Ko kaze za onaj somun, sa satarašom kao prelivom, da je dobra pizza, taj pizze nikad probao nije.dječak sa šibicama wrote: ↑27/06/2020 16:46 Nakon 10+ godina uzmem Mahiracu, moram reci da je i dalje dobra, ako ne i bolja nego kad sam zadnji put jeo.
Nije to neki kvalitet ali brate najede te. Mozda sto je meni veliki plus domace kvalitetno tijesto i pekara na drva. Nema pizze do ispod prave vatre.
Najbolja pizza u SA?
-
Melisa84
#1776 Re: Najbolja pizza u SA?
- dječak sa šibicama
#1777 Re: Najbolja pizza u SA?
A dobro, eto navikli ste na pizzu sa bivoljom mozarelom, tartufima i incunima
daj jbt
daj jbt
-
caseytron
#1778 Re: Najbolja pizza u SA?
Al' nema nista sladje na haubi pojest, taj sataras je cudo i ukus kakvog nidje nemaMelisa84 wrote: ↑27/06/2020 22:06Ko kaze za onaj somun, sa satarašom kao prelivom, da je dobra pizza, taj pizze nikad probao nije.dječak sa šibicama wrote: ↑27/06/2020 16:46 Nakon 10+ godina uzmem Mahiracu, moram reci da je i dalje dobra, ako ne i bolja nego kad sam zadnji put jeo.
Nije to neki kvalitet ali brate najede te. Mozda sto je meni veliki plus domace kvalitetno tijesto i pekara na drva. Nema pizze do ispod prave vatre.![]()
- JThomas
#1779 Re: Najbolja pizza u SA?
naročito kad si pijan ili mamuran. fakat tijesto je odlično, samo nije pizza tijesto.
-
bumerangss
#1780 Re: Najbolja pizza u SA?
Ja kupim tu Jami od 3 i nešto u Bingu i malo sira Livade i istresem konzervu tune i kečapa i origana pa u rernu 5 6 minuta na 200 stepeni i bude pizza kakve nema do Milananepass1 wrote: ↑24/06/2020 12:20Ja sam znao kupiti dodam jos one vindija pizza sunke i mocarelemirsek wrote: ↑24/06/2020 12:11Ne moras ni kuci praviti, jami ima pravo dobre smrznute margarite, mislim da je oko 3 KM komad , mozda i manje.BHF_Manijak wrote: ↑22/06/2020 22:09 Nisu lose, dobre su, ali je stavio cijenu stare mi k'o teletinu prodaje...
Osnova, paradajz sos pomijesan sa mozzarellom, ti je sama 9 KM + dodaci, tipa, parmezan 4 KM, mozzarella od bivoljeg mlijeka 5-6KM itd...
Obicna helem margarita te izadje 15-16 KM, preskupo za pizzu vala. Hval, ali nisam idiot. Kuci za 20KM tri napravim.
Kupis 3-4 komada i jos ti ostane za parmezan ili mocarelu.![]()
-
bumerangss
#1781 Re: Najbolja pizza u SA?
Ja sam vec 2 puta bio u Montani na Otoci i vjerujte da je stalno krcata jer tu prolazim svaki dan (zato mi je i drago sto se otvorilaBHF_Manijak wrote: ↑25/06/2020 11:19 Imaju na Otoci radnju, ali im dostavu jos uvijek samo Kovacici rade, debilizam teski...![]()
Umjesto da rasterete, cijeli grad zove jednu ispostavu...
Kapricoza je onako prosjek a jeo sam "Pizza Sarajevo" 7 KM i zadovoljan sam... sa par kolutića sudžuke i par listova suhog mesa i narezani kolutovi jajeta i u sredinu stavi veliku kašiku kajmaka. Zbog tog kajmaka podsjetila me na Mahirovu mada meni sa Mahirovom ne može ni jedna, možda i zbog ambijenta što je smažem na onom zidu i naločem se vode sa one česme a možda ima svoje što se ipak Mahirova peče na drva
Uglavnom pozitivni utisci sa Montanom na Otoci
-
bumerangss
- dječak sa šibicama
#1783 Re: Najbolja pizza u SA?
Dosta puta sam radio isto sa tom Jami picom, posebno margarita, volim vindijine sunke gore i onaj Kplus ementaler, dodam i gljiva.
Ali nije mi to to, tijesto mi je nekakvo masno.
Ali nije mi to to, tijesto mi je nekakvo masno.
-
Melisa84
#1784 Re: Najbolja pizza u SA?
Montana, Mahir, Jami... i pizza?
Wtf?
Neki ljudi stvarno imaju nizak kriterij u procjeni
Neki ljudi stvarno imaju nizak kriterij u procjeni
- iceman ze
#1785 Re: Najbolja pizza u SA?
I ja bi vala na Stradun, Đe sam prvi put prob'o rukolu, al' ne ide 
- BHF_Manijak
#1786 Re: Najbolja pizza u SA?
Legendo ne pricam napamet, vec znam, zvao milion puta...bumerangss wrote: ↑28/06/2020 12:28Ja sam vec 2 puta bio u Montani na Otoci i vjerujte da je stalno krcata jer tu prolazim svaki dan (zato mi je i drago sto se otvorilaBHF_Manijak wrote: ↑25/06/2020 11:19 Imaju na Otoci radnju, ali im dostavu jos uvijek samo Kovacici rade, debilizam teski...![]()
Umjesto da rasterete, cijeli grad zove jednu ispostavu...) u njihovom prospektu piše da je taj broj za dostavu od Čaršije do Dolac Malte a od Dolac Malte do Ilidže je 033555056 vjerovatno iz te picerije jer ćesto vidim dostavno vozilo kako frajer iz auta u pizzeriju unoci tonu onog ambalažnok kartona za pizze.
Kapricoza je onako prosjek a jeo sam "Pizza Sarajevo" 7 KM i zadovoljan sam... sa par kolutića sudžuke i par listova suhog mesa i narezani kolutovi jajeta i u sredinu stavi veliku kašiku kajmaka. Zbog tog kajmaka podsjetila me na Mahirovu mada meni sa Mahirovom ne može ni jedna, možda i zbog ambijenta što je smažem na onom zidu i naločem se vode sa one česme a možda ima svoje što se ipak Mahirova peče na drva![]()
Uglavnom pozitivni utisci sa Montanom na Otoci![]()
Kad okrenes navedeni broj za Otoku imas opciju "pritisnite 1" ako zelite sami pokupiti hranu i "pritisnite 2" ako zelite dostavu. Pritisnes 2 i kaze ti da nazoves broj Kovacica...
@Melissa, a gdje to ti vrhunske pizze jedes majke ti, pa se ovdje iscudjavas ljudima, Napulj direkt ili??? U Sarajevu nemas vrhunske pizze, sve su prosjek ili malo iznad, tako da fakat ne znam sto pises s tog nivoa k'o da ti je Massimo direktno pravi po starom italijanskom receptu sa fantasticnim paradajz sosom i mozzarellom od bivoljeg mlijeka, a svjezi bosiljak baska...
- VenomousV
#1787 Re: Najbolja pizza u SA?
Kad vec Manijak spomenu Napulj, tamo sam pojela jednu od najlosijih pizza u zivotu
Mozda je bio los izbor restorana...
Al' pizza fritta koju smo jeli u Napulju je bila predobra
Deep fried calzona, evo zabalih malo
Btw nisu bezze rekli da je pizza ko seks, i kad je losa ipak je dobra
Mozda je bio los izbor restorana...
Al' pizza fritta koju smo jeli u Napulju je bila predobra
Btw nisu bezze rekli da je pizza ko seks, i kad je losa ipak je dobra
-
Melisa84
#1788 Re: Najbolja pizza u SA?
U Sarajevu ima jedna koja je milion stepenica iznad tvojih nabrojanih. Naravno, radi se o Piccolo Mondu. Porediti splacine iz Mahira, prosječnu pizzu iz Montane ili Jami iz zamrzivača, sa gore pomenutom, je neozbiljno i premijesno.BHF_Manijak wrote: ↑28/06/2020 21:18Legendo ne pricam napamet, vec znam, zvao milion puta...bumerangss wrote: ↑28/06/2020 12:28Ja sam vec 2 puta bio u Montani na Otoci i vjerujte da je stalno krcata jer tu prolazim svaki dan (zato mi je i drago sto se otvorilaBHF_Manijak wrote: ↑25/06/2020 11:19 Imaju na Otoci radnju, ali im dostavu jos uvijek samo Kovacici rade, debilizam teski...![]()
Umjesto da rasterete, cijeli grad zove jednu ispostavu...) u njihovom prospektu piše da je taj broj za dostavu od Čaršije do Dolac Malte a od Dolac Malte do Ilidže je 033555056 vjerovatno iz te picerije jer ćesto vidim dostavno vozilo kako frajer iz auta u pizzeriju unoci tonu onog ambalažnok kartona za pizze.
Kapricoza je onako prosjek a jeo sam "Pizza Sarajevo" 7 KM i zadovoljan sam... sa par kolutića sudžuke i par listova suhog mesa i narezani kolutovi jajeta i u sredinu stavi veliku kašiku kajmaka. Zbog tog kajmaka podsjetila me na Mahirovu mada meni sa Mahirovom ne može ni jedna, možda i zbog ambijenta što je smažem na onom zidu i naločem se vode sa one česme a možda ima svoje što se ipak Mahirova peče na drva![]()
Kad okrenes navedeni broj za Otoku imas opciju "pritisnite 1" ako zelite sami pokupiti hranu i "pritisnite 2" ako zelite dostavu. Pritisnes 2 i kaze ti da nazoves broj Kovacica...
@Melissa, a gdje to ti vrhunske pizze jedes majke ti, pa se ovdje iscudjavas ljudima, Napulj direkt ili??? U Sarajevu nemas vrhunske pizze, sve su prosjek ili malo iznad, tako da fakat ne znam sto pises s tog nivoa k'o da ti je Massimo direktno pravi po starom italijanskom receptu sa fantasticnim paradajz sosom i mozzarellom od bivoljeg mlijeka, a svjezi bosiljak baska...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1789 Re: Najbolja pizza u SA?
Piccolo mondo je samo skuplja, i to jedina bitna razlika. Prosjecna ko i vecina .....
- DEMONIKA
#1790 Re: Najbolja pizza u SA?
Piccolo MondoMelisa84 wrote: ↑28/06/2020 23:50U Sarajevu ima jedna koja je milion stepenica iznad tvojih nabrojanih. Naravno, radi se o Piccolo Mondu. Porediti splacine iz Mahira, prosječnu pizzu iz Montane ili Jami iz zamrzivača, sa gore pomenutom, je neozbiljno i premijesno.BHF_Manijak wrote: ↑28/06/2020 21:18Legendo ne pricam napamet, vec znam, zvao milion puta...bumerangss wrote: ↑28/06/2020 12:28
Ja sam vec 2 puta bio u Montani na Otoci i vjerujte da je stalno krcata jer tu prolazim svaki dan (zato mi je i drago sto se otvorila) u njihovom prospektu piše da je taj broj za dostavu od Čaršije do Dolac Malte a od Dolac Malte do Ilidže je 033555056 vjerovatno iz te picerije jer ćesto vidim dostavno vozilo kako frajer iz auta u pizzeriju unoci tonu onog ambalažnok kartona za pizze.
@Melissa, a gdje to ti vrhunske pizze jedes majke ti, pa se ovdje iscudjavas ljudima, Napulj direkt ili??? U Sarajevu nemas vrhunske pizze, sve su prosjek ili malo iznad, tako da fakat ne znam sto pises s tog nivoa k'o da ti je Massimo direktno pravi po starom italijanskom receptu sa fantasticnim paradajz sosom i mozzarellom od bivoljeg mlijeka, a svjezi bosiljak baska...![]()
ono ostalo bi se i dalo pojesti
ali Mahirovu pizzu svrstati u pizze je skrnavljenje imena pizze
Italijani bi se samoubili da znaju šta im je Mahir uradio od pizze
- DEMONIKA
#1791 Re: Najbolja pizza u SA?
bumerangss wrote: ↑28/06/2020 12:14Ja kupim tu Jami od 3 i nešto u Bingu i malo sira Livade i istresem konzervu tune i kečapa i origana pa u rernu 5 6 minuta na 200 stepeni i bude pizza kakve nema do Milana![]()
-
Melisa84
#1792 Re: Najbolja pizza u SA?
Mislim da google recenzije sve govore o Piccolo Mondo pizzi.konektovan wrote: ↑29/06/2020 00:45 Piccolo mondo je samo skuplja, i to jedina bitna razlika. Prosjecna ko i vecina .....
A ti, pojedi "pizzu" kod Age, tamo ti je jeftina
- nepass1
#1793 Re: Najbolja pizza u SA?
Bolja je pizza bila na carsiji u napoliju ili kako se vec zvala radnja, nisam odavno jeo ali bila je bolja i u scc u onom restoranu gdje se moze jesti i azijska hrana i hamburgeri.
PM tek na trecem mjestu. Ustvari PM pizza ista kao kod cira kod zutog mosta u gorazdu, samo kod cira 6KM.
PM tek na trecem mjestu. Ustvari PM pizza ista kao kod cira kod zutog mosta u gorazdu, samo kod cira 6KM.
- drag_gost
#1794 Re: Najbolja pizza u SA?
U Napoliju kod Seje.. stari pizza majstor. Odlicna je bila, slazem se, ali PM mi je i dalje broj 1. Dobra je pizza u Oazi na Ilidzi. Kod Age mi je dobra, za onu cijenu ne moze bolja.nepass1 wrote: ↑29/06/2020 07:50 Bolja je pizza bila na carsiji u napoliju ili kako se vec zvala radnja, nisam odavno jeo ali bila je bolja i u scc u onom restoranu gdje se moze jesti i azijska hrana i hamburgeri.
- nivla
#1795 Re: Najbolja pizza u SA?
ne kazem da je picolo mondo los, ali ovo okivanje u zvijezde kao da je neko savrsenstvo je presmijesno, pizza nije sos koji dodje uz nju da je polijes, pizza je ono sto dobijes i sto treba biti top prije raznoraznih maskiranja okusa,a nazalost u picolo mondu je kao takva cisti prosjek i ne vrijedi onih para
- Averus
#1796 Re: Najbolja pizza u SA?
Ne valja Picollo, nemojte ići!
Ja ću pojesti, da se vi ne otrujete
Ja ću pojesti, da se vi ne otrujete
- beni-bu-man
- beni-bu-man
#1798 Re: Najbolja pizza u SA?
Zar se moze ono "pizzom" nazvat kod ageMelisa84 wrote: ↑29/06/2020 05:59Mislim da google recenzije sve govore o Piccolo Mondo pizzi.konektovan wrote: ↑29/06/2020 00:45 Piccolo mondo je samo skuplja, i to jedina bitna razlika. Prosjecna ko i vecina .....
A ti, pojedi "pizzu" kod Age, tamo ti je jeftina![]()
- nepass1
#1799 Re: Najbolja pizza u SA?
Daleko od toga da mislim da je PM los. Dundee, u2 i ago losi, u predhodnom postu tri nabrojane se isticu, ostalo sve sarajevski prosjek.drag_gost wrote: ↑29/06/2020 07:56U Napoliju kod Seje.. stari pizza majstor. Odlicna je bila, slazem se, ali PM mi je i dalje broj 1. Dobra je pizza u Oazi na Ilidzi. Kod Age mi je dobra, za onu cijenu ne moze bolja.nepass1 wrote: ↑29/06/2020 07:50 Bolja je pizza bila na carsiji u napoliju ili kako se vec zvala radnja, nisam odavno jeo ali bila je bolja i u scc u onom restoranu gdje se moze jesti i azijska hrana i hamburgeri.
PM tek na trecem mjestu. Ustvari PM pizza ista kao kod cira kod zutog mosta u gorazdu, samo kod cira 6KM.![]()
- Averus
#1800 Re: Najbolja pizza u SA?
Neka ja ću
Imam jak želudac, sve može podnijeti
Mislim da je opet vrijeme, pa da čovjek ne mora sam pisati, evo ja ću