Nisu raseljeni ljudi krivi za stanje, daleko od toga. S druge strane, komentari koje ovdje čovjek može pročitati ukazuju na to da dosta ljudi živi u neshvatanju koliko je sistem crn, zao i truo. To nije prozivka. Ja ti kažem da kompletna generacija moga oca nije prebacila 65 i da je za to kriv sistem; a ti meni bacaš šuplju o malogradjanštini. Ja o životu i smrti, ti o povrijedjenoj sujeti.BHCluster wrote: ↑29/06/2020 19:11 Naravno diJapora kriva sto 40-45% ljudi ne izlazi na izbore, za izbornu kradju, za postojanje 131+ stranke a rezultat je zadnji u Europi. Te bolsnike ce ipak spasiti malogradjanske prozivke diJaspore i srceparajuci izgovori za drustvenu neodgovornost. Sreca pa imaju ljudi poput Gavrankapetanovica koji se bore protiv kriminala u zdravstvenom sistemu a ne cekaju da im nesto padne u krilo dok kmece po vorum.
To da li neko voli Aliju ili ne nikoga neće spasiti ni od bolesti, ni od gladi. Patriotizam se ne testira na ljubavi prema Aliji, nego na ljubavi prema ljudima koji čine zemlju koja se zove Bosna i Hercegovina.
Ovo nije Alijina, ni Bakirova feudalna prćija, da se klanjamo njihovim stopama i sjenama, nego zemlja koju su ljudi svojom krvlju, nogama i rukama branili, a koja se prema njima odnosi kao prema pijačnoj stoci. Ljudima čiju kožu svakodnevno dere ovaj sistem nije do šuplje priče.