Nije to rekao, pogrešno si ga shvatio.Naslovnica wrote: ↑01/07/2020 13:19Pa evo lik iznad kaže da će izbjeći kokošku i zabiti se u mene u suprotnoj traci.seoBIH wrote: ↑01/07/2020 13:13 Ne radi se o tome da li bih, ili ne bih. Refleksi su u pitanju i moja procjena. Ako mi ide auto u susret, moj mozak koji je i dalje zdrav će zgaziti zivotinju, ali ako ustanovim u tom djelicu sekunde da ne ugrozavam nikoga, svaki manevar koji je kontrolisan dolazi u obzir. Ne razmisljam o limu, kočnicama i slično.
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Logovan
#18351 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
- nivla
#18352 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
jedini manevar koji bih ja u ovom slucaju napravio je cvrsto drzao volan i pukao max po kocnici, jer sve sljedece dovodi moj zivot i zivot mojih saputnika u opasnost, jednom sam pogrijesio na autoputu i zavrsilo je havarijom na autu, da me ograda nije bocno usporila ko zna gdje bih zavrsioNaslovnica wrote: ↑01/07/2020 13:08Razumijem ako je tebi važniji život kokoške od sopstvenog automobila.drug_profi wrote: ↑01/07/2020 12:50 Prije nego komentarises nesto na taj nacin pokusaj malo razmisliti o onome na sta repliciras.
Mozda nisam bio jasan, ali svaka logika kaze da niko osim samoubice nije sposoban namjerno se zabiti u prepreku za koju mu instinkt kaze da je opasna.
Moze doci do bocnog kontakta sa drugim vozilom, ili slicnog sa nekom drugom preprekom na cesti.
Ono sto sam htio reci je da bih sigurno manevrisao da izbjegnem zivo bice, cak i ako bi pri tom manevru mogao ostetiti svoje vozilo.
Ali ti si nekako zamislio teske havarije. Inace sam dozivio 35 godina vozackog staza tako sto sam svako malo napravio havariju....
I ja ću manevrisati u cilju da izbjegnem živo biće, pogotovu ako je krupnije tipa pas ili divlja svinja.
Naravno da ću manevristai i kada je u pitanju neka manja životinja, tipa jež, mačka, kokoška - ali samo u slučaju kada sam siguran da neću ugroziti nikoga u suprotnoj traci i ako neću oštetiti svoje auto rizikovanjem da sletim u jarak, zakačim zaštitnu ogradu i sl.
Da - više mi je stalo do moje krntije nego do mačke, taman da je persijska.
I zaboli me neka stvar šta ćeš ti raditi sa svojim vozilom, dokle god ne ugrožavaš mene, moje saputnike i moje vozilo zbog jebene kokoške.
Kontaš?!
-
Naslovnica
#18353 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
- drug_profi
#18354 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa eto kad misliš da je to bukvalno tako, ti kupi fapa da budeš siguran od mene.
- Laertes
#18355 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Samo da se prijavim: prekjuče, preko puta stadiona Tušanj, zgazih mačku. Izleti slijeva, preko obje trake u suprotnom smjeru i lijeve u mom smjeru niko je ne zakači. Ja je vidio u zadnjoj stotinki, ne uspjedoh reagirati. Sljedećih 5 minuta sam, iskreno, razmišljao samo da li ima oštećenja na autu. I bi mi drago kad vidjeh da nema na parkingu kod svoje zgrade. Na mačku ne pomislih. Jesam li ja grozna osoba?
- Bullet Tooth Tony
- Laertes
#18357 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne brine mene perspektiva mačaka, no forumaša...Bullet Tooth Tony wrote: ↑01/07/2020 16:19Iz perspektive macke ne samo da si grozna osoba nego si i ubica na cesti ili "nas nazovi trkac koji ugrozava zivote"![]()
- drug_profi
#18358 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ako upires na mene, moj je stav da svako ima svoju savjest i svako sa njom treba da se nosi. Ni ja tebe ne pitam, niti ikog ovdje sta ko misli o mojim stavovima. Ako ti treba potvrda okoline, imas neki dublji problem.
Mislim, problem bi bio da si mogao izbjeci, a nisi htio. Onda bi trebao da se zapitas kakav si ko coek.
Mislim, problem bi bio da si mogao izbjeci, a nisi htio. Onda bi trebao da se zapitas kakav si ko coek.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#18359 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
nisi ,ostalo joj je jos 8 zivotaLaertes wrote: ↑01/07/2020 16:17 Samo da se prijavim: prekjuče, preko puta stadiona Tušanj, zgazih mačku. Izleti slijeva, preko obje trake u suprotnom smjeru i lijeve u mom smjeru niko je ne zakači. Ja je vidio u zadnjoj stotinki, ne uspjedoh reagirati. Sljedećih 5 minuta sam, iskreno, razmišljao samo da li ima oštećenja na autu. I bi mi drago kad vidjeh da nema na parkingu kod svoje zgrade. Na mačku ne pomislih. Jesam li ja grozna osoba?
- Laertes
#18360 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Relax, druže profil, iko ne upire u tebe. Zajebavam se sa ovim stav forumaša, al' sam fakat bio iskren, auto mi bilo važno, a mačka nije. Da sam je mogao izbjeći, zaista nisam, milion puta prije jesam, ali se ne prepoznajem u onom napisanom da bih radije slupao svoj auto nego zgazio mačku il' ježa. Jebiga, tako je...drug_profi wrote: ↑01/07/2020 21:14 Ako upires na mene, moj je stav da svako ima svoju savjest i svako sa njom treba da se nosi. Ni ja tebe ne pitam, niti ikog ovdje sta ko misli o mojim stavovima. Ako ti treba potvrda okoline, imas neki dublji problem.
- drug_profi
#18361 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ma bukvalno shvatate, ali ja necu da se vadim. Znaci gledao bih da izbjegnem zivotinju. Ako bi to donijelo cijenu da u tom manevru udarim ogradu ili trotoar, boze moj, bilo bi mi krivo. A nesto vece nije moguce da se desi. Pa nema sanse da neko moze voljom nadvladati instinkt da sacuvas svoju glavu pa da se zabijas u druga auta ili stabla. Mislim bukvalno se shvata sve sto se napise. Covjek da bi bio ispravno shvacen mora uzet advokata da mu sroci post.
Ali kao sto rekoh, niti trazim necije odobravanje, niti me zaboli qjurac sta ko misli. Samo mi nije jasno da ljudi malo ne razmisle prije nego opale komentar sa uvredljivim pridjevima.
Ali kao sto rekoh, niti trazim necije odobravanje, niti me zaboli qjurac sta ko misli. Samo mi nije jasno da ljudi malo ne razmisle prije nego opale komentar sa uvredljivim pridjevima.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#18362 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ja sam prije nekih 7-8 godina jednu vasku udario, izletila hebiga, dolazila mi sa desne strane, a ja bio u lijevoj traci kod us ambasade. Zima bila, nekih -10 stepencica bilo, i kad sa spazio da ide prema meni, kocnica, abs.....cesta skliska..udarim, iako gotovo stao. Bas me iznenadila, prepao se da je nisam ubio, ali srecom samo je nastavila prema importaneu..Nisam mogao lijevo, stanica ttamvajska, desno od mene auto bilo...gledao da je izbjegnem, ali kako ja motam blago u lijevo, tako i ona ide pred mene. Ako se moze izbjeci, izbjegnem, ako ne mogu, hebiga....ne ide mi se u ogradu..
Znate da je citroen full od plastike, naprijed je svasta nesto puklo iako je kontakt bio minimalan,bar se meni tako ucinilo. Nije bilo sepanja, krvi, nista, otrcalo pseto regularno, i nadam se da nije bilo posljedica. Nije mi bilo zao stete na autu sekunde....ali mi je ta noc nekako ostala urezana, misli se neke motale, bilo mi zao pseta. A opet, sta da je bilo dijete, neki starac ne daj Bože....i da covjek udari, kako bi se s tim nosio, ne smijem ni da pomislim..
Znate da je citroen full od plastike, naprijed je svasta nesto puklo iako je kontakt bio minimalan,bar se meni tako ucinilo. Nije bilo sepanja, krvi, nista, otrcalo pseto regularno, i nadam se da nije bilo posljedica. Nije mi bilo zao stete na autu sekunde....ali mi je ta noc nekako ostala urezana, misli se neke motale, bilo mi zao pseta. A opet, sta da je bilo dijete, neki starac ne daj Bože....i da covjek udari, kako bi se s tim nosio, ne smijem ni da pomislim..
-
sarajevo-x.com
#18363 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Zamislite tek nivo svijesti i mozga kod osoba koji ubiju dvoje ljudi na semaforu u po' grada i pobjegnu.
- Laplace
#18364 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Upravo to - refleksi.seoBIH wrote: ↑01/07/2020 13:13 Ne radi se o tome da li bih, ili ne bih. Refleksi su u pitanju i moja procjena. Ako mi ide auto u susret, moj mozak koji je i dalje zdrav će zgaziti zivotinju, ali ako ustanovim u tom djelicu sekunde da ne ugrozavam nikoga, svaki manevar koji je kontrolisan dolazi u obzir. Ne razmisljam o limu, kočnicama i slično.
Životinje više stradaju od vozača čiji su refleksi kao u mrtvog konja nego od onih koji čuvaju automobil i sebe od nezgode.
Mislim, možemo mi reći da bismo radije udarili životinju nego rizikovali, ili tvrditi suprotno, ali kad ti se desi situacija reaguješ refleksno. Većina će ipak refleksno pokušati izbjeći životinju ako time nikog ne ugrožava, osim gorepomenutih sa nikakvim refleksima. Ti bi pregazili četu đaka u jednom danu.
- Laplace
#18365 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ja čitam "udario vašku" i kontam čovjek se zafrkava, kad ono pas.konektovan wrote: ↑01/07/2020 23:03 Ja sam prije nekih 7-8 godina jednu vasku udario, izletila hebiga, dolazila mi sa desne strane, a ja bio u lijevoj traci kod us ambasade. Zima bila, nekih -10 stepencica bilo, i kad sa spazio da ide prema meni, kocnica, abs.....cesta skliska..udarim, iako gotovo stao. Bas me iznenadila, prepao se da je nisam ubio, ali srecom samo je nastavila prema importaneu..Nisam mogao lijevo, stanica ttamvajska, desno od mene auto bilo...gledao da je izbjegnem, ali kako ja motam blago u lijevo, tako i ona ide pred mene. Ako se moze izbjeci, izbjegnem, ako ne mogu, hebiga....ne ide mi se u ogradu..
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#18366 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ma ove "ulicne" zapustene tako zovu u mom selu...Laplace wrote: ↑02/07/2020 10:13Ja čitam "udario vašku" i kontam čovjek se zafrkava, kad ono pas.konektovan wrote: ↑01/07/2020 23:03 Ja sam prije nekih 7-8 godina jednu vasku udario, izletila hebiga, dolazila mi sa desne strane, a ja bio u lijevoj traci kod us ambasade. Zima bila, nekih -10 stepencica bilo, i kad sa spazio da ide prema meni, kocnica, abs.....cesta skliska..udarim, iako gotovo stao. Bas me iznenadila, prepao se da je nisam ubio, ali srecom samo je nastavila prema importaneu..Nisam mogao lijevo, stanica ttamvajska, desno od mene auto bilo...gledao da je izbjegnem, ali kako ja motam blago u lijevo, tako i ona ide pred mene. Ako se moze izbjeci, izbjegnem, ako ne mogu, hebiga....ne ide mi se u ogradu..
Znate da je citroen full od plastike, naprijed je svasta nesto puklo iako je kontakt bio minimalan,bar se meni tako ucinilo. Nije bilo sepanja, krvi, nista, otrcalo pseto regularno, i nadam se da nije bilo posljedica. Nije mi bilo zao stete na autu sekunde....ali mi je ta noc nekako ostala urezana, misli se neke motale, bilo mi zao pseta. A opet, sta da je bilo dijete, neki starac ne daj Bože....i da covjek udari, kako bi se s tim nosio, ne smijem ni da pomislim..![]()
- Laplace
#18367 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Plemenita pasmina avlijaner.konektovan wrote: ↑02/07/2020 10:21Ma ove "ulicne" zapustene tako zovu u mom selu...Laplace wrote: ↑02/07/2020 10:13Ja čitam "udario vašku" i kontam čovjek se zafrkava, kad ono pas.konektovan wrote: ↑01/07/2020 23:03 Ja sam prije nekih 7-8 godina jednu vasku udario, izletila hebiga, dolazila mi sa desne strane, a ja bio u lijevoj traci kod us ambasade. Zima bila, nekih -10 stepencica bilo, i kad sa spazio da ide prema meni, kocnica, abs.....cesta skliska..udarim, iako gotovo stao. Bas me iznenadila, prepao se da je nisam ubio, ali srecom samo je nastavila prema importaneu..Nisam mogao lijevo, stanica ttamvajska, desno od mene auto bilo...gledao da je izbjegnem, ali kako ja motam blago u lijevo, tako i ona ide pred mene. Ako se moze izbjeci, izbjegnem, ako ne mogu, hebiga....ne ide mi se u ogradu..
Znate da je citroen full od plastike, naprijed je svasta nesto puklo iako je kontakt bio minimalan,bar se meni tako ucinilo. Nije bilo sepanja, krvi, nista, otrcalo pseto regularno, i nadam se da nije bilo posljedica. Nije mi bilo zao stete na autu sekunde....ali mi je ta noc nekako ostala urezana, misli se neke motale, bilo mi zao pseta. A opet, sta da je bilo dijete, neki starac ne daj Bože....i da covjek udari, kako bi se s tim nosio, ne smijem ni da pomislim..![]()
![]()
- drug_profi
#18368 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
BAAG, takozvani. Bosanski autohtoni auto gonič
-
Naslovnica
-
azdralovic
#18370 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
kod nas je to SODŽ, Seoska Obična Džukela
- drug_profi
#18371 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Znam za DODž-a, a za SODž-a evo danas saznao.
- Laplace
#18372 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Hajde sad pošteno priznaj, da se nađeš u situaciji da ti izleti mačka a možeš je izbjeći jedino tako da skreneš lijevo, ali tu stoji Bakir Izetbegović, šta bi uradio? Da li bi pregazio mačku ili skrenuo lijevo? Pod pretpostavkom da ni u jednom slučaju nećeš biti odgovoran za ishod.Naslovnica wrote: ↑01/07/2020 10:37Pa normalno da nećeš namjerno ići da je ubiješ, ali RIZIKOVATI SUDAR da bi izbjegao mačku, e to je (za mene) idiotluk.Qler wrote: ↑01/07/2020 10:29 Meni na auto putu neki dan iskoci macka, taman poslije naplatnih kucica prema Tarčinu, isao sam cca 130km/h sjebala me pravo, izbjegao sam je, ali sam i mogao sranje napraviti... ali ne znam, nisam ni razmisljao o opciji da je zgazim... mozda bi da jednostavno nije bilo opcije, ali sad da svjesno idem da je ubijem, mislim da ne bih mogao...
Svaki put kada mi tako nešto izleti (uglavnom mačka ili jež) gledam da izbjegnem ako neću ugroziti sebe, a posebno nekoga ko mi dolazi u susret.
Stavljati svoju, a posebno tuđu glavu, u rizik zbog mačke? Nikada!
(Dodika nisam stavio jer bi samo razbio auto bez ikakvih drugih efekata)
-
Naslovnica
#18373 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Zgazio bih mačku, bez razmišljanja.Laplace wrote: ↑03/07/2020 22:19Hajde sad pošteno priznaj, da se nađeš u situaciji da ti izleti mačka a možeš je izbjeći jedino tako da skreneš lijevo, ali tu stoji Bakir Izetbegović, šta bi uradio? Da li bi pregazio mačku ili skrenuo lijevo? Pod pretpostavkom da ni u jednom slučaju nećeš biti odgovoran za ishod.Naslovnica wrote: ↑01/07/2020 10:37Pa normalno da nećeš namjerno ići da je ubiješ, ali RIZIKOVATI SUDAR da bi izbjegao mačku, e to je (za mene) idiotluk.Qler wrote: ↑01/07/2020 10:29 Meni na auto putu neki dan iskoci macka, taman poslije naplatnih kucica prema Tarčinu, isao sam cca 130km/h sjebala me pravo, izbjegao sam je, ali sam i mogao sranje napraviti... ali ne znam, nisam ni razmisljao o opciji da je zgazim... mozda bi da jednostavno nije bilo opcije, ali sad da svjesno idem da je ubijem, mislim da ne bih mogao...
Svaki put kada mi tako nešto izleti (uglavnom mačka ili jež) gledam da izbjegnem ako neću ugroziti sebe, a posebno nekoga ko mi dolazi u susret.
Stavljati svoju, a posebno tuđu glavu, u rizik zbog mačke? Nikada!
Ne bih Bakira, žao mi auta.
- Laplace
#18374 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Auto se može popraviti, a šteta mačke. Ulovi tu i tamo ponekog miša, čime je već mnogo korisnija nego B.I. A i manje je troškali.Naslovnica wrote: ↑03/07/2020 22:28Zgazio bih mačku, bez razmišljanja.Laplace wrote: ↑03/07/2020 22:19
Hajde sad pošteno priznaj, da se nađeš u situaciji da ti izleti mačka a možeš je izbjeći jedino tako da skreneš lijevo, ali tu stoji Bakir Izetbegović, šta bi uradio? Da li bi pregazio mačku ili skrenuo lijevo? Pod pretpostavkom da ni u jednom slučaju nećeš biti odgovoran za ishod.
Ne bih Bakira, žao mi auta.
-
Concord
#18375 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Za Bakira bi se i rikvercom vratio, cisto da budem siguran