Pa šta ako je industrijsko, nije da bacaju hemikalije u njega pa da je voda otrovna, mislim argument protiv buškog ti je na nivou 1 razreda osnovne škole.dječak sa šibicama wrote: ↑29/06/2020 14:20Busko jezero ima jednu plazu, Marinovac, i to je sve. Ostatak obale je za ekstremne sportove.zrakomlat wrote: ↑28/06/2020 23:30 Vidi Buškog, isto na moretu
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ine/381334
Bio vise puta, jeste super ali uvijek imas negdje u kutku svijesti da je to ipak industrijsko jezero.
ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
- Veigar
#51 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
- dječak sa šibicama
#52 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
Bio proljetos nakon one male liberalizacije korona mjera, ko kad mi je pola starog komsiluka sa memli strane odozgo sa Bjelimica, odlucim da malo obidjem taj kraj. Jako lijepo, svratio kod komse u motel, ima frajer neki mali motel ili hostel, bajkeri ovo ono. Istina za Bjelimice se mora u Odzacima lijevo ali oni to sve zovu istim imenom. Sidjemo do Borackog, kafa. Lijep izlet, ali ne vidim se tamo na odmoru nekakvom.muha_sa wrote: ↑29/06/2020 09:16 Nisam neki ljubitelj prirodnih ljepota a ovo moram obickomšinica neki dan išla i oduševila se
![]()
https://www.klix.ba/lifestyle/putovanja ... /200611120
Nije naša @ komšinica_s_drugog vec moja kona iz ulaza![]()
- dječak sa šibicama
#53 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
Otidji pa ces vidjeti zasto.
Ramsko jezero je takodje umjetno, ali je daleko ljepse. Jedino ne znam imaju li neke plaze tamo.
Mi definitivno ne znamo iskoristiti turisticke potencijale, Ramsko jezero po ljepoti u rangu svicarskih jezera, a iskoristenost kapaciteta je mozda 1%.
- vjesticanametli
#54 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
Ramsko
fantastisch
pre pre predobro
- Veigar
#55 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
Ja sam te raazumio da govoriš industrijskom u kontekstu zagađenja a ne ljepote.dječak sa šibicama wrote: ↑29/06/2020 14:35Otidji pa ces vidjeti zasto.
Ramsko jezero je takodje umjetno, ali je daleko ljepse. Jedino ne znam imaju li neke plaze tamo.
Mi definitivno ne znamo iskoristiti turisticke potencijale, Ramsko jezero po ljepoti u rangu svicarskih jezera, a iskoristenost kapaciteta je mozda 1%.
- i agree
- dječak sa šibicama
#57 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
Nije zagadjeno, mislio sam na estetski dojam recimo.Veigar wrote: ↑29/06/2020 15:09Ja sam te raazumio da govoriš industrijskom u kontekstu zagađenja a ne ljepote.dječak sa šibicama wrote: ↑29/06/2020 14:35Otidji pa ces vidjeti zasto.
Nije ono ruzno, kad se ide od Tomislava u svim onim selima usput su pansioni, konobe i tome slicno, imas dojam kao da si na jadranu u ljetnim mjesecima. Ali jezero kao jezero, jedna plaza, sve ostalo neupotrebljivo. Kad je jezero umjetno, onda je obicno takvo.
- shape of despair
#58 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
Ja sam prije 3 godine igrom slučaja završio u Blagaju. Apartman je bio sa bazenom. Ne bih o smještaju, ima ponuda pa birajte.
Kad čovjek odsjedne negdje u BiH, malo prošvrlja naokolo, odmakne se od Sarajeva koje je kao neka mjera uspjeha i razvijenosti, vidi sav jad i čemer nam naše države.
Jedan dan otišli do Bune, predveče, super je Buna, obiđeš vidiš, platiš čamac da te uveze u onu pećinu, sve je to max 2-3 sata sa kafom i haj nazad u smještaj. Do bune smo isli pješke, blizu na bilo, vidjeli zapravo sav jad Blagaja, sve propalo, nide nikoga, prljavo, zapusteno, samo sam izvor bune i oko bune uređeno.
Drugi dan smo bili u Mostaru, zanimljiv dio oko starog mosta, ostalo klasika grad, nista za vidjet. Moze se obić za 3 sata. Treći dan išli na kravice, tu smo bili cijeli dan fakat, hodali smo dosta do nekih malih kravica. Inače priroda super al go seljakluk, muzika trešti, ona se raja kupa, vika, dreka. Bolje da sam najesen otišao, veca voda i nema ciganije.
Ove godine ako ne odem na more neznam ziv gdje cu ovu djecu izvest. Ne tražim ja hotele sa 5 zvjezdica, ne tražim ni bazen od 100m, al jebemu majku, daj da je cisto i uredno, da ima nekog sadrzaja za recimo 7 dana provest.
Ja za takvo mjesto u BiH neznam. Bilo bi super i da se moze kupat radi malaca. Eto predložite.
Kad čovjek odsjedne negdje u BiH, malo prošvrlja naokolo, odmakne se od Sarajeva koje je kao neka mjera uspjeha i razvijenosti, vidi sav jad i čemer nam naše države.
Jedan dan otišli do Bune, predveče, super je Buna, obiđeš vidiš, platiš čamac da te uveze u onu pećinu, sve je to max 2-3 sata sa kafom i haj nazad u smještaj. Do bune smo isli pješke, blizu na bilo, vidjeli zapravo sav jad Blagaja, sve propalo, nide nikoga, prljavo, zapusteno, samo sam izvor bune i oko bune uređeno.
Drugi dan smo bili u Mostaru, zanimljiv dio oko starog mosta, ostalo klasika grad, nista za vidjet. Moze se obić za 3 sata. Treći dan išli na kravice, tu smo bili cijeli dan fakat, hodali smo dosta do nekih malih kravica. Inače priroda super al go seljakluk, muzika trešti, ona se raja kupa, vika, dreka. Bolje da sam najesen otišao, veca voda i nema ciganije.
Ove godine ako ne odem na more neznam ziv gdje cu ovu djecu izvest. Ne tražim ja hotele sa 5 zvjezdica, ne tražim ni bazen od 100m, al jebemu majku, daj da je cisto i uredno, da ima nekog sadrzaja za recimo 7 dana provest.
Ja za takvo mjesto u BiH neznam. Bilo bi super i da se moze kupat radi malaca. Eto predložite.
- banjaluka078
- dječak sa šibicama
#60 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
Taj seljakluk meni generalno smeta, prije dosta godina par puta na ljeto odem u Bos. Krupu imam neke prijatelje iz izbjeglistva zive uz rijeku. Covjek ima ladju, provozas se pod tendom, priroda prelijepa. Ali kad dodje ona regata, pa se skupi sve i svasta, najvise je ljakse iz okolnih sela nekakva Ostroznica nekakve Pistaline a vecinom su gastozi, pa oni nesto divljaju, deru se, muzika do daske, skacu sa onih camaca cak pokusavaju motorne camce porinuti u rijeku a to je strogo zabranjeno.
Krupljani ih ocima ne mogu gledati, a ne mozes im zabraniti.
Nasi ljudi ko da podivljaju u nekim situacijama, sta ih spuca, adrenalin sta li. Jos kad se tu umijesa seljakluk u karakteru, ubitacna kombinacija.
Krupljani ih ocima ne mogu gledati, a ne mozes im zabraniti.
Nasi ljudi ko da podivljaju u nekim situacijama, sta ih spuca, adrenalin sta li. Jos kad se tu umijesa seljakluk u karakteru, ubitacna kombinacija.
- lethalthreat
#61 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
Nema teorije u BiH provesti odmor od 7 dana u jednom mjestu (osim možda Neuma ako se baš ide na more). Država se ubila za road trip turizma, bikepackinga i sl, kako je već neko i spomenuo ranije. Svašta se ima za vidjeti ali ništa previše atraktivno što bi me zakucalo na jednom mjestu na par dana. I Sarajevo se realno može završiti za jedan dan, osim kada je SFF ne znam šta bih drugi dan radio tu realno. Kod nas su ipak većina tranzit turisti što i ne mora biti toliko loše u konačnici.
-
mali_balon
#62 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
Evo ukinuli samoizolacija Podace here we come...jebo ovaj nas jad
Edit....nisu ukinuli.....i sta kazete gdje je ljepo kod nas
Edit....nisu ukinuli.....i sta kazete gdje je ljepo kod nas
- cLo
#63 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
svaki put kada idem u BL svratim tu, popijem piće. vidjela sam da imaju bungalove i kućice, ali nikad nisam prespavala, mada smo dogovarali, ali eto nije se dalo do sada. meni nije na nogu, tako da bih morala maxuz doći na jazz i uzeti par noćenja. ali vjerujem da bi bilobanjaluka078 wrote: ↑29/06/2020 15:38Kod Bore, totalna gotiva. Biće sad neki dobar jazz.
U Pecku je lijepo otići, pa na izvore Sane.
- jednonogi_Jack
#64 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
Pa može se i na Bunici provesti čitav dan. Obići Stolac i okupati se na Bregavi. Hutovo nije predaleko, a i Počitelj za kraći izlet.shape of despair wrote: ↑29/06/2020 15:32 Ja sam prije 3 godine igrom slučaja završio u Blagaju. Apartman je bio sa bazenom. Ne bih o smještaju, ima ponuda pa birajte.
- cLo
#65 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
istina je ovo, nažalostshape of despair wrote: ↑29/06/2020 15:32 Ja sam prije 3 godine igrom slučaja završio u Blagaju. Apartman je bio sa bazenom. Ne bih o smještaju, ima ponuda pa birajte.
mi smo jedan dan krenuli na izlet Mostar, Kravice...završili u Međugorju kod Gospe
- vjesticanametli
#66 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
A kad si u pocitelju skoknes i na more 
- banjaluka078
#67 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
Ako budeš zainteresovana:cLo wrote: ↑29/06/2020 15:53
svaki put kada idem u BL svratim tu, popijem piće. vidjela sam da imaju bungalove i kućice, ali nikad nisam prespavala, mada smo dogovarali, ali eto nije se dalo do sada. meni nije na nogu, tako da bih morala maxuz doći na jazz i uzeti par noćenja. ali vjerujem da bi bilo![]()
-
NediM17
#68 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
Trebinje, "Grad sunca"shape of despair wrote: ↑29/06/2020 15:32 Ja sam prije 3 godine igrom slučaja završio u Blagaju. Apartman je bio sa bazenom. Ne bih o smještaju, ima ponuda pa birajte.
https://gradsuncatrebinje.com/
- banjaluka078
#69 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
Mostar, Čapljina, Kravice, Žitomislić, Počitelj ili Stolac, Radimlja, Daorson, Popovo polje, pećina Vjetrenica, preko puta manastri Zavala s nevjerovatnim pogledom na polje...meni je malo 7 dana kad odem u Hercegovinu. Doduše, ja to polako, pa u priču s domaćinima, pa se štagod pojede, pazari nešto za kući ponijeti.cLo wrote: ↑29/06/2020 16:06 istina je ovo, nažalost
mi smo jedan dan krenuli na izlet Mostar, Kravice...završili u Međugorju kod Gospenismo više znali gdje ćemo, pa hajde kad smo blizu i to da vidimo, mi svi muslimani
tačno da se svašta može vidjeti za malo vremena, ali baš nemaš gdje otići ni na 5 dana
- dječak sa šibicama
#70 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
To je u licnom aranzmanu, vecina turista hoce da mu se servira.
Stranci vec odavno traze sadrzaj, u Dubrovniku recimo nemas sta gledati, oni sa kruzera za jedno popodne obidju grad i zidine i hajmo dalje.
Ovi po hotelima, njima se organizuju svakodnevni izleti, Cetinje, Trebinje, Boka, Konavle, Mostar, Medjugorje, Split i tako prodje odmor. Oni nece da se cvrljaju po cijeli dan na plazi ko bosanci, koji odu na more da dobiju boju i da komsije zavide
Odu u Sibenik da bi brodicom isli rutu Skradin, Visovac, Krka.
Vec godinama je jako popularno ljetovanje na Gorskom Kotaru, noci svjeze nije vruce idealno za starije ljude, srcane bolesnike. Po danu sidju na more za pola sata su dole, obidju Rijeku, Istru, Crikvenicu. Plus autocesta je tu, odlican smjestaja na Fuzinama recimo. Takvo nesto bi nasi trebali smisliti. Imamo valjda nekakvu turisticku zajednicu.
Stranci vec odavno traze sadrzaj, u Dubrovniku recimo nemas sta gledati, oni sa kruzera za jedno popodne obidju grad i zidine i hajmo dalje.
Ovi po hotelima, njima se organizuju svakodnevni izleti, Cetinje, Trebinje, Boka, Konavle, Mostar, Medjugorje, Split i tako prodje odmor. Oni nece da se cvrljaju po cijeli dan na plazi ko bosanci, koji odu na more da dobiju boju i da komsije zavide
Odu u Sibenik da bi brodicom isli rutu Skradin, Visovac, Krka.
Vec godinama je jako popularno ljetovanje na Gorskom Kotaru, noci svjeze nije vruce idealno za starije ljude, srcane bolesnike. Po danu sidju na more za pola sata su dole, obidju Rijeku, Istru, Crikvenicu. Plus autocesta je tu, odlican smjestaja na Fuzinama recimo. Takvo nesto bi nasi trebali smisliti. Imamo valjda nekakvu turisticku zajednicu.
-
zrakomlat
#71 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
Ima u većini, nema u onome objektu gdje je Tekija. Restoran Vrelo je najbolji tu, po meni.
-
neko_sa_strane
#72 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
Kakvo je jezero Balkana kod Mrkonjić Grada? Je li iko obilazio te krajeve BiH, zatim izvor Plive, Janjske otoke? Radi li bazen na Tjentištu? Ja bih otišao i do Zelengore.
- azurna_obala
#73 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
Mi smo u istoj dilemi, a i bez korone smo mislili vise švrljati po BIH, ali realno sa trogodišnjakom ne znam kud bi na 5 ili 6 dana. Najradije bih negdje na planinu, u hotel ili apartman sa bazenom, izleti i šetnje po prirodi, ako ima sta takvo, pišite.
- Hemel
-
AmirBaa
#75 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
Kakav je put do tamo od Sarajeva, mislim ono kad se skrene u Jablanici? Planiramo vikend sljedeci skoknuti, ima neki fin apartman na bookingu pa i prenociti. Na slikama izgleda stvarno prelijepo