Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
MorningStar

#14501 Re: Migranti u BiH

Post by MorningStar »

CPT wrote: 02/07/2020 23:27
MorningStar wrote: 02/07/2020 23:19
CPT wrote: 02/07/2020 23:16
Ipak da ce biti zivis u drzavi (tj. dijelu drzave) gdje su muslimani vecina. :wink:
Budalo glupa ti mi pricas o muslimanima ja licno sam donirao sredstva da se sredjuje prostor za omladinu u jednoj djamiji (neka mi oproste ostali forumasi jer ne volim da pricam o ovim stvarima ali ovaj idiot me tjera na to). I ne zivim ja dje su muslimani vecina nego Bosnjaci - drzavljani Bosne i Hercegovine koji su pored Bosanskih Srba i Hrvata svi zajedno Bosanci - i ostavi Bosnu na miru i idi u Pakistan ili neku zabit pa tamo zivi medju muslimanima - zasto si se zabio medju krscane a ?
Ma ja uopste ne sumnjam u tvoj merhametluk... Pogotovo u pogledu muslimana. Dopodne doniras sredstva za dzamiju a popodne treniras strogocu. Premlatiti, protjerati i te price. I vidi ti se iz svakog slova sta ti smeta samo sto ne smijes pisati direktno pa koristis ovu sirotinju da to projeciras malo. A svi znamo na koga se misli, khm khm khm. Nije da si originalan al eto. To je sad cak u trendu...

Meni krscani ne smetaju, o njima ne pricam i zbog njih nemam komplekse.
Jesi glup toliko ili se pravis ? Jel ti se cini da me interesuje koje vjere i odakle je neko ko upadne u BiH i pravi haos ? Jel mislis da su svi migranti muslimani ? Vehabijo , nisu svi migranti muslimani. I zaboli me sta su cak sta vise ne smetaju dok se normalno ponasaju i postuju zakone i neke osnove kulture i ponasanja - sto 90% ovih divljaka sa kojim imamo posla ne rade a drzava nam na zalost je toliko uneredjena da ne mozemo da izadjemo na kraj sa istim.

I odjebi u skokovima vise ne quotaj me.
CPT

#14502 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

MorningStar wrote: 02/07/2020 23:32Jesi glup toliko ili se pravis ? Jel ti se cini da me interesuje koje vjere i odakle je neko ko upadne u BiH i pravi haos ? Jel mislis da su svi migranti muslimani ? Vehabijo , nisu svi migranti muslimani. I zaboli me sta su cak sta vise ne smetaju dok se normalno ponasaju i postuju zakone i neke osnove kulture i ponasanja - sto 90% ovih divljaka sa kojim imamo posla ne rade a drzava nam na zalost je toliko uneredjena da ne mozemo da izadjemo na kraj sa istim.

Ma jasta... Ti eto ne znas da se radi o muslimanima. A sigurno si isto pisao tj. pises o gostima iz Srbije koji zadnjih (bar) 20 godina haraju po BH gradovima. Ovi bar prodaju nesto, oni samo traze pare, itd, itd.. Pogotovo po to istoj Krajini.

Da, dobar dio tih ljudi jesu muslimani i nisam bas siguran da si pravi da sudis o tome. Ako vec sirite lazi onda furajte jednu laz. Dopodne nisu muslimani, popodne su ISIS... :roll:

Image

migranti docekali Bajram u Krajini ali ne mozemo biti sigurni da su svi muslimani (jako bitno btw) samo zbog toga sto dolaze iz drzave gdje su muslimani velika vecina...
MorningStar

#14503 Re: Migranti u BiH

Post by MorningStar »

CPT wrote: 02/07/2020 23:40
MorningStar wrote: 02/07/2020 23:32Jesi glup toliko ili se pravis ? Jel ti se cini da me interesuje koje vjere i odakle je neko ko upadne u BiH i pravi haos ? Jel mislis da su svi migranti muslimani ? Vehabijo , nisu svi migranti muslimani. I zaboli me sta su cak sta vise ne smetaju dok se normalno ponasaju i postuju zakone i neke osnove kulture i ponasanja - sto 90% ovih divljaka sa kojim imamo posla ne rade a drzava nam na zalost je toliko uneredjena da ne mozemo da izadjemo na kraj sa istim.

Ma jasta... Ti eto ne znas da se radi o muslimanima. A sigurno si isto pisao tj. pises o gostima iz Srbije koji zadnjih (bar) 20 godina haraju po BH gradovima. Ovi bar prodaju nesto, oni samo traze pare, itd, itd.. Pogotovo po to istoj Krajini.

Da, dobar dio tih ljudi jesu muslimani i nisam bas siguran da si pravi da sudis o tome. Ako vec sirite lazi onda furajte jednu laz. Dopodne nisu muslimani, popodne su ISIS... :roll:

Image

migranti docekali Bajram u Krajini ali ne mozemo biti sigurni da su svi muslimani (jako bitno btw) samo zbog toga sto dolaze iz drzave gdje su muslimani velika vecina...
Zaboli me nesto jesu li muslimani,sintoisti,budisti,animisti ili sta vec.KRSE zakone ove zemlje, ponasaju se kao DIVLJACI , napadaju zene, prose i to na veoma arogantan nacin, hodaju po saobracajnicama, maltretiraju svijet u coporima oko marketa, prave deponije od centara gdje ih hrane i smjeste i to im ne valja... To sto on odklanja prekrsti se il zaveze naradzasti turban na glavu me ne interesuje to je tvoj problem, dodji sa autom pa kupi bracu kuci i vozi ih sebi.

Dosado jedna prestani me quotat iskacu mi obavijesti ionako si mi blokiran piskaraj ta sr*nja bez da mi dosadjujes.
CPT

#14504 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

MorningStar wrote: 02/07/2020 23:47Zaboli me nesto jesu li muslimani,sintoisti,budisti,animisti ili sta vec.KRSE zakone ove zemlje, ponasaju se kao DIVLJACI , napadaju zene, prose i to na veoma arogantan nacin, hodaju po saobracajnicama, maltretiraju svijet u coporima oko marketa, prave deponije od centara gdje ih hrane i smjeste i to im ne valja... To sto on odklanja prekrsti se il zaveze naradzasti turban na glavu me ne interesuje to je tvoj problem, dodji sa autom pa kupi bracu kuci i vozi ih sebi.

Dosado jedna prestani me quotat iskacu mi obavijesti ionako si mi blokiran piskaraj ta sr*nja bez da mi dosadjujes.
Dusa draga, zivio u uredjenoj zemlju koju sad eto migranti shebali. Nije da se je to drzavi ne tako davno masovno pljackalo, silovalo, itd, itd se to nije radilo divljacki. Ha ja...Prose? Hodaju po saobracajnicama? U BiH? Mozes mislit? Treba li postavljati linkove sta se radilo pri njih?! :win:

Ipak ce biti da tebi nesto drugo smeta ;) samo njih malo koristis...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#14505 Re: Migranti u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Niđe ženska zglave
MorningStar

#14506 Re: Migranti u BiH

Post by MorningStar »

CPT wrote: 02/07/2020 23:53
MorningStar wrote: 02/07/2020 23:47Zaboli me nesto jesu li muslimani,sintoisti,budisti,animisti ili sta vec.KRSE zakone ove zemlje, ponasaju se kao DIVLJACI , napadaju zene, prose i to na veoma arogantan nacin, hodaju po saobracajnicama, maltretiraju svijet u coporima oko marketa, prave deponije od centara gdje ih hrane i smjeste i to im ne valja... To sto on odklanja prekrsti se il zaveze naradzasti turban na glavu me ne interesuje to je tvoj problem, dodji sa autom pa kupi bracu kuci i vozi ih sebi.

Dusa draga, zivio u uredjenoj zemlju koju sad eto migranti shebali. Nije da se je to drzavi ne tako davno masovno pljackalo, silovalo, itd, itd se to nije radilo divljacki. Ha ja...Prose? Hodaju po saobracajnicama? U BiH? Mozes mislit? Treba li postavljati linkove sta se radilo pri njih?! :win:

Ipak ce biti da tebi nesto drugo smeta ;) samo njih malo koristis...
I ako su se ta s*anja desavala sad je ok da oni malo dodju iz bangladesa,indije,pakistana ili odakle pa malo i oni da jel ? MRS stoko.
Heller

#14507 Re: Migranti u BiH

Post by Heller »

MorningStar wrote: 02/07/2020 22:15
Heller wrote: 02/07/2020 22:04 Ne bi bilo loše rentati kakav otok od Hrvatske i tako ih sve nabiti dok se ne skonta ko ispunjava za azil ko ne. Ko ne ispunjava kući, ko ispunjava dobrodošli u BiH.

Mislim da bi i Hrvati pristali.
aa kazu evo odmah samo recite.
Izrentaš neku kamenčugu koju ne koriste i tmao prebacuješ Abdul Ahmad Azize i njima bolje jer im neće prelazit. Osim ako ne mogu plivati 10-20 km
DEMONIKA

#14508 Re: Migranti u BiH

Post by DEMONIKA »

piupiu wrote: 01/07/2020 13:05
broj dva wrote: 01/07/2020 12:36 Malo vise nijansiranja i malo manje strasti bi nam dobro doslo, boljeg savjeta nemam.
Ma dobro sve to, ali otkud ovako uniformisan profil azilanata - mlad, dvadesetih godina, u grupici muških, šansa da je iz Pakistana 30% (kaže OSCE, ne ja) - u ovolikom broju po ulicama Sarajeva? Neku noć sjedim u Petici, prošlo je tri grupice od po 5-6 momaka, koje je jedan-isti lik (izgledom isto odnekud) odvodio u pravcu Tabačkog mesdžida. To je sad, vjerovatno, neka organizovana veza za prihvat ili šta već. Što samo po sebi nije loše. Ali je brojnost nevjerovatna.
Jel' to ti titati jedeš u 5ici, a ne u Želji, nalet đavola, nalet šejtana
eh, jesi neka :mrgreen:
DEMONIKA

#14509 Re: Migranti u BiH

Post by DEMONIKA »

CPT wrote: 01/07/2020 21:45
mirsek wrote: 01/07/2020 21:33
CPT wrote: 01/07/2020 21:23

u neku vrstu ograde? u malo vecim grupama? zvuci poznato
U kampove, ograditi, obezbjediti vodu, struju, hranu, pustati izvan kampa planski, u grupama, svaka osoba max jednom sedmicno, ko pocne praviti probleme duze ceka izlazak, ko istraje na problemima zatvoriti u poseban objekat. Kao da su na vojnom roku. Za nelegalce poput njih, sasvim pristojan tretman.
Da... To nismo probali vec, vise puta. Da postavim slike? Klipove? Ili da se ponovi vjezabi 150x i ocekuje nesto novo?
Ko vi?
Kako to rade u tvojoj deželi? Sjede po parkovima s violeta maramicama i Pahor im maše, baca novčiće
Bloo
Globalna šefica

#14510 Re: Migranti u BiH

Post by Bloo »

CPT
Trajni
Dosta je i tebe vise.
Morningstar
Mjesec - jos jedna.ispad i trajni
vjesticanametli

#14511 Re: Migranti u BiH

Post by vjesticanametli »

:thumbup: e tako mlada :mrgreen:
Naslovnica

#14512 Re: Migranti u BiH

Post by Naslovnica »

Hvala ti qrtzu
howdy

#14513 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

Imas pivo od mene
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#14514 Re: Migranti u BiH

Post by konektovan »

Evo kod studentskih domova Nedjarici, policija, hitna, šleper zaustavljen, daj Bože da nije zaginuo neko, a najvjerovatnije da je migrantbu oitanju. Vidim policija provjerava kompletnu prikolicu,...
tap3ah75

#14515 Re: Migranti u BiH

Post by tap3ah75 »

_BataZiv_0809 wrote: 02/07/2020 23:59 Niđe ženska zglave
Baš me zanima kad bi bilo žemskih među njima i kad bi se neko ovdje pohvalio kako je jednu odveo kući, okupao i taslačio cijelu noć - kako bi slovenac i vrbas reagovali.
:lol:

edit: evo vidim da je napucan janez.
@MorningStar hvala na žrtvi - brzo će mjesec proći.
Kejn

#14516 Re: Migranti u BiH

Post by Kejn »

E da me i ovaj Sith sa Korribana jednom obraduje
SmokingMan

#14517 Re: Migranti u BiH

Post by SmokingMan »

Ima li kakvih novih vijesti o alternativnim rutama kojima se kreću kroz BIH?

Kontam jutros kakva je ono gužva izbila kod studentskih domova, kad lik zaglavi opasni u pokušaju da se domogne zapada, što je gotovonemoguća misija.

Desnica ozbiljno jača, migranti u Europu naviru sa svih strana, osim zrakom. Možda predeveraju ljeto krećući se od grada do grada, ova zima bi im mogla biti najkritičnije, pogotovo ako se trend ulaska u BIH nastavi ovakvim tempom.

Već smo rekli prije, osim ozbiljnijeg koordinirajućeg tijela, potrebni su kampovi sa strogim obezbijeđenjem, i stroga zabrana da se migranti hrane (od strane građana) mimo određene procedure kojom upravlja crveni križ u saradnji sa lokalnim vlastima. Migranti se pod hitno moraju skloniti sa ulice, kako ne bi došli u situacijz da ne možemo kontrolirati mase migranata na ulicama.
escobar__

#14518 Re: Migranti u BiH

Post by escobar__ »

Nažalost od toga nema ništa, prepušteni smo (po ko zna koji put) sami sebi i država, entitet, a niti kantoni prstom neće mrdnut da ovo riješe.
howdy

#14519 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

tap3ah75 wrote: 03/07/2020 14:22
Baš me zanima kad bi bilo žemskih među njima i kad bi se neko ovdje pohvalio kako je jednu odveo kući, okupao i taslačio cijelu noć - kako bi slovenac i vrbas reagovali.
:lol:

edit: evo vidim da je napucan janez.
@MorningStar hvala na žrtvi - brzo će mjesec proći.
Nema žemskih
howdy

#14520 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

Trafalgar Law wrote: 03/07/2020 14:42 Ima li kakvih novih vijesti o alternativnim rutama kojima se kreću kroz BIH?

Kontam jutros kakva je ono gužva izbila kod studentskih domova, kad lik zaglavi opasni u pokušaju da se domogne zapada, što je gotovonemoguća misija.

Desnica ozbiljno jača, migranti u Europu naviru sa svih strana, osim zrakom. Možda predeveraju ljeto krećući se od grada do grada, ova zima bi im mogla biti najkritičnije, pogotovo ako se trend ulaska u BIH nastavi ovakvim tempom.

Već smo rekli prije, osim ozbiljnijeg koordinirajućeg tijela, potrebni su kampovi sa strogim obezbijeđenjem, i stroga zabrana da se migranti hrane (od strane građana) mimo određene procedure kojom upravlja crveni križ u saradnji sa lokalnim vlastima. Migranti se pod hitno moraju skloniti sa ulice, kako ne bi došli u situacijz da ne možemo kontrolirati mase migranata na ulicama.
Idu mi na spolovilo po semaforima sa onim maramicama, retardirani bosnjo kupuje
escobar__

#14521 Re: Migranti u BiH

Post by escobar__ »

Bošnjaci su glup narod k'o kurac, nama treba reć i konstantno ponavljat da im dajemo i kupujemo od njih maramice, mislim da bi ta obrnuta psihologija imala više uspjeha jer kod nas samo nek je kontra od onog što ti narede, predlože ili samo onako kažu.
vrbas1979

#14522 Re: Migranti u BiH

Post by vrbas1979 »

Apsolutno nije istina.
Na stotine je žena, djece i maloljetnika u kampovima, posebno u Sedri, Borićima i Biri u Bihaću.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#14523 Re: Migranti u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Samo ih nikad niko nije vidio
Naslovnica

#14524 Re: Migranti u BiH

Post by Naslovnica »

Ima ih, nije da ih nema.
Samo što je taj broj mizeran u odnosu na bradere, vjerovatno ne više od 0.5%.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#14525 Re: Migranti u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Ima doduse neka crnkinja eno je tuši maramice ispred velikog Merkatora. A mozda i nije zensko jebes ga :-)
Locked