Papanluk na automobilima

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
LikeLike

#14476 Re: Papanluk na automobilima

Post by LikeLike »

skafiskafsnjak wrote: 06/07/2020 16:57
tempuser wrote: 06/07/2020 16:03
LikeLike wrote: 06/07/2020 15:37 Ja ne razumijem nekoga ko je vjeran jednoj marki auta, meni to nista ne znaci, mozda cu sljedece auto kupiti daciu, a mozda bude mercedes :D
Meni je to samo prevozno sredstvo i kupim iskljucivo ono sto mi se trenutno svidja, nikakve price ne mogu uticati na moje misljenje. :D
I jos nesto ne razumijem, kakav ljubitelj automobilizma uopste moze voziti dizela i napucavati ga? :D
Joj kad vidim spustenog golfa, a zadnja karambolka pocrnila od bugije iz auspuha :lol:
Jel ti bitno gdje jedeš, koju muziku slušaš, kakvu garderobu nosiš, ili ti ništa ne znači pa danas jedeš na autpijaci, sutra kod Safije, danas slušaš Vangelisa, sutra Sinana, danas sintetika i dupljaci sa pijace u Kvadrantu, sutra prirodni materijali iz markiranih prodavnica?
Po tebi je ispravnije napucati Focusa benzinca od 59 kW nego Golfa dizela od 103 kW?
Malo je reci da su ti poredjenja glupa.
Ja imam osjecaj da je ovaj lik neki balavac koji je tek polozio pa mu starci na kredit kupili peticu cadjavu pa ovdje soli pamet svima :lol:
tempuser

#14477 Re: Papanluk na automobilima

Post by tempuser »

LikeLike wrote: 06/07/2020 16:51
tempuser wrote: 06/07/2020 16:02
LikeLike wrote: 06/07/2020 15:31 Nebitno koliko sam se "izuo" za svoju kiu, definitivno sam mogao kupiti dobrog audia. Razlog zasto nisam iako mi je audi najdraza marka je taj sto se kradu.
Jedino sto bih ja kupio od premiuma je Audi a5 sportback i BMW F10, ali je problem sto se kradu, a ja ne bih sekund mirnog sna dao zbog auta :D
Isao sam nekidan da gledam audi a3 limuzinu jer je sportage zeni velik, tek polozila, a naucila na a3 sportbacku voziti. Iskreno meni je sportage bolji auto dosta, a cak je audi skuplji. Gledao a5 i top je auto, ali je isto velik tkd nisam nista uradio.
Itekako je bitno jer po pravilu oni "koji su mogli" nikad na auto ne potroše pare koliko košta taj "koji su mogli", a pare su prvi i osnovni preduslov da nešto možeš.
Ne znam majke mi sta hoces, da ti uslikam kupoprodajni ugovor? :D Ako je bas toliko bitno platio sam auto oko 30000KM.

Auto nikada ne bih kupio na kredit niti bih sve pare sto imam dao za auto, a to je specijalnost vas golfera zajebanih :D Kupi auto pa nema za turbinu :lol:
Ne odnosi se na tebe nego da su generalno pare bitne u priči, jer u gro slučajeva sutuacija nikad ja ne bih kupio Golfa jer je ovakav-onakav, pa kupje jeftiniji auto od Golfa (nikad mlađi i jednako skup) jer je realno osnovni razlog je cijena.
skafiskafsnjak

#14478 Re: Papanluk na automobilima

Post by skafiskafsnjak »

tempuser wrote: 06/07/2020 17:03
Ne odnosi se na tebe nego da su generalno pare bitne u priči, jer u gro slučajeva sutuacija nikad ja ne bih kupio Golfa jer je ovakav-onakav, pa kupje jeftiniji auto od Golfa (nikad mlađi i jednako skup) jer je realno osnovni razlog je cijena.
Pa problem je sto je kod nas golfu cijena do neba. Isto ko da se ne kvari uopste. I iz toga je proizaslo da mozes neki jednako kvalitetan auto dobiti za nesto manje para.
tempuser

#14479 Re: Papanluk na automobilima

Post by tempuser »

LikeLike wrote: 06/07/2020 15:37 Ja ne razumijem nekoga ko je vjeran jednoj marki auta, meni to nista ne znaci, mozda cu sljedece auto kupiti daciu, a mozda bude mercedes :D
Meni je to samo prevozno sredstvo i kupim iskljucivo ono sto mi se trenutno svidja, nikakve price ne mogu uticati na moje misljenje. :D
I jos nesto ne razumijem, kakav ljubitelj automobilizma uopste moze voziti dizela i napucavati ga? :D
Joj kad vidim spustenog golfa, a zadnja karambolka pocrnila od bugije iz auspuha :lol:
Jel ti bitno gdje jedeš, koju muziku slušaš, kakvu garderobu nosiš, ili ti ništa ne znači pa danas jedeš na autpijaci, sutra kod Safije, danas slušaš Vangelisa, sutra Sinana, danas sintetika i dupljaci sa pijace u Kvadrantu, sutra prirodni materijali iz markiranih prodavnica?
Po tebi je ispravnije napucati Focusa benzinca od 59 kW nego Golfa dizela od 103 kW?
I realno, glupo se uhvatiti jednog brenda... Moze ove godine neki auto biti dobar, iduca serija da bude qrac i slicno.

I ne znam sta se u nas desava...ne smijes na golfa, ko da je svetinja jbt... Jebote golf, kvare se ko i ostali . Prosjek auto i cao.
Kako su poređenja glupa???
LikeLike

#14480 Re: Papanluk na automobilima

Post by LikeLike »

Ima da kupim Golfa sedmicu samo da mi stoji ispred kuce, da se vidi da se ima, ne moram ga upalit nikad 8)
tempuser

#14481 Re: Papanluk na automobilima

Post by tempuser »

LikeLike wrote: 06/07/2020 17:00
Bitno mi je koju muziku slusam, ali mi nije bitno na kojoj marki zvucnika je slusam. Bitno je koju hranu jedem i gdje, ali nije bitno koje marke je tanjir iz kojeg jedem. Odjeca je isto bitna, oblacim se dobro ako te vec zanima, ali ne mora biti markirano.

Po meni je jednako ofirno napucati bilo koje auto osim ako nije fabricki takav ili ako nisu fabricki originalni dijelovi. 8-)
E pa postoje ljudi koji se zovu audofili kojima je marka zvučnika itekako bitna i koji imaju svoj omiljeni brend zvučnika, isto kao što neko ima omiljeni brend auta, ali treba sve ravnati po sebi!
Jbte, ljudi po svijetu decenijama legitimno i uredno imaju klubove i okupljanja vezana za brend auta, a on to ne razumije!?! :-)
Pa ti napisa da ne razumiješ kad napucaju dizela, a ne bilo koji auto?
Last edited by tempuser on 06/07/2020 17:23, edited 1 time in total.
tempuser

#14482 Re: Papanluk na automobilima

Post by tempuser »

LikeLike wrote: 06/07/2020 17:02

Ja imam osjecaj da je ovaj lik neki balavac koji je tek polozio pa mu starci na kredit kupili peticu cadjavu pa ovdje soli pamet svima :lol:
Fulio si apsolutno sve, ali baš sve!
skafiskafsnjak

#14483 Re: Papanluk na automobilima

Post by skafiskafsnjak »

tempuser wrote: 06/07/2020 17:06

I realno, glupo se uhvatiti jednog brenda... Moze ove godine neki auto biti dobar, iduca serija da bude qrac i slicno.

I ne znam sta se u nas desava...ne smijes na golfa, ko da je svetinja jbt... Jebote golf, kvare se ko i ostali . Prosjek auto i cao.
Gdje jedes, sta slusas....
Jedem kuci uvijek... I sta sad ? Sto je bitno sta slusas danas sutra ? Jel to utice na tvoj zivot nesto?

Isto tako, jeste glupo drzati se jednog brenda. Ako je trenutno nesto najbolje ili dobro, ne znaci da mora i sutra biti.
tempuser

#14484 Re: Papanluk na automobilima

Post by tempuser »

skafiskafsnjak wrote: 06/07/2020 17:40

Jedem kuci uvijek... I sta sad ? Sto je bitno sta slusas danas sutra ? Jel to utice na tvoj zivot nesto?

Isto tako, jeste glupo drzati se jednog brenda. Ako je trenutno nesto najbolje ili dobro, ne znaci da mora i sutra biti.
Pa vidis kako ti je bitno gdje jedes. Kako je tebi glupo da sto se neko drzi jednog brenda tako je nekom glupo sto se ti drzis jednog sporeta, ali treba ravnati sve po sebi! Izbor auta utice na zivot koliko ti dozvolis da ti utice, jednako kao hrana, muzika ili bilo sta drugo!
basicm

#14485 Re: Papanluk na automobilima

Post by basicm »

Entropio je za vas reizulema.
nepass1

#14486 Re: Papanluk na automobilima

Post by nepass1 »

tempuser wrote: 06/07/2020 15:11 @Averus
Kad se izuješ isto para kao za ono što nikad ne bi kupio onda možemo pričati, ali priča mogao sam ja kupiti Golfa ali sam kupio skoro 2 x jeftiniju Vectru sama sebe diskfalifikuje... Sve je teorije i sve se može dok ne dođe trenuttak da izbrojiš pare.
Ljude koji su zaluđeni jednim brendom smatraš niže inteligentnim?
Evo objasni na mom primjeru...
Preferiram neuadljiv auto sa pouzdanom i provjerenom mehanikom, dobrim omjerom uloženo-dobivemo i da koliko toliko drći cijenu da u njemu imam ulog za sljedeći auto. U međuvremenu sam se navikao na ogroman gepek u koji mogu da strpam bicikl 16", trotinet, par lopti, kacigu, komplet prtljag, fasungu i karcher K4 neraspakovan u kutiji. Zbog toga vozim 4. Octaviu po redu. Jesam li niže inteligentan?
Imaš li ti u svom životu išta omiljeno, nešto što preferiraš u odnosu na drugo, muzičara, grupu, piće, hrana, odjevni brend, išta?
Etiketiras ljude, sta znas sta je averus mogao? I ja sam mogao audija A6 2014g uzeti, odlucio se za nesta drugo.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#14487 Re: Papanluk na automobilima

Post by izvrsni direktor »

Kaze, mogo sam ja golfa od 30 000 kupit, al nisam vec sam kupio hyundaija za 20 000 :lol:
Mogao sam i ja audija rs6 novog kupit, al nisam vec sam kupio passata 1.9tdi polovnog
skafiskafsnjak

#14488 Re: Papanluk na automobilima

Post by skafiskafsnjak »

tempuser wrote: 06/07/2020 17:59

Pa vidis kako ti je bitno gdje jedes. Kako je tebi glupo da sto se neko drzi jednog brenda tako je nekom glupo sto se ti drzis jednog sporeta, ali treba ravnati sve po sebi! Izbor auta utice na zivot koliko ti dozvolis da ti utice, jednako kao hrana, muzika ili bilo sta drugo!
Uostalom, za hranu kuci sam onako rekao, jedem gdje mi je volja, nemam jedno mjesto gdje vazda jedem. Nekad kuci, nekad vani. Ali ne drzim se jednog mjesta ko pijan plota.

Kao sto sam rekao, ako je neko auto dobro danas, ne znsci da ce i sutra biti. Moze danas golf biti vrh , za 5 godina kurcina....al ga ti kupujes za 5 godina jer se drzis VW..iako je kurcina. To pokusavam da kazem...

Nemoguce da smatras da ga treba kupiti ako i ne bude na nivou od prije?
citroen xm

#14489 Re: Papanluk na automobilima

Post by citroen xm »

Ljudi ovo je prežvakana priča 100 puta sa istim akterima. :run:

Dajte link nekog groba da malo presječemo temu onim zbog čega je otvorena. :D
tempuser

#14490 Re: Papanluk na automobilima

Post by tempuser »

nepass1 wrote: 06/07/2020 18:02
tempuser wrote: 06/07/2020 15:11 @Averus
Kad se izuješ isto para kao za ono što nikad ne bi kupio onda možemo pričati, ali priča mogao sam ja kupiti Golfa ali sam kupio skoro 2 x jeftiniju Vectru sama sebe diskfalifikuje... Sve je teorije i sve se može dok ne dođe trenuttak da izbrojiš pare.
Ljude koji su zaluđeni jednim brendom smatraš niže inteligentnim?
Evo objasni na mom primjeru...
Preferiram neuadljiv auto sa pouzdanom i provjerenom mehanikom, dobrim omjerom uloženo-dobivemo i da koliko toliko drći cijenu da u njemu imam ulog za sljedeći auto. U međuvremenu sam se navikao na ogroman gepek u koji mogu da strpam bicikl 16", trotinet, par lopti, kacigu, komplet prtljag, fasungu i karcher K4 neraspakovan u kutiji. Zbog toga vozim 4. Octaviu po redu. Jesam li niže inteligentan?
Imaš li ti u svom životu išta omiljeno, nešto što preferiraš u odnosu na drugo, muzičara, grupu, piće, hrana, odjevni brend, išta?
Etiketiras ljude, sta znas sta je averus mogao? I ja sam mogao audija A6 2014g uzeti, odlucio se za nesta drugo.
Nikog ja ne etiketiram, čovjek je na kraju sam napisao da nije mogao kupiti auto s kojim je kao povukao paralelu.
Kupiš ono što možeš da kupiš, ja ne znam mazohistu koji bi se vozio u lošijem autu od onog koji realno mogao priuštiti.
tempuser

#14491 Re: Papanluk na automobilima

Post by tempuser »

skafiskafsnjak wrote: 06/07/2020 18:08
tempuser wrote: 06/07/2020 17:59

Uostalom, za hranu kuci sam onako rekao, jedem gdje mi je volja, nemam jedno mjesto gdje vazda jedem. Nekad kuci, nekad vani. Ali ne drzim se jednog mjesta ko pijan plota.

Kao sto sam rekao, ako je neko auto dobro danas, ne znsci da ce i sutra biti. Moze danas golf biti vrh , za 5 godina kurcina....al ga ti kupujes za 5 godina jer se drzis VW..iako je kurcina. To pokusavam da kazem...

Nemoguce da smatras da ga treba kupiti ako i ne bude na nivou od prije?
Ko je vidovit da zna koji auto za 5 god neće biti qurčina?
Realno, ako izuzmemo propale, koji je to brend toliko kalirao da su ljudi odustali od njega? Znam dosta ljudi, koji nisu čak ni toliko upućeni auta, a koji su "vijerni" jednom marki. Nekako najviše Renaultu, Opelu i Toyoti
NediM17

#14492 Re: Papanluk na automobilima

Post by NediM17 »

Pa tvoja je teorija bila da su jednako dobri auti koji jednako kostaju, npr. Dacia od 25 milja i golf od 25 milja, ili se nesto promijenilo? :-)
tempuser

#14493 Re: Papanluk na automobilima

Post by tempuser »

NediM17 wrote: 06/07/2020 20:25 Pa tvoja je teorija bila da su jednako dobri auti koji jednako kostaju, npr. Dacia od 25 milja i golf od 25 milja, ili se nesto promijenilo? :-)
Ništa se nije promjenilo, to i dalje tvrdim, zato i potenciram da, kad kupiš Daciu za 25, a ne za 15 onda možeš tvrditi mogao sam kupiti Golfa od 25.
skafiskafsnjak

#14494 Re: Papanluk na automobilima

Post by skafiskafsnjak »

tempuser wrote: 06/07/2020 20:22 i ne bude na nivou od prije?
Realno, ako izuzmemo propale, koji je to brend toliko kalirao da su ljudi odustali od njega? Znam dosta ljudi, koji nisu čak ni toliko upućeni auta, a koji su "vijerni" jednom marki. Nekako najviše Renaultu, Opelu i Toyoti
[/quote]

Upravo to i govorim... Kupuje lola golfa 2 3 4 5 6 7....i npr 8 se pokaze kurcina...al on je golf fan, kupice i 8cu.

E to.meni ne ide u glavu.
Laplace

#14495 Re: Papanluk na automobilima

Post by Laplace »

LikeLike wrote: 06/07/2020 15:31 Nebitno koliko sam se "izuo" za svoju kiu, definitivno sam mogao kupiti dobrog audia. Razlog zasto nisam iako mi je audi najdraza marka je taj sto se kradu.
Jedino sto bih ja kupio od premiuma je Audi a5 sportback i BMW F10, ali je problem sto se kradu, a ja ne bih sekund mirnog sna dao zbog auta :D
Isao sam nekidan da gledam audi a3 limuzinu jer je sportage zeni velik, tek polozila, a naucila na a3 sportbacku voziti. Iskreno meni je sportage bolji auto dosta, a cak je audi skuplji. Gledao a5 i top je auto, ali je isto velik tkd nisam nista uradio.
Itekako je bitno jer po pravilu oni "koji su mogli" nikad na auto ne potroše pare koliko košta taj "koji su mogli", a pare su prvi i osnovni preduslov da nešto možeš.
Ne baš. Ja sam prije petnaestak godina kupio Fiestu, a za iste pare sam mogao 4~5 godina starijeg Golfa 2. I uvijek bih radije kupio Fiestu nego Golfa za iste pare. Samo jedan primjer.
Laplace

#14496 Re: Papanluk na automobilima

Post by Laplace »

skafiskafsnjak wrote: 06/07/2020 20:36
tempuser wrote: 06/07/2020 20:22 i ne bude na nivou od prije?
Upravo to i govorim... Kupuje lola golfa 2 3 4 5 6 7....i npr 8 se pokaze kurcina...al on je golf fan, kupice i 8cu.

[/quote]

Ljubitelji VW su mi sve više kao ljubitelji iPhonea. To će spavati pred radnjom da kupi novi iPhone i da se hvali. A i on je kao i VW debelo precijenjen.
skafiskafsnjak

#14497 Re: Papanluk na automobilima

Post by skafiskafsnjak »

Laplace wrote: 06/07/2020 20:45
Ne baš. Ja sam prije petnaestak godina kupio Fiestu, a za iste pare sam mogao 4~5 godina starijeg Golfa 2. I uvijek bih radije kupio Fiestu nego Golfa za iste pare. Samo jedan primjer.
Naglasak, uvijek.bi prije noviju Fiestu....i ja bih uvijek u odnosu na.golfa. Jedino bih prije starijeg bmw ili audi nego novijeg Forda, Opela ili VW
tempuser

#14498 Re: Papanluk na automobilima

Post by tempuser »

skafiskafsnjak wrote: 06/07/2020 20:36 Kupuje lola golfa 2 3 4 5 6 7....i npr 8 se pokaze kurcina...al on je golf fan, kupice i 8cu.

Ako ga kupuješ 2025. a u međuvremenu se pokazao qurčina naravno da ga nećeš kupovat, ali ako ga kupuješ 2020 ne možeš znati kako će se pokazati, možeš se samo osloniti samo na predhodnih 7 generacija.
tempuser

#14499 Re: Papanluk na automobilima

Post by tempuser »

Laplace wrote: 06/07/2020 20:45 Ne baš. Ja sam prije petnaestak godina kupio Fiestu, a za iste pare sam mogao 4~5 godina starijeg Golfa 2. I uvijek bih radije kupio Fiestu nego Golfa za iste pare. Samo jedan primjer.
To je pitanje ličnog izbora u okviru istih para i nema veze s pričom, ali to nema veze s pričom mogao sam ja kupiti 4-5 godina starog Glfa ali sam kupio 4-5 godina Fiestu ili mogao sam ja kupiti novog Golfa ali sam kupio novu Fiestu.
tempuser

#14500 Re: Papanluk na automobilima

Post by tempuser »

Laplace wrote: 06/07/2020 20:51 Ljubitelji VW su mi sve više kao ljubitelji iPhonea. To će spavati pred radnjom da kupi novi iPhone i da se hvali. A i on je kao i VW debelo precijenjen.
Osnovno pravilo ekonomije, ako se nešto dobro prodaje, a Golfovi i iPhonei se dobro prodaju, znači da nije precjenjeno.
Precjenjena roba se ne prodaje.
Post Reply