Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Diwan

#27426 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

CPT wrote: 28/06/2020 20:46
Diwan wrote: 28/06/2020 20:26 Kao što piše:

Image
zar jos uvijek furas istu glupost... :roll:

Such disclaimers do not mean that wearing masks is ineffective at limiting the spread of COVID-19, however, but rather that viewers are misunderstanding the function and purpose of different types of face masks.

The type of mask known as a N95 respirator is, in the words of the Food & Drug Administration (FDA), “a respiratory protective device designed to achieve a very close facial fit and very efficient filtration of airborne particles”:

The primary purpose of N95 respirator masks is to protect the wearer from airborne particles (including small aerosol particles), such as those that might cause disease. That is why such masks are worn by health care personnel who are treating patients in a medical setting, to help prevent those personnel from contracting illnesses their patients might spread to them. These masks also, of course, provide some measure of protection for the patients as well:

On the other hand, the primary purpose of (cloth) ear loop masks (like the type represented by the picture of packaging seen above) is to protect other people by blocking large-particle droplets, splashes, sprays, or splatter containing infectious agents that the (infected) wearer might release through coughing, sneezing, talking, and the like. (Although, again, they do provide some small measure of protection to the wearer, but not at nearly as high a level as a respirator mask would.)
Koju ti drogu uzimaš
Diwan

#27428 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

Mogy87 wrote: 28/06/2020 20:42
geralt wrote: 28/06/2020 20:14 https://www.alo.rs/vesti/drustvo/u-novo ... 22511/vest
Treći dan od uvođenja vanredne situacije u Novom Pazaru broj obolelih ne jenjava. Zavod za javno zdravlje u Novom Pazaru testirao je do petka 4.240 lica od kojih je čak 508 pozitivno na korona virus.

Medicinski radnici, lekari, vozači saniteta su na izmaku snage, a direktor opšte bolnice doktor Meho Mahmutović saopštio je da je veliki broj lekara i medicinskog osoblja zaražen virusom Covid19.

Zbog složene situacije u Novi Pazar je stigao koordinator Ministarstva zdravlja za kovid pandemiju, grudni hirurg prof.dr Slobodan Milisavljević sa timom stručnjaka iz Kragujevca.

Prema pisanju lokalnih portala, više od sto pacijenata u Novom Pazaru ima tešku kliničku sliku, a ovu informaciju nije demantovao niko od nadležnih.

Povodom navoda na društvenim mrežama o velikom broju preminulih, nadležni iz Zavoda za javno zdravlje kažu da oni nemaju informaciju o broju umrlih, a da podatke o broju obolelih objavljuju odmah pošto ih dobiju iz Beograda.

Da je situacija teška potvrđuje i hitna nabavka koju je juče raspisao Gradski krizni štab. Na spisku je, između ostalog, i 20 limenih sanduka i 200 džakova za posmrtne ostatke.
Gdje li nam je super-duhovita ekipa korona-skeptika kojima su bageri za mrtve vrhunac humora?
Pisu kako nam nedostaje kritickog razmisljanja dok su oni diplomu Medicinskog fakulteta stekli gledajuci youtube videe.
Jel to godišnji za medicinsko osoblje? Poigral se kolo?
Diwan

#27429 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

I onda dođe mustapha veli raja došla tobe :lol:
geralt

#27430 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by geralt »

Za prosjecnog Balkanca, nesto cemu je prvenstvena namjena da druge ljude zastiti od tebe (kao npr. platnena maska) je beskorisno.

Cuveni bosanski merhametluk se precesto zavrsava na demonstrativnom davanju marke prosjaku i cascenju drustva u kafani.
Mogy87

#27431 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Diwan wrote: 28/06/2020 20:54
Mogy87 wrote: 28/06/2020 20:42
geralt wrote: 28/06/2020 20:14 https://www.alo.rs/vesti/drustvo/u-novo ... 22511/vest

Gdje li nam je super-duhovita ekipa korona-skeptika kojima su bageri za mrtve vrhunac humora?
Pisu kako nam nedostaje kritickog razmisljanja dok su oni diplomu Medicinskog fakulteta stekli gledajuci youtube videe.
Jel to godišnji za medicinsko osoblje? Poigral se kolo?
To je ta argumentovana rasprava :lol: sto neko rece samo seoske upadice vam idu od ruke. Nego podsjeti me jesi ti samo avaxx ili cijeli paket 5g, zemlja je ravna ploca, ljudi gusteri i te fore
Diwan

#27433 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

Sjećam se kad je neka žena u po 'pandemije', ono u martu, kad su i marsovci 'umirali' od kurtone, snimala prazne hodnike u bolnici u Italiji. Pa nisam baš ni ja ono pravo povjerovao - ma ne može biti.

Kad ono malo prođe vrijem, kad se skroz razbistri...

Ne bih se mjenj'o, sa ovim dr. mr. i drugim titulama, a sa daskama u glavi, nema tih para.

Moraš biti posebno nadaren u vugla za ovako nešto

Image
Nadzorna_ploca

#27434 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nadzorna_ploca »

Od kako je Tesla otiso prazan anticorona tabor.. :shock:
xoklix

#27435 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by xoklix »

Diwan wrote: 28/06/2020 07:42
xoklix wrote: 28/06/2020 04:07 Jel moguće imati koronu bez temperature ? Malaksalost,ružan okus u ustima i blaga grlobolja.
Temperature nema...
Možda me klima u autu opalila ?
Šta god da je, preživjet ćeš, ako Bog da. Nemoj sebi stvarati dramu. Vitamin c i vozi dalje.
Influenca me bacala u mnogo gora stanja.
Po 5 dana zakucan za krevet i temperatura 39.5 te još par dana blagih simptoma.
Sad sam izgleda opet nešto pokupio, jel korona blage veze nemam. Uglavnom, danas nemam ni malaksalosti ni ružnog okusa u ustima,a ni grlobolje.
Jedino me trbušni i leđni mišići bole i to u stanju apsolutnog mirovanja.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#27436 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Leon16v »

xoklix wrote: 28/06/2020 23:15
xoklix wrote: 28/06/2020 04:07 Jel moguće imati koronu bez temperature ? Malaksalost,ružan okus u ustima i blaga grlobolja.
Temperature nema...
Šta god da je, preživjet ćeš, ako Bog da. Nemoj sebi stvarati dramu. Vitamin c i vozi dalje.
Sad sam izgleda opet nešto pokupio, jel korona blage veze nemam. Uglavnom, danas nemam ni malaksalosti ni ružnog okusa u ustima,a ni grlobolje.
Mene je nekad u martu temperatura zakovala za krevet 3 dana, isto bolovi u leđima kao i trbušni, također bol u očima i očnim kapcima (što mi se nikad u životu nije desilo). Za 5-6 dana sve prošlo :-)
Casual's

#27437 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Casual's »

Stvari stoje ovako: situacija u Novom Pazaru i Tutinu je katastrofalna i informacije koje sam dobila su iz prve ruke i od zdrastvenih radnika/ca. Desetine ljudi su u jako teskom stanju, ljudi umiru kao pokoseni, jednom laborantu iz Tutina je su, u par dana, umrli otac, majka i sestra. Ljudi leze cak i na poljskim krevetima i sede u stolicima, samo da budu primljeni na neko od odeljenja. Sto se tice potreba i apela za pomoc, receno mi je da je potrebno, bukvalo, sve- rukavice, maske, kape, nazuvci za obucu, viziri, naocari, skafanderi, mantili za jednokratnu upotrebu, cak i bolnicka posteljina. Od lekova su neophodne ampule C vitamina i Alfa D3, verovatno ima jos toga, ali, ovo je najhitnije. Molim sve zainteresovane koji bi da pomognu, da mi date vremena do sutra, da bih obezbedila sabirni centar u Beogradu i osubu koja bi bila rada da dezura par sati da ljudi mogu da donose svoje donacije. Takodje vas molim da ove informacije kacite na svoje zidove i odazovete se ovoj akciji. Veliko hvala u ime svih onih koji vode ovu tesku bitku!

Radio Televizija Novi Pazar

Situacija u Novom Pazaru je stabilna i apelujem na sve da ne šire dezinformacije o broju umrlih povodom eskalacije infekcije Kovid-19, izjavio je večeras Slobodan Milisavljević, koordinator Ministarstva zdravlja za Kovid-19 pandemiju u Novom Pazaru.

-Na društvenim mrežama kruže razne dezinformacije, a ja jedino mogu odgovorno da kažem kao predstavnik Ministarstva

Kome sad vjerovati???
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#27438 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

xoklix wrote: 28/06/2020 23:15
Temperature nema...
Ja sam pocetkom februara bio u slicnom stanju. Grlobolja, malaksalost, bolovi u misicima ali bez visoke temperature. 7 dana me drzalo, i to je prvi put u zivotu da sam tako dugo bio hasta.....i da sam cijelo vrijeme proveo u kuci.
breba

#27439 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

Casual's wrote: 28/06/2020 23:28 Stvari stoje ovako: situacija u Novom Pazaru i Tutinu je katastrofalna i informacije koje sam dobila su iz prve ruke i od zdrastvenih radnika/ca. Desetine ljudi su u jako teskom stanju, ljudi umiru kao pokoseni, jednom laborantu iz Tutina je su, u par dana, umrli otac, majka i sestra. Ljudi leze cak i na poljskim krevetima i sede u stolicima, samo da budu primljeni na neko od odeljenja. Sto se tice potreba i apela za pomoc, receno mi je da je potrebno, bukvalo, sve- rukavice, maske, kape, nazuvci za obucu, viziri, naocari, skafanderi, mantili za jednokratnu upotrebu, cak i bolnicka posteljina. Od lekova su neophodne ampule C vitamina i Alfa D3, verovatno ima jos toga, ali, ovo je najhitnije. Molim sve zainteresovane koji bi da pomognu, da mi date vremena do sutra, da bih obezbedila sabirni centar u Beogradu i osubu koja bi bila rada da dezura par sati da ljudi mogu da donose svoje donacije. Takodje vas molim da ove informacije kacite na svoje zidove i odazovete se ovoj akciji. Veliko hvala u ime svih onih koji vode ovu tesku bitku!

Situacija u Novom Pazaru je stabilna i apelujem na sve da ne šire dezinformacije o broju umrlih povodom eskalacije infekcije Kovid-19, izjavio je večeras Slobodan Milisavljević, koordinator Ministarstva zdravlja za Kovid-19 pandemiju u Novom Pazaru.

-Na društvenim mrežama kruže razne dezinformacije, a ja jedino mogu odgovorno da kažem kao predstavnik Ministarstva

Kome sad vjerovati???
Osobi B
Pandakonda

#27440 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Pandakonda »

Temperature nema...
Nije jer je temperatura znak da se tijelo bori protiv nekog virusa. Sve kreće temperaturom, pa onda suho grlo i grlobolja, gubitak cula okusa i mirisa itd.
winpin

#27441 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by winpin »

Casual's wrote: 28/06/2020 23:28 Stvari stoje ovako: situacija u Novom Pazaru i Tutinu je katastrofalna i informacije koje sam dobila su iz prve ruke i od zdrastvenih radnika/ca. Desetine ljudi su u jako teskom stanju, ljudi umiru kao pokoseni, jednom laborantu iz Tutina je su, u par dana, umrli otac, majka i sestra. Ljudi leze cak i na poljskim krevetima i sede u stolicima, samo da budu primljeni na neko od odeljenja. Sto se tice potreba i apela za pomoc, receno mi je da je potrebno, bukvalo, sve- rukavice, maske, kape, nazuvci za obucu, viziri, naocari, skafanderi, mantili za jednokratnu upotrebu, cak i bolnicka posteljina. Od lekova su neophodne ampule C vitamina i Alfa D3, verovatno ima jos toga, ali, ovo je najhitnije. Molim sve zainteresovane koji bi da pomognu, da mi date vremena do sutra, da bih obezbedila sabirni centar u Beogradu i osubu koja bi bila rada da dezura par sati da ljudi mogu da donose svoje donacije. Takodje vas molim da ove informacije kacite na svoje zidove i odazovete se ovoj akciji. Veliko hvala u ime svih onih koji vode ovu tesku bitku!

Kome sad vjerovati???
Pa valjda ministarstvu! Davno smo utvrdili gradivo da rekla-kazala je za policijske prijave i svake osude. :D
BadBoy

#27442 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Diwan wrote: 28/06/2020 21:11 Sjećam se kad je neka žena u po 'pandemije', ono u martu, kad su i marsovci 'umirali' od kurtone, snimala prazne hodnike u bolnici u Italiji. Pa nisam baš ni ja ono pravo povjerovao - ma ne može biti.

Kad ono malo prođe vrijem, kad se skroz razbistri...

Ne bih se mjenj'o, sa ovim dr. mr. i drugim titulama, a sa daskama u glavi, nema tih para.

Moraš biti posebno nadaren u vugla za ovako nešto

Image
Jesi li ti vakcinisan?
Casual's

#27443 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Casual's »

winpin wrote: 28/06/2020 23:58
Pa valjda ministarstvu! Davno smo utvrdili gradivo da rekla-kazala je za policijske prijave i svake osude. :D
Fazon je sto i ovi "koronasi" sad tvrde da ministarsvo laze.. :mrgreen:
armin071

#27444 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

https://amp.n-tv.de/panorama/Langfristi ... 864.html

U Švedskoj problemi zdraooo....

Šta će nam sad jahači apokalipse i brojači??? A da sad je Novi Pazar na tapetu....
winpin

#27445 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by winpin »

Casual's wrote: 29/06/2020 00:03
Iskreno, da je u pitanju Novi Sad , Sabac vjerovali bi Ministarstvu, ovako Novi Pazar :-) :-) :-)
winpin

#27446 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by winpin »

Ne znam da li bi covjek plakao ili smijao se :-)
Novi Pazar hitno nabavlja limene sanduke i džakove za posmrtne ostatke

Prema naredbi koju je objavio portal N1 Novi Pazar je raspisao nabavku za dva dezinfekciona tunela, 5.000 litara alkohola, 10 pumpi na bateriju ili akumulator, ručne prskalice za alkohol od oko tri litra i 60 pari čizama broj 42 i 30 pari broj 45.

Pored toga u naredbom se nabavlja 20 limenih sanduka i 200 džakova za posmrtne ostatke.
Dok popiju alkohol korona ce proci :mrgreen:
DEMONIKA

#27447 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by DEMONIKA »

escobar__ wrote: 28/06/2020 13:59 Ja bih, ako se već mora testirat, testirao samo simptomatske slučajeve - ovo kontakti, lokacije, p-materine više niko ne pohvata.

Meni lično je malo smiješno kad nekome kažu da je pozitivan, a frajer zdrav (nema simptome).
Meni je smješnije kada mu urade 3 puta test, a lik zdrav, dva budu negativna, a treći pozitivan i onda je on zaražen
pa jebemu :mrgreen:
DEMONIKA

#27448 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by DEMONIKA »

daddy-kool wrote: 28/06/2020 14:13 https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... n-15005056

Vodeći hrvatski infektolog: Granice su prerano otvorene, to bi nam se moglo osvetiti najesen
Šef intenzivne u Zaraznoj bolnici u ekskluzivnom intervjuu za Jutarnji kritički progovara o koronakrizi
a turisti :oops:
btw, piše se na jesen, reci tom tvom izvoru :mrgreen:
geralt

#27449 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by geralt »

winpin wrote: 29/06/2020 00:07
Casual's wrote: 29/06/2020 00:03
Iskreno, da je u pitanju Novi Sad , Sabac vjerovali bi Ministarstvu, ovako Novi Pazar :-) :-) :-)

Image

Image

No vi slobodno vjerujte i dalje Vucicevom SNS-u. Koji je btw vec jednom uhvacen kako krije mrtve.
DEMONIKA

#27450 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by DEMONIKA »

to je dokaz kao oni skrinsi gdje piše da se daju pare ako familija dozvoli da im se umrli pišu pod korona umrli
kad vam dosade dupli standardi :roll:
Locked