Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
AmirBaa wrote: ↑30/06/2020 09:16
Kakav je put do tamo od Sarajeva, mislim ono kad se skrene u Jablanici? Planiramo vikend sljedeci skoknuti, ima neki fin apartman na bookingu pa i prenociti. Na slikama izgleda stvarno prelijepo
Ma samo polahko i ok. Nije makadam. Negdje malo uži put, ima okuka. Samo laganini.
Pratim temu da vidim ima li nekih lokacija gdje nisam bio. Recimo, Tjentište nisam (a neki dan sam bio u tom pravcu). Ne znam. Izgleda da će ove godine biti vikendica. Ne znam kako bih zaspao u tuđem krevetu.
Kakav je put do tamo od Sarajeva, mislim ono kad se skrene u Jablanici? Planiramo vikend sljedeci skoknuti, ima neki fin apartman na bookingu pa i prenociti. Na slikama izgleda stvarno prelijepo
Ma samo polahko i ok. Nije makadam. Negdje malo uži put, ima okuka. Samo laganini.
Pratim temu da vidim ima li nekih lokacija gdje nisam bio. Recimo, Tjentište nisam (a neki dan sam bio u tom pravcu). Ne znam. Izgleda da će ove godine biti vikendica. Ne znam kako bih zaspao u tuđem krevetu.
Ma samo mi je problem da nije makadam, da sta autu ne bude
I ja sam upratio, jos sam nabavio neki dron pa bas imam zelju snimati nase prirodne ljepote
vjesticanametli wrote: ↑29/06/2020 14:38
Ramsko fantastisch pre pre predobro
Put kao put je OK, prosao sam pretprosli vikend, u selu Lug je bilo oko 100-200 metara makadama gdje su skinuli asfalt i rade nesto. Sam put je sa dosta krivina, malo i uzi od regularne magistrale na nekim mjestima, i vozi se 50tak (jer ce uvijek biti neko ispred ko toliko vozi a prestizanja bas i nema na vecini puta).
Sve u svemu, meni jako dosadan put, bas mi se oduzi ta cesta Jablanica - Prozor, ali nema nista posebno lose na njoj.
Trafalgar Law wrote: ↑30/06/2020 09:29
Vakat je da se ljudi malo pokrenu, blagodeti koje pruža BIH u vidu "planinarkog turizma" je sigurno korisnija od prženja na nekoj od plaža na Jadranu.
Ne bih da kvarim temu, ali ne slažem se. Ko nije prohodao državu - preporučam. Stvarno se ima šta vidjeti. Ali, za odmora višednevnog (ok, za vikend, dan dva), slabo je to.
Nego, bio sam podavno, ali bilo je lijepo, put za Tuzlu, skrene se kod heljde i onda bosanskom provansom - Nišići (kupio bih vikendicu samo da gledam ona valovita brdašća):
Vakat je da se ljudi malo pokrenu, blagodeti koje pruža BIH u vidu "planinarkog turizma" je sigurno korisnija od prženja na nekoj od plaža na Jadranu.
Ne bih da kvarim temu, ali ne slažem se. Ko nije prohodao državu - preporučam. Stvarno se ima šta vidjeti. Ali, za odmora višednevnog (ok, za vikend, dan dva), slabo je to.
Nego, bio sam podavno, ali bilo je lijepo, put za Tuzlu, skrene se kod heljde i onda bosanskom provansom - Nišići (kupio bih vikendicu samo da gledam ona valovita brdašća):
Upravo to. Evo, otidji na Bjelasnicu na vise dana ne mozes naci krevet za lijeka, govorim za ranije godine a sada garant jos teze, jer onaj mali hotelcic se zacas napuni pa ti ostanu eventualno memljive kuce seljaka u Umoljanima a koji zive u Hadzicima. U jednoj spavao i nikad vise.
vjesticanametli wrote: ↑29/06/2020 14:38
Ramsko fantastisch pre pre predobro
Ja bila 2016 i ok je ....nije autoput ali ok sasvim....posalji nam koju sliku.....i ja cu doci ha doDZem u bih
Upravo to. Evo, otidji na Bjelasnicu na vise dana ne mozes naci krevet za lijeka, govorim za ranije godine a sada garant jos teze, jer onaj mali hotelcic se zacas napuni pa ti ostanu eventualno memljive kuce seljaka u Umoljanima a koji zive u Hadzicima. U jednoj spavao i nikad vise.
Pa ako si slobodnjačkog srca, osim dobrog šatora i dobre pripremljenosti na svakojake uslove, ti nište više nije neophodno. Čovjek treba da povrati te neke iskonske navike snalaženja u divljini, koje je izgubio zbog komfora kojg mu je uljuljani kapitalizam pružio.
Prošle godine, mami smeta vrućina. Šta ću joj, žena već ušla u te godine, ili ti je hladno ili vruće
I mi pronađemo vikendicu na Olovu, skoro pa džabe, mislim za porodicu od 6 članova. Vlasnici nas ugostili ko svoje, svaki dan meso, krompir, bosanska kafa... ta mi je atmosfera nekako ostala u lijepom sjećanju.
Valjda pamtiš ljude, ne toliko mjesta. Ali ta izolacija mi je prijala.
Tjentiste, Dolina Heroja, Zelengora, Perucica prva liga. Ako volis uzivati u prirodi bez vasarista definitivno idi tamo. Naci ces po kojeg covjeka, zaljubljenika u prirodu. Imas dosta stvari za obici, ako hoces mogu te ljudi trznuti i na splavarenje na Taru. Mi bili u nekim drvenim bungalovima preko put spomenika, prva liga, imas saunu, jacuzzi , dobra a jeftina klopa .
Piva pa skoro dzabe .
detroit-mercy wrote: ↑30/06/2020 15:10
Tjentiste, Dolina Heroja, Zelengora, Perucica prva liga. Ako volis uzivati u prirodi bez vasarista definitivno idi tamo. Naci ces po kojeg covjeka, zaljubljenika u prirodu. Imas dosta stvari za obici, ako hoces mogu te ljudi trznuti i na splavarenje na Taru. Mi bili u nekim drvenim bungalovima preko put spomenika, prva liga, imas saunu, jacuzzi , dobra a jeftina klopa .
Piva pa skoro dzabe .
Bio sam, prelijepa priroda, a rafting na Tari je dozviljaj koji se pamti.
Blidinje je fenomenalno, osim zapisavanja od strane katolicko orijentisanih individua i postavljanja krstova na sve strane bez ikakve potrebe, kao sto se sada radi i oko tvrdzave u Stocu.