nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Logovan

#18251 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Logovan »

Entropio wrote: 26/06/2020 18:11 Ja ne razmijem ove kao kulturne, oni bi to mirno, ostati u okvirima. Halo, drot ovakvih debila vidi 10 na dan, svaki dan. Drot zna da s takvim budalama nema price i kulture, sto se vidi iz prilozenog. Drot zna i da ga ne smije ni udariti ni uhapsiti. A lik verbalno napada policajca, snima ga neovlasteno, prekrisio milion zakona prelazeci vatrogasce, ulazeci u blokadu, prolazeci pored drotova. I sta sad treba drot reci, izvinite gospodine, vratite se i pazite sljedeci put. :-) Pa treba mu jebati mater i sve ostalo, prebit‘ ko macku i uhapsiti.

Dok sam mu cuo glas, znao sam da je teska okorjela seljacina. Muzika u pozadini to potvrdjuje. I onda lagano punom brzinom pretice lola, ulazi gdje ne treba. Vi koji ga branite ste ista sorta.
Ne, nego je drot teška seljačina, kao i ovaj što je vozio. Isti tip osobe, samo što je jedan u uniformi, a drugi nije.
l33t

#18252 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by l33t »

Da je malo pametan drot mogao bi kazniti vozaca a ovako se nadam da ce on bit kaznjen :) kad je seljak
sparky

#18253 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by sparky »

Laplace wrote: 26/06/2020 12:17
sparky wrote: 26/06/2020 10:12
RagibUzoriti wrote: 26/06/2020 09:24 Ovako to rade u zemljama gdje se provodi zakon.
Ni po babi ni po stricevima.
Oduzimanje vozacke na licu mjesta 6 mjeseci,u protiv vrijednosti 600 KM kazne samo zato sto si blicao (upozoravao) druge ucesnike u saobracaju da policija vrsi kontrolu brzine.U kontra smijeru stoji civilno vozilo i snima...
Oni koji ne prihvate odgovornost,salju se na sud i tamo im bas bude brijanje :D

Kad bude zakonom zabranjeno blicanje, kad proizvođači auta ne budu ugrađivali dio koji to omogućava, onda mogu i kažnjavati. Sve dok se policija bude sakrivala sa radarima, meni je potpuno ok da nekoga upozorim, a još mi je draže kad mene neko upozori.
Nije zabranjeno blicanje kao takvo, nego upozoravanje na policijsku patrolu. Može se blicati i iz drugih razloga (na primjer, upozoravanje na opasnost).
Cuj zabranjeno upozoravanje na patrolu? Gdje to piše i kako ce on dokazati da sam ja nekome blicao zbog policije? Mozda sam ga svjetlosnim signalom upozorio da je preblizu linije ili na neku izbocinu na cesti...
alipasijaner

#18254 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by alipasijaner »

Zakon o osnovama sigurnosti na putevima
Član 68.
Tačka 3.
(3) Svjetlosni znak upozorenja daje se kratkim uzastopnim paljenjem dugih svjetala, ili
uzastopnim paljenjem kratkih svjetala za osvjetljenje puta, ili naizmjeničnim paljenjem, u
kratkim razmacima, dugih i kratkih svjetala, vodeći računa pri tome da se time ne zasljepljuju
vozači koji dolaze iz suprotnog smjera
.

Znači murija te zaustavi i napiše kaznu zbog toga što si zasljepljivao vozače koji dolaze iz suprotnog smjera.. pa se žali Nailovoj materi..
Nego šta ako blicanjem upozoriš nekakvog lopova ili assasina na patrolu policije...
artur morgan

#18255 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by artur morgan »

Trebali su ga policajci upozoriti da prestane snimati policiju, da se ne moze raspravljati sa njima i na njih derati, i da postupi po njihovoj naredbi, a on bi nastavio jos vise sa divljastvom a nakon toga su ga policajci trebali izvuci i pendrekom zestoko razbiti. Poslije toga mu poželiti sretan put.

Titinu miliciju ne bi smio ružno pogledat.

Sramota sta je policija sebi dozvolila. On je njih "popljuvao" svojim divljanjem i jos lagano otisao.
JavierBosnia

#18256 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by JavierBosnia »

artur morgan wrote: 26/06/2020 23:28 Trebali su ga policajci upozoriti da prestane snimati policiju, da se ne moze raspravljati sa njima i na njih derati, i da postupi po njihovoj naredbi, a on bi nastavio jos vise sa divljastvom a nakon toga su ga policajci trebali izvuci i pendrekom zestoko razbiti. Poslije toga mu poželiti sretan put.

Sramota sta je policija sebi dozvolila. On je njih "popljuvao" svojim divljanjem i jos lagano otisao.
Zasto ih ne bi trebao snimati? Onako uopceno kazem, ovdje u ovoj situaciji svakako ne bi trebao jer je u voznji, te ne opravdavam niti jedan njegov postupak.
dadoka84

#18257 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by dadoka84 »

bitanga_sa_otesa wrote: 26/06/2020 16:44 steta je sto nasa policija nema ovlasti kao americka da ovo govno izvuce napolje i iznabija nogama i uhapsi odmah. nikad mu vise ne bi palo na pamet da prosipa svoj seljakluk.gledam danas na semaforu kod doma penzionera (uvijek tu stoji jedan dosadni zutalj prodaje kospice ,svaki dan mu kazem da necu i on i dalje upire svaki dan :zid: ) izadjose dva policajca iz kombija i kaze mu fino jedan: decko udalji se odavde ,ne mozes tu prodavati i on im opsova nesto ,utom ovaj stariji policajac potrca za njim i on pobjeze prema petlji ali i dalje psuje majku policiji i svasta govori.zao mi je sto i njega ne nalemase,dosao si tu i nelegalno prodajes i kad ti policajac kaze da se sklonis ti napadas :shock: ne kontam tu seljacku drskost i fakinluk.i onda ce se nac jos neki da ga brane,jadan sirotinja nema od cega zivit itd itd...
Jel to onaj žvaljavi papak što jebe mater sarajlijama kad neko neće da kupi košpice.
artur morgan

#18258 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by artur morgan »

JavierBosnia wrote: 27/06/2020 00:31
artur morgan wrote: 26/06/2020 23:28 Trebali su ga policajci upozoriti da prestane snimati policiju, da se ne moze raspravljati sa njima i na njih derati, i da postupi po njihovoj naredbi, a on bi nastavio jos vise sa divljastvom a nakon toga su ga policajci trebali izvuci i pendrekom zestoko razbiti. Poslije toga mu poželiti sretan put.

Zasto ih ne bi trebao snimati? Onako uopceno kazem, ovdje u ovoj situaciji svakako ne bi trebao jer je u voznji, te ne opravdavam niti jedan njegov postupak.
Zato sto u situaciji kada policijski sluzbenik obavlja razgovor sa odredjenom osobom, toj osobi nije dozvoljeno da snima taj razgovor. Policijski sluzbenik ima nadredjene i ima procedura kako se njegov rad preispituje a to nije snimanje od nekoga s kim obavlja razgovor ili ga pregleda ili ga privodi...to bi bio cirkus. Drugo je kada treca osoba sinima iz neke pozadine, ili nesto snimi video nadzor. Ne bih ulazio u to, ali i tu ima ogranicenja pa i kazni za takve stvari ako ulaze u jesnu zonu neovlastenog i zabranjenog snimanja. Npr. Popnes se na drvo i snimas komsinicu :lol: Odnosno ne mozes upalit kameru i snimati kako hoces i sta hoces ima odredjenih ogranicenja :wink: Barem ne kod nas a ni u Evropi jer smo to preuzeli od njih ...drugo je amerika :)

Vidio sam da americki policajci imaju male kamere na uniformi vise ramena. Tako da se snima njihova intervencija. To mi je sasvim ok.
Laplace

#18259 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

veliki_ah wrote: 26/06/2020 13:40
Laplace wrote: 26/06/2020 12:20
Tako prije nekoliko godina na ograničenju 40 vozim 50, a Niki Lauda me pretiče bar duplo većom brzinom. Tek što me je pretekao neko mu je zablicao, a onda ide ona naša: spustio je brzinu na 30 (time usporio i mene) i prošao pored policije kao fin i čestit momak. Vjerovatno je prvom prilikom nagazio na gas do daske.
Cilj radara nije represija, nego prevencija. Dakle, nije poenta samo hvatati one koji brzo voze i naplaćivati kazne, nego navesti ljude da sporije voze.
I šta je ovim spriječeno? Prije i poslije patrole je vozio debelo preko ograničenja, jedan kratak dio je vozio ispod (a i tu bi projurio da nije bio patrole).

Prevencija bi bila da je vozač cijelim putem vozio po ograničenju. Ovako se radi suprotno: vozači jure oslanjajući se na to da će im neko zablicati ako ima patrole. Tako se vozi još brže, osim ako je negdje policija ili kamera, kad se vozi po 20-30 ispod.
Laplace

#18260 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

veliki_ah wrote: 26/06/2020 14:24 nisam rekao da nasa policija to radi kako treba :)

Moj odgovor je bio na konstataciju da ne treba blicati ljudima kad voze brzo, jer kao nek se pecaju.

Da je policija pametna, angažovali bi 5 auta koji bi se samo okolo vozali i blicali. Svi bi vozili kao bubice i u skladu sa ograničenjima.
Ne bi. Vozili bi kratko ispod ograničenja a čim bi skontali da nema patrole nagazili bi gas i nadoknadili izgubljeno vrijeme - puno puta sam to vidio.
noviclan

#18261 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by noviclan »

Hah policija u civilu da blica pa kako ce puniti budzet sto svoj sto federacijski
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#18262 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

dadoka84 wrote: 27/06/2020 01:08
Jel to onaj žvaljavi papak što jebe mater sarajlijama kad neko neće da kupi košpice.
jeste
JavierBosnia

#18263 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by JavierBosnia »

artur morgan wrote: 27/06/2020 01:13

Zato sto u situaciji kada policijski sluzbenik obavlja razgovor sa odredjenom osobom, toj osobi nije dozvoljeno da snima taj razgovor. Policijski sluzbenik ima nadredjene i ima procedura kako se njegov rad preispituje a to nije snimanje od nekoga s kim obavlja razgovor ili ga pregleda ili ga privodi...to bi bio cirkus. Drugo je kada treca osoba sinima iz neke pozadine, ili nesto snimi video nadzor. Ne bih ulazio u to, ali i tu ima ogranicenja pa i kazni za takve stvari ako ulaze u jesnu zonu neovlastenog i zabranjenog snimanja. Npr. Popnes se na drvo i snimas komsinicu :lol: Odnosno ne mozes upalit kameru i snimati kako hoces i sta hoces ima odredjenih ogranicenja :wink: Barem ne kod nas a ni u Evropi jer smo to preuzeli od njih ...drugo je amerika :)

Vidio sam da americki policajci imaju male kamere na uniformi vise ramena. Tako da se snima njihova intervencija. To mi je sasvim ok.
Znam kako se ona dvojica u srbiji bore upravo za to. Oni po zakonu koji je valjda slican nasem imaju apsolutno pravo snimati rad policajca sve dok i razgovara sa njim
Druga je stvar snimati na javnom mjestu i sluzbeno lice stovje dozvoljeno, a druga je stvar snimati privatni posjed
sparky

#18264 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by sparky »

alipasijaner wrote: 26/06/2020 22:31 Zakon o osnovama sigurnosti na putevima
Član 68.
Tačka 3.
(3) Svjetlosni znak upozorenja daje se kratkim uzastopnim paljenjem dugih svjetala, ili
uzastopnim paljenjem kratkih svjetala za osvjetljenje puta, ili naizmjeničnim paljenjem, u
kratkim razmacima, dugih i kratkih svjetala, vodeći računa pri tome da se time ne zasljepljuju
vozači koji dolaze iz suprotnog smjera
.

Znači murija te zaustavi i napiše kaznu zbog toga što si zasljepljivao vozače koji dolaze iz suprotnog smjera.. pa se žali Nailovoj materi..
Nego šta ako blicanjem upozoriš nekakvog lopova ili assasina na patrolu policije...
E sad nađi propisanu kaznu kad si vec "nasao" clan. Svi se fol prave pametni i svi legalisti mrtvi. Eto nemojte blicati, ali kad god budete vozili 72 gdje je ogranicenje 60 spucajte se stocem jer mozete nekoga ubiti, ne do Bog.
iceman ze

#18265 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by iceman ze »

Vau Vau sa avacs antenom dere li dere, i oni sto su ljubavnici "samo stali" na autobuskoj, i one pored na trotoaru da pojedu a la dente tjesteninu u restoranu sa jaguarom i cayenne suvovima, i oni sto ne znaju za sta pokazivac pravca sluzi, i oni sa tuniranim masinama sto ga propuhuju na pravcu iliĐa-Stup, a vala i onima sto ne znaju za sta ona krajnja desna traka sluzi prema kruznom na IliĐi.... p.s po zakonu o prekrsajima u roku 8 dana imate od drzave 50%popusta na placanje k'o u prodavnici... 🚙💶📸
alipasijaner

#18266 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by alipasijaner »

sparky wrote: 27/06/2020 09:30
E sad nađi propisanu kaznu kad si vec "nasao" clan. Svi se fol prave pametni i svi legalisti mrtvi. Eto nemojte blicati, ali kad god budete vozili 72 gdje je ogranicenje 60 spucajte se stocem jer mozete nekoga ubiti, ne do Bog.
Nisam napisao da blicam ili ne kada naiđem na patrolu već sam prenio član Zakona u kojem piše kakvu reakciju policije možeš izazvati blicanjem za koju imaju uporište u Zakonu. A što se blicanja tiče uvijek blicam kada vidim patrolu sa radarom i nikada ne blicam kada vidim patrolu ili specijalce koji nasumično zaustavljaju.
hopi

#18267 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by hopi »

sjedim u kahviću, i čujem čovjeka, malo stariji lik, zove nekoga da mu jaranu sredi kaznu za pričanje na mob u vožnji, kao ja ga zvao on mi se javio i uhvatili ga, pa de ti to sredi.
bitanga_sa_otesa

#18268 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

saČe to amiĐiČ pobrisat iz baze :D
iceman ze

#18269 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by iceman ze »

Jasta ce, ode pa uplati za njega ak' mu je baska duzan :lol:
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#18270 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Leon16v »

bitanga_sa_otesa

#18271 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

:lol: :lol: :lol:
kakav debil
Throttle

#18272 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Throttle »

Ote se benbara :lol: koji retard. A i ovaj sto.snima skoro isti
iceman ze

#18273 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by iceman ze »

"Trokraki" protiv bElo-plavog propelera, kako kazu, ako znas koliko si jak, i ako znas koliko je tvoj protivnik, ne boj se ishoda sto narednih bitaka :lol:
Throttle

#18274 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Throttle »

Ruku u vatru da ovaj snima iz c200 cdi automatika :lol: nesto mijenja brzine al ne mice s mjesta
Post Reply