Naivno mi nekako sve to oko ubistva. Takvi obicno imaju pored sebe drustvo koji gledaju i za njega okolo u javnom objektu. A vele da je ubica dosao s maskom na glavi. Pa dok je usao u objekat, morao je biti primijecen takav. Ili novine lazu?emko1234 wrote: ↑30/06/2020 09:46 Džiba je čitav život živio na isti način. A poznat je postao nakon što pretuko Jozu kod Cige. Ne mangupski nego na foru.
Upoznao sam ga jedne prilike jer mi se stari poznavao iz kafane s ljudima s kojim se on družio (Cigom i Smajićem). Viđao ih kasnije po gradu, pozdravio, par puta stajali za stolom. Nikakvi ljudi, nikakvi mangupi. Sve na aktera, galamu, "mišiće".
Lično sam bio prisutan u jednom lokalu u kojem se dotični Džibin drug kurčio puno mlađem momku kojeg je loše procjenio. Izvadio pištolj i slično. Momak, sličnih svjetonazora ko ovi spomenuti odlazi iz lokala, i vraća se za 20 min s kalašem i kantom benzina. Posipa auto pred kafanom i pali ga i čeka da kurčeviti drug izađe, a ovaj ne smije.
Od njih je Džiba imao najviše muda. Mislim da je konkretno ovdje u pitanju reket. Nekome je dokurčilo, i odlučio je da ga ohladi tako što će nekome platiti za to. Lik koji ga je rokno je očigledno neko ko zna znanje. Javno mjesto, ukradeno auto, pucao da ubije, niko drugi nije ranjen, očigledno mu javljeno gdje se nalazio Džiba.
Obzriom da nije bilo kontra pucanja, lik vjerovatno nije bio upečatljiv ni po čemu. Prišao, ispalio i alajhmanet.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Porodice Foht
#38326 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- MorningStar
#38327 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sto bi morao biti primjecen ? Objekat 3 metra od parkinga (ta basta izvan objekta) 10 sekundi....Porodice Foht wrote: ↑30/06/2020 10:00Naivno mi nekako sve to oko ubistva. Takvi obicno imaju pored sebe drustvo koji gledaju i za njega okolo u javnom objektu. A vele da je ubica dosao s maskom na glavi. Pa dok je usao u objekat, morao je biti primijecen takav. Ili novine lazu?emko1234 wrote: ↑30/06/2020 09:46 Džiba je čitav život živio na isti način. A poznat je postao nakon što pretuko Jozu kod Cige. Ne mangupski nego na foru.
Upoznao sam ga jedne prilike jer mi se stari poznavao iz kafane s ljudima s kojim se on družio (Cigom i Smajićem). Viđao ih kasnije po gradu, pozdravio, par puta stajali za stolom. Nikakvi ljudi, nikakvi mangupi. Sve na aktera, galamu, "mišiće".
Lično sam bio prisutan u jednom lokalu u kojem se dotični Džibin drug kurčio puno mlađem momku kojeg je loše procjenio. Izvadio pištolj i slično. Momak, sličnih svjetonazora ko ovi spomenuti odlazi iz lokala, i vraća se za 20 min s kalašem i kantom benzina. Posipa auto pred kafanom i pali ga i čeka da kurčeviti drug izađe, a ovaj ne smije.
Od njih je Džiba imao najviše muda. Mislim da je konkretno ovdje u pitanju reket. Nekome je dokurčilo, i odlučio je da ga ohladi tako što će nekome platiti za to. Lik koji ga je rokno je očigledno neko ko zna znanje. Javno mjesto, ukradeno auto, pucao da ubije, niko drugi nije ranjen, očigledno mu javljeno gdje se nalazio Džiba.
Obzriom da nije bilo kontra pucanja, lik vjerovatno nije bio upečatljiv ni po čemu. Prišao, ispalio i alajhmanet.![]()
-
emko1234
#38328 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne mora značiti, sjetite se ubistva Ramiza. Neko ga nazvao na telefon, ovaj izašao bez pištolja.Porodice Foht wrote: ↑30/06/2020 10:00Naivno mi nekako sve to oko ubistva. Takvi obicno imaju pored sebe drustvo koji gledaju i za njega okolo u javnom objektu. A vele da je ubica dosao s maskom na glavi. Pa dok je usao u objekat, morao je biti primijecen takav. Ili novine lazu?emko1234 wrote: ↑30/06/2020 09:46 Džiba je čitav život živio na isti način. A poznat je postao nakon što pretuko Jozu kod Cige. Ne mangupski nego na foru.
Obzriom da nije bilo kontra pucanja, lik vjerovatno nije bio upečatljiv ni po čemu. Prišao, ispalio i alajhmanet.![]()
U ovom slučaju konkretno, a i inače, ti likovi kad se osile misle da su nedodirljivi. Meni ovo ne djeluje ni sekunde amatarski i neplanski. Taj ko ga je ubio je očito bio spreman. To dokazuje i što je auto nađeno naknadno. Naši drotovi nisu SWAT, ali čim se desi ubistvo postoji drill koji se provodi i određene informacije su odmah dostupne tipa koliko je bilo napadača, koje auto je korišteno i slično. Obzriom da ih nisu upratili i da auto nije viđeno dok nije nađeno, to ukazuje da se radilo o nekome koje imao dobro isplaniranu i rutu i taktiku.
U restoranu je sigurno bio neki spotter, koji ga je pratio i javio da je sam ili nezaštićen. Ovo nije bila poruka, nego likvidacija.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#38329 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Napokon i neka lijepa vijest u crnoj hronici
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#38330 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dobro je dok profesionalci ovo rade, precizni su i nema kolateralnih žrtava.emko1234 wrote: ↑30/06/2020 10:09
Ne mora značiti, sjetite se ubistva Ramiza. Neko ga nazvao na telefon, ovaj izašao bez pištolja.
U ovom slučaju konkretno, a i inače, ti likovi kad se osile misle da su nedodirljivi. Meni ovo ne djeluje ni sekunde amatarski i neplanski. Taj ko ga je ubio je očito bio spreman. To dokazuje i što je auto nađeno naknadno. Naši drotovi nisu SWAT, ali čim se desi ubistvo postoji drill koji se provodi i određene informacije su odmah dostupne tipa koliko je bilo napadača, koje auto je korišteno i slično. Obzriom da ih nisu upratili i da auto nije viđeno dok nije nađeno, to ukazuje da se radilo o nekome koje imao dobro isplaniranu i rutu i taktiku.
U restoranu je sigurno bio neki spotter, koji ga je pratio i javio da je sam ili nezaštićen. Ovo nije bila poruka, nego likvidacija.
Ovo me podsjetilo na nešto što sam čuo 97 ili 98.
Prića UDBA/OZNA inog čovjeka za "one stvari" moderno rečeno likvidatora koji po nekoj nezvaničnoj statistici je preko 70 puta bio uspješan, prenosim kako se sječam:
- Zadnjeg sam "sredio" u ......... (neko selo kod Jablanice). Skrivao se 11 godina nakon rata. Četnik sa dna kace, u ratu puno zuluma činio. Navodno počeo piti, kad bi došao kući noću znao je pretući i ženu i djecu. Po selima okolo otimao šta je stigao. Pucao u patrolu i ranio vojnika.
Zbog čaćine prošlosti djeca su bila šikanirana, a žena nije mogla ni u zadrugu niti dobiti posao, bila je pismena, učiteljica, a u to vrijeme to je bila rijetkost.
Valjda joj je bilo pregorilo, možda je htjela da promjeni. Morala je voditi djete u Mostar i dok je djete bilo kod doktora otišla u Mostar kod Abaze (policijski inspektor). Dogovorila da kad dođe ovaj njen da će ispred vrata staviti metalni lavor, a ako bude još neko s njim u lavor će staviti i metlu od pruća.
Nadzor je vršio lokalni pravoslavni pop koji je bio saradnik policije i koji je javio radio stanicom da treba pomesti nešto.
Tu večer su ubili trojicu koja su se skrivala uključujući i ovog kojeg su lovili, a uhapsili doktora koji im je pomagao. Kasnije je taj doktor obješen zbog izdaje. Zvanična informacija je bila da su ova trojica poginula prilikom napada na vojni objekat u Bijeloj.
Jedan od sinova ubijenog je danas poznata faca u Sarajevu. Čaćine batine su mu valjda omrzle četnike.
- zateznistub
#38331 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Malo mi to dođe kao razmišljanje nekoga ko gleda mnogo filmova. kakvo crno gledanje, kakvi bakraci...ni prvi ni zadnji koji je ovako ovjeren...Porodice Foht wrote: ↑30/06/2020 10:00
Naivno mi nekako sve to oko ubistva. Takvi obicno imaju pored sebe drustvo koji gledaju i za njega okolo u javnom objektu. A vele da je ubica dosao s maskom na glavi. Pa dok je usao u objekat, morao je biti primijecen takav. Ili novine lazu?![]()
-
aerodinamika
#38332 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
capo di tutti capiPorodice Foht wrote: ↑30/06/2020 10:00Naivno mi nekako sve to oko ubistva. Takvi obicno imaju pored sebe drustvo koji gledaju i za njega okolo u javnom objektu. A vele da je ubica dosao s maskom na glavi. Pa dok je usao u objekat, morao je biti primijecen takav. Ili novine lazu?emko1234 wrote: ↑30/06/2020 09:46 Džiba je čitav život živio na isti način. A poznat je postao nakon što pretuko Jozu kod Cige. Ne mangupski nego na foru.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#38333 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Čisto sumnjam da je narkos...ovo je djelo profesionalca.RagibUzoriti wrote: ↑30/06/2020 09:49Ma znam,ali eto onako karikiram.
Izroko ga vjerovatno neki narkos kome je mozda cener milja maraka obecan ako ga rokne.
A sta je status alfe zna li se? Ukradena ili fakat totalni amateri?
- Logovan
#38334 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A jebem ti više inicijale.
Ko je S.G.?
Ko je S.G.?
-
Melisa84
#38335 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sjećam se dotičnog 1996 ili 1997. godine kada sam kao klinka izlazila u Joker (edukativna radiona za mlade koju je finansirala žena Fransoa Miterana) u naselju Kvadrant na Čengić Vili. Tada je isti taj Džiba bacio bombu u isti taj Joker na momka, čini mi se da se zvao Zoka, i tom prilikom teško ranio djevojku, Hajra, koja je tu radila kao pedagog. Od tog dana, Džiba je konstantno punio stranice sarajevske crne hronike.
Pravdati njegove postupke može samo retard ili kriminalac kao što je bio on.
Pravdati njegove postupke može samo retard ili kriminalac kao što je bio on.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#38336 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Šta kaže...poznati inicijali 
- Manual
-
Samprotivsviju
#38338 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ko da je godfather pa uz njega hoda pratnjazateznistub wrote: ↑30/06/2020 10:44Malo mi to dođe kao razmišljanje nekoga ko gleda mnogo filmova. kakvo crno gledanje, kakvi bakraci...ni prvi ni zadnji koji je ovako ovjeren...Porodice Foht wrote: ↑30/06/2020 10:00
Naivno mi nekako sve to oko ubistva. Takvi obicno imaju pored sebe drustvo koji gledaju i za njega okolo u javnom objektu. A vele da je ubica dosao s maskom na glavi. Pa dok je usao u objekat, morao je biti primijecen takav. Ili novine lazu?![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#38339 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
TheGodfather001 wrote: ↑30/06/2020 00:46 Ima logike, nego nema više Džibe, većina tih djevojaka je živila od njega, elitna prostitucija, high rollers, arapi, mužjaci iz ekipe - bijelo, žuto, pljačke po zapadnoj europi, itd.
Moze neki link na profile tih djevojaka
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#38340 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Što, da te opljačkaju 
-
pinkman
#38341 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pitas za druga je li?_BataZiv_0809 wrote: ↑30/06/2020 10:55TheGodfather001 wrote: ↑30/06/2020 00:46 Ima logike, nego nema više Džibe, većina tih djevojaka je živila od njega, elitna prostitucija, high rollers, arapi, mužjaci iz ekipe - bijelo, žuto, pljačke po zapadnoj europi, itd.
Moze neki link na profile tih djevojaka
Otvori FB i citaj kako zale ubijenog. Ne treba se radovati necijoj smrti, ali ne treba ni nekoga predstavljati kao dobrog covjeka kad ocito nije.
-
laik1981
- Logovan
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#38344 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tako nekako.
Stvari oko reketa se rijese tako sto padnes, jer te gazda prijavio policiji, jer vise nije mogao da placa.
Hladnokrvna ubistva u sred restorana, pred 50 svjedoka i kamerama se obavljaju zbog droge u većini slucajeva
- thekupus
- RagibUzoriti
- Vozim: Vozim se na struju
#38346 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Moze biti logoras Golub

Muda mu se obnovila pa ih stisno i rokno Dzibera
Muda mu se obnovila pa ih stisno i rokno Dzibera
-
DonieBrasco
#38347 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne daj Boze da je policija ovako agilna bila u slucaju Memic, a ovdje ni 24h nisu prolsa sve znaju.
- thekupus
#38348 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Drug, tad su sve znali za 15 minuta, ne misliš valjda da je sve iscenirano bez policije.DonieBrasco wrote: ↑30/06/2020 11:27 Ne daj Boze da je policija ovako agilna bila u slucaju Memic, a ovdje ni 24h nisu prolsa sve znaju.
-
laik1981
#38349 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa ovaj im je jaran.. Dugogodisnji poznanik federalnog ministra mup-a.. Ne leti policija ni za svoje kolege kao za ove djilkose..DonieBrasco wrote: ↑30/06/2020 11:27 Ne daj Boze da je policija ovako agilna bila u slucaju Memic, a ovdje ni 24h nisu prolsa sve znaju.
-
Samprotivsviju
#38350 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da ih izdrzavapinkman wrote: ↑30/06/2020 11:00Pitas za druga je li?_BataZiv_0809 wrote: ↑30/06/2020 10:55TheGodfather001 wrote: ↑30/06/2020 00:46 Ima logike, nego nema više Džibe, većina tih djevojaka je živila od njega, elitna prostitucija, high rollers, arapi, mužjaci iz ekipe - bijelo, žuto, pljačke po zapadnoj europi, itd.
Moze neki link na profile tih djevojaka![]()
Otvori FB i citaj kako zale ubijenog. Ne treba se radovati necijoj smrti, ali ne treba ni nekoga predstavljati kao dobrog covjeka kad ocito nije.