07/2020 00:10
Ako pitaš VW sektaše, tako ispada.
Prije ćeš vegana nagovoriti da pojede ćevape nego VW sektašu dokazati da nije u pravu.
To je ona psihologija iz kamenog doba: muškarac je za volan, žena za kuhinju.
Ne znam sta mi gore ide...
To je pitanje ko ima talenta za nešto a ko nema. sjetih se kad sam gledao ženu kako iz prvog pokušaja parkira na uskom mjestu, sve po PS-u i paraleleno sa linijama, gdje većina ovih forumskih nazovimacho tipova ne bi uspjeli ni iz deset pokušaja. Ali ono "hvalite me usta moja", a ostavi auto nakrivo kao da prvi put vozi.
Nije tesko postati nesiguran ako oduvijek slusas da su zene losi vozaci, ako nemas prakse, ako ti babo nike davao auto od 16 da vozikas... ako nemas podrske i muz/suvozac ima nervne slomove kad objasnjava...
Zivim u zemlji gdje sam se zijanila koliko zena vozaca ima (muski suvozaci), vozacica svih vrsta kamioma, cisterni, autobusa...
Baba od 80 godina u autima...
Mislim da je stvar mentaliteta, stereotipa, odgoja...
Laplace wrote: ↑08/07/2020 17:05
Pa evo MOJA ŽENA, pa to je nevjerovatno. Punu jebenu godinu joj ponavljam iste stvari, trebaš ovako, nemoj tako, sad si čovjeku oduzela prvenstvo prolaza, gdje ti je žmigavac itd. ali ona i dalje pita iste stvari ko da prvi put vozi.
Onda kad joj se ugasi auto, nije joj jasno po 100-ti put sto joj se ugasilo, pa reko krećeš iz 3. brzine, ne valja ti vaga, brzo otpustas kvacilo, al sve to poslije kilometara i kilometara vožnje.
Da sam na njenom mjestu pregazio bih te prvi put kad bi izasao da mi pomognes da se parkiram... ops dragi izvini naglo sam pustila kvacilo
Kolega, zabrljao si nešto sa citiranjem. To nisu moje riječi. Provjeri koga si trebao da citiraš.
Sorry trebao sam citirati kolegu "shape of despair"
Uskoro bih trebao imati priliku voziti u Parizu, pa ako je netko vozio tamo i ima neka iskustva i "nerviranja" bilo bi lijepo čuti.
Bolje da znam sta me čeka
Xeox2 wrote: ↑09/07/2020 01:28
Uskoro bih trebao imati priliku voziti u Parizu, pa ako je netko vozio tamo i ima neka iskustva i "nerviranja" bilo bi lijepo čuti.
Bolje da znam sta me čeka
Ma opusteno. Samo pazi kad udjes u kruzni tok oko Trijumfalne kapije, otvori dobro oci i upali sva cula.
Pa majku mu....stalo jutros s truhlim kombijem stealth mode...naiđe levat iz suprotne i stade i on...i počeše eglenisati
Sačekam 10-ak sec i svirnem...ništa...onda legnem na sirenu....ono nevoljko ovaj iz suprotne krenu i gleda u mene kao koji mi je...a ovaj s kombijem osta nalakćen na prozor svoje truhlovine...matori kenjci.
A ovo za žene i muškarce...jbg, praksa kaže da su učesnici saobraćajnih nesreća većinom muškarci, pogotovo onih sa teškim posljedicama...ko je kreten za volanom, kreten je bilo žensko ili muško...ili smotan
Doduše, mene je na Marin Dvoru sastavila pozadi jedna kraljica
Bloo wrote: ↑09/07/2020 00:19
Nije tesko postati nesiguran ako oduvijek slusas da su zene losi vozaci, ako nemas prakse, ako ti babo nike davao auto od 16 da vozikas... ako nemas podrske i muz/suvozac ima nervne slomove kad objasnjava...
Zivim u zemlji gdje sam se zijanila koliko zena vozaca ima (muski suvozaci), vozacica svih vrsta kamioma, cisterni, autobusa...
Baba od 80 godina u autima...
Mislim da je stvar mentaliteta, stereotipa, odgoja...
Podsjeti me: prije desetak godina vidim da žena od sedamdesetak godina vozi auto, a na suvozačevom mjestu sjedi momak od tridesetak godina. A onda se sjetim da neki automobili imaju volan na desnoj strani.
Tomahawk11 wrote: ↑09/07/2020 07:42
Pa majku mu....stalo jutros s truhlim kombijem stealth mode...naiđe levat iz suprotne i stade i on...i počeše eglenisati
Sačekam 10-ak sec i svirnem...ništa...onda legnem na sirenu....ono nevoljko ovaj iz suprotne krenu i gleda u mene kao koji mi je...a ovaj s kombijem osta nalakćen na prozor svoje truhlovine...matori kenjci.
Koje su marke kombi i auto?
Kombi WW krntija stara...nisam se razumio šta je kod ovog drugog bilo, bio sam ljut
Koje su marke kombi i auto?
Kombi WW krntija stara...nisam se razumio šta je kod ovog drugog bilo, bio sam ljut
Laplace wrote: ↑09/07/2020 09:21
Eto, da ne bude da ja izmišljam i lažem.
Lažeš da si i ti imao iskustvo s levatom
Takvih slučajeva sam imao više puta, samo nisam pisao ovdje svaki put. Ni svaki deseti put.
Još davno, kad se tek otvorila prva dionica autoputa od Sarajeva ka Podlugovima (tad se naplaćivalo paušalno), na ograničenju 120 dva VW kombija (marke truhljo) voze nekih 60~70) jedan do drugog i pričaju. Ništa, koči i vozi za njima (blicanje, sirena, pozdravi i čestitke familiji ne daju nikakvog efekta).
A to da dvojica sa suprotnih strana stanu i pričaju, pri tome blokirajući oba smjera, je svakodnevna pojava kod nas.