Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kako se VW golf pise cirilicom?
Само за ентропиЈа
В ВВ Голф тди је најобичније смеќе
Извињавам се, ово је македонска ќирилица, па је ќ овако, али њему свеједно свакако не умије.
Сад можете срати по голфу како хоќете, фрајер вас неќе сконтати.
Ja nikad nisam ucio cirilicu u skoli. Naucio sam je sam jer znati jos jedno pismo nije na odmet. Ali ne mogu je citati tecno kao latinicu, nego ono polako. Ali znam sve, i pisana i stampana. Samo sto nisam nikad knjige citao na cirilici, pa nisam uvjezbao brzo citanje.
ja skonto da je ovo na cirilici nakon sto sam vidio da se prigovara istoj
rat, 1993., alipasino polje, ja prvi razred i ucili mi latinicu, a meni i cirilica bila interesantna i sam je naucim, da ne govorim kako su se svi cudili sto sam naucio “cetnicko” pismo, ali nikakvo cudo za okruzenje u kojem je bilo sta napisano harfovima sveto, pa makar na arapskom pisalo “govno”
za mene je cirilica vise bosanska nego latinica, pogledajmo malo povelju kulina bana i cime je napisana
mk ultra wrote: ↑05/07/2020 22:23
1997 ja prvi razred bio ucili cirilicu, bilo i lektire na cirilici... ne znam od kad se ne uci u skoli
Kad se trebala uciti, bio rat. Granate padaju svaki dan, mi istraumatizirani, kazu necemo uciti cirilicu. Ja poslije sam naucio, ali kao sto rekoh, nisam izvjezbao citanje. Zapravo, nikad je nisam ni citao... samo ovako na internetu na nekoj slici.
NediM17 wrote: ↑05/07/2020 20:57
Više problema imaju sa ćErilicom, a nekima ni vjera ne dozvoljava, nema veze što im je to jedno od dva službena pisma maternjeg jezika.
Otići će tema u off, ali vise je ćirilica bosanskohercegovačka nego srpska, koliko je oni u manjem entitetu svojataju.
Nego nas narod je neuk i zatucan pa ne zeli da uci svoju historiju
Ne bih ulazi u to sta je cije, ali u BiH se uvijek pisalo i jedno i drugo pismo, i uvjek ce se pisati. Jedina je razlika sto su starije generacije bez obzira na narodnu pripadnost morale znati i znali su i jedno i drugo pismo, a ove novije generacije iz reda Bosnjaka i Hrvata uglavnom ne znaju ćirilično pismo, dok Srbi znaju u pravilu i jedno i drugo pismo. Bolje bi bilo da je kao prije da svi znaju.
Mene samo ucili ćerilicu uzdrinu u istocnoj bosni, majku im, jedva baratam s latinicom,
Ovo na guglu prepišem, ko prvačić od drugarice iz klupe... ....
Doduse neinteligentni smo mi seljaci. sto rek’o jedan inteligentan tip