Dva historijski posvadjana bloka:
PKK/sekularisti, ljevica, komunisti, antiplemenski nastrojeni
vs
KDP-Barzani klan, konzervativci, nacionalisti, proplemenski nastrojeni
Znači otprilike kao kod nas samo što mi polako smanjujmo pritisak tako što se selimo na zapad?Kikibombona wrote: ↑29/06/2020 22:07 Sirija je sada poput pretis lonca. Rat je gotov, ljudi ocekuju bolji zivot, a od toga nema niti ce biti ista.
Polako raste pritisak u loncu i samo je pitanje kada ce eksplodirati.
Upravo tako. Kod nas bi eksplodiralo da nemamo sigurnosni ventil otvoren prema zapadu.parappa wrote: ↑29/06/2020 22:10Znači otprilike kao kod nas samo što mi polako smanjujmo pritisak tako što se selimo na zapad?Kikibombona wrote: ↑29/06/2020 22:07 Sirija je sada poput pretis lonca. Rat je gotov, ljudi ocekuju bolji zivot, a od toga nema niti ce biti ista.
Jasta nego kradu:
Ko ce investirati u sjebani zemlju poput Sirije, koja ce nakon sto rat definitivno bude gotov postati novi Irak?
Poceo si ko Savo matere mi.Kikibombona wrote: ↑29/06/2020 22:21Upravo tako. Kod nas bi eksplodiralo da nemamo sigurnosni ventil otvoren prema zapadu.parappa wrote: ↑29/06/2020 22:10Znači otprilike kao kod nas samo što mi polako smanjujmo pritisak tako što se selimo na zapad?Kikibombona wrote: ↑29/06/2020 22:07 Sirija je sada poput pretis lonca. Rat je gotov, ljudi ocekuju bolji zivot, a od toga nema niti ce biti ista.
...
U Siriji je puno gore jer je zemlja puno veća. Rat je bio duzi i krvaviji.
Sirija je u fazi nepotpisanog primirja, sa kontrolnim punktovima posvuda i povremenim sukobima. Amerika je uvela sankcije. Jedini prijatelji rezima u Damasku su Rusi i Iranci, od kojih Sirijci ne mogu očekivati nikakvu ekonomsku pomoć.
...
Sirijska valuta se raspada, ekonomija je mrtva. Milioni siromasnih Sirijaca gube strpljenje.
Ne znam, nisam upratio. Ja samo znam da nisam vidio niti jednu sliku skapavanja kao u Jemenu.The 51st State wrote: ↑30/06/2020 20:18
Kad su rezimlije likovale i nudile psecu hranu stanovnicima Madaje, nije bilo te price.
Naletio na jednog takvog sto kuka oko sankcija pa mu zaljepili screenshot tokom opsade. Elem bruka je za jemen, a za siriju po zasluzi.
Prse se, ne brini. A svi znamo da je zapad sirijskim civilima uvijek sve najbolje zelio.The 51st State wrote: ↑30/06/2020 20:28Naletio na jednog takvog sto kuka oko sankcija pa mu zaljepili screenshot tokom opsade. Elem bruka je za jemen, a za siriju po zasluzi.salik79 wrote: ↑30/06/2020 20:24Ne znam, nisam upratio. Ja samo znam da nisam vidio niti jednu sliku skapavanja kao u Jemenu.The 51st State wrote: ↑30/06/2020 20:18
Kad su rezimlije likovale i nudile psecu hranu stanovnicima Madaje, nije bilo te price.
Ne znam zasto se rusi i iranci ne isprse za rezim sa psenicom i potrepstinama, mislim od zapada je ocekivano da ih lupaju sankcijama.
Nema mjesta kukanju onda za gladovanje, ne znam sta im je zelio ali su sigurno mnogostruko manje zla ucinili premea civilima za razliku od rusa, irana i rezima posebno. Tako da je izrazito licemjerno rezimsko kukanje na sankcije.salik79 wrote: ↑30/06/2020 20:35Prse se, ne brini. A svi znamo da je zapad sirijskim civilima uvijek sve najbolje zelio.The 51st State wrote: ↑30/06/2020 20:28Naletio na jednog takvog sto kuka oko sankcija pa mu zaljepili screenshot tokom opsade. Elem bruka je za jemen, a za siriju po zasluzi.
Ne znam zasto se rusi i iranci ne isprse za rezim sa psenicom i potrepstinama, mislim od zapada je ocekivano da ih lupaju sankcijama.![]()
Ma ja, uvijek ista matrica. Odavno smo se slozili da se ne slazemo po ovoj temi, ali nikako. Bezveze ukrug vrtiti.The 51st State wrote: ↑30/06/2020 20:39Nema mjesta kukanju onda za gladovanje, ne znam sta im je zelio ali su sigurno mnogostruko manje zla ucinili premea civilima za razliku od rusa, irana i rezima posebno. Tako da je izrazito licemjerno rezimsko kukanje na sankcije.salik79 wrote: ↑30/06/2020 20:35Prse se, ne brini. A svi znamo da je zapad sirijskim civilima uvijek sve najbolje zelio.The 51st State wrote: ↑30/06/2020 20:28
Naletio na jednog takvog sto kuka oko sankcija pa mu zaljepili screenshot tokom opsade. Elem bruka je za jemen, a za siriju po zasluzi.
Ne znam zasto se rusi i iranci ne isprse za rezim sa psenicom i potrepstinama, mislim od zapada je ocekivano da ih lupaju sankcijama.![]()
Inace, predvidjanja su da ce biti jos gore sa ovim ceaser aktom, prestaje u potpunosti dotok dolara zvanicnim kanalima za rezim. Ove sankicja su nekakava pravda za sve one zvjerski umorene zatvorenike sto je ustavri i inspirasalo ove najnivije sankcije.
Dobro to je ok, sta ti kazes na ove fotke sto je pokrenulo ceaser akt. Hiljade dokumentovanih izgladnjelih i likvidiranih zatvorenika?salik79 wrote: ↑30/06/2020 20:46Ma ja, uvijek ista matrica. Odavno smo se slozili da se ne slazemo po ovoj temi, ali nikako. Bezveze ukrug vrtiti.The 51st State wrote: ↑30/06/2020 20:39Nema mjesta kukanju onda za gladovanje, ne znam sta im je zelio ali su sigurno mnogostruko manje zla ucinili premea civilima za razliku od rusa, irana i rezima posebno. Tako da je izrazito licemjerno rezimsko kukanje na sankcije.
Inace, predvidjanja su da ce biti jos gore sa ovim ceaser aktom, prestaje u potpunosti dotok dolara zvanicnim kanalima za rezim. Ove sankicja su nekakava pravda za sve one zvjerski umorene zatvorenike sto je ustavri i inspirasalo ove najnivije sankcije.
Nisam vidio fotke. Ako su dosle istim masmedijskim tokovima, vec ti unaprijed mogu reci da im ama bas nista ne vjerujem.The 51st State wrote: ↑30/06/2020 20:47Dobro to je ok, sta ti kazes na ove fotke sto je pokrenulo ceaser akt. Hiljade dokumentovanih izgladnjelih i likvidiranih zatvorenika?salik79 wrote: ↑30/06/2020 20:46Ma ja, uvijek ista matrica. Odavno smo se slozili da se ne slazemo po ovoj temi, ali nikako. Bezveze ukrug vrtiti.The 51st State wrote: ↑30/06/2020 20:39
Nema mjesta kukanju onda za gladovanje, ne znam sta im je zelio ali su sigurno mnogostruko manje zla ucinili premea civilima za razliku od rusa, irana i rezima posebno. Tako da je izrazito licemjerno rezimsko kukanje na sankcije.
Samo zvanicni Iranski drzavni mediji - nista to mass mediji to lazusalik79 wrote: ↑30/06/2020 20:49Nisam vidio fotke. Ako su dosle istim masmedijskim tokovima, vec ti unaprijed mogu reci da im ama bas nista ne vjerujem.The 51st State wrote: ↑30/06/2020 20:47Dobro to je ok, sta ti kazes na ove fotke sto je pokrenulo ceaser akt. Hiljade dokumentovanih izgladnjelih i likvidiranih zatvorenika?
Pretpostavljo sam da ces tako nesto reci, ako ti je human rigts watch kredibilan oni su potvrdili vjerodostojnost nakon sestomjesecnesalik79 wrote: ↑30/06/2020 20:49Nisam vidio fotke. Ako su dosle istim masmedijskim tokovima, vec ti unaprijed mogu reci da im ama bas nista ne vjerujem.The 51st State wrote: ↑30/06/2020 20:47Dobro to je ok, sta ti kazes na ove fotke sto je pokrenulo ceaser akt. Hiljade dokumentovanih izgladnjelih i likvidiranih zatvorenika?
Znas li ti ko je direktor HRW? Kennet Roth. Meni dosta, o njemu sam vec vise puta imao izlaganja. Dno dna lik.The 51st State wrote: ↑30/06/2020 20:54Pretpostavljo sam da ces tako nesto reci, ako ti je human rigts watch kredibilan oni su potvrdili vjerodostojnost nakon sestomjesecnesalik79 wrote: ↑30/06/2020 20:49Nisam vidio fotke. Ako su dosle istim masmedijskim tokovima, vec ti unaprijed mogu reci da im ama bas nista ne vjerujem.The 51st State wrote: ↑30/06/2020 20:47
Dobro to je ok, sta ti kazes na ove fotke sto je pokrenulo ceaser akt. Hiljade dokumentovanih izgladnjelih i likvidiranih zatvorenika?
istrage. Ako i oni imaju manjak kredibiliteta, onda se nema sta pricati dalje.