Crna hronika BH cesta

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
dobar osjecaj

#4751 Re: Crna hronika BH cesta

Post by dobar osjecaj »

BadBoy wrote: 29/06/2020 14:20 Pa ne znam šta se čudite, bilo je hiljadu ispovijesti i na ovom forumu kako psuju i tersaju ženama :D

Jel onaj jedan zdrudzjo kako već ide nick psovao ženi što se sporo isparkirava. Standardna pojava iživljavanja nad ženama i onima koji su percipirani kao slabiji
Ovih dana više puta vozila na relaciji Sarajevo Mostar i raznim obliznjim cestama. Ustajem sa svitanjem, bezbroj poslova i briga u glavi. Poslovne obaveze, briga o porodici, komunikacija s bezbroj kontakata da sredim razne obaveze, neke bolesti u porodici. Svejedno rasporedim obaveze, odspavam kadgod stignem, posebno se trudim odmoriti pred izlazak na cestu jer sam odgovorna i razmisljam i o sebi i o drugima. Kakve sam sve scene dozivljavala ovih dana, kakve su me sve siledžije gurale s ceste, kako pritišću na krivinama gdje je s razlogom ograničenje 30 a oni voze preko 80.

Ovih dana biciklista na magistrali kao u prici i neka ih, moje je da pazim i na sebe i na njih ali jure idioti iza mene i ovi iz suprotnog smjera sto ne znaju voziti u svojoj traci. Nakon svakog gašenja vozila samo sam bila sretna sto nisam ubila nikoga i sto mene nisu gurnuli da spucam u stijene. I nisu samo neki mladi šupljeglavi đilkoši, bila je tu gomila porodičnih ljudi s djecom u autima. Ne mogu ja kroz naseljena mjesta gdje je s razlogom ograničenje 50 voziti 100 i ubiti nečije dijete.
Naslovnica

#4752 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Naslovnica »

Supruga mi posjeduje vozačku preko 25 godina ali ne vozi.
Nešto je bilo posljednjih godina ko i vozila bi, nećka se, eto čisto da nije uvijek zavisna od mene što se toga tiče.
Elem, ja sam sretniji ako ne sjeda za volan.
Ne zbog nje same, nego upravo zbog ovih siledžija na drumovima.
Znajući nju i smisao za paniku, bolje da se drži mjesta suvozača i da ona meni zvoca.
alipasijaner

#4753 Re: Crna hronika BH cesta

Post by alipasijaner »

drug_profi wrote: 29/06/2020 14:13 Kad sam god vozio zenino auto (a ima i cvjetic na zadnjoj sajbi) uvijek je na mene nalijetao neki junacina.
A ne znam, nisam nesto velik, ali se brzo skuliraju... ko ce ga znat sta im je.
Mozda si samo glavat k'o i ja :D
komsinica_s_drugog

#4754 Re: Crna hronika BH cesta

Post by komsinica_s_drugog »

dobar osjecaj wrote: 29/06/2020 14:45
BadBoy wrote: 29/06/2020 14:20 Pa ne znam šta se čudite, bilo je hiljadu ispovijesti i na ovom forumu kako psuju i tersaju ženama :D

Jel onaj jedan zdrudzjo kako već ide nick psovao ženi što se sporo isparkirava. Standardna pojava iživljavanja nad ženama i onima koji su percipirani kao slabiji
Ovih dana više puta vozila na relaciji Sarajevo Mostar i raznim obliznjim cestama. Ustajem sa svitanjem, bezbroj poslova i briga u glavi. Poslovne obaveze, briga o porodici, komunikacija s bezbroj kontakata da sredim razne obaveze, neke bolesti u porodici. Svejedno rasporedim obaveze, odspavam kadgod stignem, posebno se trudim odmoriti pred izlazak na cestu jer sam odgovorna i razmisljam i o sebi i o drugima. Kakve sam sve scene dozivljavala ovih dana, kakve su me sve siledžije gurale s ceste, kako pritišću na krivinama gdje je s razlogom ograničenje 30 a oni voze preko 80.

Ovih dana biciklista na magistrali kao u prici i neka ih, moje je da pazim i na sebe i na njih ali jure idioti iza mene i ovi iz suprotnog smjera sto ne znaju voziti u svojoj traci. Nakon svakog gašenja vozila samo sam bila sretna sto nisam ubila nikoga i sto mene nisu gurnuli da spucam u stijene. I nisu samo neki mladi šupljeglavi đilkoši, bila je tu gomila porodičnih ljudi s djecom u autima. Ne mogu ja kroz naseljena mjesta gdje je s razlogom ograničenje 50 voziti 100 i ubiti nečije dijete.
Da, bas, kao da se neka sklopka u glavi pretumba kad kompleksasi vide zenu, jos kad imas P. Zabavi nikad kraja :D
Qler

#4755 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Qler »

Kaze mi jaran koji ima Cayenne, nisam ni znao da su ljudi ovako nervozni u saobracaju dok nisam uzeo Clia da provozam :D
alipasijaner

#4756 Re: Crna hronika BH cesta

Post by alipasijaner »

Qler wrote: 29/06/2020 15:30 Kaze mi jaran koji ima Cayenne, nisam ni znao da su ljudi ovako nervozni u saobracaju dok nisam uzeo Clia da provozam :D
Živa istina, na isti način, istim tempom vozim i svoje i ženino auto i kad vozim njeno to nešto blicaju, granaju rukama, to bi da preskoče preko Fieste..
BadBoy

#4757 Re: Crna hronika BH cesta

Post by BadBoy »

Sve znam. Svađao sam se sa tim nadrkanim "sileždijama" na onim drugim temama na podforumu "auto". Svi su oni manji od makovog zrna čim vide nekog brudu u zatamnjenom autu, ali zato sve po spisku psuju ženama ili "djeci" za koju ocjene da su slabiji.

Znam, lično doživio takvu situaciju puno puta. Živim u Starom Gradu gdje ima dosta "žestokih momaka". Jedne prilike me takav jedan žestoki momak, komšija povukao sa sobom. Vozi Grand Cherokee, zatamnjeno sve. U po vožnje stade na sred ceste da se ispriča sa jaranom. Hladno, pet minuta, na tenane pričaju, taj jaran se komotno "nalaktio" na otovren prozor Cherokee-a. Iza nas kolona, svi mirno stoje i čekaju, nema sirena, nema psovski, nema blicanja.

Lijepo stoje i čekaju. Glavu smijem dati da je jedan od tih kroz 20tak minuta psovao nekoj ženi sve po spisku. Licemjernost je naš nacionalni sport.
vjeshalica

#4758 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vjeshalica »

alipasijaner wrote: 29/06/2020 15:57
Qler wrote: 29/06/2020 15:30 Kaze mi jaran koji ima Cayenne, nisam ni znao da su ljudi ovako nervozni u saobracaju dok nisam uzeo Clia da provozam :D
Živa istina, na isti način, istim tempom vozim i svoje i ženino auto i kad vozim njeno to nešto blicaju, granaju rukama, to bi da preskoče preko Fieste..
Mog bivseg kolegu sa posla jedan Sandzos i Makedonac ulupali sakama negdje na lokalitetu Elidze a bili u Corsi davno prije 15tak godina...
Prica moron kaze natrpali nekakvih cekera onih velikih nista se ne vidi,i guslaju do semafora i valjda kako su se dokotrljali ugasi im se auto,i on izaso da im grana rukama i prigovara, ova dvojica ga nasamaraju ko kretena,a vozio je u to vrijeme audija msm 6 ona velika ko bubasvaba....makedonac imao 1,5m visine opalio mu 20 samara, i tu su se nakon psovki i prijetnji i kukanja razisli
Sreca nije policija dolazila...
A inace je lik kreten da valja, u voznji se vazda bahatio i mudrovo ali onaj poremeceni histericar sto se uzme tresti ko epilepticar na heroinu
Dope_Man

#4759 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Dope_Man »

Hemel wrote: 26/06/2020 20:59 Image

ma taman ga dig'o a ono bandijera :(
jesu ih poredali i gdje treba i gdje ne treba
Jucer vidim slicnu scenu tamo negdje izmedju Kiseljaka i Busovace.. A klasa, prva generacija.. lola na ravnom, i relativno blagoj krivini, zagrlio drvo i tako i ostalo auto.
Hemel

#4760 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Hemel »

Naslovnica wrote: 29/06/2020 14:48 Supruga mi posjeduje vozačku preko 25 godina ali ne vozi.
Nešto je bilo posljednjih godina ko i vozila bi, nećka se, eto čisto da nije uvijek zavisna od mene što se toga tiče.
Znajući nju i smisao za paniku, bolje da se drži mjesta suvozača i da ona meni zvoca.
Koliko je ovakvih koje i ja znam.
''I moja polozila...'' a ne smije tri pive da popije. Zene zadnji put sjele za volan prilikom polaganja i nikada vise.

Moja je otvoreo rekla, mene to ne interesuje...posteno od nje.

p.s. nista licno :thumbup:
Naslovnica

#4761 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Naslovnica »

Hemel wrote: 29/06/2020 18:59
Naslovnica wrote: 29/06/2020 14:48 Supruga mi posjeduje vozačku preko 25 godina ali ne vozi.
''I moja polozila...'' a ne smije tri pive da popije. Zene zadnji put sjele za volan prilikom polaganja i nikada vise.

Ma moja je i vozila prije nego se udala.
Nakon što sam se ja pojavio u njenom životu volan je prešao na mene. Trudnoće, đeca...i tako godina za godinom, a ona nema potrebu da vozi. I danas kada se vozimo kada vidi šta se dešava u saobraćaju, haman da je strah sjesti za volan. A ja neću da insistiram.
Mislim da je tako i bolje
Throttle

#4762 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Throttle »

Dope_Man wrote: 29/06/2020 18:56
Hemel wrote: 26/06/2020 20:59 Image

ma taman ga dig'o a ono bandijera :(
jesu ih poredali i gdje treba i gdje ne treba
Jucer vidim slicnu scenu tamo negdje izmedju Kiseljaka i Busovace.. A klasa, prva generacija.. lola na ravnom, i relativno blagoj krivini, zagrlio drvo i tako i ostalo auto.
Prolazio sam i ja, ujutro ga nije bilo, popodne je vec bio zakucan, kisica naletila i od onolike ravnice pogodio u jedino drvo :-)
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#4763 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Romeo 80 »

BadBoy wrote: 29/06/2020 16:16

Sve znam. Svađao sam se sa tim nadrkanim "sileždijama" na onim drugim temama na podforumu "auto". Svi su oni manji od makovog zrna čim vide nekog brudu u zatamnjenom autu, ali zato sve po spisku psuju ženama ili "djeci" za koju ocjene da su slabiji.

Znam, lično doživio takvu situaciju puno puta. Živim u Starom Gradu gdje ima dosta "žestokih momaka". Jedne prilike me takav jedan žestoki momak, komšija povukao sa sobom. Vozi Grand Cherokee, zatamnjeno sve. U po vožnje stade na sred ceste da se ispriča sa jaranom. Hladno, pet minuta, na tenane pričaju, taj jaran se komotno "nalaktio" na otovren prozor Cherokee-a. Iza nas kolona, svi mirno stoje i čekaju, nema sirena, nema psovski, nema blicanja.

Lijepo stoje i čekaju. Glavu smijem dati da je jedan od tih kroz 20tak minuta psovao nekoj ženi sve po spisku. Licemjernost je naš nacionalni sport.
Jesi li se sjetio tom jaranu reci da to sto radi nije u redu i da je papcina? Mislim, kad vec pricamo o dvostrukim arsinima jelte :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#4764 Re: Crna hronika BH cesta

Post by bitanga_sa_otesa »

Romeo 80 wrote: 29/06/2020 20:59
Jesi li se sjetio tom jaranu reci da to sto radi nije u redu i da je papcina? Mislim, kad vec pricamo o dvostrukim arsinima jelte :D
ma nije smio,''zestok'' je jaran,mogao ga je istjerat vani :lol: lakse je na forumu srat drugima :razz:
BadBoy

#4765 Re: Crna hronika BH cesta

Post by BadBoy »

Romeo 80 wrote: 29/06/2020 20:59 Jesi li se sjetio tom jaranu reci da to sto radi nije u redu i da je papcina? Mislim, kad vec pricamo o dvostrukim arsinima jelte :D
Jesam mu rekao da krenemo jer se stvorila kolona na šta je on rekao "aha" i onda "ljubi brat vidimo se" sa ovim svojim. Nisam mu rekao da je papčina,
ali isto tako nikada nisam ni pičketao niti psovao ženama u saobraćaju.
alipasijaner

#4766 Re: Crna hronika BH cesta

Post by alipasijaner »

Naslovnica wrote: 29/06/2020 19:04
Nakon što sam se ja pojavio u njenom životu volan je prešao na mene. Trudnoće, đeca...i tako godina za godinom, a ona nema potrebu da vozi. I danas kada se vozimo kada vidi šta se dešava u saobraćaju, haman da je strah sjesti za volan. A ja neću da insistiram.
Moja je vozila i prije nego se udala i isto je nastavila, imamo različito radno vrijeme, ne bi se sreli ni u putu, a zborno mjesto je kuća :D na kraju krajeva treba me i odvest u kafanu i doć' po mene... jer kad pijem ne cugam.. tako samo nek' ona, što se moje tiče, vozi...
Laplace

#4767 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Laplace »

alipasijaner wrote: 29/06/2020 23:58
Naslovnica wrote: 29/06/2020 19:04
Moja je vozila i prije nego se udala i isto je nastavila, imamo različito radno vrijeme, ne bi se sreli ni u putu, a zborno mjesto je kuća :D na kraju krajeva treba me i odvest u kafanu i doć' po mene... jer kad pijem ne cugam.. tako samo nek' ona, što se moje tiče, vozi...
Kod mene sve naopako: moja nije vozila dok se nije udala, a kad se udala počela je da vozi (zbog posla, slično kao kod tebe).
RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#4768 Re: Crna hronika BH cesta

Post by RagibUzoriti »

bitanga_sa_otesa wrote: 29/06/2020 21:02
Romeo 80 wrote: 29/06/2020 20:59
ma nije smio,''zestok'' je jaran,mogao ga je istjerat vani :lol: lakse je na forumu srat drugima :razz:
Dok mu jaranu neko jednog dana kockastu glavu macolom ne popravi.

Pa umjesto da prica,onda ce da nabada ko retardiran...
nepass1

#4769 Re: Crna hronika BH cesta

Post by nepass1 »

Hemel wrote: 29/06/2020 18:59

Moja nije 12g vozila sad je natjerao, nmg vise sofer da budem. Zadnja dva tri mjeseca vozi konstantno, po mojim uputama a ne od autoskole. Gora mi je ko suvozac, evo ti i auto i sve samo popusti.
Jutros klimu na 22,5 stavim, normalan svijet to cak smatra grijanjem a ne hladjenjem. Sviraj qrcu, ne mozes ti to objasniti, zima mi ugasi to, hladna mi koza, pareza, imunitet, sinusi.
I kaze zeni se, prestani pusiti, ne nerviraj se....
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#4770 Re: Crna hronika BH cesta

Post by mk ultra »

Tako je i kod mene svirala klima na 16, nakon sat led na šajbi, sad je na 25-26 :mrgreen:
basicm

#4771 Re: Crna hronika BH cesta

Post by basicm »

mk ultra wrote: 30/06/2020 09:53 Tako je i kod mene svirala klima na 16, nakon sat led na šajbi, sad je na 25-26 :mrgreen:
joj reklame :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#4772 Re: Crna hronika BH cesta

Post by mk ultra »

basicm wrote: 30/06/2020 09:54
mk ultra wrote: 30/06/2020 09:53 Tako je i kod mene svirala klima na 16, nakon sat led na šajbi, sad je na 25-26 :mrgreen:
joj reklame :D
Hercegovački klimatronik :mrgreen:
alipasijaner

#4773 Re: Crna hronika BH cesta

Post by alipasijaner »

nepass1 wrote: 30/06/2020 09:38 Jutros klimu na 22,5 stavim, normalan svijet to cak smatra grijanjem a ne hladjenjem. Sviraj qrcu, ne mozes ti to objasniti, zima mi ugasi to, hladna mi koza, pareza, imunitet, sinusi.
I kaze zeni se, prestani pusiti, ne nerviraj se....
Jel joj smetalo dok se nije udala? :D
UmaX

#4774 Re: Crna hronika BH cesta

Post by UmaX »

Zato su ljudi napravili dvozonsku klimu. :-D

Zbog zvocavih zena.
nepass1

#4775 Re: Crna hronika BH cesta

Post by nepass1 »

Ma jasta je, mada u fabiji tad bila manuelna pa se nije moglo ni nariktati.
Sad auto iz garaze, nije pregrijano, klima sama regulise temp, ja i ne osjetim a nju raznese
Post Reply