Nema 10,5 milijuna u budžetu, nema respiratora, nema odgovornosti, ostavki, nema kazne. Kriza je zdravstvena, ekonomska, politička i nije vrijeme za za.ebanciju i neodgovorno kriminalno i profitersko ponašanje.
Premijer Novalić priprema teren, sječe Krizni štab i daje pare za nabavku Solaku da napiše specifikaciju koje bi se postidio prosječan osnovac. Solak daje pare na neviđeno i bez garancija firmi koja nije registrirana za uvoz medicinske opreme i koja nije u sistemu javne nabavke. Uzgred, ta firma se bavi otkupom malina dok se namjerno izostavlja pedesetak firmi kojima je uvoz medicinskih sredstava rutina.
Zakazale institucije, zakazali pojedinci, rezultat je katastrofa.
I tko je kriv ?
Oni bez obraza koji profitiraju ili mi koji ih jednom u dvije godine možemo pomesti sa vlasti masovnim izlaskom na izbore i glasanjem za onoga tko nije bio na vlasti u mandatu u kojem se ovo dešava ?
Naravno, svatko ima svoje razloge zašto ne odvoji jedan sat jednom u dvije godine da izađe na izbore. Mrsko mi, svi su isti, nemam za koga, svejedno mi, su fraze - izgovori ali i simptomi ljenosti mozga i tijela onih koji na kraju i jesu isti kao ovi profiteri i kriminalci na vlasti.
Možda je bolje da ne izlaze na izbore jer bi rezultati bili još bolji u korist lopova.