MahalacIpo wrote: ↑30/06/2020 03:03
Pozdrav dame a i gospodo,
Ovim putem Vas molim da nam svima koji se tek pridružuju i žele da lagano krenu sa dnevnim rutinama sa čišćenjem lica da nam pomognete i predložite šta da koristimo.
Samo bez osude, jer vjerujem da se svi možemo složiti da njega lica je bitna i za muškarca i ženu..
Tako da, ako neko ima neki svoj program da nam predloži koje proizvode da koristimo i za šta? I gdje možemo da nabavimo!!
Hvala Vam
Pa ovako, imala sam neku ludu sreću da sam uvijek imala, osim u pubertetu, dosta čisto lice.
Tu i tamo se znala pojaviti koja bubuljica, ali to je većinom bilo zbog slatkiša, pms-a, masne hrane. Zaista si to što jedeš po pitanju lica.
Što se tiče mene, imam baš suhu kožu, podložnu mikro borama, tako da moram da uložim u dobar puder da bih sprečila isušivanje, a ne izgledala kao anemični vampir. I nakon par isprobavanja pudera iz dm-a, cm-a, otkrila sam japanski Sensai. Poskup je, ali meni traje pola godine tako da se isplati. Ne isušuje mi kožu, a i nosim ga cijeli dan. Inače, kod žena je jako bitno kod njege kože lica da obrate pažnju na šminku. Jaka šminka će isušiti i lice natpkano svim sredstvima protiv toga. Poznajem žene u tridesetim koje su tako zaplatile užasne bore.
Osim pudera, dnevna njega mi se svodi na rižinu vodicu. Recept je jednostavan, u teglicu staviš rižu i zaliješ je hladnom vodom, riže neka bude oko 1/3 a ostatak voda. Pustiš da prenoći i riža pusti svoje sastojke. Onda slijedeći dan izbaciš rižu i stavljaš vodu na kožu svaki dan par puta, kad se sjetiš. Ja obično to radim ujutro i navečer, nekad samo navečer. Rižina voda u suštini čini kožu blistavijom i zatvara pore, a divna je i zbog toga što uštedim. Ista svojstva ima i ružina voda, ako neko ne želi da koristi rižu.
Tako da je moj recept, skup puder i jeftina prirodna njega.

izbjegavanje sunca, smanjenje masne hrane.