Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- drug_profi
#45926 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ko god napusti ovu koaliciju, nazvao bih je koalicijom nacionalnog spasa, potpisao je smrtnu presudu stranci.
Nema vise vremena da se ceka nova prilika. Do nove prilike nece biti ni ekonomske slobode, ni demokratije da se nesto mjenja mirnim putem.
Znaci ova prilika ili ostavljamo djeci da umjesto nas krvare i dizu bune.
Nema vise vremena da se ceka nova prilika. Do nove prilike nece biti ni ekonomske slobode, ni demokratije da se nesto mjenja mirnim putem.
Znaci ova prilika ili ostavljamo djeci da umjesto nas krvare i dizu bune.
-
putokaz1
#45927 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Koalicija Spasa SDA
1.Koalicija je ograničena samo na KS
2.Koalicija je One MAN SHOW
3.Koalicija puna preletača od Miladina pa nadalje
4.Koalicija ucjena ko je protiv nas je uz SDA,taj koji to kaže obično Prvi ode s SDA
5.Koalicija uništenja SDP KS ,i slabljenja NS
Podsjećate me na nas Lukavčane pred Opoziv,pred Opoziv svi protiv SDA,poslije ''Svi'' tj oni Najveći uz SDA
1.Koalicija je ograničena samo na KS
2.Koalicija je One MAN SHOW
3.Koalicija puna preletača od Miladina pa nadalje
4.Koalicija ucjena ko je protiv nas je uz SDA,taj koji to kaže obično Prvi ode s SDA
5.Koalicija uništenja SDP KS ,i slabljenja NS
Podsjećate me na nas Lukavčane pred Opoziv,pred Opoziv svi protiv SDA,poslije ''Svi'' tj oni Najveći uz SDA
- drug_profi
#45928 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Slušaj, SDP i treba uništiti ako su sami sebi svrha. SDP ili će sad ojačati i shvatiti šta baza od njih hoće ili mogu da se pridruže zaboravljenim asovima.
Ovdje davno više nema ideologija.
Najprosperitetnija ideja je uklanjanje mafijaške hobotnice sa države i pravosuđa.
Nema ljevlje od te ideje.
Hoće li tu ideju sprovesti NSDAP, NiP ili SDP mene savršeno zaboli guyica. Ja ću da glasam za taj cilj.
Ovdje davno više nema ideologija.
Najprosperitetnija ideja je uklanjanje mafijaške hobotnice sa države i pravosuđa.
Nema ljevlje od te ideje.
Hoće li tu ideju sprovesti NSDAP, NiP ili SDP mene savršeno zaboli guyica. Ja ću da glasam za taj cilj.
-
putokaz1
#45929 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
CILJ je skloniti što više SDA Načelnika
Ali se to može ostvariti ako dovedeš nove Diktatore Načelnike
Što će neki SDA načelnik preći u PDA,ili postat Nezavisni i nije neko Rješenje
CILJ imamo ali daleko smo od sklanjanja SDA
Niti 4orka niti 6 SDP načelnika niti Nezavisnih 5 nisu KVALITETNO rješenje ,još se rješenje traži,Ovo što imamo je samo promjena DRESA,iz SDA u NIP nije rješenje,pa sutra opet u SDA
Možda ćemo SDA -u zadat mali udarac od kojeg će SDA biti još jača 2022
Ali se to može ostvariti ako dovedeš nove Diktatore Načelnike
Što će neki SDA načelnik preći u PDA,ili postat Nezavisni i nije neko Rješenje
CILJ imamo ali daleko smo od sklanjanja SDA
Niti 4orka niti 6 SDP načelnika niti Nezavisnih 5 nisu KVALITETNO rješenje ,još se rješenje traži,Ovo što imamo je samo promjena DRESA,iz SDA u NIP nije rješenje,pa sutra opet u SDA
Možda ćemo SDA -u zadat mali udarac od kojeg će SDA biti još jača 2022
- drug_profi
#45930 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Moraš shvatiti i ti svi drugi, da nema laganog i brzog rješenja. Predugo smo u fekalijama, degradiranih etičkih normi, uništenog sistema, da ti ne možeš sad u jednom ili dva, pa i tri ciklusa isfiltrirati kvalitetnu alternativu.
To i jeste bio cilj SDA. Uništiti mogućnost da se preko noći sruše i iskorijene.
Sada prvo treba uvesti načelo smjenjivosti na izborima, a za to je potrebno da ljudi shvate da od njih zavisi.
To i jeste bio cilj SDA. Uništiti mogućnost da se preko noći sruše i iskorijene.
Sada prvo treba uvesti načelo smjenjivosti na izborima, a za to je potrebno da ljudi shvate da od njih zavisi.
- Styling
#45931 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bice to dugotrajna i krvava borba, ali mora se istrajati.drug_profi wrote: ↑30/06/2020 13:30 Moraš shvatiti i ti svi drugi, da nema laganog i brzog rješenja. Predugo smo u fekalijama, degradiranih etičkih normi, uništenog sistema, da ti ne možeš sad u jednom ili dva, pa i tri ciklusa isfiltrirati kvalitetnu alternativu.
- bunk
#45932 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bosnjaci i stranke kojima oni daju glasove ce to izglasati jos jucer.drug_profi wrote: ↑30/06/2020 13:30 Moraš shvatiti i ti svi drugi, da nema laganog i brzog rješenja. Predugo smo u fekalijama, degradiranih etičkih normi, uništenog sistema, da ti ne možeš sad u jednom ili dva, pa i tri ciklusa isfiltrirati kvalitetnu alternativu.
Ali jarane kad ubijedis glasace iz manjeg entiteta i sve koji nisu Bosnjaci iz federacije da glasaju za to onda ces moci reci da si uspio.
Mislim na instituciju "vanredni izbori".
- Banksy
#45933 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
De, malo pojasni.bunk wrote: ↑30/06/2020 15:51Bosnjaci i stranke kojima oni daju glasove ce to izglasati jos jucer.drug_profi wrote: ↑30/06/2020 13:30 Moraš shvatiti i ti svi drugi, da nema laganog i brzog rješenja. Predugo smo u fekalijama, degradiranih etičkih normi, uništenog sistema, da ti ne možeš sad u jednom ili dva, pa i tri ciklusa isfiltrirati kvalitetnu alternativu.
Ali jarane kad ubijedis glasace iz manjeg entiteta i sve koji nisu Bosnjaci iz federacije da glasaju za to onda ces moci reci da si uspio.
- bunk
#45934 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa da bi izglasao vanredne izbore,moras Izborni zakon mijenjat...znas kako ide.
- drug_profi
#45935 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne govorimo uopste o vanrednim izborima mada je ta opcija nuzna da postoji kao realna.
Vec o tome da građani, stanovnici ove zemlje moraju shvatiti da su izbori jedini nacin da promijene stvari na bolje, koliko god to iuzgledalo malo vjerovatno.
Ne valja jedan, daj drugog. Da smo tako radili ovih 25 godina, vec bi bili na zelenoj grani.
I nemoj da se vadite na anamo one.
Vec o tome da građani, stanovnici ove zemlje moraju shvatiti da su izbori jedini nacin da promijene stvari na bolje, koliko god to iuzgledalo malo vjerovatno.
Ne valja jedan, daj drugog. Da smo tako radili ovih 25 godina, vec bi bili na zelenoj grani.
-
Patton44
#45936 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kifla,Zolj,Forto,Nenadic... cetvorica u 2 god....vidis da ih mjenjamo.drug_profi wrote: ↑30/06/2020 17:05 Ne govorimo uopste o vanrednim izborima mada je ta opcija nuzna da postoji kao realna.
-
putokaz1
#45937 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kifla,Zolj,Forto,Nenadic... cetvorica u 2 god....vidis da ih mjenjamo.
[/quote]
Počeli ste mijenjat vlade ko USK
-
palermo
#45938 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
https://www.klix.ba/vijesti/bih/mostark ... /200701011
čestike gospođi Ćavar i čestitke Našoj Stranci koja je stala iza nje. ovo je za Mostar velika pobjeda, jer pokazuje da nema neodirljivih i da se stvari ipak mogu mijenjati.
I ključna rečenica iz obraćanja gospođe Ćavar na facebooku
"Drage građanke i građani Mostara, prijavite neregularnosti, ima puno časnih ljudi u gradskoj upravi",
Ovom rečenicom ona nam pokazuje da je naš jedini izlaz da promijenim partiokratski način razmišljanja, u kojem mi čovjeka definišemo jedino prema njegovoj stranačkoj ili glasačkoj preferenciji a ne prema odnosu prema poslu, poštenju i profesionalnosti koju iskazuje prema poslu. Jedino na takav način se dobija sinergijska vrijednost koja može da mijenja stvari.
Sasvim suprotno od već godinama prisutne forumske tendencije u kojem postoje samo mi i oni. Bilo stranački, bilo nacionalno.
čestike gospođi Ćavar i čestitke Našoj Stranci koja je stala iza nje. ovo je za Mostar velika pobjeda, jer pokazuje da nema neodirljivih i da se stvari ipak mogu mijenjati.
I ključna rečenica iz obraćanja gospođe Ćavar na facebooku
"Drage građanke i građani Mostara, prijavite neregularnosti, ima puno časnih ljudi u gradskoj upravi",
Ovom rečenicom ona nam pokazuje da je naš jedini izlaz da promijenim partiokratski način razmišljanja, u kojem mi čovjeka definišemo jedino prema njegovoj stranačkoj ili glasačkoj preferenciji a ne prema odnosu prema poslu, poštenju i profesionalnosti koju iskazuje prema poslu. Jedino na takav način se dobija sinergijska vrijednost koja može da mijenja stvari.
Sasvim suprotno od već godinama prisutne forumske tendencije u kojem postoje samo mi i oni. Bilo stranački, bilo nacionalno.
- JThomas
#45939 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
prijaviti uvijek treba, ali se čini razvidnim da kopači jame nisu odnijeli ponudu gdje su nosili i svi ostali...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#45940 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Na mjesto gdje se nose ponude Senade
-
palermo
#45941 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Je li ja ovdje vidim omalovažavanje pobjede gospođe Ćavar a samim tim i Naše Stranke i to od strane istaknutih boraca za bolje i pravednije društvo.
I to samo zbog toga što svojom rečenicom razbija ustaljeni forumski, što bi se reklo, izričaj.....
- JThomas
#45942 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ja sam siguran da bi ti nama i detaljnije objasnio, ali nećeš jer znaš da smo nedokazni...
-
palermo
#45943 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pa bih, ali mi nije jasno šta treba da objašnjavam ???
- JThomas
#45944 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pa krenuo si ex catedra, valjda ti znaš šta dokazuješ...
- JThomas
#45945 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
da se pogrešno ne razumijemo, ja sam na ovom forumu više desetina puta napisao, i zaista ozbiljno mislio, da treba prijaviti sve što smatraš da nije u redu. pa i ako misliš da je džaba.
ali da ne letimo po jednom predmetu sa zaključkom da sda i hdz nisu karteli, odnosno eufemistički imaju stranke i dobrih kadrova. kako piše u samom ovom zaključku, rješenje o uklanjanju izvršno je odmah (jer žalba ne odlaže), sutradan, 01.04. ali prošle godine. e šta se čekalo i dešavalo godinu i kvartal. pa razmatrale se ponude. samo se očito kopači nisu dovoljno trudili i radili, zainteresovali i raspitali, ili nisu odnijeli ponude na pravo mjesto.
ali da ne letimo po jednom predmetu sa zaključkom da sda i hdz nisu karteli, odnosno eufemistički imaju stranke i dobrih kadrova. kako piše u samom ovom zaključku, rješenje o uklanjanju izvršno je odmah (jer žalba ne odlaže), sutradan, 01.04. ali prošle godine. e šta se čekalo i dešavalo godinu i kvartal. pa razmatrale se ponude. samo se očito kopači nisu dovoljno trudili i radili, zainteresovali i raspitali, ili nisu odnijeli ponude na pravo mjesto.
-
palermo
#45946 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa ko zna Mostar, zna i to da su kopači dovoljno upućeni u to kako, na koji način i gdje se ponude nose.Misliti da su kopači ušli nespremni u proces dobijanja elitne lokacije u gradu Mostaru ( za neupućene to bi bilo kao da netko gradi na Marindvoru) je prilično ludo. I u tom kontekstu, prihvatajući i mogućnost da su ovdje upleteni i različiti interesi, opet se ovdje radi o pobjedi nad onima koji misle da je njima aspolutno sve dopušteno.
A ja zaista ništa ne želim dokazati, samo sam primijetio da rečenica koju je napisala gospođa Ćavar odgovara i mom načinu razmišljanja. I nije mi jasno zašto se omalovažava ova pobjeda.....
A ja zaista ništa ne želim dokazati, samo sam primijetio da rečenica koju je napisala gospođa Ćavar odgovara i mom načinu razmišljanja. I nije mi jasno zašto se omalovažava ova pobjeda.....
- JThomas
#45947 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
a ono što želiš dokazati, mi svakako ne bismo shvatili jer smo plitki i opterećeni stereotipima i podjelama, pa ti je džaba pisati.
-
palermo
#45948 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- JThomas
#45949 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
šta ću, ja znam svoje limite, da ne mogu pratiti tvoju dubinu i zrelost. nije mi nikakav problem da to priznam.
-
palermo
#45950 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
znaš i sam da ti je glupa i nepotrebna ta rečenica.....al hajde, da ne pretvaramo ovo u ličnu aspravu na javnom forumu