Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Hendrix

#27526 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hendrix »

Diwan wrote: 30/06/2020 08:16 Hahahaha, koje sluđivanje ljudi. Ma tako vam i treba :lol: :mrgreen:

Virus gripe s "potencijalom pandemije" pronađen u Kini kod svinja

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/viru ... /200630012
A ti si kao cool genije koji je razumio globalnu svjetsku zavjeru...totalno opusten i relaksiran. Dok Korona ne dodje u familiju, sto naravno se nadam da nece...nikome.
pinturicchio

#27527 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pinturicchio »

Diwan wrote: 30/06/2020 08:16 Hahahaha, koje sluđivanje ljudi. Ma tako vam i treba :lol: :mrgreen:

Virus gripe s "potencijalom pandemije" pronađen u Kini kod svinja

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/viru ... /200630012
Image

Glupost
daddy-kool

#27528 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

https://www.index.hr/vijesti/clanak/gra ... 94179.aspx

BiH ima duplo više novozaraženih nego prije 5 dana. Kako to da sad otvaramo granice?

Najava je stigla samo pet dana nakon što je odluka o strožim mjerama koje su istovremeno uvedene i za Srbiju, Kosovo i Makedoniju stupila na snagu.

No teško je da je najava recipročnih mjera iz BiH hrvatske vlasti natjerala da povuče odluku, što nas dovodi do drugog mogućeg i mnogo vjerojatnijeg razloga - izbora koji se održavaju u nedjelju.

Uostalom, predsjednik HDZ-a BiH lijepo je to jučer objasnio: "Nikakva granica ne može odvojiti hrvatsko biće i jedan narod u dvije domovine. Hvala premijeru Plenkoviću na brzoj reakciji i racionalnoj odluci".
Balkanjerosi. :mrgreen:

:lol: :lol:
BadBoy

#27530 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Sa ovakvim kao što je ovaj Diwan mi treba da gradimo državu i uđemo u EU :-)
laik1981

#27531 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Imunitet na koronavirus vjerovatno je veći nego što pokazuju testovi

https://www.klix.ba/lifestyle/zdravlje/ ... /200630009
pinturicchio

#27532 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pinturicchio »

Image

Trenutno stanje sa vakcinama. Ova jedina koja ima ograničenu dozvolu je preskočila fazu tri i počinje se koristiti u kineskoj vojsci, to će ujedno biti neka vrsta testa. Sva ova velika procedura je sa ciljem da se utvrdi sigurnost i neštetnost vakcine, inače su već sve pokazale dobar rezultat u stvaranju imuniteta. Nismo još tu, ali na dobrom smo putu. Nadam se da će već sljedećeg proljeća početi imunizacija ugroženih kategorija.
dječak sa šibicama

#27533 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Novi virus na kineskom trzistu, G4, prelazi sa svinja na ljude.

Nova pandemija u najavi. Cestitam dame i gospodje, unistili smo planetu i kusajmo sada.
AmirBaa

#27534 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by AmirBaa »

dječak sa šibicama wrote: 30/06/2020 13:34 Novi virus na kineskom trzistu, G4, prelazi sa svinja na ljude.

Nova pandemija u najavi. Cestitam dame i gospodje, unistili smo planetu i kusajmo sada.
Valja ti u podrum opet sa konzervama, a taman si se malo opustio bio, nisi imao nista protiv ljudi koji setaju odavno :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#27535 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

dječak sa šibicama wrote: 30/06/2020 13:34 Novi virus na kineskom trzistu, G4, prelazi sa svinja na ljude.

pfffhhuuuu sreca pa sam musliman...

laik1981

#27536 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Kakve retardirane projekcije.. Lafo kako smo dosli do 10 milona, a ono davno prebacilo 100 miliona, vjerovatno i 200 miliona.. Kada ubace rezultate seroloskih ispitivanja u zvanicne brojke onda neka prave projekcije..
Diwan

#27537 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

BadBoy wrote: 30/06/2020 10:32 Sa ovakvim kao što je ovaj Diwan mi treba da gradimo državu i uđemo u EU :-)
Vidiš, dao si mi ideju. Mog'o sam kakvu stranku organizovati sa predizbornim obećanjem
'Korona free život'
Dozer

#27538 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

laik1981 wrote: 30/06/2020 14:56 Kakve retardirane projekcije.. Lafo kako smo dosli do 10 milona, a ono davno prebacilo 100 miliona, vjerovatno i 200 miliona.. Kada ubace rezultate seroloskih ispitivanja u zvanicne brojke onda neka prave projekcije..
Gomila eksperata odavno tvrdi da je sve ovo pocelo puno ranije i da je daleko obimnije nego se vidi. Ali, nekome ocito treba da se pumpa sva ova fama...
Diwan

#27539 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

Definitivno LZN situacija
Mogy87

#27541 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

pinturicchio wrote: 30/06/2020 11:52 Image

Trenutno stanje sa vakcinama. Ova jedina koja ima ograničenu dozvolu je preskočila fazu tri i počinje se koristiti u kineskoj vojsci, to će ujedno biti neka vrsta testa. Sva ova velika procedura je sa ciljem da se utvrdi sigurnost i neštetnost vakcine, inače su već sve pokazale dobar rezultat u stvaranju imuniteta. Nismo još tu, ali na dobrom smo putu. Nadam se da će već sljedećeg proljeća početi imunizacija ugroženih kategorija.
Evo sta je prof. dr. sc. Ivan Đikić, direktor Instituta za biokemiju (IBC2) u Frankfurtu izjavio na tu temu danas:
- Od tih 125 je 21 u kliničkim ispitivanjima, a tri su u trećoj fazi. Inače, treća faza je zadnja faza prije odobravanja cjepiva. Najvjerojatnije će se to dogoditi potkraj godine ili početkom iduće. Očekivanja su da će od ožujka do lipnja iduće godine jedno od tih 125 cjepiva biti povoljno, djelotvorno i ne štetno. Kada budemo to imali onda ćemo napraviti branu između virusa i nas i zaštiti se i stvoriti imunitet i početi normalno živjeti, kao što živimo s gripom, rekao je.
laik1981

#27542 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Pa i ovo pokazuje da maske treba obavezno nositi ako kisemo i kasljemo, odnosno ako imamo neke simptome.. Tako se prvobitno i preporucivalo.. Prilikom pjevanja, a posebno razgovaranja imaju minimalne efekte.. Maske su u mnogim drzavama obavezne samo u zatvorenim prostorima ako se ne moze ispostovati distanca.. Ima li gdje kakva simulacija koja pokazuje sta se desava ako kasljemo i kisemo u lakat ili u maramicu? Ja kada kisem i kasljem imam refleksnu reakciju da podignem majicu na usta i kihnem i zakasljem se u nju.. Ne znam zasto ali to radim od kako znam za sebe..
Diwan

#27543 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

Kad pročitam ono 'Nuačnici dokazali ' i slična sranja koja se plasiraju preko medija,
dobijem osip :lol:

Poslije pola godine, kako tvrde sami mnogi 'zdravstveni' radnici i 'naučnici' još nisu skontali šta i kako oko virusa.
I dalje im stoji x iznad glave.

S ovim se može obrisati neka stvar., 'Surprise, yea', kako reće lik na videu od 10 sekundi prikaza nečega.
Pravo naučno, kako samo može biti.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#27544 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hame_ »

Nakon svega, mislim da je neko (ko? pojma) htjeo provjeriti (šta? pojma) valjda kolika sam ovca.

Nije da sam ovca, blejo sam :-) :mrgreen:

Neko :faraon1:
Last edited by Hame_ on 30/06/2020 17:25, edited 2 times in total.
pinturicchio

#27545 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pinturicchio »

Za pola godine znamo sasvim dovoljno o ovom virusu. Možemo živjeti s njim, moramo prihvatiti da su tu neke okolnosti koje čine "novo normalno", ali koje će prestati da postoje pronalaskom vakcine ili eventualno neke efikasnije terapije.

U martu nismo ništa znali, zato smo se i zaključali, sada znamo. Moramo čuvati naše starije i bolesne tako što ćemo čuvati sebe, ne smijemo dopustiti da virus počne slobodno cirkulisati društvom, zbog izuzetno visoke virulentosti brzo bi došao do gore pomenutih kategorija, nastao bi haos i zdravstveni sistem bi bio pretrpan. To je suština i abeceda ove pandemije. E sada, vi koji ovu pošast banalizirate ste jako opasni po društvo, samo mi nije jasno šta vam je motivacija.
Diwan

#27546 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

pinturicchio wrote: 30/06/2020 17:24 Za pola godine znamo sasvim dovoljno o ovom virusu. Možemo živjeti s njim, moramo prihvatiti da su tu neke okolnosti koje čine "novo normalno", ali koje će prestati da postoje pronalaskom vakcine ili eventualno neke efikasnije terapije.

U martu nismo ništa znali, zato smo se i zaključali, sada znamo. Moramo čuvati naše starije i bolesne tako što ćemo čuvati sebe, ne smijemo dopustiti da virus počne slobodno cirkulisati društvom, zbog izuzetno visoke virulentosti brzo bi došao do gore pomenutih kategorija, nastao bi haos i zdravstveni sistem bi bio pretrpan. To je suština i abeceda ove pandemije. E sada, vi koji ovu pošast banalizirate ste jako opasni po društvo, samo mi nije jasno šta vam je motivacija.
Ovo je 'pošast' za tebe, za mene nije.

Ti vjeruješ u sve što si se servira preko mainstream medija, ja ne. Tvoja 'pošast' potiče od vjerovanju onome čime ti se puni glava svih ovih mjeseci.
Da, i umrli i zaraženi, sve. Ima masa ljudi koji ne razmišljaju kao ti i ne vjeruju kao ti, kao što ima i masa ljudi koja misle kao ti.

I šta ćemo sad?
pinturicchio

#27548 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pinturicchio »

Diwan wrote: 30/06/2020 17:36
pinturicchio wrote: 30/06/2020 17:24 Za pola godine znamo sasvim dovoljno o ovom virusu. Možemo živjeti s njim, moramo prihvatiti da su tu neke okolnosti koje čine "novo normalno", ali koje će prestati da postoje pronalaskom vakcine ili eventualno neke efikasnije terapije.

Ti vjeruješ u sve što si se servira preko mainstream medija, ja ne. Tvoja 'pošast' potiče od vjerovanju onome čime ti se puni glava svih ovih mjeseci.
Da, i umrli i zaraženi, sve. Ima masa ljudi koji ne razmišljaju kao ti i ne vjeruju kao ti, kao što ima i masa ljudi koja misle kao ti.

I šta ćemo sad?
Imao i ja 20 godina, tek položio, vidim ograničenje 60 i zabrana preticanja, a nekako pravac, ne izgleda mi da ima potrebe za tim ograničenjima, koga mogu ugroziti ako preteknem nekog. I tako ja krenem u preticanje, kad iza tog prividnog pravca neka nizbrdica koja je bila neprimjetna u prvi mah, izleti mi auto i sudarim se, jedva živu glavu izvučem. Poslije razmišljam, to ograničenje je postavio neko stručan koji je u mogućnosti bolje sagledati taj naočigled dobar pravac i moja logika je mene i čovjeka preko puta zamalo odvela u smrt. Analogija je ista, šta ba ti znaš o virusima i epidemiji?
Diwan

#27549 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

pinturicchio wrote: 30/06/2020 17:46
Diwan wrote: 30/06/2020 17:36

I šta ćemo sad?
Imao i ja 20 godina, tek položio, vidim ograničenje 60 i zabrana preticanja, a nekako pravac, ne izgleda mi da ima potrebe za tim ograničenjima, koga mogu ugroziti ako preteknem nekog. I tako ja krenem u preticanje, kad iza tog prividnog pravca neka nizbrdica koja je bila neprimjetna u prvi mah, izleti mi auto i sudarim se, jedva živu glavu izvučem. Poslije razmišljam, to ograničenje je postavio neko stručan koji je u mogućnosti bolje sagledati taj naočigled dobar pravac i moja logika je mene i čovjeka preko puta zamalo odvela u smrt. Analogija je ista, šta ba ti znaš o virusima i epidemiji?
Sad imas pretpostavljam 24.
Behem0th

#27550 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Behem0th »

Sad ima ban za trolanje i vrijedjanje :P
Locked