Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- budzetlija
#108176 Re: Premijer liga BiH
Ma ide ta nakon prvog kola
cim zaposjednemo na prvo mjesto nastupa Vico, jel ono tako ide 
- Logovan
-
kraljevskopozoriste
#108178 Re: Premijer liga BiH
Kriminalci donose odluke, kako im je qrcu ćejf.Logovan wrote: ↑30/06/2020 13:23 Ništa od proširenja lige.
https://sportsport.ba/fudbal/nista-od-p ... ova/367073
- budzetlija
#108179 Re: Premijer liga BiH
Daj jedan argument da se liga proširi 
- Logovan
-
kraljevskopozoriste
#108181 Re: Premijer liga BiH
Liga se nije završila, nego je prekinuta nakon 2/3 i kao takva se trebala u potpunosti poništiti. U igri su bila 33 boda što bi rekao Pape
Neki brzo zaboravljaju, a ne tako davno se dešavalo sljedeće:
"Ivica Osim pomaze da Sarajevo dobije evropsku licencu.
Komite za normalizaciju na celu sa Ivicom Osimom ,koji je nas fudbal izvukao iz ambisa,zalozio se kako u N/FSBIH,tako i u UEFA-i,da FK.Sarajevo dobije zeleno svjetlo za izlazak u Evropu.
Ipak cinjenica je i to da UEFA bez miga Ivice Osima sigurno ne bi dozvolila drugostepenoj komisji da klubu sa Koseva ponovo otvori vrata Evrope."
Tada je sve bilo OK.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#108182 Re: Premijer liga BiH
U Srbiji su zaokružili na ovo što smo mi već imali i tu stali. Je li i kod njih neregularno?kraljevskopozoriste wrote: ↑30/06/2020 14:56Liga se nije završila, nego je prekinuta nakon 2/3 i kao takva se trebala u potpunosti poništiti. U igri su bila 33 boda što bi rekao PapePostoje propozicije po kojima se liga i kup trebaju odigrati i njih se trebalo pridržavati. Svako neprdržavanje za sobom povlači neregularnost. Govorilo se da se od ove godine trebala igrati Liga 10. Zašto to nisu ispoštovali u ovakvoj situaciji? Prate ljudi epidemiološku situaciju i ukoliko su dosljedni, a situacija na terenu ne bude bolja od kraja maja-početkom juna, onda se neće moći igrati niti prvenstvo, niti kup, niti evropske utakmice. Braniti kriminalce u bilo kom obliku je saučesništvo u kriminalu, a u našem Savezu sjede neuki krimosi, za koje su Jusuf Pušina, Munib Ušanović, Iljo Dominković...male mace.
Komite za normalizaciju na celu sa Ivicom Osimom ,koji je nas fudbal izvukao iz ambisa,zalozio se kako u N/FSBIH,tako i u UEFA-i,da FK.Sarajevo dobije zeleno svjetlo za izlazak u Evropu.
Ipak cinjenica je i to da UEFA bez miga Ivice Osima sigurno ne bi dozvolila drugostepenoj komisji da klubu sa Koseva ponovo otvori vrata Evrope."
Tada je sve bilo OK.
Te propozicije ne sadrže šta i kako u ovim okolnostima, ovo je nešto novo i moraće se mijenjati pravilnik.
Znači da su odluke saveza mjerodavne i legitimne, da pravilnik ni u kom slučaju nije povrijeđen, ne reguliše vandredne situacije.
Složio bih se s tobom da je naš savez najslabija karika i da rade jako loš posao, pogotovo kad je klupski aspekt u pitanju.
Ta gorepomenuta ekipa je dotakla dno i nije bilo druge, ili komitet ili suspenzija od UEFE, dogorilo bilo.
Ovi sad imaju sreću da su se nakupili para što od SP, što LN, a dobro se ližu sa UEFA-om....mislim da bi klubovi mogli puno više da se osnuje neko udruženje istih, ali znamo i ti i ja da od toga nema ništa.
-
kraljevskopozoriste
#108183 Re: Premijer liga BiH
Svaka liga koja nije završena na zelenom terenu je neregularna. UEFA je preporučila da se prvenstva i kupovi mogu odigrati i po skraćenom principu, što je Srbija ispoštovala.Tomahawk11 wrote: ↑30/06/2020 15:01U Srbiji su zaokružili na ovo što smo mi već imali i tu stali. Je li i kod njih neregularno?kraljevskopozoriste wrote: ↑30/06/2020 14:56Liga se nije završila, nego je prekinuta nakon 2/3 i kao takva se trebala u potpunosti poništiti. U igri su bila 33 boda što bi rekao PapePostoje propozicije po kojima se liga i kup trebaju odigrati i njih se trebalo pridržavati. Svako neprdržavanje za sobom povlači neregularnost. Govorilo se da se od ove godine trebala igrati Liga 10. Zašto to nisu ispoštovali u ovakvoj situaciji? Prate ljudi epidemiološku situaciju i ukoliko su dosljedni, a situacija na terenu ne bude bolja od kraja maja-početkom juna, onda se neće moći igrati niti prvenstvo, niti kup, niti evropske utakmice. Braniti kriminalce u bilo kom obliku je saučesništvo u kriminalu, a u našem Savezu sjede neuki krimosi, za koje su Jusuf Pušina, Munib Ušanović, Iljo Dominković...male mace.
Tada je sve bilo OK.
Te propozicije ne sadrže šta i kako u ovim okolnostima, ovo je nešto novo i moraće se mijenjati pravilnik.
Znači da su odluke saveza mjerodavne i legitimne, da pravilnik ni u kom slučaju nije povrijeđen, ne reguliše vandredne situacije.
Složio bih se s tobom da je naš savez najslabija karika i da rade jako loš posao, pogotovo kad je klupski aspekt u pitanju.
Ta gorepomenuta ekipa je dotakla dno i nije bilo druge, ili komitet ili suspenzija od UEFE, dogorilo bilo.
Ovi sad imaju sreću da su se nakupili para što od SP, što LN, a dobro se ližu sa UEFA-om....mislim da bi klubovi mogli puno više da se osnuje neko udruženje istih, ali znamo i ti i ja da od toga nema ništa.
Slažem se da je Udruženje premijerligaša rješenje.
Ne da mislim, nego sam uvjeren, da će sve ekipe na Svijetu koje su uložile žalbe na slične prekide, na koncu ostvariti neki vid satisfakcije kroz sudske presude. No, otom potom.
- Raigor Stonehoof
#108184 Re: Premijer liga BiH
poznati namigivač i založivač
kako on migne tako platini igra

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#108185 Re: Premijer liga BiH
Čak ni UEFA nije bila spremna za ovo, tj. nije regulisano, pa su donijeli jedne mjere, poslije ih ublažili i rekli - biće kako nacionalni savezi odluče.kraljevskopozoriste wrote: ↑30/06/2020 15:08
Svaka liga koja nije završena na zelenom terenu je neregularna. UEFA je preporučila da se prvenstva i kupovi mogu odigrati i po skraćenom principu, što je Srbija ispoštovala.
Slažem se da je Udruženje premijerligaša rješenje.
Ne da mislim, nego sam uvjeren, da će sve ekipe na Svijetu koje su uložile žalbe na slične prekide, na koncu ostvariti neki vid satisfakcije kroz sudske presude. No, otom potom.
Čini mi se u Francuskoj je bilo, prihvatili su žalbu neke ekipe koja ispada, ali ne i Lyona ili ko se već gore pri vrhu žalio. Jedno je za ostanak u ligi, drugo za plasman, tj. neizlazak u Evropu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#108186 Re: Premijer liga BiH
Edin Rustemović pojačao Tuzla City
- Logovan
#108187 Re: Premijer liga BiH
Ako je nepošteno prekidati i zaključivati sezonu na osnovu 22 kola, onda je i nepošteno mijenjati sistem takmičenja i dodavati određeni broj kola. Opet nemaš 33 kola koja si planirao, opet ti se svede na isto.
-
kraljevskopozoriste
#108189 Re: Premijer liga BiH
Bit je da su se sva prvenstva i kupovi u Evropi mogli završiti na zelenom terenu. Mogu svi, al' eto ne može desetak liga. Od tih desetak pola ih nije proglasilo prvaka, niti izbacila nekog iz lige. Opravdavati odluke kriminogenog Saveza je bljak. Čime se budala ponosi, pametan se stidi.
-
mosa rajvosa
#108190 Re: Premijer liga BiH
I zato ce te Vi iz bunta odbiti igranje u Evropi, jel tako ?kraljevskopozoriste wrote: ↑30/06/2020 15:58 Bit je da su se sva prvenstva i kupovi u Evropi mogli završiti na zelenom terenu. Mogu svi, al' eto ne može desetak liga. Od tih desetak pola ih nije proglasilo prvaka, niti izbacila nekog iz lige. Opravdavati odluke kriminogenog Saveza je bljak. Čime se budala ponosi, pametan se stidi.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#108191 Re: Premijer liga BiH
Da se razumijemo, meni je nebulozno da se ne mogu nastaviti francusko ili holandsko prvenstvo, a mogu špansko, englesko, talijansko ili njemačko.kraljevskopozoriste wrote: ↑30/06/2020 15:58 Bit je da su se sva prvenstva i kupovi u Evropi mogli završiti na zelenom terenu. Mogu svi, al' eto ne može desetak liga. Od tih desetak pola ih nije proglasilo prvaka, niti izbacila nekog iz lige. Opravdavati odluke kriminogenog Saveza je bljak. Čime se budala ponosi, pametan se stidi.
Ja sam bio cijelo vrijeme za to da se liga igra i završi do kraja. No, ja sam samo navijač i mene niko ništa ne pita.
-
kraljevskopozoriste
#108192 Re: Premijer liga BiH
U Želji su trenutno nesposobni ljudi, tako da to od njih ne očekujem, iako bi ispravna odluka bila žalba, pa na kraju krajeva i bojkot. Šta očekivati od ljudi koji su falsificirali uplatnicu, podmetali Petroviću neki papir, kao sve ti isplaćeno do 31.12.2018., bez validne dokumentacije pokrenuli postupak - CAS, za jednu kalendarsku godinu poslovali u minusu od 880 milja KM, a u istoj samo kratkoročne obaveze uvećali za 1,63 miliona KM. Slična družba, kao i u Savezu.mosa rajvosa wrote: ↑30/06/2020 16:00I zato ce te Vi iz bunta odbiti igranje u Evropi, jel tako ?kraljevskopozoriste wrote: ↑30/06/2020 15:58 Bit je da su se sva prvenstva i kupovi u Evropi mogli završiti na zelenom terenu. Mogu svi, al' eto ne može desetak liga. Od tih desetak pola ih nije proglasilo prvaka, niti izbacila nekog iz lige. Opravdavati odluke kriminogenog Saveza je bljak. Čime se budala ponosi, pametan se stidi.
- Logovan
#108193 Re: Premijer liga BiH
Da, zavrsis na zelenom terenu, ali kako? Na neposten nacin, je l' tako? Mijenjas sistem takmicenja, pojedinim ekipama dajes vise sanse da ostvare zacrtano, a drugima smanjujes. Pojedine ekipe mozes automatski izbaciti recimo iz trke za plasman u Europu samo zato sto si odlucio da se liga zavrsi u drugacijem sistemu takmicenja.kraljevskopozoriste wrote: ↑30/06/2020 15:58 Bit je da su se sva prvenstva i kupovi u Evropi mogli završiti na zelenom terenu. Mogu svi, al' eto ne može desetak liga. Od tih desetak pola ih nije proglasilo prvaka, niti izbacila nekog iz lige. Opravdavati odluke kriminogenog Saveza je bljak. Čime se budala ponosi, pametan se stidi.
-
kraljevskopozoriste
#108194 Re: Premijer liga BiH
Liga se mogla završiti i u avgustu - rekla uefa. Ispravno je samo 33 kola. Sve drugo - neregularno. Kup polufinalne i finalne utakmice se mogle odigrati svi iz FBIH i nije bilo nikakvih epidemioloških prepreka. Dva različita takmičenja.Logovan wrote: ↑30/06/2020 16:19Da, zavrsis na zelenom terenu, ali kako? Na neposten nacin, je l' tako? Mijenjas sistem takmicenja, pojedinim ekipama dajes vise sanse da ostvare zacrtano, a drugima smanjujes. Pojedine ekipe mozes automatski izbaciti recimo iz trke za plasman u Europu samo zato sto si odlucio da se liga zavrsi u drugacijem sistemu takmicenja.kraljevskopozoriste wrote: ↑30/06/2020 15:58 Bit je da su se sva prvenstva i kupovi u Evropi mogli završiti na zelenom terenu. Mogu svi, al' eto ne može desetak liga. Od tih desetak pola ih nije proglasilo prvaka, niti izbacila nekog iz lige. Opravdavati odluke kriminogenog Saveza je bljak. Čime se budala ponosi, pametan se stidi.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#108195 Re: Premijer liga BiH
Sezona zavrsila kako je završila. Kraj, Fine, Ende, The End.
Nekome odgovara, nekome ne. Idemo dalje.
Nekome odgovara, nekome ne. Idemo dalje.
- budzetlija
#108196 Re: Premijer liga BiH
Ovo ti argumenti jel
spominje lik Srbiju koja isto tako nije završila prvenstvo
sve lige neregularne koje nisu završene, pa kad je tako kako onda mogu igrati Evropu, kako je to Uefa dopustila svega ti
joj al si nas ubio argumentima 
- avetinja
#108197 Re: Premijer liga BiH
Jednoobrazno rješenje je najpravednije rješenje, iako ispadaju Čelik i Zvijezda.
- budzetlija
#108198 Re: Premijer liga BiH
Kratko i jasno 
Izvršni odbor NS/FS BiH ostaje pri svojoj odluci od dana 01.06.2020. godine koja je potvrđena i službenim pismom UEFA-e sa njihovim prihvatanjem konačne odluke nadležnog organa NS/FS BiH zaduženog za organizaciju i rukovođenje takmičenja.
-
channel10
#108199 Re: Premijer liga BiH
Toma, da li se u Srbiji igra trokruzni sistem?Tomahawk11 wrote: ↑30/06/2020 15:01U Srbiji su zaokružili na ovo što smo mi već imali i tu stali. Je li i kod njih neregularno?kraljevskopozoriste wrote: ↑30/06/2020 14:56Liga se nije završila, nego je prekinuta nakon 2/3 i kao takva se trebala u potpunosti poništiti. U igri su bila 33 boda što bi rekao PapePostoje propozicije po kojima se liga i kup trebaju odigrati i njih se trebalo pridržavati. Svako neprdržavanje za sobom povlači neregularnost. Govorilo se da se od ove godine trebala igrati Liga 10. Zašto to nisu ispoštovali u ovakvoj situaciji? Prate ljudi epidemiološku situaciju i ukoliko su dosljedni, a situacija na terenu ne bude bolja od kraja maja-početkom juna, onda se neće moći igrati niti prvenstvo, niti kup, niti evropske utakmice. Braniti kriminalce u bilo kom obliku je saučesništvo u kriminalu, a u našem Savezu sjede neuki krimosi, za koje su Jusuf Pušina, Munib Ušanović, Iljo Dominković...male mace.
Tada je sve bilo OK.
- budzetlija
#108200 Re: Premijer liga BiH
Igra, ko i kod nas
samo sto su njima falila 4 kola da imaju to da je svako sa svakim odigrao 2 puta i kad su došli na to prekinuli, a mi smo to vec imali odigrano.