Prevaranti na PIK-u
-
saabsa
#6451 Re: Prevaranti na PIK-u
Ma kakav olx i originali, idiot je ko god očekuje bilo kakvu normalnu reakciju od njihove administracije po bilo kojem pitanju.
1. artikal koji prodajem, 100% originalan i u detaljnom opisu ubačen video snimak artikla sa svim dokazima da se radi o originalnom proizvodu (veoma lako provjerljivo) . Likovi ga izbrišu kao navodno prijava radi originalnosti od neke fol agencije iz vražije materine i da se njima obratim za to. Hajde i nekako , baš me briga neću propasti zbog jednog artikla, ali mi nije normalno da je pun pik istog artikla gdje se iz aviona vidi da se radi o mrtvom dupljaku.
2. svako malo imam problem sa porukama, uđem u olx i vidim da mi je otvorena poruka za koju ni notifikaciju nisam dobio. Naravno pomoć od olx nećeš dobiti... jedino neka glupa pitanja podpitanja i nikakve konkretne pomoći.
1. artikal koji prodajem, 100% originalan i u detaljnom opisu ubačen video snimak artikla sa svim dokazima da se radi o originalnom proizvodu (veoma lako provjerljivo) . Likovi ga izbrišu kao navodno prijava radi originalnosti od neke fol agencije iz vražije materine i da se njima obratim za to. Hajde i nekako , baš me briga neću propasti zbog jednog artikla, ali mi nije normalno da je pun pik istog artikla gdje se iz aviona vidi da se radi o mrtvom dupljaku.
2. svako malo imam problem sa porukama, uđem u olx i vidim da mi je otvorena poruka za koju ni notifikaciju nisam dobio. Naravno pomoć od olx nećeš dobiti... jedino neka glupa pitanja podpitanja i nikakve konkretne pomoći.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#6452 Re: Prevaranti na PIK-u
Opa, neko se uzbudio jer su mu izbrisali kopiju koju je pokušao prodati kao orginal. Izgleda da ipak rade nešto 
- RagibUzoriti
- Vozim: Vozim se na struju
#6453 Re: Prevaranti na PIK-u
Kad je kupac pravi nije problem robu i dostaviti na adresu.
Ali ybt ti se trudis da napravis oglas sto ljepse i opis i slike i na kraju ti se javi 128 supogljavaca koji te pitaju treba li ti u zamjenu sta sa njihovog tavana...
ma daj
- vjesticanametli
#6454 Re: Prevaranti na PIK-u
i koja je zadnja 
- fwh
#6455 Re: Prevaranti na PIK-u
Pozz...
Je li neko ima slično iskustvo?
Prodajem na OLX gitaru, i jutros je obnovim kad kroz sat vremena dobijem na viber poruku da li prodajem taj-i-taj item. Poruka je na engleskom, kupac je iz Poljske. Traži paypal da mi uplati kako bi poslije neki agent došao po robu...
Šta da radim? Stvarno je ovo novo za mene...
Hvala unaprijed na informacijama...
Prodajem na OLX gitaru, i jutros je obnovim kad kroz sat vremena dobijem na viber poruku da li prodajem taj-i-taj item. Poruka je na engleskom, kupac je iz Poljske. Traži paypal da mi uplati kako bi poslije neki agent došao po robu...
-
Nadzorna_ploca
#6456 Re: Prevaranti na PIK-u
Ma pasha ako ti uplati daj i ciganu da je nosi ako dodje za njega.
Tebi je kes najbitniji da je na racunu.
Tebi je kes najbitniji da je na racunu.
- vjesticanametli
#6457 Re: Prevaranti na PIK-u
- RagibUzoriti
- Vozim: Vozim se na struju
#6458 Re: Prevaranti na PIK-u
Reci poljaku samo keš lave...
Nemam email nemam paypal...
Priznajem samo solarno plaćanje :pare na sunce
Nemam email nemam paypal...
Priznajem samo solarno plaćanje :pare na sunce
- Edin H.
#6459 Re: Prevaranti na PIK-u
Reci mu samo tozla dolazi u obzir. 
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#6460 Re: Prevaranti na PIK-u
Ne znamo napraviti po tvojim mjerama, nemoj vise da zoves. Pozzcadburry wrote: ↑06/07/2020 16:35 https://www.olx.ba/profil/SARAPLAST/
Dogovorili posao, izasao neki lik na teren kao da uzme mjere i vise nikad se nije javio. Ja zvao hiljadu puta, nece da se javi na telefon.
Bjezite od ovakvih "firmi".![]()
- nepass1
#6461 Re: Prevaranti na PIK-u
Citao sam vec za poljake da se javljaju hoce nesta da kupe. Vjerovatno spam
- Edin H.
- nepass1
#6463 Re: Prevaranti na PIK-u
U hr lik pisao, na njuskalo stavio laptop polovan, javio mu se neki poljak kao kupio bi. Pa je pitao da li da prodaje. Sad sta hoce i kako rade pojma nemam
- fwh
#6464 Re: Prevaranti na PIK-u
Jučer lik zove na Viber 3 puta, ja na sastanku. Poruke šalje kao hoćemo li, gdje je problem. Reko': sorry, cach only - i tu sve završi...
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#6465 Re: Prevaranti na PIK-u
Bio je clanak na klixu. Pošalju lažnu fakturu da su uplatili, ili traže od tebe da im pošalješ novac za neki fee koji će ti vratiti. To su dva načina prevare preko paypala a ni u jednom slučaju ne dobiješ novac. Bankovne podatke ne moze dobiti, jer za paypal uplatu treba samo mail.
Čak i da dobiješ novac zajebano je jer prodavač u svakom trenutku moze otvoriti paypal case i onda ti dokazuj da si poslao ispravan artikal. Paypal je vecinom na strani kupca.
Imao sam primjer kod druga, koji je prodao artikal strancu, koji nije bio zadovoljan i fizički uništi artikal te zatraži povrat novca. Paypal presudi u njegovu korist, jer je fizičko oštećenje vidljvo na slikama.
- yamakashii
#6466 Re: Prevaranti na PIK-u
Vjerovatno se radi o istoj ekipi kao nafwh wrote: ↑07/07/2020 18:52 Pozz...
-
Livorno
#6467 Re: Prevaranti na PIK-u
On ce kao tebi uplatiti na paypal:
- cijenu gitare (npr. 200€)
- trosak za agenta ili taksistu (npr. 100€)
I poslace ti lazni mail gdje pise da ti je na paypal uplacen iznos od 300€.
I ti trebas agentu da das gitaru i 100€.
Ne znam kako neko moze biti toliko naivan da takva prevara uspije
- cijenu gitare (npr. 200€)
- trosak za agenta ili taksistu (npr. 100€)
I poslace ti lazni mail gdje pise da ti je na paypal uplacen iznos od 300€.
I ti trebas agentu da das gitaru i 100€.
Ne znam kako neko moze biti toliko naivan da takva prevara uspije
- drug_profi
#6468 Re: Prevaranti na PIK-u
Ma nazalost, cestiti i posteni ljudi koje nikad niko nije prevario, niti bi oni koga, ocekuju od drugih da su takvi.
-
LikeLike
#6470 Re: Prevaranti na PIK-u
Meni se javi zena na viber za artikal koji prodajem na OLX-u. Pita imam li 100 komada na stanju, kazem nemam kod sebe, ali na njenoj adresi mogu biti u roku od 2 dana. Pita moze li za odredjenu cijenu, ja pristanem. Sljedeci dan stigli artikli, ja taman krenuo da saljem ona salje poruku na viber da ne moram narucivati i slati jer je nasla jeftinije
Bezveze platim postarinu i imam visak 100 komada i ne jebi mater kuji
Sreca pa je izletila druga musterija pa sam se rijesio toga i zaradio vise 
Bezveze platim postarinu i imam visak 100 komada i ne jebi mater kuji
- drug_profi
#6471 Re: Prevaranti na PIK-u
Imas u dojmovima da je vec jednog prevario za neispravan racunar prije dvije godine.
-
laly
#6472 Re: Prevaranti na PIK-u
Zanima me da li je neko mozda imao slicnu situaciju...covjek na olix-u prodaje poslovni prostor skoro godinu dana stoji oglas, odemo pogledamo prostor i svidi nam se. Dogovorimo sa covjekom da cemo sljedece sedmice ici kod notara da zavrsimo kupoprodaju. Nakon nekoliko dana zove on i kaze ne moze sa zenom da se dogovori hoce li prodati ili nece poslovni prostor, pa eto da sacekam jos neko vrijeme da se oni dogovore
Oglas jos uvjek stoji na Olixu.
Nikako mi nije jasno sta je ovdje u pitanju
Nikako mi nije jasno sta je ovdje u pitanju
- drug_profi
#6473 Re: Prevaranti na PIK-u
Ma nista. Trazi dalje.
- Rothmans
#6474 Re: Prevaranti na PIK-u
Hiljade je takvih oglasa koji samo sluze za dopisivanje i nista vise. Ja jednom se dogovorim da kupim skuter , potegnem od zenice do tuzle skoro, dodjem tamo kad neki brnjo maloljetni objavio. Hoce ga otac udarat sto je stavio oglaslaly wrote: ↑05/08/2020 21:22 Zanima me da li je neko mozda imao slicnu situaciju...covjek na olix-u prodaje poslovni prostor skoro godinu dana stoji oglas, odemo pogledamo prostor i svidi nam se. Dogovorimo sa covjekom da cemo sljedece sedmice ici kod notara da zavrsimo kupoprodaju. Nakon nekoliko dana zove on i kaze ne moze sa zenom da se dogovori hoce li prodati ili nece poslovni prostor, pa eto da sacekam jos neko vrijeme da se oni dogovoreOglas jos uvjek stoji na Olixu.
Nikako mi nije jasno sta je ovdje u pitanju![]()
-
laly
#6475 Re: Prevaranti na PIK-u
E svasta...ma ovo je stariji covjek, izgledao je ozbiljan. Nije mi jasno sta stavlja u oglase ako mu se ne prodaje, samo sam se bezveze maltretirala oko toga, uzimala izlaz s posla, cekala u banci sat vremena.. A oglas jos stoji objavljen..Rothmans wrote: ↑05/08/2020 23:51Hiljade je takvih oglasa koji samo sluze za dopisivanje i nista vise. Ja jednom se dogovorim da kupim skuter , potegnem od zenice do tuzle skoro, dodjem tamo kad neki brnjo maloljetni objavio. Hoce ga otac udarat sto je stavio oglaslaly wrote: ↑05/08/2020 21:22 Zanima me da li je neko mozda imao slicnu situaciju...covjek na olix-u prodaje poslovni prostor skoro godinu dana stoji oglas, odemo pogledamo prostor i svidi nam se. Dogovorimo sa covjekom da cemo sljedece sedmice ici kod notara da zavrsimo kupoprodaju. Nakon nekoliko dana zove on i kaze ne moze sa zenom da se dogovori hoce li prodati ili nece poslovni prostor, pa eto da sacekam jos neko vrijeme da se oni dogovoreOglas jos uvjek stoji na Olixu.
Nikako mi nije jasno sta je ovdje u pitanju![]()