Sada će te sijači smrti prijaviti da si bioterorist i da širiš zarazu. Alergija više ne postoji kao niti jedna druga bolest/alergija. Sve je to korona. #Ostanikucimoja tetka wrote: ↑07/07/2020 13:24 jučer udjem u tramvaj naravno maska i rukavice..... u jednom momentu krenem kihati bar pet šest puta, da vam je bilo vidjeti kako narod bježi od mene i čudno me gleda, a ja sam samo teški alergičar.
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- Tesla Edison
#28126 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
Mogy87
#28127 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Malo edukacije u oblasti zdravstva nasem narodu ne bi bilo na odmet. Daleko od toga da trebaju ljudi dijagnoze postavljati, ali znati neke osnovne stvari valjda je stvar opste kulture. Drzite se alergije mogu biti bas gadne.moja tetka wrote: ↑07/07/2020 13:24 jučer udjem u tramvaj naravno maska i rukavice..... u jednom momentu krenem kihati bar pet šest puta, da vam je bilo vidjeti kako narod bježi od mene i čudno me gleda, a ja sam samo teški alergičar.
- mO k3
#28128 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Prijavio sam ti post , dosta je vise tvoga bullshitaTESLA_EDISON wrote: ↑07/07/2020 13:30Sada će te sijači smrti prijaviti da si bioterorist i da širiš zarazu. Alergija više ne postoji kao niti jedna druga bolest/alergija. Sve je to korona. #Ostanikucimoja tetka wrote: ↑07/07/2020 13:24 jučer udjem u tramvaj naravno maska i rukavice..... u jednom momentu krenem kihati bar pet šest puta, da vam je bilo vidjeti kako narod bježi od mene i čudno me gleda, a ja sam samo teški alergičar.
- ANamelessGhoul
#28129 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
E čuj prijavili mu post. Ima pravo čovjek da piše
-
daddy-kool
#28130 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... u-15006859
U Srbiji od korone umrlo najviše ljudi u jednom danu do sada: ‘Beograd bi mogao u karantenu‘
U posljednja 24 sata u Srbiji je od koronavirusa preminulo čak 13 osoba, što je najviše dosad u jednom danu u toj zemlji.
Novozaraženih osoba je 299, a testirano je 8.287 ljudi, piše Blic. Na respiratorima se pak trenutno nalazi 110 pacijenata.
Prema riječima epidemiologa Predraga Kona, najteže je stanje u Beogradu za koji nije isključeno uvođenje neke vrste karantene ako se situacija ubrzo ne normalizira.
Kon je za televiziju Prva rekao da je povećan broj ljudi koji dolaze na testiranje u Covid ambulante u Beogradu.
- U Beogradu se u prosjeku javlja 3.325 ljudi dnevno u Covid ambulante, i to tako već najmanje pet dana. Pritom se studenti koji čekaju rezultate testiranja na koronavirus ne zadržavaju na bolničkom liječenju - rekao je Kon.
Prema njegovim riječima, od Covida-19 oboljelo je i više od 300 studenata, a slučajevi zaraze koronavirusom zabilježeni su i u najmanje 14 vrtića.
- Institucije moraju u potpunosti preuzeti svoj posao. Epidemiolozi moraju formirati svoje stavove i postoji nekoherentnost izjava koje se više ne mogu tolerirati. Epidemiološka situacija u Beogradu se pogoršava, a neko poboljšanje očekujemo tek krajem tjedna.
- Pred nama je velika borba. Priča da će sve ovo proći, što ja želim, a da li nove mjere funkcioniraju znat ćemo tek idućeg tjedna. Dolazak jeseni je nešto što je vrlo blizu i za to se moramo pripremiti - kazao je Kon i upozorio da je u slučaju kolapsa zdravstvenog sustava jedino rješenje - karantena.
- Zamjena za zaključavanje je nošenje maski. Naime, virus se prenosi kapljično - istaknuo je.
- Tesla Edison
#28131 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa kažem ti ja. Napiši da si alergičan, odmah si bioterorista koji širi zarazu. Svakim postom sve više se ukopavaju. Jedan uhljeb kuka što nema mjera, druga glumi mikrobiologa a ne zna razliku između virusa i bolesti, treći sijač straha koji ko pokvarena ploča ponavlja da smo gotovi svi, četvrti se slomi objavljujući članke i objave iz okruženja kako bi nam "otvorio oči", peti bi sve da zatvori na godinu dana.....
Ovo je i za nadrealiste previše
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#28132 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Idi u shutdown, ili ono bi lockdownmO k3 wrote: ↑07/07/2020 15:43Prijavio sam ti post , dosta je vise tvoga bullshitaTESLA_EDISON wrote: ↑07/07/2020 13:30
Sada će te sijači smrti prijaviti da si bioterorist i da širiš zarazu. Alergija više ne postoji kao niti jedna druga bolest/alergija. Sve je to korona. #Ostanikuci
Cuj on prijavio covjeku post
- mO k3
#28133 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ko ispade forumska tetka ovdje??Matijevic_Vlado wrote: ↑07/07/2020 16:07
Idi u shutdown, ili ono bi lockdown, bolje ti je nego sto glumis forumsku tetku.
Cuj on prijavio covjeku post![]()
Moj vlado sta se desava sa tobom , prije si bio tako smotan i simpatican , sada si posebno naporan
-
Mogy87
#28134 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Victoria announces Melbourne to return to lockdown
From 11.59pm on 8 July, metro Melbourne and Mitchell shire residents will be unable to leave home for six weeks except for essential purposes.
https://www.theguardian.com/world/live/ ... -19-police
From 11.59pm on 8 July, metro Melbourne and Mitchell shire residents will be unable to leave home for six weeks except for essential purposes.
https://www.theguardian.com/world/live/ ... -19-police
- Tesla Edison
#28135 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa sijačima smeta istina posebno kad hirurški precizno dejstvuješ po suštini, tad se iz očaja prijavljuju postovi, prijeti se i sl. Naravno, da su gluposti ovo što pišem niko se ne bi ni poćešao a ovako, ne znaju šta će od mukeMatijevic_Vlado wrote: ↑07/07/2020 16:07
Idi u shutdown, ili ono bi lockdownmO k3 wrote: ↑07/07/2020 15:43Prijavio sam ti post , dosta je vise tvoga bullshitaTESLA_EDISON wrote: ↑07/07/2020 13:30
Sada će te sijači smrti prijaviti da si bioterorist i da širiš zarazu. Alergija više ne postoji kao niti jedna druga bolest/alergija. Sve je to korona. #Ostanikuci, bolje ti je nego sto glumis forumsku tetku.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#28136 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma damO k3 wrote: ↑07/07/2020 16:11Ko ispade forumska tetka ovdje??Matijevic_Vlado wrote: ↑07/07/2020 16:07
Idi u shutdown, ili ono bi lockdown, bolje ti je nego sto glumis forumsku tetku.
![]()
Moj vlado sta se desava sa tobom , prije si bio tako smotan i simpatican , sada si posebno naporan
- mO k3
#28137 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moj @vlado tetkurino 
- Diwan
#28138 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Coronavirus: Why everyone was wrong
The immune response to the virus is stronger than everyone thought
The immune response to the virus is stronger than everyone thought
2. The fairy tale of no immunity
From the World Health Organisation (WHO) to every Facebook-virologist, everyone claimed this virus was particularly dangerous, because there was no immunity against it, because it was a novel virus. Even Anthony Fauci, the most important advisor to the Trump administration noted at the beginning at every public appearance that the danger of the virus lay in the fact that there was no immunity against it. Tony and I often sat next to each other at immunology seminars at the National Institute of Health in Bethesda in the US, because we worked in related fields back then. So for a while I was pretty uncritical of his statements, since he was a respectable colleague of mine. The penny dropped only when I realised that the first commercially available antibody test [for Sars-CoV-2] was put together from an old antibody test that was meant to detect Sars-1. This kind of test evaluates if there are antibodies in someone’s blood and if they came about through an early fight against the virus. [Scientists] even extracted antibodies from a Lama that would detect Sars-1, Sars-CoV-2, and even the Mers virus. It also became known that Sars-CoV-2 had a less significant impact in areas in China where Sars-1 had previously raged. This is clear evidence urgently suggesting that our immune system considers Sars-1 and Sars-Cov-2 at least partially identical and that one virus could probably protect us from the other.
That’s when I realised that the entire world simply claimed that there was no immunity, but in reality, nobody had a test ready to prove such a statement. That wasn’t science, but pure speculation based on a gut feeling that was then parroted by everyone.
-
laik1981
#28139 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jel i ovaj neki sarlatan koji je odlijepio od realnosti? Je li anty vaxxer ili nesto slicno da se ne patim provjeravajuci ga, sve nesto na svabskom..

Kontam da mladi ne nose maske radi sebe nego radi starih, al ne kontam sto ovaj to ne konta sa tolikim znanjem i iskustvom?
Those young and healthy people who currently walk around with a mask on their faces would be better off wearing a helmet instead, because the risk of something falling on their head is greater than that of getting a serious case of Covid-19.
Kontam da mladi ne nose maske radi sebe nego radi starih, al ne kontam sto ovaj to ne konta sa tolikim znanjem i iskustvom?
-
Mogy87
#28140 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nije. Samo kaze.laik1981 wrote: ↑07/07/2020 17:19 Jel i ovaj neki sarlatan koji je odlijepio od realnosti? Je li anty vaxxer ili nesto slicno da se ne patim provjeravajuci ga, sve nesto na svabskom..Those young and healthy people who currently walk around with a mask on their faces would be better off wearing a helmet instead, because the risk of something falling on their head is greater than that of getting a serious case of Covid-19.
Sars-Cov-2 isn’t all that new, but merely a seasonal cold virus that mutated and disappears in summer, as all cold viri do — which is what we’re observing globally right now.
- U Beogradu se u prosjeku javlja 3.325 ljudi dnevno u Covid ambulante, i to tako već najmanje pet dana. Pritom se studenti koji čekaju rezultate testiranja na koronavirus ne zadržavaju na bolničkom liječenju - rekao je Kon.
Teheran
U Iranu je zabilježen najveći broj stradalih od infekcije COVID-19 u jednom danu, od početka epidemije u toj zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).
Glasnogovornica Ministarstva zdravsta Sima Sadat Lari saopćila je kako su u posljednja 24 sata u zemlji preminule 163 osobe od posljedica zaraze koronavirusom.
To je ujedno najveći broj umrlih na dnevnom nivou otkako se pojavila zaraza, a ukupan broj preminulih od COVID-19 povećan je na 11.571.
Broj zaraženih veći je za 2.560 i iznosi 240.428, a u teškom stanju se nalazi 3.168 pacijenata.
https://www.aa.com.tr/ba/korona-virus/i ... be/1900312#
Bas je ko rukom odneseno. U nauci ne mozes tek tako imati revolucionarno misljenje. Moras biti u pravu. Googlanje od 2 minute i lako je dokazati da nije u pravu. Ali confirmation bias...
-
laik1981
#28141 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kaze i ovo za testove
So if we do a PCR corona test on an immune person, it is not a virus that is detected, but a small shattered part of the viral genome. The test comes back positive for as long as there are klix shattered parts of the virus left. Correct: Even if the infectious viri are long dead, a corona test can come back positive, because the PCR method multiplies even a klix fraction of the viral genetic material enough [to be detected]…The crux was that the virus debris registered with the overly sensitive test and therefore came back as “positive”. It is likely that a large number of the daily reported infection numbers are purely due to viral debris.
-
Mogy87
#28142 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Splinter je tebi licno objasnjavao za testove.laik1981 wrote: ↑07/07/2020 17:34 Kaze i ovo za testoveSo if we do a PCR corona test on an immune person, it is not a virus that is detected, but a small shattered part of the viral genome. The test comes back positive for as long as there are klix shattered parts of the virus left. Correct: Even if the infectious viri are long dead, a corona test can come back positive, because the PCR method multiplies even a klix fraction of the viral genetic material enough [to be detected]…The crux was that the virus debris registered with the overly sensitive test and therefore came back as “positive”. It is likely that a large number of the daily reported infection numbers are purely due to viral debris.
- Diwan
-
kakavdanakneiskustvu
-
Mogy87
#28145 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Joj Diwan ukljuci se malo ako vec diskutujes. Autor clanka govori o PCR testovima. Tekst koji si ti postavio govori o seroloskim.
Znam da tebe ne interesuje, ali ako nekog zanima evo vise informacija o oba testa pisano dosta razumljivim jezikom
https://ba.voanews.com/a/pcr-i-serolosk ... 14495.html
-
Mogy87
#28146 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne mogu reci da me ova vijest nije malo razveselilakakavdanakneiskustvu wrote: ↑07/07/2020 17:44 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/pred ... /200707141
- Bloo
- Globalna šefica
#28147 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
JKMogy87 wrote: ↑07/07/2020 17:49Joj Diwan ukljuci se malo ako vec diskutujes. Autor clanka govori o PCR testovima. Tekst koji si ti postavio govori o seroloskim.
Znam da tebe ne interesuje, ali ako nekog zanima evo vise informacija o oba testa pisano dosta razumljivim jezikom
https://ba.voanews.com/a/pcr-i-serolosk ... 14495.html
I quantum of science...
-
splinter
#28148 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jesam pisao sam i nemogu više. Prije svega podudarnost između sars CoV i sars CoV 2 je na nivou nukleotida oko 79 % a na nivou S proteina oko 72%. Npr RaTG13 ima podudarnost sa SarsCoV 2 oko 96% i to onaj sojj virusa koji se nalazi na slijepim miševima dok soj koji je nađen na ljuskavcima ima nešto manju podudarnost. Najveća sličnost između ova dva virusa je zapravo u mjestu vezivanja za ćelije epitela kod ljudi a to je ACE2 receptor. Danas već postoje toliko sofisticirani testovi da ciljano traže pojedine sekvence virusa kao target.Mogy87 wrote: ↑07/07/2020 17:36Splinter je tebi licno objasnjavao za testove.laik1981 wrote: ↑07/07/2020 17:34 Kaze i ovo za testoveSo if we do a PCR corona test on an immune person, it is not a virus that is detected, but a small shattered part of the viral genome. The test comes back positive for as long as there are klix shattered parts of the virus left. Correct: Even if the infectious viri are long dead, a corona test can come back positive, because the PCR method multiplies even a klix fraction of the viral genetic material enough [to be detected]…The crux was that the virus debris registered with the overly sensitive test and therefore came back as “positive”. It is likely that a large number of the daily reported infection numbers are purely due to viral debris.
-
Mogy87
#28149 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Samo te molim da te ne obeshrabri sve sto se desava i da nastavis objavljivati svoje postove na temi, bilo kao odgovore bilo kao zapazanja/tumacenja.splinter wrote: ↑07/07/2020 17:52Jesam pisao sam i nemogu više. Prije svega podudarnost između sars CoV i sars CoV 2 je na nivou nukleotida oko 79 % a na nivou S proteina oko 72%. Npr RaTG13 ima podudarnost sa SarsCoV 2 oko 96% i to onaj sojj virusa koji se nalazi na slijepim miševima dok soj koji je nađen na ljuskavcima ima nešto manju podudarnost. Najveća sličnost između ova dva virusa je zapravo u mjestu vezivanja za ćelije epitela kod ljudi a to je ACE2 receptor. Danas već postoje toliko sofisticirani testovi da ciljano traže pojedine sekvence virusa kao target.
-
laik1981
#28150 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sud potkopao njemačku strategiju: Karantin za 100.000 ljudi neprimjeren
https://www.cdm.me/svijet/evropa/sud-po ... primjeren/
https://www.cdm.me/svijet/evropa/sud-po ... primjeren/